Kritiek

Ik mocht vandaag commentaar geven op een filmscript. Ik was er niet zo enthousiast over.

Nee, let me rephrase that: ik vond het helemaal niet zo goed. En ik heb dat dan ook in een mail gezet. Niet georganiseerd of zo, gewoon stream of consciousness terwijl ik aan het lezen was.

Achteraf gezien had ik misschien beter Scott Berkun’s How to give and receive criticism eerst nog eens herlezen 🙂

Alhoewel: ik ben objectief gebleven. Denk ik toch. En de mens die de kritiek ontvangen heeft (die overigens niet de schrijver van het scenario is), weet waar ik vandaan kom, dus zo’n probleem zal het wel niet zijn. Hoop ik toch.

…maar ik doe dat eigenlijk wel graag, scenario’s bekijken. En bekritiseren. Zou er zo geen beroep zijn waarbij mensen naar mij zouden komen met een scenario en dat ik daar dan naar kijk, en kritiek geef, en aan het verhaal en zo gesleuteld wordt? En dat ik dan zou kunnen specialiseren in science fiction en horror?

2 reacties op “Kritiek”

  1. Een scriptdoctor ? Dat hebben ze bij VTM ooit eens gehad, geloof ik.
    Is dat niet vergelijkbaar met wat een redacteur doet bij een uitgeverij ?

    Overigens, wat ik al wilde opmerken bij je post over het urinaire taalgebruik : denk je er niet over zelf literatuur te gaan produceren ? Gezien het gemak waarmee je schrijft.

  2. Gemakkelijk schrijven is één ding. Eventuele fouten in andermans schrijven zien ook.

    Talent hebben is iets heel anders.

    Ik heb hetzelfde bij grafisch design: ik kan het allemaal wel technisch doen (Photoshop, Illustrator, Flash, Premiere, After Effects, 3DS Max, Maya, whatever), en ik kan redelijk duidelijk zeggen wat ik niet goed vind aan een design, maar van daar om te gaan zeggen dat ik zelf een goeie designer ben: ho maar 🙂

Reacties zijn gesloten.