xpsp2

Kijk eens aan:

xpsp2

Service Pack 2 is geïnstalleerd. Ik denk niet dat ik er er echt heel veel aan ga hebben, ik heb een firewall en ik ben zeer voorzichtig en ik heb de laatste updates altijd en zo, maar bon.

Misschien dat ik toch maar eens een antivirusprogram installeer, zelfs al heb ik in al mijn jaren computeren nog nooit een echt virus op mijn computer gehad.

Wat is tegenwoordig de beste antivirus? Ik zou uit gewoonte geneigd zijn om McAfee te pakken (wegens alsdat mijn vorige werkgever dat placht te verdelen en zo), maar ik weet het eigenlijk niet. Eens rondkijken.

update: ik ben nù die boodschap van “your computer is at risk” al beu. ’t Is de trial van Norton geworden.

update: Norton Antivirus in PANIEK!!!-modus, een Bloodhound.W32.EP gevonden. Vals positief, in een file waarvan ik zeker weet dat er geen virus in zit. Zucht.

Doe mee met de conversatie

9 reacties

 1. Ik gebruik sedert vorig jaar McAfee Security (Virusscan+Firewall) en ben daar toch wel zeer tevreden over. Vroeger altijd Norton gebruikt, niet slecht maar toch veel meer problemen met gehad,bachh. Zonder Virusscan prog werken is toch wel een zeer groot risico, niet?

 2. Volgende veiligheidsmaatregelen op mijn Windows XP Pro machines:
  – Symantec Antivirus CE met dagelijkse scan en geschedulde update (werkt schitterend)
  – Sygate Personal Firewall Pro
  – Ad-Aware Pro tegen spyware & ander ongedierte
  – RegClean
  – High protection settings in Outlook
  – uiteraard geregeld de automatische updates
  – één hardwarematige firewall/gateway
  – + gezonde dosis wantrouwen tov. attachments 🙂

  Toch nog een vraagje: hoe weet je dat je geen virussen hebt als je geen antivirus-soft staan hebt? Niet alle virussen zijn onmiddellijk detecteerbaar, je kan ook backdoors staan hebben zonder dat je het (snel) merkt.

 3. Volgens mij is werken zonder antivirus hetzelfde als op vakantie gaan met de achterdeur open!!En wanneer je beschikt over een breedband verbinding is de onveiligheid nog veel groter.
  Zoals Nico: AD-Adware(spybot)en Regcleaner en het nodige wantrouwen tegenover verdachte mails is zeker aan te raden.

 4. Ik weet dat ik geen virussen heb omdat ik om de zoveel tijd toch eens een McAfee meeneem van op het werk, en daar komt nooit iets uit.

  …en op de laptop van ’t werk staat uiteraard wel een antivirusprogramma op, een mens weet nooit.

  En ik blijf erbij, als je altijd alle Windows ipdates doet, en achter een strenge firewall zit, en nooit attachments opendoet, en geen vieze spftware downloadt, dat je dan al heel erg je best moet doen om een virus binnen te krijgen.

  Maar bon, nu staat er dus een Norton Antivirus op en is iereen content 🙂

 5. Maar erm zonder zeveren:

  1. een hardware firewall met o.a. NAT.
  2a. Op de PC die daaraan hangt: ZoneAlarm.
  2b. Op de mac die daaraan hangt: Airport met alle mogelijke security enabled, en e-mails worden gecheked op de mac.
  3. Attachements doe ik nooit open tenzij ik 100% weet van wie of wat ze komen, en daarbovenop wordt de e-mail gechecked op de mac, wat mijn risico op de sowieso 99% win targetted vieze attachement dingen tot bijna nul terugbrengt.

  Geen anti-virus. (Ttz op de pc een in geen vier jaar ge-update Norton AV.)

 6. ik heb ook de virus bloodhound.w32.ep
  hoe kan je hem weg halen en is het een kwaadaarige
  stuur me een mailtje als iemand het weet
  A.U.B

 7. Ik had er ook eentje een bloodhound w32 en wel in mijn cdrom van xp professional. Nu zou je toch denken dat dat niet thuishoort in dat proggie maar goed het is mogelijk… Heeft mijn broertje hem erin gestopt??? Ik denk het wel, want hij probeert al bijna een jaar mijn internet te saboteren op laste van mijn moeder… Nee ik weet het, het klinkt absurd, doch heb ik dat monster in quarantaine nu net gedeleted en mijn spysweeper loopt. Daarna nog even de normale proggies draaien zoals adaware se en spybot surch en destroy en mijn nav 9 om te zien of hij daadwerkeloijk gedelete is. Ik wens een ieder veel succes toe tegen de pesticide die er rond kruipt op internet.Ik kom nog wel eens even hierheen om te laten weten of ie weg is!!!! groeten!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.