Laat het bimbammen der klokken een aanhef vinden! Er zit een kraamwebspin in onze tuin!

Ik heb daarnet een schaar genomen tot twee bosjes planten, kwestie van ze wat ruimte te geven om volgend jaar weer te kunnen bloeien, en kwam er uit het eerste toch wel een Pisaura mirabilis gevallen zeker?

Sandra een plastieken potje laten brengen terwijl ik het beestje aan het balanceren was in een bos net afgeknipt loof, spin in de pot geschud, pot veilig weggezet, mijn fototoestel gemonteerd (70-180 micro-nikkor op de D70, diopteradopter op de 70-180, ring voor de ringflits op de diopteradapter, ringflits op de ringflitsring, ’t is een hele bedoening), en dan wat foto’s genomen van het spinnetje.

Eerst in het potje, en dan in een gietijzeren pot kwestie dat die een mooiere achtergrond zou geven dan een plastieken ding:

Ik hoop van ganser harte dat ik ihier geen moeder van haar jongen gescheiden heb, want ik vind die kraamwebspin een bijzonder sympathiek beestje: ze legt haar eitjes in een bolletje en dan loopt ze er heel de tijd mee rond tussen haar pootjes.