Archief voor mei 2005

 

Validatie

zondag 1 mei 2005 in Weblog. Permanente link | Geen reacties

Zucht. Blogjet zet geen alt-tags aan smileys die hij autoconverteert, uploadt telkens een nieuw beeld voor elke smiley in elke post, en vervangt <img src="teenoftander" /> door <img src="teenoftander" / /> Bah.

Nuja, met wat geluk zouden de individuele entry-pagina’s nu moeten valideren. En als ik alle & in URL’s zou vervangen door &amp; en overal alt tags toevoegen aan alle beelden, dan zouden de maandarchieven ook valideren—zoals dat van April tot nog toe.

Aan de andere kant: ‘t is een heel erg oude Merrie Melodies op Cartoon Network, met Daffy Duck en Porky Pig. Zegt Daffy op een bepaald moment als hij in paniek wakker wordt: Where’s my girdle? Where’s my snood?

Niets is future-proof. En is het echt wel de moeite waard? I dunno.

links for 2005-05-01

zondag 1 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Hype

zondag 1 mei 2005 in Computers en dingen. Permanente link | 7 reacties

Theh. Ik kan me inbeelden dat Steve Jobs van Photostory zowat the second coming zou maken.

Is ondertussen al uit van ergens vorig jaar, is uitermate geschikt voor wat ze zeggen—eenvoudige show and tell—doet dat bijzonder zeer goed, maar horen we er nog iets van?

Ik wou dat de ontwikkelaars wat meer zouden uitweiden over de artificiële intelligentie die erin zit: hoe het ding automatisch en redelijk goed “areas of interest” kan identificeren en dergelijke.

Kijk, vliegen.

Update: Codecs, altijd iets. Versie in andere codec. Niet dat het wereldschokkend is of zo, gewoon, ik denk dat het dat Dashboard in de nieuwe osx is dat mij zo tegensteekt van hype.

Just zijn overgrootvader

maandag 2 mei 2005 in Kinderen. Permanente link | 4 reacties

Tee hee:

Jan met cigaar

WoW

maandag 2 mei 2005 in Games. Permanente link | 2 reacties

Heel het weekend. Héél het lang weekend, verdaan aan World of Warcraft.

‘t Is godgeklaagd. Maar ik betaal er per maand voor, en ik moet gedomme mijn geld wijs besteden, ‘t is niet alsof ik er op overschot heb!

En dan doen ze dit:

Going down

Alles plat! Weg! Gnii! En ik was nog maar een minuut of twintig verwijderd van levelen! Gnii! Gnii!

Zelfs de website is dood:

Kapot!

Nog een geluk dat het snooker is, of ik zou niet weten wat gedaan met de avond!

update: airconditioningprobleem in één van de datacenters. Bah. En half Europa doet om de vijf seconden een refresh van de serverstatuspagina natuurlijk. Zucht.

links for 2005-05-02

maandag 2 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Tijdsponzen

maandag 2 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Ik zou zó veel willen doen, en het lukt me maar niet.

Mijn eigen schuld natuurlijk, ik heb de hand diep tussen de ribben: ‘t is een kwestie van prioriteiten. Als ik zou willen, ik zou uiteraard veel meer gedaan krijgen.

Ja, mijn rug doet tegenwoordig wat meer pijn dan anders, maar da’s maar een zwak excuus. Dat zou me beletten om ver buitenshuis te gaan, of in de auto te zitten, maar niet om dingen in huis te doen. Of, a fortiori, dingen op de computer.

Nee: de grootste schuldigen zijn een klein aantal tijdsponzen. To wit:

 1. World of Warcraft: het is niet abnormaal dat ik eventjes rap een quest ga doen en pas een paar (vijf, zes) uur later weer terugkeer naar de echte wereld. Akelig.
 2. Het werk: ik moet me op het moment redelijk wat bijscholen, vooral dan in programmatie. Kruipt meer tijd in dan een mens denkt: een halve dag is zó voorbij. Vooral als het worstelen is met een omgeving die ik niet gewoon ben, in een taal en een architectuur die ik niet goed genoeg ken.
 3. Mijn aggregator, en het internet in het algemeen: na mijn laatste grote kuis slaag ik erin om min of meer on top of mijn lijstje van weblogs te blijven. Maar ook daar: er zou gemakkelijk elke dag een paar uur kunnen inkruipen, als ik niet oplet. Zoals het nu gaat, denk ik dat er geen dag voorbij gaat dat ik er niet minstens een uur of zo in steek.

Periodiek komt daar nog eens fotobewerken bij, als ik een paar honderd foto’s heb die bekeken moeten worden, met telkens misschien een paar tiental te bepotelen. Daar kruipt dan ook gemakkelijk een halve dag in, maar wegens de vorige drie sponzen komt er tegenwoordig ook niet veel van in huis.

Gebeurt tegenwoordig ook niet meer: websites updaten. Ik zet tegenwoordig alleen nog soms eens hier op deze site iets. Ik heb een stuk of zes andere sites die ik eigenlijk zou moeten onderhouden, maar waar het er niet meer van komt. Tuinsafari is er één, en de rest zijn persoonlijke dingen, maar toch: er zitten sites tussen die ik maandenlang dagelijks onderhield en nu niet meer.

Het gaat niet anders kunnen dan dat ik het allemaal eens in een grote to do-lijst-cum-kalender steek, en dat ik mijn tijd regimenteer: familie, huis, boeken lezen (echte boeken, op papier, mijn laatste Amazon-bestelling van maanden geleden bijvoorbeeeld), administratie, foto’s, schrijven, films bekijken, tijdschiften lezen waar ik een abonnement op heb, vrienden uitnodigen, …

Misschien als ik eens begin met een week geen World of Warcraft te spelen en dan een week wel?

Hoe doet de rest van de wereld dat eigenlijk? Hoe leeft de rest van de wereld met dagen die eigenlijk 48 uur zouden moeten duren en dan nóg te kort zouden zijn om alles te doen?

Snooker

maandag 2 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

_41100463_ab

Ik herinner me als de dag van gisteren dat we live naar de laatste sessies van de legendarisch match Davis-Taylor—die met de zwarte bal in het 35ste frame—keken. 

Toen was Shaun Murphy twee jaar oud.

Ik weet niet of Murphy de allerlaatste Embasy World Championship gaat winnen, maar één ding is zeker: al wie niet naar gekeken heeft, heeft een ongelooflijke match gemist.

Het hele event was dit jaar trouwens de moeite waard, met als highlights wat mij betreft de bijna-live zelfvernietiging van Ronny O’Sullivan en de ineenstorting van Ebdon in de studio nà zijn overwinning tegen O’Sullivan.

En toen ze toonden hoe John Parrot meelipte met de Amerikaanse trick-shot-man, natuurlijk.

update: Sean Murphy heeft gewonnen. Een verdiende winnaar, een fantastische match, en een grootse speler. En hoor ik juist zeggen dat Murphy speelde met een oude keu van zijn mentor Ray Reardon? Great stuff, en Reardon zat er in ieder geval bijzonder ontroerd bij.

Zeer, zeer goed. Kijk er naar uit om hem volgend ternooi weer bezig te zien, Shaun Murphy.

More than my share of…

dinsdag 3 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Ik reed daarnet op de fiets van het station naar huis terug.

Aan weerskanten van de Dampoortstraat stond het vol mensen van allerlei leeftijden en afkomsten. Ik reed aan vijf per uur onder een hemel van vreemd lichtgevend lood, met dEUS’ Sister Dew op de koptelefoon en een glimlach van oor tot oor.

Geluk zit in kleine dingen.

links for 2005-05-03

dinsdag 3 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

links for 2005-05-04

woensdag 4 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Vakantie!

woensdag 4 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

’t Is vakantie, andermaal. Eén dagje, maar ’t is altijd dat.

Ik heb geleerd van vorige keer: geen beloftes. Ik ga niets doen morgen. Nè.

Commodisatie

woensdag 4 mei 2005 in Computers en dingen. Permanente link | 8 reacties

De vergankelijkheid van data, vertel mij iets.

Gisteren bracht ik mijn TabletPC naar beneden naar de IT wegens twee dingetjes: een vraag rond synchronisatie en een probleem rond een aantal toetsen op het keyboard die niet meer werkten.

De synchronisatie, die ervoor zorgt dat ik data tussen mijn computers on- en off-line gelijk min of meer up to date kan houden, die deed gelijk sinds een week niet meer wat ze al de tijd daarvoor deed. Nee, nu was het: sync, alles ok, netwerkkabel uit, alles weg op de laptop.

Het keyboard, dat was dat de toetsen q, w, x, c, v, b, n m en enter niet meer werkten. Misschien nog maar net, maar misschien ook wel al een week of twee—zó weinig dat ik het keyboard gebruik.

Enfin, long story short: een incident met een muiskabel en een plastieken bekertje later, en, eum, de toetsen q tot en met enter zijn niet meer de grootste zorg :)

Dat maakt de tweede computer op twee weken tijd die redelijk onverwacht minder dan bruikbaar bleek te zijn. En dat deed me nog eens denken aan backups en dingen. Op mijn werk: alles mooi op het systeem, allemaal propere backups, no problemo. Edoch thuis: backups, niet echt, behalve door replicatie. Als mijn computers thuis allemaal doodvallen, ben ik heel snel heel veel dingen kwijt.

Enig idee hoe ik ettelijke gigabytes op een min of meer veilige manier gebackuped kan houden? Drie opties, voor zover ik me kan voorstellen:

 1. Backups maken. Ja, maar hoe? Echt honderden gigabytes spreken we over. Alles op DVD zetten? Pfeh. Niet echt. Ik heb bakken vol CD’s van jaren geleden, ik heb stapels tapes van nog meer jaren geleden, en stapels Fastback II-diskettes van nóg langer geleden. En ik denk niet dat ik die zelfs nog kan lezen.
 2. Decentralisatie. Ik zet nu al de belangirjke dingen op verschillende hard disks. Maar da’s natuurlijk niet veel waard als er iets met het huis gebeurt. Alles op computers zetten in verschillende huizen misschien?
 3. Opgeven. Ook een optie natuurlijk. Het gewoon opgeven, en naar hardcopy gaan. Schrijfsels afprinten, foto’s laten afdrukken, in een boek plakken, en basta.

Ik denk dat ik ergens binnenkort nog een harddisk van een paar honderd gigabyte ga bijkopen, daar al mijn foto’s en andere op ga zetten, en het geheel in een computer bij mijn ouders ga zetten.

En, daarnaast, ook: de beste foto’s uitprinten. Groot formaat, en in een boek plakken.

Mysterie

donderdag 5 mei 2005 in Computers en dingen. Permanente link | 12 reacties

Het is mij een compleet raadsel.

Ik zit vast aan de nightlies van Firefox. De latest-aviary geeft bij mij hetzelfde als de release: hij installeert, start op, en doet dan niets meer.

Ontinstalleren, alle verwijzingen van harddisk en registry halen, herstarten, herinstalleren: niets aan te doen. Het start op, en dan doet het niets meer.

Nu zit ik natuurlijk met de piepers dat àls ze ooit 1.0.4 uitbrengen, dat die op mijn computer thuis niet gaat willen werken.

Naast het feit dat het bijzonder vervelend is om voortudrend die nieuwe nightlies te moeten isntalleren, in de ijle hoop dat er eens een stabiele zal bijzitten. Sinds een paar dagen (weken?) werken de helft van mijn extensies niet meer, en die van vandaag was wel héél erg fijn: niéts werkt nog. “Back” lukt niet meer, “home” gaat gewoon naar Google-en-niets-anders, en geen enkele extensie laadt op.

Stomme Firefox, of stomme wat-dan-ook-dat-mij-niet-toelaat-om-firefox-release-degelijk-aan-de-praat-te-krijgen.

 

links for 2005-05-05

donderdag 5 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Gwen Stefani

vrijdag 6 mei 2005 in Internet. Permanente link | 3 reacties

Gril, ha.

Gril

Zwak, ik weet het :)

links for 2005-05-06

vrijdag 6 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Crème de bananes

zaterdag 7 mei 2005 in Food and Drink. Permanente link | 3 reacties

Het beste dessert ter wereld is bananencrème.

Ingrediënten: bananen, gecondenseerde melk, citroen, en ik vermoed suiker. Er komt een mixer aan te pas, en het eindresultaat is een zoet-zuur iets dat net tussen gekabbeld en vloeibaar en vast zit—zo ongeveer honderd keer beter dan het klinkt.

Maar! Mijn moeder is het recept kwijt! Ohime! We weten de verhoudingen niet meer! Ach und Weh!

We zouden er eigenlijk eens een jobstudent op moeten zetten om alle recepten in de familie in een database te steken, dat dergelijke fratsen ons niet meer overkomen.

Opgelost

zaterdag 7 mei 2005 in Computers en dingen. Permanente link | Geen reacties

Tenminste één mysterie opgelost: The Case of the Synchronisation that Wouldn’t.

In ‘t kort: mijn laptop deed wel allerlei bewegingen in de algemene richting van “ik ben er aan bezig, echt waar”, maar als ik de netwerkkabel uittrok, bleek dat niets van wat hij al een paar minuten geduldig aan het synchroniseren was, ook effektief op de desktop (en in My Documents, et cætera) achtergebleven was.

Ergens moet op de een of andere manier in de confusie van computers herinstalleren en her-herinstalleren het vinkje “Make available off-line” afgezet geraakt geworden zijn.

En om de een of andere reden ging de computer nog door de bewegingen van het syncen.

Maar nu is het dus opgelost.

Behalve dat ik vergeten was het offline dinges van Outlook ook aan te zetten, waardoor ik nu tot dinsdag zonder werkmail zit tenzij als ik naar de webmail ga.

Episode 437 uit het boeiende leven van Michel Vuijlsteke.

Zzzz

zaterdag 7 mei 2005 in Kinderen. Permanente link | Geen reacties

Louis, naast zijn bed in slaap gevallen:

Louis slaapt

Den duts :)

links for 2005-05-07

zaterdag 7 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Bzw.

zaterdag 7 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Duits heeft van die echt mooie woorden. Pak nu beziehunsweise, zoals in “Luminal bzw. Morpheum”.

Mmm. Fijne woorden.

Comments by proxy

zaterdag 7 mei 2005 in Weblogs. Permanente link | 2 reacties

Heh. Wat-krijgen-we-nu?

Escargots de Remmery bij (pdw) (et al., tegenwoordig), een entry waar ik het overigen helemaal mee eens ben, trekt een commentaar aan van nnyro (anoniem wegens blogger vermoed ik) die er zegt

Ik wens via deze blog te laten weten dat een kritische posting op LVB.net zonet is weggehaald .Censuur dus !

Ik had het oa over zijn open deur intrappen met zijn uitnodigende vraag aan Jurgen Verstrepen (die ik DE STREEP noemde) bij het topic ‘the simpsons ‘ , waarin ik een manoeuvre zie om zijn neo-liberale standpunten wat aan te spekken. Het is boeiend om te zien hoe hij zijn onderwerpen selecteert voor zijn blog die iedere keer weer zijn discours dienen.

Mijn eerste reflex: so what, Luc mag van zijn weblog halen wat hij wilt.

Over en weer gehopt naar LVB.net om te zien wat de fuss wel zou kunnen zijn, maar ‘t is daar heel erg rustig blijkbaar en er is (nog?) geen discussie. Behalve: Southpark is conservatief?! Allez dan, en ik die dacht dat het allemaal ironisch bedoeld was?

Oh well, kan mij eigenlijk niet veel schelen: wie een gevoel voor humor heeft, kan niet verkeerd zijn. Of toch niet heel erg.

Mijn tweede reflex: Luc heeft nog altijd het recht om commentaar te verwijderen als hij dat wilt. Nee maar.

Trouwens: ja, ik ben hervallen en ik heb weer gesubscribed op Luc’s rss. Geen principes, ik.

Google oracle

zaterdag 7 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Grappig.

Happiness is more than a multiple of the number of the Beast or the number of the Beast. For it is written: in the stars is a collapsed lung and a left on the axis of the Earth’s surface, is covered by the Act of Union, The American Civil War resources on the Web.

That is not the same, as you would like to see in the dark. Trilogy for PC: Kombat Trilogy Multi-Racing Championship cheats, at Cheat codes club. Cheat CODES Search Engine Game but you can’t say no. Just say no to China’s market. Economy status, is a temporary appointment? Is made for the Shade Foundation of America is a Religion of peace, and conflict studies is a part of the Department of the Interior and the National Council for Eurasian and East European studies at the University of California. Berkeley. Berkeley, CA, USA. February at the house of Representatives? More than any other time in the UK.

[via]

Blogger Mobile

zaterdag 7 mei 2005 in Weblogs. Permanente link | Geen reacties

Een groot gemak:

Moeilijk is het niet, blijkbaar:

Just so we’re clear on this, you send something from your phone; a subject line, a photo, and maybe a caption if you so choose to go@blogger.com and we do the rest. That’s our thing. We set you up with a standard issue blog using a popular design template and we upload your content so your friends and family can view it and leave comments.

Helaas:

Your mobile provider (relay.proximus.be) is not yet supported.

Error code: 2.F9C377

Original message:
From: noreply@ding.com
Date: 7 May 2005 23:41:50 +0200
Subject: Testing, hey ho!
None

Pff.

Een man alleen

zondag 8 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Mijn madam is er vandoor. Naar Brussel, aan het uitgaan. Heel de avond en heel de nacht.

Ik ben alleen thuis. Met drie bloedjes van kinderen en een pijnlijke rug. Alléén thuis, zonder hulp of niets. Pauvre de moi.

Ik denk ik kruip maar eens in bed met een laptop en een paar oortelefoons en Alien vs. Predator.

Lessen

zondag 8 mei 2005 in Safari. Permanente link | Eén reactie

O ja: lessen geleerd. Uw website niet meer updaten is goed voor het bezoekersaantal:

Safari

Gemiddeld een zeshondtal bezoekers per dag op http://safari.zog.org. En het is pas beter beginnen gaan toen ik gestopt ben met de site dagelijks te updaten.

Houden zo, denk ik dan.

Nee serieus: ik zou echt er wel eens moeten aan herbeginnen. Schuldgevoel knaagt.

Divine Counsellor

zondag 8 mei 2005 in Internet. Permanente link | Geen reacties

Soms komt er nog eens goeie spam binnen:

Believe in God, the best mathematician of the world

Good evening,

My name is Pierre Boisjoli from Montreal and I developed a mathematical model by tensors between 1982 and 1984 which joins economy, social sciences and politic to explain the destiny of the world. I gave the model to the President of International Conference of Social Action in August 1984. Gorbachev used it to split the USSR and I saved the world.

I had a very difficult life because my family stool me the money from the heritage of my parent and I cry against them. They putted Motorcycle gangs against me. I am like a lonely wolf against the beast.I wrote my story on the web at the address www.geocities.com/p_wellwood/ . Texts are in french; it is my first language. 

To understand who I am, I invite you to read the Interpretation of King Nabucodonosor dream reported by the prophet Daniel in the Old Testament. The two legs of the statue are the freedom and efficacity for capitalist world and solidarity and social justice for communist world and the pebble droped on the toe of the statue is my mathematical model.

I invite you to read my story and to write me at the address boisjoli2004@yahoo.ca . I believe that mass destruction weapons are the sword of Apocalypse.

Thank you for your attention and may God bless you

Pierre Boisjoli
The Divine Counsellor
http://www.geocities.com/p_wellwood/

Somebody set us up the bomb! My family stool me the money!

In het frans is het beter leesbaar, maar bevestigt hij in hoofdstuk 26 wat hij in de e-mail ook al zei:

J’affirme que je suis le messie des juifs que le prophète Daniel a annoncé et j’ai développé la pierre qui a frappé l’orteil de la statue du rêve du roi Nabuchodonosor. La pierre est un modèle mathématique pour expliquer le comportement socio-économique du monde par les tenseurs de spatialité copié sur le modèle de rupture d’une roche soumise à une compression simple.

…en het aardige is dat hij een paar duizend jaar geleden misschien wel écht in een bijbelboek zou verzeild geraakt zijn.

Jan loopt

zondag 8 mei 2005 in Foto's, Kinderen. Permanente link | 2 reacties

Donderdag is hij ermee begonnen, zo ongeveer een maand later dan de twee oudste, maar het gaat dan ook veel sneller: Jan loopt!

Hij kroop al een tijdje, en toen was hij niet meer tegen te houden met zijn loophond of loopkar of achter een stoel, vorige week zette hij plots stappen op zijn eigen, en vandaag heeft hij de hele dag alleen rondgelopen. Gelópen zelfs: alleen de pamper zit nog wat in de weg, voor de rest is het alsof hij het al een eeuw doet.

Zelfs op de kasseien op straat:

Jan op straat

Ha!

links for 2005-05-08

zondag 8 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Nirvana?

zondag 8 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Hmmm. Ik heb zo’n La-Z-Boy, maar hij begint een beetje lang in de tand te worden, en deze ziet er wel degelijk fantastisch uit:

Zoals geïllustreerd alhierboven, heeft de Gravity™ Balans® van Stokke vier verschillende zitposities:

 1. kniestand
 2. gewone zitstand
 3. tv kijken-stand
 4. relaxstand

Nu nog ergens achterhalen hoeveel het ding kost. £ 1164 zeggen ze op het internet. Ik vermoed dat onze vaste Tripp Trapp-leverancier niet in Gravities doet?

[Via Rik Van Bruggen, en mag ik bij deze ook zeggen hoe content ik ben dat hij weer post, en dat het tijd wordt voor nog eens een foto-update van het huis?]

Zalig en gelukkig

maandag 9 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Mag ik iedereen een zalige en gelukkige Schumandag toewensen? Freude, schöne Götterfunken, Tochter aus Elysium: allen in koor!

Bij ons op het werk is dat een vrije dag, joechei!

Ik kijk er naar uit om morgen van de okkasie gebruik te maken om een hele hoop zaken op orde te stellen tot minstens negen uur in bed te blijven liggen, en dan brood te gaan halen en naar de apotheker te gaan, en dan de rest van de dag nuttig door te brengen in mijn trekzetel.

Communicatie

maandag 9 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Dedju. Sandra stuurt mij een mail terwijl ik verjaardagscadeaus gaan kopen was in ’t stad. Ik kom thuis, bel haar op op de GSM in de veronderstelling dat het al te laat is om nog per mail te antwoorden, en ik laat daar een boodschap achter.

Ondertussen voer ik een deel van de opdracht in de mail uit—gecondenseerde melk gaan halen! voor bananencrème!—met de GSM op zak, natuurlijk.

Kom ik thuis, en blijkt dat Sandra haar GSM plat was, en dat ze mij gemaild heeft terwijl ik in de winkel zat. Slim. Enfin, ik weer naar de winkel dus, en daar haal ik mijn GSM boven, wat blijkt: 1 missed call. Sandra. Batterijen waren toch niet plat.

Résultat des courses: ik ben met de fiets om Zelie gegaan. In de plensende regen. Slechts gehuld in een jeasnbroek en een t-shirt. ’t Was proper: heeltegans doorweekt! En nu: heeltegans verkleumd! En morgen misschien: ziek!

links for 2005-05-09

maandag 9 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Verduidelijking

maandag 9 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Tijdslijn:

 • 9u: wakker geworden
 • 10u: brood gaan halen
 • tot 13u30: Worldof Warcraft
 • 13u30–15u: verjaardagscadeaus kopen in de stad
 • 15u30: e-mail van Sandra lezen waarin ze vraagt om gecondenseerde melk te gaan kopen en of ik de kinderen zou kunnen gaan halen. Realiseren dat het al te laat is om per mail te antwoorden. Telefoneren. Antwoordapparaat.
 • 15u45: naar de Spar om gecondenseerde melk
 • 16u10: terug thuis, mail van Sandra waarin ze zegt dat ze nu vertrekt en dat haar GSM plat is
 • 16u15: ik weer naar de Spar voor bijkomende boodschappen
 • 16u16: telefoon van Sandra op de GSM, ik in het verkeer, niet gehoord
 • 16u20: ik pak toevalligerwijs mijn GSM en ik kijk of er iets op staat van boodschappen of zo, blijkt dat Sandra mij gebeld heeft
 • 16u21: ik ben naar Sandra, blijkt dat de GSM toch niet plat was, en na Enige Altercatie (waarom maildegij niet? waarom beldegij niet?)  wordt er besloten dat ik Zelie zal afhalen en Sandra Louis en Jan.

Zo. Kch.

En van die room in de bananencrème: we hebben het uitgeprobeerd nu zondag. Vergelijking tussen het recept van i. en een reconstructie van dat van mijn moeder. Dat van mijn moeder was lichter, en smaakte meer zoals we het ons herinnerden.

In verhouding een banaan, sap van een citroen, twee lepels suiker, en een doos gecondenseerde melk. Banaan pletten, mixen (met staamixer) met suiker en citroensap, gecondenseerde melk toevoegen, en dan in één keer de mixer langzaam van onder de pot naar boven trekken.

Hey presto. In de frigo zetten en koud opeten. Yummy.

Here comes the science

maandag 9 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

‘t Was voor de rest wel een goed programma, How Art Made the World. De bijhorende test op de website weet me te vertellen:

Of the styles of art we picked for the experiment, your answers suggest you like Cubism. Looking at a cubist painting is a bit like gazing into a shattered mirror – the image is fragmented and you can see it from different angles.

In the personality profile you had a high intellectualism score, which suggests you like to think about abstract ideas and have a creative imagination.  People who are the same age and sex as you are most likely to prefer Impressionism. People who also score highly in your dominant personality trait are most likely to prefer Impressionism.

Allez dan.

Voor de rest een fijne avond alweer op BBC2: de finale van University Challenge, en verder bewijs dat Everything BBC Three Comes To BBC Two Eventualee: Vic and Bob in Catterick!

What a difference a day makes

dinsdag 10 mei 2005 in Werk. Permanente link | Geen reacties

Pffff. Gisteren zat ik er nog echt mee in: iets dat ik moet gedaan krijgen op het werk, en waar ik eigenlijk niet veel van afweet. Ik wist begod niet waar eraan te beginnen.

Maar vandaag is het al veel klaarder: ik heb een proof of concept-ding aan de praat gekregen, en ik heb er goeie hoop op dat het niet om redenen van gebrek aan kennis zal mislopen :)

On a related note: ASP.NET 2.0 is proper gerief.

TMAB/Telecom City

dinsdag 10 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Haal boven die pet, en laat het huilen een aanvang nemen.

Deze namiddag met het werk naar de Heizel getogen, om er op Telecom City een demo van IP-telefonie te krijgen. Jongens toch, wat een droevige bedoening was het me daar! Ik herinner me de hoogdagen van een paar jaar geleden, toen het wel leek alsof alle paleizen vol stonden, maar nu: och here twee aftandse PC’s om in te loggen, en dan een tocht van een halve kilometer door de catacomben om uiteindelijk aan één nauwelijks volle hal te geraken.

Zucht.

En behalve dat: tja, die IP-telefonie, het blijft toch maar bricoleren. Ik kijk uit naar de proof of concept en de integratie—TAPI-gewijs—tussen telefoon en Exchange Server.

links for 2005-05-10

dinsdag 10 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Gedomme

dinsdag 10 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Bijna was ik virtueel onderweg naar een conferentie, maar nee: ik moet naar de dokter.

De dokters. Woensdag 25 mei: thoracolumbale en dorsale en lumbale scans en foto’s allerhande in Maria Middelares. En dinsdag 24 mei: UZ Antwerpen voor een functioneel blaasonderzoek. Alwaarvoor ik een plaskalender moet bijhouden. Ah the indignity, behandeld worden gelijk een kind van vijf, en met babywoorden en verkleinwoordjes aangesproken worden.

Maar goed. Niets aan te doen. Hospitaals dus. I’ll keep ya posted, the grosser the details the better.

Maar!

Met al die miserie kan ik verdomme niet meegaan naar die conferentie! Bah! En ik zag er zó naar uit!

Fecking Firefox

dinsdag 10 mei 2005 in Computers en dingen. Permanente link | 11 reacties

Stomme Firefox en zijn pop-ups en pop-unders heel de tijd, ’t is om ziek van te worden.

Pop

Oja trouwens: de halve harddisk moeten uitwissen, profielen manueel overschrijven met files, en dan in botersaus moeten versmoren, en dan voor de zekerheid nog een dooie kip over het keyboard gezwaaid, maar ondertussen Firefox (1.0.3) weer aan de praat gekregen.

update: nee, het is geen malware, en ja, het is zeker Firefox, een juist gedownloade 1.0.3.

Ik snap het echt niet, dat de minste kritiek op Firefox iedereen plots helemaal up in arms krijgt. Hierzie: Drudge Report. Geen popups in Firefox zeker?

Natuurlijk zijn er pop-ups in Firefox. Via een reeks verschillende manieren, als ik me niet vergis: ik had al gehoord van een onclick handler op links, of onmouseovers, of via een flash file, enfin, er zijn er in ieder geval.

Feit: ik heb minder pop-ups en pop-unders in IE6 dan in Firefox tegenwoordig.

links for 2005-05-11

woensdag 11 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Bleurgh

woensdag 11 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik ben geradbraakt. En ik zou anderhalve pagina vol kunnen schrijven over waarom en hoe, maar ik ga ervan uit dat wie dit leest, ook nog moet eten in de loop van het vervolg van de week. En dus doe ik er het zwijgen aan toe.

Laat me volstaan te zeggen dat ik vannacht niet veel geslapen heb en dat er veel Ricola spekken aan te pas gekomen zijn. En dat het hoegenaamd geen deugd doet. En dat ik niet uitkijk naar morgen.

Zucht.

Uitgaan!

donderdag 12 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Twee ouwe venten, dat zijn we. Daarjuist finale afspraken gemaakt om morgenavond (euh, vanavond) te gaan eten, en dan naar het kortfilmfestivaldinges in de Vooruit, COURTisane.

On a side note: had ik al gezegd hoe ik het vliegend krijg van al die lamme woordspelingen overal? COURTisane, hebt g’hem? Gelijk cour, van “koer”, de plaats, en tisane, van kruidenthee, en infusie en zo, hebt g’hem? Ahahaha! Hoe grappig! Hoe spiritueel!

Idemditto bij de BBC en al hun Flog This! en Boot Sale en Junk in the Attic dingen—wat ze ook te verkopen hebben, wordt geheid helemaal ingekleed in flauwe woordspelingen, compleet met bijna letterlijk uitgesproken italics. Is het een postuurken van een jachthond, wordt het “let’s go hunt for a bargain”. Is het een een set schotelvodden: “let’s hope we really clean up this afternoon”. Aargh!

…maar goed. Daarnet aan de Skype afgesproken. We gaan uitgaan! De stad zal rood geverfd worden! We gaan zuipen tot we bloed spuigen! Ha! Gent is onveilig!

Of eigenlijk, reality check-gewijs: om halfzes afgesproken aan het station. En dan, eum, misschien naar Mijne Maat Zijn Ouders, die ik ook al lang niet meer gezien heb. En dan misschien iets gaan eten. In het kiekendinges, waar we vijftien jaar geleden ook al gingen. Of naar de Martino, waar we vijftien jaar geleden ook al naartoe gingen.

En dan, als we goesting hebben, ons hoofd laten zien op het kortfilmfestivalgerief. En dan, eum, geen idee. Misschien naar een film gaan kijken? Of een glas gaan drinken? In ieder geval vroeg genoeg thuis want vrijdag moeten we alletwee vroeg opstaan.

Oude, oude venten. En we gaan ongetwijfeld heel de avond nog zàgen ook.

Great stuff :)

Reboot

donderdag 12 mei 2005 in Computers en dingen. Permanente link | Geen reacties

Grr. Bij Windows Update kunnen ze tegenwoordig de overgrote meerderheid van de dingen zonder reboot upgraden, maar Office Update is nog niet zover:

Office update

OK, OK, ik geef toe: het was misschien geen goed idee om tijdens die update zowel Word als Visio als Project open te houden en erin te zitten werken, en dan is het een beetje logisch dat de computer moet booten. Maar toch :)

Blast from the past

donderdag 12 mei 2005 in Werk. Permanente link | 6 reacties

Ik was op zoek naar een installatieversie van Visual Studio om op de portable te zetten, toen ik een directory met oude programma’s tegenkwam.

En dan bedoel ik wel degelijk oud. Dingen waar ik me herinner aan geprutst te hebben (al was het mijn vader die de heavy lifting deed) zo ergens in 1986, toen de dieren nog spraken en dBASE III PLUS net uit was:

College of Europe Library Main Menu

Dat is nu bijna twintig jaar geleden, maar het is nog altijd alsof het gisteren was. dbase ingetypt op de command prompt, twee keer enter om het introscherm over te slaan, en de applicatie start meteen op. Vijftien megabyte, en daar zit de hele database in. Een dikke tienduizend boeken, een kleine vijfduizend facturen, export naar WordPerfect (what else?), rapporten, opzoeken, de hele bestel- en acquisitie- en facturatiedingen geautomatiseerd.

Zucht.

Them were the days. En het kwam allemaal terug: use aanwinst inde tite (“title” moest het zijn, maar ergens was het ooit eens verkeerd gespeld en dus bleef het maar zo :), en set form to aanwinst en dan edit:

Bestelfiche Marleen

Ach, en natuurlijk modi stru (vier letters zijn genoeg, modify structure is voor sissies):

modi stru

Magnifiek. Voor de amateurs:

 1. Opstartscherm dBASE III PLUS
 2. Hoofdmenu bibliotheek
 3. Maintenance menu
 4. Maintenance menu voor Marleen
 5. Bestellingsscherm Marleen
 6. Maintenance menu voor Monique

Die dagen komen niet meer terug, meneer. Ik ben op dit eigenste ogenblik op één computer SQL Server 2005 Express aan het downloaden en installeren (VS 2005 Express werkt niet zonder, toch niet voor wat ik ermee aan het doen ben), en tegelijkertijd ben ik Visual Studio .NET 2003 aan het installeren op mijn portable. Al de hele voormiddag, lijkt het wel.

Er is denk ik bijzonder weinig kans dat ik binnen een volle twintig jaar nog aan de applicaties zal kunnen die ik nu aan maken ben. Die dingen zijn zoveel fragieler, ze hangen van zoveel meer componenten af, en er moeten zodanig veel onderdelen de juiste versie hebben… ach ja.

links for 2005-05-12

donderdag 12 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Uitgeweest

vrijdag 13 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Gisteren dus wel degelijk uitgeweest. ’t Was nochtans helemaal verkeerd aangezet, en ’t had echt niet veel gescheeld of we hadden een slechte film gezien in de Decascoop.

Tja, kijk, ik ben dus écht niet aan de cultuur-voor-de-cultuur. Voor het vakmanschap, ik. Hard graft. Handenwerk. Plebs, ik. Nu ja, ik zèg dat wel, maar eigenlijk, van de vijf films die we gezien hebben, vond ik de tweedebeste net degene die het meest experimenteel was. Misschien ben ik gewoon een snob. Myep. ’t Zal dat wel zijn. Enfin, filmbespreking-of-sorts op gent.blogt (belofte maakt schuld).

Zoals de zaken uiteindelijk afgelopen zijn gisteren, zijn we met twee van de Vooruit naar de Zuid gegaan, en dan naar de Martino getrokken. Daar uiteindelijk toch besloten om toch niet binnen te gaan: nostalgie, alemaal goed en wel, maar zó goed was het daar nu ook niet, en de plaats waar we meestal zaten was toch aan de overkant en het andere eind van de straat.

Het Kiekenkot naast de Martino was toe, dus we moesten wel verder. De straat uit en blok rondgelopen tot aan het Gebed Zonder Eind. Binnengegaan, vergeten dat ze geen plastiek aanvaarden. Door de Savaanstraat, door de Sint-Barbarastraat, naar bneden en langs het water aan de achterkant van de Opera, onder en over de brug naar de Kouter om geld. Daar toegekomen, geen zin meer om terug te keren naar het Gebed.

Langs de Ava en het seminarie Romeins Recht en door naar de Malatesta. Zelfde laken een broek, geen kredietkaarten aanvaard. Doorgelopen naar de achterkant en het water, richting Tolhuisje. Daar stonden een paar mannen ruzie te maken, dus we zijn het water overgestoken naar het Marokkaans restaurant dat er heel erg interessant uitzag. Ik had al virtuaal een Tajine besteld, want ze deden, aan de deur te zien, in plastiek.

Helaas: het was volzet. En naast de deur was het te duur. Enfin, zeer lang verhaal kort: alles waar met Visa te betalen was, was te duur of gesloten, en alles wat open was en niet te duur, daar kon niet met Visa betaald worden. Of hadden we geen zin om te vragen of we wel met Visa konden betalen.

Zodat we na veel omzwervingen uiteindelijk in de Amadeus terechtgekomen zijn, voor een rib en een waterzooi. Zucht. Tot zover culinair experimenteren.

Niet dat het niet lekker is in de Amadeus natuurlijk, maar goed, volgende keer toch beter. Volgende keer baar geld op zak misschien. Of minstens: volgende keer langs een Mister Cash passeren.

Het plan was eigenlijk om nà het eten te passeren langs de Veneziana voor een ijs met amaretto en een primavera, maar tegen dan was het daar al toe. En dus zijn we maar—onverrichterzake—te voet—terug naar de Vooruit om de auto gegaan.

En dan, een laatste knieval voor de nostalgie: een vuurvreter bij Julien gaan halen. Ze zijn nu rood aan de buitenkant, het is niet meer filo-achtig deeg maar iets meer kauw-achtig dan krokant, en het vlees is gelijk iets zoeter, maar voor de rest: nog altijd goed voor ‘t geen da ‘k hê. Goed voor alles, en tégen alles ook, vermoed ik.

En dan naar huis getogen. Een fijne dag, voorwaar.

links for 2005-05-14

zaterdag 14 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Extern

zaterdag 14 mei 2005 in Computers en dingen. Permanente link | Eén reactie

Vannamiddag een externe harddisk gekocht voor mijn ouders, om backups te doen.

Zo’n ding van 160 GB, met USB-ingangen, en een acht-in-één-kaartlezen voor digitale camera’s. En met een één-knop-backup-ding, het ziet er indrukwekkend eenvoudig uit.

Ik heb het bijgeleverde backupprogramma nog niet uitgetest, en ik weet nog niet of ik dat dan wel Windows’ ingebouwde backup ga gebruiken, maar in ieder geval: het zal beter zijn dan wat er nu was, en voor het eerst zullen ze hun foto’s en mail en dingen gebackupt hebben.

Als dat goed blijkt te werken, koop ik er ook één denk ik.

Aughh

zondag 15 mei 2005 in Computers en dingen. Permanente link | Geen reacties

‘t Was halfvijf eer ik vanmorgen in mijn bed zat: twee computers bij mijn ouders geherinstalleerd.

De ene voor (voornamelijk) mijn moeder: XP en Office. De andere voor (voornamelijk) mijn broer: XP, Office, World of Warcraft.

Niet zo ingewikkeld, hoor ik u denken: helaas, ‘t is altijd iets met dergelijke zaken. Eerst alle nodige dingen backuppen. Wat is “alle nodige dingen”? Tja, da’s dus alle directories van alle users doorlopen en zien wat er moet gehouden worden. Ettelijke uren werk, vooral omdat de veilgheidsbackups-in-nieuwe-PST van Outlook een eeuwigheid duurden (“nog 5 minuten te gaan! nog twee! 30 seconden! 20 seconden! 5 seconden! … ah, nog 36 uur te gaan. 20 uur. 8 uur. 2 uur. 45 minuten. 44. 43. 42.”—you know the drill).

Dan gefoefel met XP: bij de ene Dell weigerde de on-board geluidskaart en netwerkkaart en chipset en videokaart en watnog te werken bij de initiële install, dus moest er nog een Dell-CD met drivers aan te pas komen. En bij de andere Dell dacht ik dat ik om het rap te doen verlopen een oude MSDN-CD zou nemen in plaats van de officieel aangekochte. Om dan natuurlijk tegen de licentiecode aan te lopen die ik niet mee had, en dat die op de afplakker van de computer niet aanvaard werd. Dus dan maar de originele echte gekochte CD gepakt, en “repair” gedaan. Blijkt dat daarmee de originele admin nog bestaat maar niet meer toegankelijk is (don’t ask), dus maar weer opnieuw, en zo waren we alweer anderhalf uur later.

En dan de Windows updates: zeker drie keer met rebooten, om dan tot XP Service Pack 2 te komen en nóg eens 16 updates te moeten doen.

En dan de drivers voor de grafische kaart downloaden, en de TV-kaart, en de geluidskaart.

En de ettelijke gigabytes van World of Warcraft.

En dan de backupsoftware installeren en een back-up schedulen.

Zucht.

Drie uur en een kwartier geslapen in totaal. En straks gaan we naar Holland voor een verjaardagsfeestje bij mijn schoonbroer. Ik kijk er wreed naar uit, maar ik hoop toch een beetje shut-eye te vangen in de auto.

Van reddingen

zondag 15 mei 2005 in Foto's. Permanente link | 2 reacties

Photoshop is wijs. Kijk, een reddeloos slechte foto:

Vóór

In de schemering, tegenlicht, geen flits, zowat de slechtst mogelijke kwaliteit op mijn point & shoot-ding.

Maar ik wou de foto wel houden. Beetje later:

Nadien

Ha!

Ook nog slecht, maar wel op een andere manier slecht

links for 2005-05-15

zondag 15 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Ze zijn mooi, ze zijn knap, ze zijn wauw

zondag 15 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

– Ha, kaboutermeisken, kom maar ekeer mee… ge moogt u tons op mijnen paddestoel zetten, kijkt maar eens.

– O wat aardige paddestoel is dat, kabouter Plop!

– Jaja, dat hebde verzeker nog nooit gezien hé?

– Maar kabouter Plop! ’t Heeft zo ne rooien hoed!

– Dat zal wel zijn! En kijkt ekeer wat schone lange stengel… pakt hem maar nekeer vast!

– Ho! Kabouter Plop! Mijne mens!!

Jan in Holland

maandag 16 mei 2005 in Foto's, Kinderen. Permanente link | Geen reacties

Kijk, Jan zijn haar moet dringend geknipt worden:

Hij ziet er heel erg jaren 50 uit, vind ik.

Firefox nieuw!

maandag 16 mei 2005 in Computers en dingen. Permanente link | 3 reacties

Sorry, ik kan het niet laten. Ik hoor van links en rechts dat er een nieuwe Firefox uit is. Eén-punt-nul-punt-vier.

Ik kijk er dus al een tijdje naar uit dat mijn stokoude Firefox mij vertelt dat er iets nieuws te downloaden is, al helemaal omdat onder meer zou verbeterd zijn

MFSA 2005-44 Privilege escalation via non-DOM property overrides
MFSA 2005-43 “Wrapped” javascript: urls bypass security checks
MFSA 2005-42 Code execution via javascript: IconURL

…maar dus niets. Nu ja, niet dat ik het upgrade-icoontje (zo’n minuskuul wit op groen kerstboompje rechtsboven in de menubalk) zou herkennen als iets belangrijks was ik een gewone gebruiker, maar bon.

So I decide to force the issue. “Zoek naar updates, Firefox,” roep ik hem toe. “Sod you,” fluistert hij me terug:

Ff_update

Een bijzonder duidelijke foutmelding, dat wel: Firefox vond geen updates. Of eigenlijk, nee: er waren problemen toen Firefor updates probeerde te vinden voor sommige “items”. Het detailscherm maakt me gelukkig snel duidelijk wat er aan de hand was: Firefox kon niet kijken of er updates waren voor “Firefox (default)”, want ofwel was er één of meer update-servers die niet antwoordde, ofwel werd één of meer update-services niet gevonden.

Uh. Huh. Yeah. Right. Suck on that, Mr. Average User.

Wat nu? Wachten tot de congestie op die server (als het dat is) over is? Of gewoon manueel downloaden? Zucht. Manueel downloaden dan maar zeker? En hopen dat mijn extensies (vers geïnstalleerd!) nog allemaal blijven werken zeker?

links for 2005-05-16

maandag 16 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Evenwicht

dinsdag 17 mei 2005 in Safari. Permanente link | 7 reacties

Ik had er op gehoopt, maar ik had nooit kunnen denken dat het zo snel en zo grondig zou gebeuren: op onze koer begint er zich een soort natuurlijk evenwicht te vormen.

Een week geleden zaten de rozen nog vol bladluizen. Toen ik zaterdag ging kijken: praktisch niets meer. We moesten gisteren in ‘Olland zijn, maar vandaag heb ik mijn lodderige camera op de situatie laten vallen.

Het is bij nader inzien een redelijk zwaar geval van Nature Strikes Back. De bladluizen worden aan honderd per uur opgevraten en geparasiteerd, door een variëteit aan predatoren. The usual suspects, natuurlijk: lieveheersbeestjes, larves van lieveheersbeestjes, en parasiterende sluipwespen.

geparasiteerd

Daarnaast de occasionele verdwaalde bladluis die in een spinnenweb terechtkomt:

spin met bladluis

Maar ook vreemde rupsachtige dingen. Deze ziet eruit als een larve van een lieveheersbeestje maar heeft geen pootjes zoals die van een lieveheersbeestejslarve:

larve van een lieveheerstbeestje?

Ik weet niet of het bladluizen eet. In ieder geval zitten er geen bladluizen (meer?) in de buurt. Deze ziet er ook rupsachtig uit, en is misschien zelfs hetzelfde als het beest erboven maar dan wel maar de helft zo groot:

iets dat misschien bladluizen eet

…en nog zo één, nóg wat kleiner en magerder:

nog zo'n ding

Nog zo’n ding, weer een beetje anders, ook geen pootjes zoals een lieveheersbeestjeslarve zou hebben, deze keer wel met een halfdooie bladluis in de mond:

iets dat een bladluis aan het eten is

En dan kwam ik deze jongen tegen:

vreemd beest

Het ziet er zó typisch uit, dat ik er zeker van ben dat om het even wie er iets van afweet, meteen kan zeggen wat voor beest het is, en waarvan het precies de larve is—een beetje zoals je van een hooiwagen met twee lange vorken vooraan meteen weet dat het een Dicranopalpus ramosus is.

Ik heb eerst wat foto’s van het beest gemaakt—ik dacht dat die twee tubetjes de voorkant waren, en ik ben ervan overtuigd dat het de bedoeling is dat roofdieren dat ook denken.

Het beest bewoog geen millimeter. Ik was wel benieuwd om te weten hoe het er vanonder uitzag, dus ik heb het voorzicht opgepakt. Het heeft geen schild, maar was net heel erg zacht. En het bewoog nauwelijks als ik het in mijn vingers had. Pootjes waren niet echt te zien, en al zeker geen niet-rupsachtige poten. Het was snel duidelijk dat de tubetjes de achterkant waren. Daar zat aan de onderkant ook een donkerachtige vlek, als van verteerd voedsel.

On a hunch heb ik ze in de buurt van een groepje bladluizen gezet, op één van de weinige takken waar er nog van die smeerlappen zaten.

Shock! Horror! Het beest rekt zich uit, een beetje als een kruising tussen een slurf van een olifant en een gifgroene bloedzuiger, en begint wild zwaaiend en naar de bladluizen toe te onduleren.

Het tast zijn weg naar boven, en als het een bladluis voelt, wordt die vastgezogen, werpt het beest zijn hele lijf de lucht in, en wordt de bladluis zo rap of tel leeggezogen!

zuig!

Eens leeggezogen, wordt het helemaal witte lijk van de bladluis zonder veel ceremonie afgeveegd aan de rand van het takje waar het beest op zit. En graait de rups vooruit om een nieuwe bladluis grijpen. De ene na de andere.

Het beest was hoegenaamd niet kieskeurig: ik heb ze van plant op plant gezet, en of de bladluizen grijs of roze of groen waren, ze werden allemaal op geen tijd binnengewerkt.

vreten

Ik weet niet wat voor beest het is, maar ik zou het doodgraag weten. En zoals ik zei: ik ben er zeker van dat het een zodanig typisch mormel is, dat er heel veel mensen zijn die meer weten.

Iemand?

Dentist

dinsdag 17 mei 2005 in Kinderen. Permanente link | 2 reacties

Vanmorgen met Louis (4) naar de tandarts geweest. Hij was gevallen op school, en zijn voortand werd plots grijs.

Vorige week al langsgeweest, en de tandarts had na een foto besloten iets als een watje met antibiotica of zo in zijn tand te proppen.

En dat moest er vandaag uit. En het gat opgevuld.

Eén van Louis’ voortanden is nu ontzenuwd: gat erin boren, een stuk metaal in duwen, röntgenfoto trekken, nog boren, gunk induwen, nog duwen, mond open, mond dicht, mond weer open—een half uur aan een stuk.

En: hij heeft geen kik gegeven. Zelfs niet eens angstig gekeken.

Louis is een enorm flinke jongen geweest, en de tandarts zei zelf dat hij dat nog niet vaak had meegemaakt. Ha!

links for 2005-05-17

dinsdag 17 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Just my rotten luck

woensdag 18 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Het moet mij maar overkomen, natuurlijk.

Maanden aan een stuk reis ik elke dag op en neer naar Brugge met de trein, met een abonnement dat ik elke zoveel maand voor een paar maand vernieuw, en waarvan ik de strookjes achter elkaar steek. Resultaat is dat het strookje van januari heel de tijd vooraan zit, met daarachter een dikker wordend pakje maandstrookjes.

Op vijf maand tijd heb ik er welgeteld één keer een opmerking over gekregen, alle andere keren dat ik gecontroleerd werd, keek de controleur niet naar de datum. Maar goed, een week of twee geleden steek ik het meest recente kaarte vooraan, al was het maar om me eraan te herinneren dat ik niet mocht vergeten het abonnenment te vernieuwen.

Vanmorgen: controle. En jawel: mijn abonnement is verlopen. Gisteren was het nog in orde, vandaag niet meer. En vandaag is uitgerekend de dag dat ze wél kijken naar de datum. Zucht.

Upshot: ik moet 55 euro betalen. Bah. Ik had beter gezegd dat ik mijn abonnement thuis had laten liggen, maar ja: ze stonden er met drie controleurs op den duur (verwarring over de vakantiedag maandag, en telt dat dan wel niet als een dag voor het verlopen), en waar één controleur misschien nog wel enige mildheid zou kunenn tonen, was het onbegonnen werk met de halve NMBS op de schoot.

Bleh.

The stuff what legends is made of

woensdag 18 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Son, can you play me a memory? I’m not really sure how it goes but it’s sad and it’s sweet and I knew it complete when I wore a younger man’s clothes—wat een ongelooflijk bijnaverfilmd verhaal is dat niet, van die latter-day Kaspar Hauser-maar-niet-echt?

Een maand is die mens al ongeïdentificeerd, dat hou je toch niet voor mogelijk in tweeduizendenvijf?

links for 2005-05-18

woensdag 18 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Trein, vervolg

woensdag 18 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Ik ben vanavond dus naar de Dampoort gegaan om mijn boete (€ 55,10) te gaan betalen.

Ik ben al sinds jaar en dag een gebruiker van het openbaar vervoer (et pour cause: geen rijbewijs), ik heb tot vandaag nog nooit van mijn leven op een trein of tram of bus gezeten zonder betaald te hebben, ik klaag nooit over treinen die te laat zouden zijn of in staking, enfin, de man achter de balie was gegeneerd.

Hij putte zich uit in verontschuldigingen, en dat het toch wel spijtig was dat de controleurs niet het verschil maken tussen “goeie” en “slechte”, en dat ik toch wel echt een brief zou moeten schrijven naar de NMBS, omdat hij het een schande vind. En dat hij me graag een formulier geeft, want de “vliegende patrouille”—de technische term blijkbaar voor controleurs in groepen van drie die echt op de minste komma letten—had deze keer echt wel overdreven.

Ik heb het maar zo gelaten: ja, ik was maar één dag te laat met mijn vernieuwing, en ja, ik had maanden en maanden abonnementen bij die bewezen dat ik nog nooit een dag overgeslaan had, en inderdaad, ik ben al bijzonder lang een vaste klant, maar goed, alle betrokkenen deden maar hun werk, en ‘t is ‘t einde van de wereld niet.

De man achter de balie probeerde mij nog een béétje geld te besparen door me aan te raden reductie aan te vragen voor grote en jonge gezinnen: dan zou het maar € 52,50 zijn—maar ook dat heb ik maar zo gelaten.

Zucht.

eeek!

woensdag 18 mei 2005 in Computers en dingen. Permanente link | 2 reacties

Weird stuff:

NewsGator Technologies, Inc., the leading RSS software platform company, announced today that it has acquired Bradbury Software, whose primary products are FeedDemon, the premier Windows-based desktop aggregator, and TopStyle, the leading CSS/xHTML editor for Windows.  NewsGator also announced that FeedDemon will integrate tightly with the NewsGator Online synchronization platform and be available as part of all of NewsGator’s paid subscriptions.  Nick Bradbury, the developer behind both those products, will be joining NewsGator as well.

Net zoals een pint voor mij altijd 25 frank zal blijven kosten, blijft Newsgator shareware en Bradbury de man van Homesite. Tsss.

update: interessante analyse van Dave Winer:

I understand that the motivation was to allow FeedDemon to tie into the subscription-sharing network Newsgator is building. It seems inevitable that they’ll buy a Mac news reader product, they would probably like to buy NetNewsWire, and it would be hard to imagine Brent wouldn’t take a reasonable offer (I have no inside knowledge). This is venture capital at work, not sales revenue. I imagine that Newsgator will roll up with Feedburner (they share an investor), and Technorati may become part of this deal too. The goal? Get large enough to go public or merge with something going public (SixApart) or get bought by Microsoft. 

I’ve said it before and I’ll say it again: tssss.

Tee hee

woensdag 18 mei 2005 in Safari. Permanente link | Geen reacties

…en nu hopen dat niemand hier iets van zegt aan Rosemie op het werk: ik ben sinds gisteren een spin in het toilet aan het voederen.

In het mannentoilet, welteverstaan, en ik houd de precieze locatie geheim for obvious reasons , maar wat ik wel kan verklappen: ‘t is een heel erg klein donkerbruin springspinnetje, en het eet uit de hand.

Ik heb het al een bladluis (groter dan de spin zelf) uit de tuin gegeven, en vandaag heb ik het een klein groen vliegje gegeven.

Schat-tig!

Now, that just ain’t right

woensdag 18 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Blogosfeer

woensdag 18 mei 2005 in Weblogs. Permanente link | 7 reacties

Huh.

Vandaag zuiver toevallig op Blogium terechtgekomen, dat ik eigenlijk sinds de lancering niet meer bekeken had (tja, sorry hé mannen ).

Ik val niet direkt over de spam, en ook niet over het feit dat (denk ik toch?) twee of drie links voldoende zijn om daar in de top 20 te geraken (#19, link enkel op Bruno’s en mijn weblog, #15 enkel struikgewas en about nothing, #8 enkel struikgewas, blogologie en zonder zever), maar wel hierover:

Generated: Wed May 18 20:49:34 CEST 2005
Updated daily at 03:00, 09:00, 15:00 and 21:00 CET
20706 total Belgian blogs indexed
307 active blogs updated in the last 7 days

Huh? Even in een grafiekje:

Dood

Akkoord, er zullen wel weblogs zijn die niet dood zijn die de laatste zeven dagen niet meer gewijzigd zijn, maar toch… Twintigduizend weblogs in België: zo is het niet moeilijk, als de over-over-grote meerderheid gewoon niets (meer) doet.

Of versta ik dat helemaal verkeerd?

En ik zou trouwens heel erg geïnteresseerd zijn in meer gedetailleerde gegevens gedistilleerd uit die data. Genre updatefrequenties in een grafiekje, entries per dag of zo, gemiddelde uur van de entry, gemiddelde lengte van de entry, et cætera, et cætera.

update: zoals Dof terecht opmerkt: die 307 blogs zullen waarschijnlijk alleen die zijn waar in de afgelopen week entries toegevoegd zijn waarin externe links staan.

Neemt niet weg dat het mij nog altijd interesseert om wat meer gedetailleerde statistiek te krijgen. Moet wel interessant zijn om te zien wanneer bijvoorbeeld de gemiddelde weblogger iets post (overdag? ’s avonds? tijdens het nieuws?), en wat de relatie is tussen technologie (Typepad, Skynet, MT, zelf gemaakt, …) en andere dingen (frequentie, lengte, …).

Enfin, misschien is het alleen mij die zo’n dingen interesseren—statistieken-en-grafieken-zot, present! (zonder er verder iets van te kennen hoor :)

Springspin update

donderdag 19 mei 2005 in Safari. Permanente link | 4 reacties

Goed nieuws: het spinnetje zat er vanmorgen nog altijd. Nog beter nieuws: ik heb de venster open gedaan en het beest buiten gezet.

Den duts.

Stom, stom, stom

donderdag 19 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Trein gepakt om 17u03 in Brugge, richting Antwerpen Centraal. Neergepoot in de zetel, laptop uithalen, DVD insteken, oorkopfoon in, film aanzetten, hopla, vertrokken.

Voorbij Aalter (“dag, aalter!”), gecontroleerd (“dag controleurken met de kniptang tang tang!”), stoppen in Gent-Sint-Pieters (“dag, gent-sint-pieters!”), trein zet weer aan —

Hooooooola baas! Verkeerde richting!

Trein naar Eupen, zegt de elektronische rolkrant boven de deur. Eerste halte Brussel Zuid, blinkt het in onverbiddellijk oranje-op-zwart.

Feh. Afgestapt van zodra ik kon, en is dat mijn gedacht of wordt Bruxelles-Midi met de maand uitgebreider? Eerste trein teruggekomen naar Gent, bleek de stoptrein te zijn, enfin, thuis om halfacht.

Bah.

links for 2005-05-19

donderdag 19 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

My hero

donderdag 19 mei 2005 in Safari. Permanente link | Geen reacties

Paul Beuk is een superman. De beesten van dit weekend zijn, met een grote mate van zekerheid:


Epistrophe eligans

Syrphus sp.

Dasysyrphus sp.
 

Allemaal larven van zweefvliegen.

Jeuk

donderdag 19 mei 2005 in Televisie. Permanente link | Eén reactie

Het kriebelt, maar ik ga er mij niet mee bezighouden: het zou te gemakkelijk zijn om een sarcastische running commentary te plegen bij het Eurovisiegebeuren.

De Ramones uit Moldova!  Kiss uit Noorwegen! Belarus, en Roemnië, en Hongarije en Denemarken hadden allemaal knullige middle-aged achtergronddansers mee! Onder meer Polen en IJsland hadden alle verbeelding tartende afgrijselijke kledij mee. En de dames uit Croatië vonden het niet nodig om hun buik in te trekken—wel een grappig effect met zo’n middenriftonende kleedsekens.

Andorra, en Zwitserland, en misschien Moldova mogen van mij winnen. Ha! En onze vriend van beneden de taalgrens, uiteraard.

Tien minuten televoting en we weten of we erbij zijn, juich.

update: Tiens, wat zie ik: Gülseren doet zaterdag mee voor Turkije? Fijn nieuws!

update2: [op de wijze van Arme Joe] geen geluk voor jou, arme Waal!

Sign ‘o’ the times

donderdag 19 mei 2005 in Televisie. Permanente link | Geen reacties

Voor de eerste keer sinds des mensen heugenis gaan we niet de hele avond naar het Eurovisiesongsfestival kijken.

Toch niet als het is voor de halve finale, om alleen maar iemand uit Het Wallonië Van Elio Di Rupo te horen.

Heh :)

[Nee, ‘t is finale van Peking Express, vandaar natuurlijk]

Envelopment

vrijdag 20 mei 2005 in Internet. Permanente link | Geen reacties

I give you… Vuijlsteke’s corollary to jwz’s Law of Software Envelopment:

Every program attempts to expand until it can read RSS. Those programs which cannot so expand are replaced by ones which can.

Case in point.

Jongens toch.

I <3 FF, really I do

vrijdag 20 mei 2005 in Computers en dingen. Permanente link | 2 reacties

Al op voorhand sorry dat ik erover zaag, maar ‘t is mijn weblog en ik doe wat ik wil. :)

Vanmiddag op het werk: Firefox liep (weer eens) vast. Kijk, screen shot (klik voor detail):

kaboom

Waarom? Geen idee. Ik was niets speciaals aan het doen, gewoon na een vergadering teruggekomen aan de pc en een form aan het invullen op een site die ik aan het debuggen ben.

En crash. Geen aantoonbare reden, en bij Mozilla zelf gaan ze er ook niets van weten, want de Quality Feedback Agent weet me te vertellen dat er geen disk in drive D: zit. Ik heb geen D:, nooit gehad, maar goed, dan heeft hij gelijk natuurlijk dat er geen disk in zit:

that's quality for ya!

Misschien omdat het een antieke 1.0.3–versie is dat het mis loopt? Qu’à cela ne tienne: dan maar upgraden naar all-new all-shining all-dancing 1.0.4.

De vraag is natuurlijk: hoe precies? Ja, naar http://www.getfirefox.com gaan en daar downloaden, maar staat er niet ergens dat Firefox om de zoveel tijd moet kijken of updates zijn? Even de options doorkijken, en jawel hoor:

update alhier!

Helaas, helaas. ‘t Is op het werk van hetzelfde deken een luier als thuis:

Oh well...

Vóór iemand vragen stelt: verse pc, propere XP, niets speciaals. Zucht.

Computers.

Zeitgeist

vrijdag 20 mei 2005 in Foto's. Permanente link | Geen reacties


links for 2005-05-20

vrijdag 20 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Dog

vrijdag 20 mei 2005 in Travel. Permanente link | 4 reacties

Een hotdog kopen in Central Park, daar had ik altijd al van gedroomd. Een mythische hotdog. Van zo’n mythische verkoper. Met alles erop en eraan.

I shouldn’t have bothered.

Loop naar het dichtsbijzijnde locale grootwarenhuis, koop de goedkoopste in plastiekzakken verpakte sandwichen, koop de goedkoopste frankfurterworsten die te vinden zijn, warm beide nauwelijks op, kwak er teveel van de goedkoopste mosterd en de meest vieze ketchup op: hey presto.

Of misschien had ik het verkeerde kraampje.

links for 2005-05-21

zaterdag 21 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Stars Wars

zaterdag 21 mei 2005 in Film. Permanente link | 3 reacties

Morgen gaan we kijken naar Revenge of the Sith. Hoezee!

Uiteraard heb ik hem al gedownload (1.2 Gigabyte, een dik half uur, leve Telenet ), en de eerste minuut of zo bekeken. En dan nog een paar keer at random tien seconden hier en daar.

Maar morgen dus de hele film. Ik verwacht er niets van, dus ik kan alleen maar aangenaam verrast worden.

Songfestival 2005

zaterdag 21 mei 2005 in Televisie. Permanente link | 2 reacties

Malta, was dat niet van you are my lady, and I am your man? Roemenië vind ik nog altijd slecht. Al zullen ze wel hoog scoren, helaas.

Gülseren, die ik echt wel goed vind normaal gezien, had ik beter verwacht. De Noren waren nog altijd bijzonder grappig, en de Moldovezen eigenlijk ook.

De Albanese dame deed geen pijn aan de ogen.

“You’ll be mine cause I’m contagious”? De man van Cyprus had helaas enkel zijn lijf mee, zang noch liedje noch choreografie zaten hem mee.

Ah tiens, de Spanjaarden hebben Las Ketchup gestuurd? Of tiens nee, ‘t is gewoon iets dat er erg op lijkt. Ho-hum.

En ook de juffrouw uit Israël was niet onaangenaam om naar te kijken. Liedje: totally forgettable, ook al ergens gehoord trouwens. Maar de juffrouw: niet slèkt.

‘t Is blijkbaar het jaar van de on-stage percussie: tot nog toe lijkt het alsof een kwart van de liedjes iets Stomp!-achtigs doen op het podium. Serbië en Montenegro doen het met twee paukenisten, die wel zeer enthousiast staan te bonken. Geen relatie tussen het bonken en het geluid op de soundtrack, maar tien op tien voor inzet desalniettemin.

Denemarken vond ik vorige keer niet zo, maar deze keer iets beter. Niet veel beter, maar bon. Zweden, dat Las Vegas-ding, vond ik geeneens slecht. En de juffrouwen in jumpsuits waren ook wel in orde.

Macedonië ook al percussie, en voro de rest, ho hum. De liedjes vloeien ook dit jaar naadloos in mekaar over, een soort audiovisueel tapis-plein: niet onaangenaam, niet meteen aangenaam ook.

De Oekraieners, tja. Razom nas bahato nas ne podolaty, weet de ondertiteling me te zeggen. ‘t Zal wel iets met de revolutie zijn en zo zeker? Nee, zwak.

De dame uit Duitsland, och ja, weer zo’n liedje dat een samenraapsel is van drie andere liedjes die we al ooit eens gehoord hadden, en ze heeft haar palto niet afgestoken, dus niet goed, boe!

Croatië: ook paukachtige dingen op het podium, al klinkt er steel drum op de achtergrond. Verder een proper gewassen kerel en nog altijd de drie dames-met-blote-buik. Mja.

Ah kijk, de madam van Engeland is terug en zingt nu voor Griekenland. Zoals Wogan zei: “Honestly, if half the women tonight don’t go home with a chill on their kidneys…”

Rusland, ook weer geen lelijke dame, maar zucht, zo’n slecht liedje.

Ah kijk, daar is ABBA uit Bosnië en Herzegovina weer. Next!

Zwitserland, om de een of andere reden, vind ik van de betere dingen we tot nog toe gezien hebben. En ‘t is bijna gedaan, dus dat zegt, eum, iets.

Litouwen is anders, in de zin dat het traag is en dat er maar twee mannen op het podium staan, maar helaas: anders is in dit geval niet beter. En hun achterlijke choreografie (denk Petra in haar aller-allerslechtste moment ooit) helpt hun zaak niet.

Frankrijk doet dat vind ik ook wel niet zoooo slecht. Enfin ja, niets buitensporig goed, maar afgrijselijk slecht is het ook niet.

[televoting, yap yap]

Ah kijk, het muziekstuk in de pauze is… percussie. Dat hadden we vanavond nog niet gehad.

Vertaald

zondag 22 mei 2005 in Safari. Permanente link | Eén reactie

Zo. Nu ben ik wel verplicht om er werk van te maken: ik heb op elke pagina van mijn tuinsafari-site een link naar de versie in ‘t Engels dan wel in ‘t Nederlands gezet.

Voor het moment zijn dacht ik alle titels, navigatie en onderschriften van foto’s vertaald. En een paar individuele pagina’s: mieren en bladluizen bijvoorbeeld.

Als ik terug kom van Star Wars: spinnen updaten, en foto’s van de afgelopen pakweg twee maand proberen te caseren. En dan: proberen bij te blijven.

Op hoop van zege.

Revenge! Of the Sith!

zondag 22 mei 2005 in Film. Permanente link | 2 reacties

Maar een keer of twee die vieze Jar Jar Binks op het scherm gezien, gelukkig zonder woorden. Helemaal in ‘t begin een verdoken YT-1300 gelijk de Millenium Falcon (voor de mensen die de film staan hebben: van LTCR 01:23:58 tot 01:24:01), een cameo van Chewbacca, we zien een beetje hoe Alderaan er uitziet, de overgang naar Episode IV is overtuigend, en het is zoals veel mensen al gezegd hebben een veel betere film dan delen I en II.

Ik zou nog meer tevreden geweest zijn als er helemaal geen scènes waren geweest tussen Hayden Christensen en Natalie Portman, maar Ewan McGregor was dan weer heel erg goed, en ik krijg maar niet genoeg van de Evil Cackle van Ian McDiarmid. En de vechtscènes en zo waren ook goed (op die hagedis na, bah).

All in all: aan te raden.

En ik zal uiteraard de DVD kopen als hij uitkomt, en dan de special edition, en dan de extra-special edition met I, II en II, en dan de extra-ultra-special edition met I tot en met VI, waar ze Yoda en zo nóg eens onder handen zullen nemen.

En dan is het wachten op Mara Jade en de Jedi Academy en een eventuele verfilming van KOTOR, en de comics, en natuurlijk de honderd aniimatie-episodes, en… aaargh!

links for 2005-05-22

zondag 22 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Draak

zondag 22 mei 2005 in Kinderen. Permanente link | 4 reacties

Louis begint vind ik altijd maar beter en beter te tekenen.

Kijk, een draak met een eendje op zijn hoofd:

eend op draak

In één lijn getekend, ongelooflijk maar waar.

links for 2005-05-23

maandag 23 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Medisch onderzoek

maandag 23 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Ik heb hoegenaamd geen zin om morgen naar het hospitaal te gaan.

ProbeOm te beginnen is het weer eens zo’n mensonwaardig onderzoek, mijn derde van het genre overigens, waar men weer eens hetzelfde zal constateren als de vorige twee keer, namelijk dat ik niet gebouwd ben om in het publiek naar het toilet te gaan. En al helemaal niet met sondes op allerlei Plaatsen Waar Sondes Geen Zaken Hebben.

Maar bon, misschien is het gevolg wel dat ik een afstandsbediening ingeplant krijg, ha!

En wat me misschien nog wel het meeste tegensteekt: het is om elf uur in Antwerpen te doen. Enfin ja, in het UZA in Edegem. Op de website weten ze me te zeggen:

Komt u met het openbaar vervoer?
Trein
Berchem station -> buslijn 21

Ongeveer een uur trein, pakweg een goeie drie kwartier à een uur tijd verliezen met bussen en dergelijke, rekening houden met de speling van de uurroosters, dus da’s om halfnegen ten laatste de trein pakken, en om pakweg een uur of vier terug zijn. Dat allemaal om dus te horen wat ik al weet dat ik zal horen.

Maar goed, niets aan te doen zeker? Misschien kan ik op de terugweg wel passeren langs de zoo, foto’s nemen en dingen?

links for 2005-05-24

dinsdag 24 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Medisch onderzoek II

dinsdag 24 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Highlight van de dag: het privilege een anal probe te mogen ontvangen van een heuse professor.

Ar-hem.

Om even te recapituleren: vorig jaar februari stond ik bovenaan een trap die losgekomen is, ik ben ongelukkig terechtgekomen, twee ruggenwervels verbrijzeld, een maand hospitaal, zware operatie, veel metaal in mijn rug, anesthesieën en vanalles, heel veel geluk gehad en op het nippertje niet verlamd, yap yap. De laatste keer dat er over gesproken werd, was ik 50% invalide, en 100% arbeidsongeschikt, haha!

Enfin, er worden allerlei medische expertises gedaan om te weten te komen hoeveel schade ik geleden heb, en het laatste wapenfeit is dus dat er nu twee allesomvattende onderzoeken zijn. Eéntje urologisch vandaag, en eentje met scans en nucleaire magnetismen en zo morgen.

Het was er vandaag niet nevenst: ik denk dat ze de mannen van de urologie in Antwerpen gevraagd hebben het Dikke Boek Van Alle Mogelijke Onderzoeken boven te halen, en alles wat daarin stond, uit te voeren. En dat ze voor de zekerheid ook nog eens alle variaties zouden doen. En als ze zelf op iets konden komen dat wel fijn leek, dat ze dat dan ook mochten doen.

Ik heb, over een periode van een uur of twee, liters vloeistof in en uit mijn blaas gekregen. Gewoon water, warm water, ijskoud water, verdoofmiddel, glijmiddel, contrastvloeistof, ontsmettingsmiddel, antibiotica, enfin, the works.

En was het daar maar bij gebleven. De echografie was niet zo erg (beetje nat, da’s alles), en de röntgenfoto’s waren ook niet erg, maar als dat allemaal gebeurt terwijl er stapels volk op staat te kijken, achterover op mijn rug op een gemotoriseerde tafel-cum-toilet-cum-röntgenapparaat, met de benen zwangere-vrouw-gewijs in stijgbeugels en met alleen een hemd en een paar kousen aan: not quite my cup of tea.

De (op sondes na natuurlijk) non-invasieve kant was eigenlijk nog doenbaar, dat had ik al een paar keer meegemaakt. De iets invasievere kant daarentegen… Ik zal me nog lang die professor herinneren. Ongetwijfeld bijzonder sympathiek, maar, eum, om het delicaat te houden, wellicht niet meteen geselecteerd voor zijn fijne vingers. En dat ik hoop nooit iets aan mijn prostaat te ontwikkelen.

Trouwens ook wel fijn: electroden! Abu Ghraib had er niets tegen: draden ingebracht allangst de urethra, en dan ellentriek erdoor. En dat ik mocht krijsen van zodra ik het voelde. Gelukkig (of eigenlijk: helaas) was op dat vlak al mijn gevoel nog helemaal in orde. Voor wie het zich af zou vragen: helemaal achteraan de blaas is het een zeer vaag gevoel, maar tussen daar en de uitweg naar de buitenwereld zijn er wel degelijk plaatsen waar het [understatement alert] bijzonder onaangenaam is.

Dat alles was uiteraard zonder verdoving, kwestie dat ze konden achterhalen of en zo ja wat en hoeveel ik voelde, maar het beste was arguably voor het laatste gehouden: endoscopie! Joechei! Bijna een halve meter pinkdikke slang ingebracht langs een weg waar geen pinkdikke slang iets te zoeken heeft! I’m so happy!

Lang verhaal kort: ik heb de binnenkant van mijn buik en van mijn john thomas gezien. En een paar uur later was de verdoving voor die endoscopie uitgewerkt.

Uuuuuuuuuuuuuungghhh.

Resultaten? Geen idee. ik hoor het wel als ik het aan mijn huisarts vraag en die vraagt het aan de gerechtsexpert die het gehoord zal hebben van de professor in Antwerpen.

Hospitalen

dinsdag 24 mei 2005 in Internet. Permanente link | 4 reacties

Kijk, het verschil tussen een goeie website en een slechte website.

Hoe geraak ik naar het UZ Antwerpen? Op de brief die ik kreeg, staat het adres van de website: www.uza.be. Bovenaan rechts: bereikbaarheid. Klik: bovenaan rechts staat “Met het openbaar vervoer”.

In het echt was het inderdaad niet moeilijker dan met de trein naar Berchem, en daar bus 21 nemen. Zoals de site zegt.

Hoe geraak ik naar Maria Middelares? Op de brief ik ik kreeg, staat geen URL. Zoeken op Google geeft me AZ Maria Middelares vzw (http://www.mariamiddelares.be), een hospitaal in Sint-Niklaas, en Maria Middelares (http://www.maria-middelares.be), een basisschool in Sint-Job-in-’t Goor. En tussen die twee een pagina die AZMMSJ Website (http://www.azmmsj.be) heet.

Ik heb, echt waar, eerst op de twee andere geklikt. Zou het zo moeilijk zijn om de <title> van de pagina iets als Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares – Sint-Jozef Gent mee te geven?

Enfin, ik klik op die link, kom op de homepagina terecht, en daar staat niet meteen iets van bereikbaarheid of adres of zo. Ik dacht eerst dat “opzoeken” wel iets zou zijn, maar dat blijkt de zoekfunctie te zijn. “Bereikbaarheid” daar ingeven, geeft me links naar vacatures in de verpleegkunde en naar algemene historiek, maar geen adres of zo.

Terug naar de homepagina. Wat ben ik eigenlijk? Een patiënt? Daar eens gaan kijken. Links naar Dagopname voor volwassenen (campus Maria Middelares) en Raadplegingen campus Maria Middelares blijken allebei PDF’s te zijn, allebei zonder route of bereikbaarheidsinfo.

“Algemeen” dan maar? Aha! Daar staat “routebeschrijving”:

Via de autosnelweg E40 afrit 14:

 • richting “R4” nemen en de wegwijzers “Maria Middelares” volgen
 • rij door de centrale laan van de Expo-parking tot aan de Ringvaart, sla rechtsaf en rij rechtdoor tot je het ziekenhuis aan uw rechterkant van de weg ziet.

Op de parking van het ziekenhuis zijn er vlak bij de ingang parkeerplaatsen voor huisartsen voorbehouden.

Allez bon dus. Da’s duidelijk. Mensen met een auto, geraak eerst op de E40 en neem daar afrit 14, en dan helpen we u verder. Et pour les transports publics la même chose, veronderstel ik?

Nee, dan maar naar de website van De Lijn gegaan, blijkt dat er een rechtstreekse tram is van het Gravensteen naar Maria Middelares. Vertrek morgen om kwart na zeven.

Microsoft

dinsdag 24 mei 2005 in Computers en dingen. Permanente link | Geen reacties

Is dat mijn gedacht, of is Microsoft tegenworodig echt goed bezig?

Met Media Center en OneNote en Virtual Earth?

En Desktop Search, ben ik ook wel content van. En Visual Studio Express. En dingen.

links for 2005-05-25

woensdag 25 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Foto’s

woensdag 25 mei 2005 in Foto's, Safari. Permanente link | 4 reacties

Vanmiddag, terugkomend (-strompelend, zou ik moeten zeggen) van medische onderzoeken, heb ik alle verschillende bloemen die ik tegengekomen ben tussen Maria Middelares en mijn ouders’ huis gefotografieerd.

Niet a priori meteen ontevreden, al was het met de point & shoot, maar vooral: miljaaaarrrrr wat een ongelooflijke plaats om foto’s te trekken, de berm van de pausbaan. Allemaal bloemen groot en klein—

En beesten! Vanalles! Lieveheersbeestjes, natuurlijk:

…en kevers allerhande:

…en kattenstaarten:

[eum, scratch dat laatste ]

Nee serieus: het zit daar vól beesten. En niet alleen klein grut: het loopt vol met konijnen, en vreemde vogels, en muizen, en ratten, en op één bepaalde plaats stond ik plots midden in een wolk azuurjuffers:

Ik moet er echt dringend eens naartoe gaan met mijn ringflits.

[en ik hoop dat iedereen apprecieert dat er deze keer niets vies van foto’s staan op mijn weblog!]

Zucht

donderdag 26 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

De meeste dagen lukt het wel van de pijn, maar sinds dinsdag is het niet zo aangenaam meer. Ik heb echt wel serieus veel pijn.

Pijn pijn pijn.

Ik hoop van harte dat het zichzelf oplost zeer binnenkort: het is namelijk ergens anders pijn dan waar ik vroeger al pijn had, en het is er gewoon bijgekomen, niet in de plaats van iets anders.

Zucht.

En dat urologisch onderozek heeft ook nog gevolgen, verdomme.

Enfin ja. We mogen niet klagen, zeker? Hé? Toch?

links for 2005-05-26

donderdag 26 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Bloody Hell

donderdag 26 mei 2005 in Games. Permanente link | 2 reacties

Doe uzelf een plezier, registreer u (gratis, met een niet-bestaand e-mailadres), en bekijk Will Wright discusses his new game creation called “Spore”.

Fan-tas-tisch! Ongelooflijk!

Machtig!

links for 2005-05-27

vrijdag 27 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Irritant

vrijdag 27 mei 2005 in Weblogs. Permanente link | 5 reacties

Veel dingen irriteren mij, dat mag genoegzaam bekend zijn.

Maar wat me de laatste tijd echt zwaar op de zenuwen werkt, is de manier waarop sommige mensen soms zo consistent onverdiend belauwerd worden.

Mensen die een week, twee maand, anderhalf jaar nadat de overgrote meerderheid van de mensen die alle dagen op het internet zitten een link ontdekt hebben, plts ook die link ontdekken. En die dan door een schare trouwe fans aanzien worden als scheen de zon uit hun gat.

Andere mensen die uitleggen hoe iets werkt, in Word (Acrobat, Photoshop, IE), dat de overgrote meerderheid van de echte gebruikers van die programma’s al sinds jaar en dag kennen, maar die dan door een horde commentaargevers bewierookt worden, genre waaaaauuww wat een ongelooflijke guru bent u toch, dank u voor deze wijsheid die we uit uw brein mogen ontvange!

Of nog mensen die platitudes spuien over politiek, het leven, de mensheid, het milieu, religie, programmeren, het internet, noem maar op—en die daar door een meute fanboys (en/of -girls) als mega-kei-cool-diepzinnig voor gevonden worden.

Of kerels (c.q. meisjes) die om de zoveel tijd eens een middelmatig slechte foto publiceren, maar daar dan telkens 96 commentaren van  man thatz some maaad photo skillz d0od!!1!1!ELEVEN!!1 c.q. ooooo ki-yooote girl you rule! op krijgen.

*
*     *

Kijk, ik ben even schuldig als de rest van het internet aan recyclage, nutteloze inzichten, cafépraat en mediocriteit. Maar (a) ik besef dat tenminste, en (b) ik denk graag dat àls ik geprezen zou worden voor iets waar ik geen lof voor verdien, dat ik dat ook zeer snel zou zeggen. Dat ik het niet verdien.

‘t Is niet gemakkelijk te verwoorden waar ik precies voor geïrriteerd loop: het is niet om het prijzen zelf, want als dat verdiend is, ben ik de eerste om het te doen. Het is als het niet verdiend is.

Enfin ja.

Imagine that!

vrijdag 27 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

You scored as Postmodernist. Postmodernism is the belief in complete open interpretation. You see the universe as a collection of information with varying ways of putting it together. There is no absolute truth for you; even the most hardened facts are open to interpretation. Meaning relies on context and even the language you use to describe things should be subject to analysis.

Postmodernist

88%

Existentialist

81%

Materialist

69%

Idealist

69%

Cultural Creative

50%

Romanticist

31%

Modernist

31%

Fundamentalist

19%

What is Your World View? (updated)
created with QuizFarm.com

And so it begins

zaterdag 28 mei 2005 in Internet. Permanente link | 3 reacties

Niet dat het onverwacht of echt vervlend is, maar toch… het doet maar raar:

Flickr

Trouwens, ’t schijnt dat My Yahoo! niet eens zo slecht is. Ik zou het wel eens durven evalueren, wie weet is het… aargh! No! That way madness lies! Ik laat mij doen door de reclame!

 

links for 2005-05-28

zaterdag 28 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

Nog beesten

zaterdag 28 mei 2005 in Safari. Permanente link | Geen reacties

Geen geluk voor de bladluizen: alsmaar meer beesten die ze komen opvreten.

De Epistrophe eligans-larven van een tijdje geleden zijn terug, en wat ik vorige keer niet gezien had: ze kunnen blijkbaar ook gevaarlijker dingen aan dan bladluizen. Deze had een dooie mier op zijn rug hangen—ik verzin er graag bij dat het een mier is die in een heldenstrijd om zijn persoonlijke bladluizenkudde het loodje heeft moeten leggen.

Ook iets dat ik vorige keer niet gezien had—dit beest ving bladluizen met een soort plakkerige vloeistof:

Epistrophe eligans

 …en ook wel een beetje van een acrobaat:

En behalve dat zo’n beetje the usual suspects: sluipwespen, mieren, bladluizen in alle mogelijke kleuren en vormen, en een hele koer vol dwerg– en mini-kruis– en herfstpinnen.

En, het was alweer lang geleden, nog eens een zebraspinnetje gezien. En ook een mij onbekend ander springspinnetje:

springspin

En ook, godvernondedju, deze kerel:

bladwesp

“Ooo,” dacht ik, “wat fijn, een sluipwesp, misschien kan ik ze wel betrappen op het impregneren van een hulpeloos slachtoffer, ha! ha!”

“Tiens,” dacht ik wat later, “ik heb toch wel heel veel geluk dat ze zo stil blijft zitten terwijl ik foto’s trek.”

“Fuck,” bedenk ik nu vanavond, “het is verdju een bladwesp, en ze was onder mijn ogen mijn schone rozenstruik vol aan het leggen met smerige rozenvretende smeerlappen!”

Merde.

Och here!

zondag 29 mei 2005 in Safari. Permanente link | 10 reacties

Ik voel mij een moordenaar.

Op zoek naar beesten is het altijd een goed idee om van tijd tot tijd eens een stuk van het decor te verplaatsen. In dit geval: de vuilbakzak naast de emmer met tuinafval opzij zetten.

zak

Gezien het al een paar dagen droog en war geweest was, en die vuilbakzak daar al een tijd staat en het er dus naast donker en relatief vochtig ook redelijk koel was, was het heel erg te verwachten dat er Allerlei Beesten™ zouden onder zitten.

En inderdaad—wormen, duizendpoten (zowel een geelachtige lange als een meer standaard oranje-en-roze model), pissebedden, springstaartjes, kleine zwarte spinnetjes, the usual. En, zeer fijn: niet één maar twee huisspinnen, Tegenaria’s allebei, vermoed ik toch. Een grote beige-achtige…

Tegenaria sp.

…en een iets minder grote, maar toch nog een redelijke spin, meer van het standaard huis– tuin– en keukenmodel:

huisspin

Wel een heel erg sympathiek beest: het bleef proper zitten, het liep niet (al te vliegensvlug) weg, het dook niet helemaal in elkaar maar bleef mooi met alle pootjes open zitten, enfin: een model, eum, model.

De foto hierboven zit ze op het midden van de emmer, en hieronder zit ze op de rand van de emmer, tussen de emmer en de stapel bakstenen rechts van de emmer:

huisspin

En terwijl ze daar zat, nog geen vijf seconden na deze foto, sprong er uit een gat tussen de bakstenen een enórme huisspin tevoorschijn, die de andere spin meesleurde naar hierbinnen:

lair of the giant spider

Mijn rug laat me niet toe weg te springen, maar ik moet toegeven dat ik tot een tijdje na de gebeurtenis vol kippenvel stond: de spin die vantussen de bakstenen sprong, was ongeveer zo groot als mijn handpalm.

Grie-ze-lig! En ook wel: och here die arme spin die ik op dat web geforceerd heb: wie weet was ze zo rustig omdat ze wist dat snelle bewegingen alleen maar die grote spin zouden provoceren. En wie weet was mijn allerlaatste flash wel wat ze net een twitch teveel deed doen!

Leesvoer

maandag 30 mei 2005 in Boeken. Permanente link | Eén reactie

Ik ben weer in de historische boeken geslagen.

Geef nu toe, dit is toch onweerstaanbaar?

Heraclius

Ha, de geneugten van een werk te hebben dat een bibliotheek met vele vele tienduizenden boeken heeft.

update – vergeten zeggen welk boek het was: Regan, Geoffrey, First Crusader. Byzantium’s Holy Wars, Sutton, 2001, viii+280 p.

Helder

maandag 30 mei 2005 in Computers en dingen. Permanente link | 4 reacties

Het is fijn om om de zoveel tijd eens zijn eigen vooronderstellingen te herbekijken.

Op zoek naar een verfijning van de huisstijl van mijn werk, zijn we op het punt gekomen dat we onder meer naar de lettertypes die we gebruiken aan het kijken zijn.

De “officiële” huisstijl werd ergens begin jaren ‘90 ontwikkeld werd door de ondertussen ter ziele gegane Belgische poot van (toen nog) Total Design, nu Total Identity. Het was toen, blijgt nog altijd in mijn opinie, een heel, héél erg sterk design, met onder meer een bijzonder subtiele maar toch uitstekende herinterpretatie van het logo en een aantal zeer mooie brochures, posters en andere toepassingen.

In die tijd was het logo en de broodtekst in Frutiger 55 Roman, met accenten in Frutiger 65 Bold en werd Garamond Bold Italic gebruikt voor grotere titels. Over de jaren heen, om alerlei redenen waar ik het raden naar heb, is het font in het logo veranderd naar CG Symphony (bwoaf) en is de broodtekst veranderd naar allerlei verschillende en inconsistente fonts, met een duidelijke voorkeur van veel mensen voor, of all fonts, (yeurrrgh) Century Gothic.

Nu goed, het is niet omdat ik persoonlijk iets tegen dat afgrijselijk excuus voor een font heb, dat het daarom een slecht font is natuurlijk, maar:

 • het is zeer beperkt van toepassing: geen echte italiek (enkel een scheefgeduwde versie), bijvoorbeeld
 • het is in mijn ogen niet veel meer dan een soort verbasterde Futura (dat ik ook al geen overschot vind hebben trouwens)
 • het heeft belachelijk weinig contrast en de belachelijk grote x-hoogte, gekoppeld met de overdreven geometrische lettervormen, zorgt ervoor dat het vreselijk vermoeiend om lezen is

Alla. In het ideale geval, dacht ik zo, kopen we gewoon Frutiger aan, zoals we in de tijd gedaan zouden moeten hebben, installeren we dat weer overal, en zijn we vertrokken. Helaas, gezien de aard van ons instituut, zouden we strikt gezien elk jaar gemakkelijk een paar honderd licenties moeten kopen, en bon, dat is het mij niet echt waard—ook al omdat het installeren van die fonts ook niet altijd even evident is.

Lucida…dus maar gekeken wat er allemaal standaard op de PC’s geïnstalleerd staat. Ik had niet meteen zin om naar Georgia of Futura of Verdana of (godbetert!) Tahoma te gaan, en toen ik op een vers geïnstalleerde PC rond aan het wroeten was, bleek daar voorwaar een hele resen Lucida’s op geïnstalleerd te staan.

Ik weet niet hoe het met u gesteld is, maar ik kijk daar dus al jàren over. Ja, ik heb Lucida gebruikt op mijn weblog, en als ik code uitprint, is dat in Lucida Sans Typewriter, maar behalve dat: nooit gebruikt.

Tot vandaag dus, en ik moet zeggen: aangenaam verrast. Judge for yourself: ik heb een tekstje van op ‘t internet geplukt en er een aantal van de standaard geïnstalleerde Lucida’s op gezet.

Lucida Sansis uitermate geschikt voor langere tekst, is stukken duidelijker (uiteraard) dan Century Gothic, en ik maak me weinig illusies dat een leek het onderscheid met Frutiger zou kunnen maken. En, wat ook wel mooi is: het heeft een echte italiek. Een mooie echte italiek zelfs. Lucida Bright kan ik me niet herinneren ooit gebruikt te hebben, maar is eigenlijk een verrassend elegant lettertype, en Lucida Fax is dat ook, met subtiel dikkere serifs.

Op het scherm zijn ze voor verbetering vatbaar en is er tot nader order niet veel beter dan Georgia en Verdana, maar uitgeprint op een goeie printer: bloody impressive.

Allez, vind ik toch.

Beesten, andermaal

maandag 30 mei 2005 in Safari. Permanente link | 2 reacties

Ik begin weer achter te raken met beesten. Nieuw sinds vandaag, een gele strontvlieg (bekijk vooral ook eens in het groot ):

vlieg

een nieuw springstaartje:

collembola

een heel klein (denk ik) veertienstippelig lieveheersbeestje:

lieveneersbeest

En dan nog van gisteren, een heel erg mooi iridescerend spinnetje:

spin

…een nog iridescerender blauw kevertje:

kever

en het spreekwoordelijke nog veel meer, onder meer dit spinnetje met vreemde kaken en hangende pedipalpen:

spin

It’s…

maandag 30 mei 2005 in Televisie. Permanente link | Geen reacties

Ah, Monty Python… My faves?

The Piranha Brothers

Presenter: Another man who had his head nailed to the floor was Stig O’ Tracy.

Interviewer: I’ve been told Dinsdale Piranha nailed your head to the floor.

Stig: No. Never. He was a smashing bloke. He used to buy his mother flowers and that. He was like a brother to me.

Interviewer: But the police have film of Dinsdale actually nailing your head to the floor.

Stig: (pause) Oh yeah, he did that.

Interviewer: Why?

Stig: Well he had to, didn’t he? I mean there was nothing else he could do, be fair. I had transgressed the unwritten law.

Interviewer: What had you done?

Stig: Er… well he didn’t tell me that, but he gave me his word that it was the case, and that’s good enough for me with old Dinsy. I mean, he didn’t *want* to nail my head to the floor. I had to insist. He wanted to let me off. He’d do anything for you, Dinsdale would.

Interviewer: And you don’t bear him a grudge?

Stig: A grudge! Old Dinsy. He was a real darling.

Interviewer: I understand he also nailed your wife’s head to a coffee table. Isn’t that true Mrs O’ Tracy?

Take Your Pick

 Michael Miles: […] your first question for the blow on the head this evening is: what great opponent of Cartesian dualism resists the reduction of psychological phenomena to physical states?
Woman: I don’t know that!
Michael Miles: Well, have a guess.
Woman: Henri Bergson.
Michael Miles: Is the correct answer!
Woman: Ooh, that was lucky. I never even heard of him.
Michael Miles: Jolly good.
Woman: I don’t like darkies.
Michael Miles: Ha ha ha. Who does! And now your second question for the blow on the head is: what is the main food that penguins eat?
Woman: Pork luncheon meat.
Michael Miles: No.
Woman: Spam?
Michael Miles: No, no, no. What do penguins eat? Penguins.
Woman: Penguins?
Michael Miles: Yes.
Woman: I hate penguins.
Michael Miles: No, no, no.
Woman: They eat themselves.
Michael Miles: No, no, what do penguins eat?
Woman: Horses! … Armchairs!
Michael Miles: No, no, no. What do penguins eat?
Woman: Oh, penguins.
Michael Miles: Penguins.
Woman: Cannelloni.
Michael Miles: No.
Woman: Lasagna, moussaka, lobster thermidor, escalopes de veau a l’estragon avec endives gratineed with cheese.
Michael Miles: No, no, no, no. I’ll give you a clue. (mimes a fish swimming)
Woman: Ah! Brian Close.
Michael Miles: No. no.
Woman: Brian Inglis, Brian Johnson, Bryan Forbes.
Michael Miles: No, no!
Woman: Nanette Newman.
Michael Miles: No. What swims in the sea and gets caught in nets?
Woman: Henri Bergson.
Michael Miles: No.
Woman: Goats. Underwater goats with snorkels and flippers.
Michael Miles: No, no.
Woman: A buffalo with an aqualung!

links for 2005-05-31

dinsdag 31 mei 2005 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Move over Charles Atlas

dinsdag 31 mei 2005 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

In het kader van het Voortgezette Plan De Man: time to bulk up! No more sand in my face, no sir!

Ik ga eens naar de kinesist gaan, en die mens vragen wat ik precies wel en niet mag doen met mijn rug als ik me in een fitnessgymtrainingzaal bevind. Als ik me niet vergis hebben die aangelegenheden van die toestellen die alle mogelijke delen van het lichaam kunnen isoleren, dus het komt vermoed ik wel in orde. Enfin, denk ik toch.

Met andere woorden: ik ga van fitness doen, ha! Met mijn broer, ha!

In related news: pigs fly :)

Navigatie

» homepagina, archief

Zoek

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.

Ter info

Eén van mijn e-mailadressen is michel [at] zog punt org. Normaal gezien antwoord ik daar, buiten de kantooruren, onmiddellijk op.

Valideert, in principe: css & xhtml.
Gemaakt met WordPress.
Syndicatie: Entries (RSS) en commentaar (RSS).ISSN 1780-1338