Ministermail

In De Standaard vandaag:

[S]taatssecretaris voor Informatisering, Peter Vanvelthoven […] stelt voor dat elke federale minister een mailadres krijgt in de vorm van voornaam.naam@belgium.be. De burgers zouden ook de varianten @belgie.be, @belgique.be of @belgien.be kunnen gebruiken. De ministerraad heeft het voorstel al twee keer goedgekeurd, maar het blijft wachten op de uniforme e-mailadressen.

Het probleem zit bij de uitvoering. Nogal wat federale overheidsdiensten blijven erop staan ,,herkenbaar” te zijn in hun mailadres. Bovendien is de zaak technisch vrij moeilijk. Deze zomer vonden nog enkele vergaderingen daarover plaats. ,,Zodra de technici er uit zijn, is het een kwestie van dagen”, zegt Vanvelthovens woordvoerder. Wanneer dat is, is ook voor hem gissen.

Ze-ve-raars.

One Comment

  • Straks komen er nog wat af die in de plaats van BelgiĆ«.be, Belgium.be en Belgique.be nog Vlaanderen.be willen…. En zo blijven we bezig.
    Maar een zaak is zeker… “t’is maar een kwestie van dagen meer als de technici er uit zijn.” Joepie,waar houden ze zich toch mee bezig.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.