Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Nog podcast

Bon, ik had ongelijk.

Of toch deels.

Een échte podcast is, en dat staat nergens zo expliciet vermeld dacht ik, een weblog dat alleen maar, of voornamelijk, entries met enclosures doet. Ik laat nog in het midden welke enclosures, of het enkel mp3 dan wel alle mogelijke multimedia moet zijn.

En een échte podcast moet regelmatig “uitgezonden” worden.

Aan beide issues heb ik ondertussen verholpen, door bij Typepad een nieuw weblog aan te maken, podcast.zog.org, met zijn eigen (feedburner) rss feed.

En, waarom niet, ik zal er proberen zeer regelmatig iets nieuws op te zetten. Ik leef hoegenaamd niet onder de illusie dat ik goeie dingen maak, maar het is wel ongelooflijk wijs om het te doen. Ik bedoel, om te prutsen met geluidsfragmentjes.

Wie weet komt er een tijd dat ik geen bandbreedtebeperkingen heb, dus dat ik de files ergens kan hosten zonder me zorgen te hoeven maken over hoeveel keer ze gedownload worden, en wie weet komt er écht wel zo’n podcasting-boom en dan kan ik meerijden op de golf 🙂

Ik betwijfel het, maar goed.

Luc: ik verontschuldig me! Alles is vergeven!

1 reactie

  1. No hard feelings, Michel.

    Toch nog even wat puntjes op de i: om van een echte podcaster te kunnen spreken, mag je gerust je audio-blogentries tussen de gewone tekstentries plaatsen. Maar de RSS-feed die je aanmaakt, zou wel hoofdzakelijk uit multimedia (audio of video) moeten bestaan.

    Een manier om dit te realiseren: maak binnen je bestaande blog een aparte categorie aan voor je podcast-entries, en geef aan Feedburner de URL door die enkel de entries van die ene categorie laat zien, in plaats van de hoofd-URL van je blog.

    Als ik een grote toekomst zie voor podcasting, dan zie ik dit niet zozeer in de richting van een extensie van het bloggen. Ik zie het eerder in de richting van thema-kanalen die zullen ontstaan. De aanbieders zullen niet zozeer de huidige bloggers zijn, maar bestaande internet-contentproviders als C|net, en bestaande radio-omroepen.

    Het voordeel ten opzichte van gewone webcontent of blogcontent is daarbij dat je podcasts kunt beluisteren terwijl je andere dingen aan het doen bent: in de auto, op de trein, in het vliegtuig, tijdens het joggen of tijdens de fitness.

Zeg uw gedacht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑