8 reacties op “Extravert? Moi?”

  1. Jaja, binnen 10 jaar komt ze thuis met net vettige puistenkop met rasta’s, hij rookt joints en rijdt op zo’n ongelooflijk lawaaierige daks met afgebroken uitlaat.

    Sterkte.

  2. je hart?
    je zou beter je tweeloop vasthouden !

    …mag Zelie komen buitenspelen meneer?
    NEE! ZELIE SPEELT NIET MET VETTIGE RASTAKOPPEN! VAN MIJN ERF!!
    ik zie het zo voor me…

  3. Hierzie, toepasselijk: Dewulf (van Camps en Dewulf) in DM:

    Poppemie

    Ik sla een krant open. Wat een mooi kind, denk ik. En ik heb gelijk. Achttien is ze. Ze staat deze maand navelnaakt staat deze maand navelnaakt in een mannenblad. In mannenbladen moet, dat is bekend, van alles gaan staan. Ze is dochter-van. Van een bekende moeder.

    Mede daarom prijkt ze nu dus in libidineus zwart ondergoed haast paginagroot in de krant. Zeker 30 cm hoog is ze. Gegoten in de betere mal van de Schepper.

    Haar linkerduim, waar ze misschien nog op gezogen heeft met de mannenbladenlippen die ze intussen heeft, zit gehaakt in een semi-kanten niemendalletje. Een vingerwijzing.

    Nog een jaar of tien en het kan de mijne zijn die daar staat. Wie weet. Mijn kleine schat in een mannenblad.

    Mijn poppemie in lingerie. Mijn pipi als pin-up in bikini.

    Mijn oogappel als rijpe plukvrucht in een blaadje.

    ’t Zal géén waar zijn.

    Ze zeggen dat kleine meisjes groot worden. Ze zeggen zoveel. Hun duimen gaan dienen voor andere, onnoemelijke dingen. Hun navels beginnen als vuurtorens te stralen in de nevel van de geslachtelijke trafiek.

    Hun heupen krijgen een diepere bedding, een tweede en een derde betekenis. ‘Klein klein kleutertje’ zingen, betekenis.

    Als ze nog eens ‘Klein klein kleutertje’ zingen, slaat de duivel een kruisteken. Als ze hun lippen op een kier zetten, begint het hevig te tochten. Als ze zich ineens in fijnmazig zwart hullen, worden ze zelf snoepgoed.

    Ik geloof er allemaal niets van.

    Er komen jongens met lange vingers in hun leven. Er verdwijnen vaders, en zondagmiddagen op zijn schoot, uit hun bestaan. Er ontstaan schaamstreken op hun lichaam. Vlinders in hun liezen. Vrouwentongen in hun spraak. Wiegeliedjes in hun bekken. Vishaken in hun blik. Lokroepen in hun giechelen. En als ze ijsjes eten, warmt de aarde op. Enzovoort. Enzovoort.

    Allemaal lasterpraat van saters.

    Al komt er niets meer uit mijn keel, al zingt haar navel tot hoog in de melkweg, wij zullen nog altijd samen neuriën op mijn schoot.

  4. Actually, rasta komt van Rastafari, zijnde een volgeling van het Rastafarianisme. Dreadlocks is de bijpassende haartooi. Men heeft dus dreadlocks op het hoofd, geen rasta’s. Maar dat zal u natuurlijk worst wezen als dochterlief met dergelijke type thuiskomt natuurlijk 🙂

  5. Bof.
    Persoonlijk zou ik er zo geen probleem mee hebben, met zon rastafari. Een beetje anti-establishment kan toch geen kwaad. En dan maar hopen dat het er wat uitgroeit, tegen dat hij wat ouder wordt.
    (Al moet ik toegeven dat ik wat gebiased ben, ik heb in mijn jonge jaren nog in een reggae-café gewerkt.)

    (Ik wou hier dat citaat gebruiken over jong en links zijn, en oud en rechts zijn, en een hart hebben en verstand hebben, maar ik ben het wat kwijt.)

Reacties zijn gesloten.