Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: september 2004 (pagina 1 van 8)

Regressie

Ik zou mij graag een goedkope analoge Nikon-body kopen.

Om een aantal verschilllende redenen. Als ik heel eerlijk ben (allez ju) dan is er een groot deel van wannahave bij. En ook wel curieuziteit. Maar ook wel: ik zou bijzonder graag foto’s van kleine beesten nemen en die dan op heel erg groot formaat krijgen. En ik heb zo’n vermoeden dat ik daar zeer waarschijnlijk beter op dia’s voor fotografeer dan op 6 megapixels.

Zucht. Ebay afschuimen dan maar zeker? En hopen dat er ooit eens een schandalig goedkope F100 body of zo weggedaan wordt voor niet veel meer dan 150 euro?

Hog heaven

BBC2, ik versta er mij soms niet aan. Van alle zenders op mijn televisie degene die ik het meest bekijk.

Pak vanavond:

 • Map Man, een fantastisch programma met Nicholas Crane, een mens die duidelijk verliefd is op kaarten. Deze week gaat het over de kaart van de London Underground, die tegenwoordig blijkbaar met Illustrator CS getekend wordt—Harry Beck zou er alleen maar over kunnen gedroomd hebben.
   
 • Bushcraft, met Ray Mears, deze keer in zwèt afrikka bij de Hadza, waar hij zeven jaar geleden ook was. Een bijzonder ontroerende uitzending, en not a dry seat in the house tren huize Vuijlsteke. Al heeft dat er misschien mee te maken dat er maar één seat voor tv zit aangezien Sandra naar de kinesiste is. En naar haar zus. Of beter, naar haar zus de Beste Kinesiste Van Oudenaarde En Omstreken Allen Daarheen Ze Is Echt Heel Erg Goed.
   
 • Horizon, altijd interessant, vanavond over synesthesie. Zoals iedereen waarschijnlijk, heb ik daar ook wel wat van: getallen zie ik als kleuren en omgekeerd (wit – geel – rood – groen – blauw – bruin – 7 – 8 – paars – zwart), en als ik ziek ben zie ik een metaalachtige smaak, maar hier gaat het echt over Vreemde Gevallen.
  update: ik heb synesthesie, maar niet iedereen heeft dat blijkbaar. News at eleven.
   
 • I’ll show them who’s boss, Gerry Robinson grijpt in in familiebedrijven.
   
 • Newsnight, vaste afspraak.
   
 • Bankrupt, documentaire over Ray Gosling die na 40 jaar presentator zijn plots failliet gaat (veelbelovend!)
   
 • Hoodlum Empire, een film noir uit 1952.

…en tegen dan is het 2u55 en bijna tijd voor het Kerry/Bush-debat.

Een fijne avond in het vooruitschiet.

4 x Sonstiges

Kaadriemaatjemeer: oei, Karen zag er niet zo goed uit in een nauwsluitende rood rimpelrokje bij de première van hun film. Of is ze zwanger en heb ik dat gemist?

Scoble vraagt zich af: Zeldman gets linked to less lately, why? Eum… even kijken…A List Apart is niet veel meer waard en ’t is maanden geleden dat Zeldman nog iets interessants gezegd heeft?

It’s a man, baby! Wie, vraag ik me nu al heel de tijd af, is de dame die over het strand loop in de Royco Minute Soup-reclame?

Tiens, een powertoy dat ik gemist had: Calculator Plus

Distributie

Tiens, wat nu? Ik ben wat aan het zappen en blijkt dat er plots Discovery Channel op de televisie zit? Vanavond is er al VijfTV, dat wist ik, maar blijkbaar is er nog ’t een en ’t ander veranderd. Eens zoeken sebiets.

update: mysterie ogelost. Op de frequentie waar vroeger Liberty TV zat, zit nu afwisselend E! en VijfTV en Discovery Channel. Groovy.

DHL / Vlaams Blok

Deze soap moet stoppen. Politiek glijdt af naar niveau van bananenrepubliek,” bloklettert De Standaard.

Soap

Zou dat dan die self fulfilling prophecy zijn waar de mensen het soms over hebben? Waar de media allemaal in koor heel hard roepen van Politiek slecht! Politiekers incompetent! België apenland! en dan sober constateren dat alleen het Vlaams Blok hier als winnaar uit de bus zal komen? En bij de volgende verkiezing de handen in onschuld wassen?

Er moet toch ergens een middenweg zijn tussen wat dan antipolitieke slogantaal heet en een tout le monde il est beau, tout le monde il est gentil-syndroom? Waarom niet iets in de zin van benieuwd hoe het Vlaams Blok dit zou aangepakt hebben, en dan een interview met verschillende specialisten-ter-zake die het Blok ongetwijfeld rijk is?

In related news: new-fangled “ball-pointed pens” spell doom for literature

Top photographers condemn digital age. Zucht:

“You will always get better quality with film. You can talk to any darkroom expert about that,” O’Neill said. “I don’t use digital, and I’ll always use film. Digital is for amateurs and paparazzi photographers. There is a great skill in photography. Digital cameras reduce everything to a snapshot.”

Wil dat dan zeggen dat hoe beter de camera is, hoe beter de foto? Hoe beter de afdruk, hoe beter de foto?

Dat met een wegwerpcamera geen goeie foto’s gemaakt kunnen worden?

Dat een schilderij beter is als het met dure verf gemaakt is? Dat een boek beter is als het met loden letters gezet is?

Nitwits.

Nieuw

ikbenjan

Tiens, die ikbenjan.be reclamecampagne voor DNS.be, waarom zijn daar niet meer mensen lastig van?

Redelijk zwak, als je ’t mij vraagt. En zo zielig:

Ik moest een keuze maken. Wat getwijfeld tussen Webdwarf WYSIWYG (www.virtualmechanics.com/products/dwarf), MS Word en MS Frontpage. Uiteindelijk koos ik voor MS Frontpage. Wat me meteen opviel was hoe eenvoudig een website maken eigenlijk is. Veel moeilijker dan een brief met enkele foto’s opstellen is het niet.
Een leuke achtergrond, enkele favoriete foto’s erop, een paar regeltjes tekst en alles aan elkaar linken. Meer is er niet aan. Voor een simpele site als die van mij toch niet.

Terwijl de site redelijk duidelijk in PHP en met Dreamweaver gemaakt is. Door mensen die dat al meer gedaan hebben.

En die copywriting. Zo gemààkt. En zo vals. Zeg dan gewoon “uw eigen domeinnaam kost niet veel geld, en duw hier om hem te reserveren”, verdorie. Maar nee:

Deze hele fun-site is begonnen met het reserveren van mijn domeinnaam “ikbenjan.be” (eigenlijk dus www.ikbenjan.be).

Hoe stom is dat—”eigenlijk dus”? Eigenlijk feitelijk wordt misschien niet het verschil tussen een domeinnaam en een subdomein gemaakt of wat?

En van PHP heeft de copywriter ook geen kaas gegeten, blijkbaar:

Bezoekers van de eerste dagen kunnen problemen hebben bij het lezen van mijn dagboek. Probeer dan dit eens: tik in de adresbalk, na homepage/php, een vraagteken en enkele willekeurige letters in. “homepage/php?hadiejan” bijvoorbeeld. Enter. Dan verschijnt (normaal gezien) een versie die werkt.

Tsss. Beste webmaster@dns.be, als ik het adres intyp dat Jan me zegt in te typen, dan krijg ik een vreemde foutboodschap in het Engels wat moet ik nu doen?

Reclame, vies. Ik vraag me af of de equivalenten in de andere landstalen (je-suis-jean.be, ichbinjan.be) precies dezelfde layout zullen hebben.

Krabbers.

DNG

Nu pas weer mee met de mail en RSS van de afgelopen dagen, en mijn oog valt hierop: Adobe unifies RAW photo formats with introduction of digital negative specification.

Het klinkt interessant, en ik ga het dan vanavond eens uitgebreid lezen allemaal.

DHL

De DHL-soap, aflevering umpteen. Ik vind dat die mensen in de rand rond Brussel helemaal gelijk hebben. Hebben ze juist een dure villa in een mooie villawijk of een prachtige verkaveling gekocht, en dan besluiten ze in een dorp in de buurt plots een luchthaven neer te poten! En tot overmaat van ramp blijkt plots dat de wereldeconomie niet stilvalt als het in België donker wordt! Een ware schande.

Wervel

Oef. Juist terug van het hospitaal, röntgenfoto’s, CT-scans en een consult bij de neurochirurg verder, en het goede nieuws is dat ik op experimentele medicatie zit!

En dat ik pijn heb, is normaal blijkbaar. Voor zover ik begrepen heb, is de wervel die vroeger appelmoes was, nu een allegaartje van beenfragmenten, die zo een beetje rondzweven en zeer regelmatig tegen mijn rugggenmerg botsen.

Gelukkig zijn er, zoals voor neushaar en zweetvoeten, oplossingen!! voor U!!

Om te beginnen dus de experimentele (dure) pijnstillers. En ook wel: cement inspuiten in de ruggenwervels die problemen geven. Omdat de achterwand van die wervels weg is, zou dat misschien niet mogelijk zijn, maar dan is er nog altijd de operatieve weg. Smijten ze mij weer open, boren ze gewoon de hele ruggenwervel weg en zetten ze een metalen kooi in de plaats.

Leutig.

Tweetalig

Tada! Sollicitatiebrief (e-mail) verstuurd naar het Europacollege. Met CV, en met een summiere en oppervlakkige kritiek van www.coleurop.be.

In tengels en in tvlaams.

En dan is het nu afwachten dus. Ik ga geen andere werken meer aanschrijven. Er was er nog een ander, maar daar zochten ze mensen met een zeer welbepaald universitair diploma dat ik niet heb, en geen uitzonderingen whatsoever, en dus moet ik er niet aan beginnen hebben ze me gezegd.

Maar dat is niet waarom ik niets anders zoek voorlopig. Ik heb zo’n gevoel van Coleurop or bust! Of, positiever: ik heb niet meteen een afgrijselijk slecht gevoel over de afloop.

Anders was ik er overigens niet aan begonnen, zo eerlijk ben ik wel met mezelf.

Identificatie

Juicht!

Da’s ook niet alle dagen dat dat gebeurt: via Hans van Gardensfari.net in contact gekomen met Frank Köhler van Koleopterologie.de, en die heeft me aan de namen van een stapel kevers geholpen: de kortschildkevers Philonthus carbonarius en Philontus quisquilarius, de snuitkevers Otiorhynchus sulcatus en Trichosirocalus troglodytes, de zandloopkever Asaphidion flavipes en het hagediskevertje Cryptophilus integer.

En via Frank Köhler bij wantsenman Hannes Günther terechtgekomen, en van hem weet ik dat deze jongen een berkenschildwants (Elasmostethus interstinctus) is.

>joy<

Dienstmededeling

Ah ja, Jan begint te kruipen. Sinds zaterdag.

20040926_173351dsc_7758

Even kijk… nog iets meer dan twee jaar en hij mag naar de school. En dan zit Zelie al bij in het derde leerjaar, da’s halverwege naar de humaniora.

Tchh.

Pff

Check-it-out!

20040927_223740dsc_7783

Gruwelijk verminkt! Ongelukkig voor het leven! Helse pijnen!

Woe is me! En ’t is dan nog mijn goed hand!

[tegen de croque-monsieur-machine gebotst en ’t is zeker derdegraadsverbrand]

[zéker]

Oudere berichten

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑