Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: juni 2005 (pagina 1 van 9)

Nog altijd robots

Ik denk niet dat ik ondertussen al een mens aan de e-mail gehad heb. Mijn recentste poging:

Dear Google AdSense Team,

I appreciate the time you must have spent reviewing and re-reviewing my case. And I do understand that your algorithm is of a proprietary nature.

I have been using AdSense on my website since October 2003, I’ve never had problems or complaints, there haven’t been any abnormal visitor spikes or anomalous clickthrough rates in all that time. The only thing that happened recently is that I changed jobs and am now behind a firewall with a couple of hundred colleagues.

Could this have triggered your algorithm? Is there anything at all I can do to prove I wasn’t responsible for “invalid click activity”? Or do you not actually care who is the perpetrator of said activity?

Does this mean that I can go to any other website with AdSense content, set a bot loose on that site, and you’ll also disable that publisher for illegal activity?

This situation is making me seriously doubt your commitment to some of the tenets of your corporate philosophy—to wit:

Focus on the user and all else will follow.
Well, actually I do feel focused on, but not in a happy sort of way.

Democracy on the web works.
I take it you wouldn’t disagree with a definition of democracy as “a form of government under which the power to alter the laws and structures of government lies, ultimately, with the citizenry. Under such a system, legislative decisions are made by the people themselves or by representatives who act through the consent of the people, as enforced by elections and the rule of law.” The way the AdSense team is going about this smacks more of the opposite of democracy, don’t you think?

You can make money without doing evil.
That depends on the perspective, doesn’t it?

There’s always more information out there.
I live in hope that I’ll get through to a real live person one of these days. I’m not holding out though.

You can be serious without a suit.
And apparently you can do customer service without even having to listen to—let alone answer—the customer.

Best regards,

Michel Vuijlsteke

Gaf nog altijd een form letter als antwoord:

Hello Michel,

Thank you for your response.

Please note that we have certain policies in place that we believe will help ensure the effectiveness of Google ads for our publishers as well as our advertisers. We have thoroughly re-reviewed your account data upon receipt of your response and have reconfirmed that invalid clicks were generated on the ads on your site. According to our policy on this matter, we have disabled your account in order to protect our advertisers.

We appreciate your understanding.

Sincerely,

The Google AdSense Team

Ik blijf volhouden: een iets bozere mail gestuurd. Ik heb er niet de minste hoop op dat ik er een echt antwoord op ga krijgen, maar ik val nog eerder dood dan ik het opgeef.

Stats

Tiens, nog eens naar de statistieken gekeken.

Nog altijd tussen 4000 en 5000 unieke bezoekers per dag, dat fluctueert sinds ongeveer een jaar rond datzelfde getal.

De meest gebruikte zoektermen: opvallendste conclusie blijft dezelfde als de vorige keer, dat er geen opvallend veel gebruikte zijn. Zelfs de meest gebruikte zoektermen zijn maar een fractie van het totaal—naar “chinese tekens” werd op een maand tijd maar 55 keer gezocht.

De vijftien meest gebruikte geconsolideerde zoekopdrachten (‘t is te zeggen van alle search engines door elkaar) voor de maand juni:

 1. chinese tekens
 2. veronique de cock
 3. britney spears naakt
 4. japanse tekens
 5. bloodhound.w32.ep
 6. japanse namen
 7. chinese namen
 8. francesca vanthielen naakt
 9. kinderkutjes
 10. weblog naakt
 11. lange woorden
 12. idool 2003
 13. katrien schotte naakt
 14. de dingen des levens
 15. katrien schotte

Tja. Een mens vraagt zich (nog steeds) af.

Marktaandeel van de verschillende browsers blijft redelijk constant. Omdat zo’n pie chart maar een momentopname is en uiteindelijk niets zegt over evoluties of trends, Internet Explorer ruim op voorsprong, en in vergelijking met de tweede helft van vorig jaar aan een kleine remonte begonnen:

Browsers één

…en aan de onderkant (let op de minuscule percentages!) is het grootste nieuws de spectaculaire verdergezette daling van het marktaandeel van oudere versies van Internet Explorer:

Browsers twee

…wat uiteraard bijzonder goed nieuw is voor de websitebouwer in mij, want IE 5 was toch wel de grootste kopzorg voor wie consistente cross-browser-layout wou krijgen.

Second degré


Second degré
Originally uploaded by Michel Vuijlsteke.

’t Is een ware schande. Tweedegraadsverbrand aan een véél te warme kom.

Een mens zou verwachtne dat als hij om macaroni met kaas voor kinderen vraagt, dat ze dan zo slim zouden zijn om de macaroni uit te gieten op een bord. Maar nee.

links for 2005-06-30

Pre-emptief

Goeienavond mijn naam is An en ik bel u in verband met de nieuwe wetgeving omtrent het sparen en of ik u een vrijblijvende doorlichting kan aanbieden. Wanneer zou dat u passen.

Dat zou me eigenlijk elke avond van de week passen, vanaf pakweg 18 uur 30. Of tijdens het weekend elke dag van ’s morgens tot ’s avonds.

O? Dat is goed nieuws meneer dan stel ik voor dat wij…

…maar terwijl het me op al die ogenblikken wel degelijk zou passen, is het helaas zo dat het me op géén van die ogenblikken ook echt zou interesseren. Spijt het me te zeggen.

Ah. Euh.

Prettige avond nog verder! <klik>

Mada bloody gascar

Na de receptie bij Zelie op school zijn we naar de receptie bij Louis op school gegaan, en dan naar de Malatesta gaan eten, en dan naar de Dekaskoop naar Madagascar gaan kijken.

Miljaar wat een afgrijselijk slechte film.

Om te beginnen zijn we naar de Nedervlaemsche versie gaan kijken, en alle respect voor Michael Pas en Francesca Vanthielen, die allebei ongetwijfeld goeie acteurs zijn, maar: de film trok op niets.

De animatie is grappig bij momenten, maar het gaat allemaal zo trààg, en ik geraakte echt niet voorbij de taalversie.

Ik heb mij voortdurend zitten blauw ergeren aan het slechte Nederlands/Vlaams, aan de belachelijke naar-België-hertalingen (het Zwin?!), aan het afgrijselijke Engels (jazeker, ze zingen op bepaalde momenten New York, New York en dat gebeurt met een inghliesj-van-bahten-de-kupe-accent),  en vooral: aan de barslechte vertalingen.

Het leek wel alsof iemand letterlijk vertaalde ondertitels aan het voorlezen was, die maar los verband hielden met wat er op het scherm aan het gebeuren was. En dat ze dat bovendien met hun ogen toe aan het doen waren, want tussen lipbewegingen en geluid was er weinig of geen verband.

Case in point: het centrale themaliedje is I like to move it, move it. Dat heeft op zichzelf al niet veel overschot, maar laat dat nog eens herzingen door een hersengestoorde met een onbestemd doe-het-zelf tussen Aruba, Limburg en Friesland zwevende tongval, en het is om uw schoen naar het scherm van te smijten.

En die lippen, die I LIKE TO MOVE IT MOVE IT doen op de klanken van IEK HAW FAN DANSUH DANSUH… aaargh, des Guten zuviel.

Voor de rest waren de peingwiems wel leuk (enfin, als ze niet spraken toch), en kan ik niets zeggen over de tweede helft van de film want ik ben in slaap gevallen een paar minuten na de pauze.

En wakker geworden met barstende koppijn.

De laatste

‘t Is vandaag de laatste schooldag, hoezee!

Alhoewel, “hoezee”… Toen ik naar school ging was ik content dat het voorbij was, ik heb zo de indruk dat onze kinderen liever naar school zouden blijven gaan.

En ook: die schoolvakanties zijn echt niet gemakkelijk kwestie van wat met de kinderen aan te vangen.

Ze zijn nog niet oud genoeg om alleen thuis te zitten, uiteraard, en wij hebben allebei de standaard circa twintig dagen vakantie per jaar, dus zo’n periode van zestig dagen is altijd problematisch. En dus hebben we allebei twee weken “vakantie” waar we alleen met de drie koters zitten, en één week waar we er samen mee zitten. En daartussen en daarrond zitten ze nog ergens in opvangen en in kampen en dergelijke.

Ik denk dat we allemaal gaan blij zijn als het schooljaar weer begint.

Aap

Ik verschoot mij welhaast een mandril toen ik gisteren uit de trein stapte:

Het nieuw perron in Brugge

Een nieuw perron! En een nieuwe trap naar beneden!

De nieuwe trap naar beneden

[tja, ‘t is wat, geen fisheye mee en dus maar makeshift met autotstich ]

Een fijne dag

Het was vandaag een bijzonder productieve dag: gewerkt voor onze vrienden in het Luikse, gewerkt voor onze vrienden in het Penangse, een IDE aan een (nieuwe build van een) CMS dat in een virtuele computer leefde, gekoppeld gekregen en in gang kunnen stampen, dossiers afgemaakt en ingediend, een goed begin aan een offerteaanvraag gebreid, een andere offerteaanvraag gemaakt en opgestuurd, afspraken gemaakt, it’s all good quoi.

En zelfs bijna het allerbeste vergeten! Vandezomer zit er een roedel jobstudenten op Een Schoon Projektche: een soort grote database met alle evenementen van de afgelopen meer dan 50 jaar. Alle presidenten, koningen, ministers, professoren en andere die er ooit op bezoek zijn geweest. Alle speeches inscannen en OCRen, er foto’s aan koppelen (en sinds recent ook video’s). Alle concerten, colloquia en congressen. Alle seminars, symposia en samenwerkingen.

Alles alles alles.

Uiteraard gaan we niet alles meteen kunnen doen, maar we hebben dan ook alle tijd van de wereld.

Bliss.

links for 2005-06-29

Zo is het

Louis en Zelie zijn de deur van de badkamer aan het barricaderen: Sandra mag niet binnen.

Zelie: “Louis! Duwen! Mama is daar!”

Louis: “Ja, en dan gaat zij zeggen: ‘Toe! Jongens! Doet dat niet!’ En dan ga jij zeggen: ‘Maar ik bén geen jongen!’”

We worden voorspelbaar, allemaal samen

Vlaams Blok en perceptie, update

Ik ga er niet veel woorden meer aan spenderen, maar toch een korte update in de saga-Tanguy [zie] [en ook].

Ik had de klok al vaag horen luiden, maar nu weet ik de klepel iets beter te situeren: Waarom ik wegbleef [Moderne Heiden via Huug]. Het zou nog overtuigender zijn mocht het krantenartikel erbij staan, maar ik heb geen enkele reden om aan het verhaal te twijfelen. Het zou me geen zier verbazen dat minstens de indruk gewekt werd, onbewust maar waarschijnlijk minstens half-bewust, dat het buurtcomité warvan sprake achter het Vlaams Blok stond, of dat het Vlaams Blok iets te maken had met een in wezen a-politiek initiatief. En zelfs al was het niet bewust, en zelfs al lijkt het niet zo, dan nog is de perceptie er altijd.

Ik weet er nog altijd het fijne niet van, maar arguably zou je kunnen zeggen dat een beetje naief is om het aanbod te aanvaarden van een, zoals dat heet, notoir Vlaams Blokker om wat dan ook in zijn tuin te houden, en daar dan bij te gaan denken dat er geen miserie van zal komen.

Maar dat verandert niets aan de grond van de zaak, want de woorden van Moderne Heiden zijn zeer juist, en bij uitbreiding toepasbaar op de hele “situatie” van het Vlaams Blok. Als je “tolerant” bent, kunnen ze het aangrijpen als “zie je wel dat we niet zo slecht zijn”. En als je “intolerant” bent, kunnen ze het meteen omdraaien naar “kijk eens, dàt zijn nu die zo geroemde tolerante linkse intellectuelen”.

Niéts dat ze liever hebben dan uitgescholden te worden, want dat bevestigt alleen maar hun slachtofferrol en “onze” onmacht.

Het is, vrees ik, te laat. Làng geleden, toen alles nog duidelijk was en ik bij mensen van het Blok in hun huis letterlijk niet naast de hakenkruisvlaggen kon kijken, dàn had men de partij kunnen verbieden. Nu kun je dat niet meer, en kun je alleen maar doen wat men dacht ik in Italië en Frankrijk met de communistische partij gedaan heeft decennia lang na de oorlog: ze mogen nog de allergrootste partij zijn, maar zolang het enigszins institutioneel mogelijk is, komen ze niet aan de macht.

Is dat tegen de regels van de democratie? Neen, niet naar de letter. Misschien naar de geest wel. Maar naar mijn personlijk aanvoelen is het hele Vlaams Blok in tegenstrijd met de rechtsstaat en de democratie — cfr. pakweg hun visie op internationale mensenrechtenverdragen en waar die zich bevinden in verhouding met de “rechten van de het eigen volk”.

Ze misbruiken de spelregels om het spel zelf onderuit te halen. Ze gebruiken daarbij zeer professionele manipuatietechnieken, en ze weten on the whole, een paar prutsers die niet in het gareel lopen ten spijt, zéér goed waar ze mee bezig zijn. Voor mij persoonlijk zijn het valsspelers. En valsspelers mogen niet mee doen.

Demonisering is al wat ze willen. You can’t win. You can’t even break even.

Goed bezig

Normaal gezien post ik niets op mijn werk, maar omdat het eigenlijk wel ook een deel van mijn werk is om bij te blijven met allerlei: Yahoo! is verdorie goed bezig.

De nieuwe My Yahoo! was al niet slecht, en met de nieuwe My Web 2.0 beta zijn ze aan het werken aan een del.icio.us-google search-my yahoo!-weblog-yahoo 360-integratie, met een stevige saus flickr erover (let op de b in MyWeb!)

myweb2

Allerlei API-toestanden, en RSS, en taggy goodness (échte faceted dingen, niet zomaar tag soup!), en een eigen blog, en dingen. En dingen.

En de nieuwe toolbar doet, zie ik net, ook een smart tag-achtig ding:

Smarttool

De kwaliteit van de vertaling is natuurlijk nog altijd niet je dat: Everything what is here state my own opinion. It is not read through or approved by my employer for on-line comes, and I offer none guarantees for quality or correctheid. 🙂

…maar daar staat tegenover dat de contextgevoelige search wel in orde is:

yahoo search

Niet in hetzelfde venster als MSN search, niet in een nieuwe tab zoals de searches in Firefox, maar in een afzonderlijk zwevend venstertje.

In het ideale geval zou je moeten kunnen kiezen waar de zoekresultaten tevoorschijn komen, en misschien zit dat er wel in, maar nu moet ik dringend verder werken. ’t Zal voor vanavond zijn.

Wat er ook van weze: die toolbarfuncties zijn maar spielereien in the bigger picture, en in het algemeen wordt det een fijne zomer op internetvlak, denk ik.

Yum, yum, yum.

Persoonlijk

…of eigenlijk: helemaal niet. Precies wat te verwachten was: een standaardbrief van onze vrienden bij Google.

Hello Michel,

Thank you for your email regarding the action taken on your account.

We understand that you wish to receive specific information regarding the invalid clicks we observed on your account. However, due to the proprietary nature of our algorithm, we cannot disclose any details about how our monitoring technology works or what specifics we found on your account.

As you know, Google treats instances of invalid click activity very seriously. By disabling your account according to our policy on this matter, we feel that we have taken the necessary measures to protect our advertisers and to ensure that invalid clicks will not continue to occur on your site.

Publishers disabled for invalid click activity are not allowed further participation in Google AdSense. We appreciate your understanding.

Sincerely,

The Google AdSense Team

Bij zo’n dingen krijg je dus hetzelfde gevoel van machteloosheid dat de willekeur van een studiemeester of een persistent pestende medeleerling veroorzaakt—ik voel me helemaal terug als was ik dertien jaar oud.

Ik blijf wel mailen met die mensen, maar de specifieke reden van de actie die Google onderneemt zal ik wellicht nooit te weten komen. En ik blijf erbij: als Microsoft iets dergelijks zou doen zouden ze zich rapper of tel in een rechtbank bevinden—zoniet formeel dan toch zeker die van de publieke opinie.

Google is, for all intents and purposes, God in wat ze doen en laten met AdSense. Ze kunnen om het even wie afsluiten om het even wanneer, en ze hoeven er geen reden voor te geven. Uiteraard, ik weet wel dat ik ervoor getekend heb toen ik de “I Agree”-knop induwde, maar het blijft toch maar een vieze smaak in de mond achterlaten.

Aan de andere kant, zoals Russ Beattie zei: misschien zit er hier wel een interessant businessmodel in. Eens kijken…

Luc, redactie van Gent.blogt, ik zie dat jullie daar van Google AdSense-zaken staan hebben… mensen zou dat niet spijtig moest, tja, iemand het in zijn hoofd krijgen om daar toevallig elke dag een keer of duizend op zou klikken? Hé? Zou dat niet onfortuinlijk zijn? Verre van mij te suggereren dat ik zo’n mensen zou kennen natuurlijk!

Nu, om het over een volledig andere boeg te gooien, beste Luc, beste redactie, had ik jullie al gezegd hoe graag ik gift certificates van Amazon krijg? Gewoon ter info, natuurlijk, en geheel vrijblijvend!

😀

Oude Belg

Daaraan voelt een mens dat hij wel zeer oud aan het worden is: geen recuperatievermoden.

Maar! Vandaag kan ik in ernst beginnen aan allerlei programmeertoestanden, en ik kijk er serieus naar uit!

Oudere berichten

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑