Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Datum: vrijdag 8 oktober 2004

Beesten

De afgelopen paar dagen heb ik het wat moeilijjk met rondlopen, of beter: spaar ik mijn energie voor noodzakelijke verplaatsingen.

Desalniettemin: véél te vroeg gesproken toen ik zei dat het kleine beestenseizoen op zijn laatste poten aan het lopen was. De laatste paar dagen een aantal fijne primeurs te stekken gehad. Zoals daar zijn, naast de (vermoedelijke) bladvlo van maandag:

Een oorbeest (Forficularia auricularia):

Trilspin met jongen (Pholcus phalangoides):

Een goudoogje (Chrysoperla carnea):

Fijn fijn fijn.

Blok

Deeply, deeply troubling. Een paar blikvangers:

In juli 2004 koesterde al tien procent spijt over zijn stemgedrag. Een herkansing zou het Blok nog sterker maken.

Bij de werkende Vlaming – met een piek bij de mannelijke veertigers – is het Blok momenteel veruit de grootste. De formatie is uitgegroeid tot een echte volkspartij die het bij alle lagen van de bevolking goed doet

een Vlaming op drie [ziet] het Vlaams Blok graag in de regering

Blijft u het Blok eeuwig trouw? Die kans is erg groot.

Ik wou dat ik in de politiek zat, of toch minstens ergens dat ik er iets aan kon doen.

Eén lichtpuntje in het hele artikel:

Toch verloor het Vlaams Blok 50.000 stemmen, vooral aan SP.A/Spirit.

Het grote verschil tusen het Vlaams Blok en bijvoorbeeld de Lijst Pim Fortuyn in Nederlands vroeger, is dat het een bijzonder goed georganiseerd geheel is. Strikt hiërarchisch, met een studiedienst, jeugdorganisatie, propagandadienst, interne ordehandhaving, the works.

Dat is tot op vandaag hun grootste troef geweest, en ik heb vrees ik mijn hoop op dit ogenblik alleen gesteld in het ineenstorten van de partij van binnenin.

Vroeger werd er nog wel eens gewag gemaakt van de “milde” Annemans en de “hard-liner” Dewinter, maar het is duidelijk dat het triumviraat Dewinter-Annemans-Vanhecke drie handen op één buik zijn en dat daar niets tussen komt. Ze weten wel beter.

Nu ze zó groot geworden zijn, kàn het haast niet anders dat er interne spanningen moeten komen die alleen maar groter en groter gaan worden. Als ze verruimen met mensen als Marie-Rose Morel en Jurgen Verstrepen en tegelijkertijd mensen als Filip “het Vlaams Blok is een bende angsthazen” De Man willen houden, zou het nog wel eens kunnen spannen.

En als De Man ze ervan beschuldigt alleen maar van naam te veranderen omdat ze machtsgeil zijn en hebberig de subsisied van de Belgische Staat niet willen mislopen, terwijl nieuwkomers daarop reageren met “vernieuwen of oprotten” (“Zij moeten hun conclusies maar trekken”, zei Jurgen. “Je bakt geen omelet zonder eieren te breken.”), moet dat redelijk pijn doen bij het triumviraat.

Het is voldoende dat één van die gasten à la De Man een “Echt Vlaams Blok” opricht om miserie te veroorzaken, vermoed ik.

Ach, een mens kan maar dromen.

Transformed Man II

Ik heb, in tempore non suspecto midden de jaren 80 toen het dus nog vreselijk oncool was en er alleen maar LP’s bestonden, zowel The Transformed Man als Mr. Spock’s Music From Outer Space gekocht.

Een mens heeft niet geleefd voor hij Leonard Nimoy What is Love? heeft horen zingen, of William Shatner Lucy in the Sky With Diamonds heeft horen verkrachten.

Niet zeker wat William Shatner’s versie van Common People allemaal bewijst, maar toch minstens dat Jarvis Cocker een redelijk goeie tekstschrijver is.

You’ll never watch your life slide out of view
and dance and drink and screw
because there’s nothing else to do.

Heh.

Dat, en dat ik er naar uitkijk om de plaat te kopen. Uiteraard.

Taba

Een mens vraagt zich af wat ze nu gaan doen in Israel. Napalm in Gaza? Voor hetzelfde geld zijn het natuurlijk gewoon Egyptische fundamentalisten natuurlijk die de regering daar tenonder willen zien gaan.

update: nah, analyst op CNN zegt dat geen zichzelf respecterende fundamentalist zich in de Sinai laat zien.

GeboorteOriginally uploaded by mvuijlst.

Schattig! De eitjes van de grote trilspin (Pholcus phalangoides) in het toilet beneden zijn uitgekomen.

Tientallen kleine spinnetjes op het plafond!

In related news: ik voorspel dat Sandra de eerste weken dat toilet niet meer gebruikt 🙂

Swift boat vets

Oei. Ik begrijp nu waarom die Swift Boat Vets for the Truth zo gebeten zijn op Kerry. Het is nu net een documentaire of Kerry op VPRO, en Kerry veegt daar op de Dick Cavettshow redelijk de vloer aan met John O’Neill, die toen in een Nixon-gesponsord groepje vóór de Vietnamoorlog zat en nu chef van die Swift Boat Vets is.

Swift

Miljàààr dat was schaamtelijk. O’Neill werd gewoon op nationale tv belachelijk gemaakt en zwaar uitgelachen. Dat kan niet zo’n fijne herinnering zijn voor die mens.

…en trouwens, na die documentaire is mijn respect voor Kerry allen maar gestegen. Mighty impressive.

…en ook trouwens: VPRO zendt Angels in America uit. Hmm. Ik ben heftig fan van Tony Kushner, maar ik heb er nog nooit iets van gezien. Tijd om daar verandering in te brengen.

Free-lancer of niet?

Goed artikel bij Whitespace over de karaktertrekken die je eigenlijk moet hebben om als freelancer succes te hebben.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑