Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Tralala

Pakjes uitgepakt:

schwag

Ik heb nog maar een paar foto’s gepakt met de 50mm, maar ik ben er al content van. Het is een vreselijk el cheapo bastardo-geval, helemaal plastiek en zo, maar bon. En we spreken aan 1.8 met f/8000 (in de schaduw!) wel over een machtig kleine depth of field:

DSC_4776

Die 6T om voor de lens te zetten laat me toe om ongeveer twee keer dichter tegen het onderwerp aan te zitten, en dat maakt wel degelijk een groot verschil. Kwestie van vergelijken, twee keer een ongeveer even grote spin (die links is iets kleiner), met met en zonder diopterding, allebei op dezelfde schaal (klik voor 100%) en zonder foefelderij in Photoshop:

spinnekop

Die linkse is in minder dan ideale omstandigheden getrokken ook (wind en geen zon), maar ’t geeft toch een idee.

Derde toegekomen ding: een Manfrotto 488 statiefkop. Jawel: gewoon 488, niet 488RC0, die hetzelfde is als de 488 maar dan wel equipped with a 3049 quick-release camera plate with a secondary safety catch and two spirit levels for precise levelling on both vertical or horizontal axis.

Nu ja, de mensen van Konijnenberg gebeld, ik stuur het terug, zij sturen mij alvast het juiste item, en ze storten het verschil in portokosten op mijn rekening terug.

1 reactie

  1. En ’t was weer pakjesochtend 🙂

    Laat even weten wat je van Hogan’s D70-guide vindt. Ik zat ook te overwegen die te bestellen maar hij was tot eind augustus op vakantie en neemt in die tijd geen bestellingen aan

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑