Daisy 01

‘Ere we go.

Om te beginnen: service iptables stop, want daar lag het uiteraard aan dat ik niet op de server kon van elders. En ja, ik zou dat niet mogen doen, maar het zou al zwaar moeten lukken dat ze door mijn watchguard geraken, die potdicht staat voor de buitenwereld.

Daisy. Om te beginnen, en helemaal naast de kwestie: misschien beter de pagina’s op de site een <title> geven die begint met Daisy: Open Source Content Management geven of toch minstens Daisy, want met titels als Home en Installation zijn ze toch wel minder dan appetijtelijk voor Google 🙂 [en zet ook eens een link naar Home op het logo linksboven, da’s net zo gemakkelijk]

Edoch dit geheel terzijde.

Ik ga eens proberen een zeer eenvoudige site na te bouwen. Maar dus eerst alles installeren.

De installation-pagina van Daisy is alvast een wereld van verschil met die van Cocoon. In positieve zin. Het zou allemaal moeten lukken op een uur tijd–dus om kwart na vier vanmorgen zou alles moeten draaien, ha!

Even de checklist overlopen.

  • JVM? Check.
  • JAI? Had ik niet, heb ik wellicht ook niet nodig, maar ik zal het maar downloaden zeker? Lynx erop gezet, download, chmod +r, mv naar $JAVA_HOME, en executen die handel: ./jai-1_1_2_01-lib-linux-i586-jdk.bin. Akkoord met alle legal stuff, en hopla.
  • MySQL? rpm -q mysql geeft mij mysql-3.23.58-9. En Daisy heeft 4.0.x of later nodig. De installatie-pagina zegt specifiek Daisy requires MySQL version 4.0.20 or a newer version from the 4.0.x series. Zou 4.1 dan té nieuw zijn? Living on the edge! ‘t Zal  4.1.7. worden.

Ah crap.

# rpm -U MySQL-server-4.1.7-0.i386.rpm

error: Failed dependencies:
        libmysqlclient.so.10 is needed by (installed) perl-DBD-MySQL-2.9003-4
        libmysqlclient.so.10 is needed by (installed) mod_auth_mysql-20030510-4.1

Grr. rpm -e mod_auh_mysql geeft geen problemen, maar perl-DBD-MySQL doet wel vervelend:

# rpm -e perl-DBD-MySQL
error: Failed dependencies:
        perl-DBD-MySQL is needed by (installed) mysql-3.23.58-9
# rpm -e mysql
error: Failed dependencies:
        libmysqlclient.so.10 is needed by (installed) perl-DBD-MySQL-2.9003-4
        libmysqlclient.so.10 is needed by (installed) mysql-server-3.23.58-9
        mysql = 3.23.58 is needed by (installed) mysql-server-3.23.58-9

Cirkelredenering of wat? Kan A niet ontinstalleren omdat het nodig is voor B, kan B niet ontinstalleren omdat het nodig is voor A. Zucht. Misschien nodeps of force riskeren? Of nee, wacht, even duidelijker lezen… de client zit er ook nog ergens tussen.

Maar zelfs met de client blijft het prutsen. Oplossing alhier te lezen, en herinner er mij aan dat ik PHP ooit eens naar 5.0 zou moeten updaten ook.

Maar bon, root een wachtwoord geven met mysqladmin, en dan de daisyrepository database en de nodige tabellen aanmaken. En dan Daisy zelf downloaden en extracten.

DAISY_HOME en OPENJMS_HOME in /etc/profile kappen, JDBC-driver in CLASSPATH zetten van openjms, openjms.xml wijzigen, tabellen voor OpenJMS aanmaken… kablooie!

04:16:16.497 ERROR [main] - org.exolab.jms.persistence.PersistenceException: Failed to get pooled connection
org.exolab.jms.persistence.PersistenceException:
org.apache.commons.dbcp.SQLNestedException: Cannot create PoolableConnectionFactory, cause:
java.sql.SQLException: Communication link failure: java.io.IOException, underlying cause: Unexpected end of input stream

En dan een hele hoop detail erachter. Zucht. Het verliep allemaal een beetje té gezwind.

[Ondertussen is Firefox ook gecrashed, waardoor ik een half uur relaas kwijt ben geraakt, niet dat het erg interessant was, maar goed. Komt erop neer dat het toch wel MySQL 4.0.22 moest zijn, maar dat ik nu met MySQL vastzit met foutboodschappen en veux-tu en voilà en telkens een boodschap van

Warning: Asked for 196608 thread stack, but got 126976

—en het gevoel dat ik die hele Linux een schop onder zijn gat wil geven. Dju. Binnen twaalf uur meer, nu ben ik het wat beu.]

5 reacties op “Daisy 01”

  1. Heb je “skip-networking” afgezet in uwe MySQL my.cnf? By Debian staat zulks in /etc/mysql/my.cnf

    Een andere mogelijkheid is IPv6 gemodder in /etc/hosts – commentarieer daar gewoon de IPv6 veldekes uit (die met twee dubbelpuntjes).

Reacties zijn gesloten.