Uitgaan!

Twee ouwe venten, dat zijn we. Daarjuist finale afspraken gemaakt om morgenavond (euh, vanavond) te gaan eten, en dan naar het kortfilmfestivaldinges in de Vooruit, COURTisane.

On a side note: had ik al gezegd hoe ik het vliegend krijg van al die lamme woordspelingen overal? COURTisane, hebt g’hem? Gelijk cour, van “koer”, de plaats, en tisane, van kruidenthee, en infusie en zo, hebt g’hem? Ahahaha! Hoe grappig! Hoe spiritueel!

Idemditto bij de BBC en al hun Flog This! en Boot Sale en Junk in the Attic dingen—wat ze ook te verkopen hebben, wordt geheid helemaal ingekleed in flauwe woordspelingen, compleet met bijna letterlijk uitgesproken italics. Is het een postuurken van een jachthond, wordt het “let’s go hunt for a bargain”. Is het een een set schotelvodden: “let’s hope we really clean up this afternoon”. Aargh!

…maar goed. Daarnet aan de Skype afgesproken. We gaan uitgaan! De stad zal rood geverfd worden! We gaan zuipen tot we bloed spuigen! Ha! Gent is onveilig!

Of eigenlijk, reality check-gewijs: om halfzes afgesproken aan het station. En dan, eum, misschien naar Mijne Maat Zijn Ouders, die ik ook al lang niet meer gezien heb. En dan misschien iets gaan eten. In het kiekendinges, waar we vijftien jaar geleden ook al gingen. Of naar de Martino, waar we vijftien jaar geleden ook al naartoe gingen.

En dan, als we goesting hebben, ons hoofd laten zien op het kortfilmfestivalgerief. En dan, eum, geen idee. Misschien naar een film gaan kijken? Of een glas gaan drinken? In ieder geval vroeg genoeg thuis want vrijdag moeten we alletwee vroeg opstaan.

Oude, oude venten. En we gaan ongetwijfeld heel de avond nog zàgen ook.

Great stuff :)

6 Comments

  • Niet dat ik uw poëtische bui wil verstoren, maar zou die COURT niet gewoon kunnen staan voor court metrages (kortfilms), en dan courtisane voor ‘het flirten met films’ of zoiets, of gewoon omdat het niet slecht bekt? Die infusie had ik er helemaal niet in gelezen, en diene stenen koer al evenmin.

    Maar het zal wel aan mij prozaïsche bui liggen :)

  • @Steven: Overpoort? Nooit in uitgeweest, op een enkele cantus na. Zelfs niet toen ik *in* de Overpoort woonde (naast de Bilbo!), en ook niet gedurende de vijf of zo jaar dat ik in zijstraten ervan gewoond heb (Kunstlaan, helemaal op de hoek! Voetweg!).

    @Bruno: arhem. ’t Was The Lowest Form of Wit, om Wilde nog eens bij het haar te slepen. Dat was het juist waar ik lastig van liep, die zwakke doorschijnende zielige woordspeling. Waarvan ze duidelijk vrezen dat de mensen het niet door gaan hebben, want ze zetten overal de COURT in hoofdletters.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.