Goed bezig

Normaal gezien post ik niets op mijn werk, maar omdat het eigenlijk wel ook een deel van mijn werk is om bij te blijven met allerlei: Yahoo! is verdorie goed bezig.

De nieuwe My Yahoo! was al niet slecht, en met de nieuwe My Web 2.0 beta zijn ze aan het werken aan een del.icio.us-google search-my yahoo!-weblog-yahoo 360-integratie, met een stevige saus flickr erover (let op de b in MyWeb!)

myweb2

Allerlei API-toestanden, en RSS, en taggy goodness (├ęchte faceted dingen, niet zomaar tag soup!), en een eigen blog, en dingen. En dingen.

En de nieuwe toolbar doet, zie ik net, ook een smart tag-achtig ding:

Smarttool

De kwaliteit van de vertaling is natuurlijk nog altijd niet je dat: Everything what is here state my own opinion. It is not read through or approved by my employer for on-line comes, and I offer none guarantees for quality or correctheid. :)

…maar daar staat tegenover dat de contextgevoelige search wel in orde is:

yahoo search

Niet in hetzelfde venster als MSN search, niet in een nieuwe tab zoals de searches in Firefox, maar in een afzonderlijk zwevend venstertje.

In het ideale geval zou je moeten kunnen kiezen waar de zoekresultaten tevoorschijn komen, en misschien zit dat er wel in, maar nu moet ik dringend verder werken. ’t Zal voor vanavond zijn.

Wat er ook van weze: die toolbarfuncties zijn maar spielereien in the bigger picture, en in het algemeen wordt det een fijne zomer op internetvlak, denk ik.

Yum, yum, yum.

2 Comments

  • Ja, wordt misschien wel een keerpunt zomer… Ik denk dat met de vooruitgang die Google en Yahoo maken, ze onnavolgbaar worden. Niet dat je nog veel kans maakte op de search-markt maar kom. A9 zal de laatste zijn denk ik die van niets kon beginnen en het maken. (Of heeft A9 het nog niet gemaakt?)

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.