Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: juli 2005 (page 1 of 9)

That settles it

Ik weet dat ik een duidelijk onderscheid moet maken tussen de schrijver-persoon en het boek van de schrijver. Met Orson Scott Card kan ik dat zonder problemen doen: het is niet omdat hij een rechtse zak is, dat ik zijn boeken daarom beter of slechter vind. Omdat hij nu eenmaal een zeer goeie schrijver is.

Maar jongens toch… J bloody K Rowling in Time:

 The most popular living fantasy writer in the world doesn’t even especially like fantasy novels. It wasn’t until after Sorcerer’s Stone was published that it even occurred to her that she had written one. “That’s the honest truth,” she says. “You know, the unicorns were in there. There was the castle, God knows. But I really had not thought that that’s what I was doing. And I think maybe the reason that it didn’t occur to me is that I’m not a huge fan of fantasy.” Rowling has never finished The Lord of the Rings.

Terry Pratchett as quoted op de BBC:

“I’m not the world’s greatest expert […] But I would have thought that the wizards, witches, trolls, unicorns, hidden worlds, jumping chocolate frogs, owl mail, magic food, ghosts, broomsticks and spells would have given her a clue?”

Trut.

Alhoewel. Misschien (misschien) te vroeg gesproken: Neil Gaiman heeft meer te zeggen.

links for 2005-07-31

Vista

Jaja, Vista staat geïnstalleerd, en ’t werkt allemaal zoals een mens zou verwachten dat het werkt. Kleine incrementele wijzigingen in user interface voor het moment (de computer waarom het ding staat is een machine met een oude geforce erin), maar ’t is wel proper.

En veiligheid en zo, ik vermoed dat het allemaal wel in orde zal zijn.

Maar! Dat interesseert me allemaal zo erg niet. Daarentegen wel: de nieuwe fonts! Een mirakel van schoon vertoon, echt waar. Full of opentype-y goodness en zo.

Zelie is terug

Terug van haar vakantiekamp, that is.

zelie op dijk

Met een onbestemd verkavelingsvlaams accent, met een aantal nieuwe en bijzonder irritante uitdrukkingen, met de neiging veel luider te spreken dan strikt noodzakelijk, en oververmoeid, met buikpijn en een oorontsteking.

Tous en cœur: les jolies colonies de vacances, merci papa, merci maman…

Bit of a different vibe, what?

Ik trek maar foto’s en dingen, maar ik voel mij daarom geen fotograaf. Beetje andere foto’s dan anders gemaakt vandaag. Voor de leute.

zelie

Zelie aan de zee. En, een vlinder:

vlinder

Ik zou er een scherpere foto van gemaakt hebben mocht ik mijn flash meegehad hebben, maar dit heb ook iets hebben, dacht ik zo. Net zoals deze, die ik denk ik ook als walpapier zou kunnen gebruiken op het werk:

een druppelken

O ja: geen Photoshop-shenanigans behalve curves en ontnoisen. Zelfs niet op de eerste foto.

links for 2005-07-30

Humor

the Wit
(69% dark, 30% spontaneous, 22% vulgar)
your humor style:
CLEAN | COMPLEX | DARK

You like things edgy, subtle, and smart. I guess that means you’re probably an intellectual, but don’t take that to mean you’re pretentious. You realize ‘dumb’ can be witty–after all isn’t that the Simpsons’ philosophy?–but rudeness for its own sake, ‘gross-out’ humor and most other things found in a fraternity leave you totally flat.

I guess you just have a more cerebral approach than most. You have the perfect mindset for a joke writer or staff writer. Your sense of humor takes the most effort to appreciate, but it’s also the best, in my opinion.

Also, you probably loved the Office. If you don’t know what I’m talking about, check it out here: http://www.bbc.co.uk/comedy/theoffice/.

PEOPLE LIKE YOU: Jon Stewart – Woody Allen – Ricky Gervais

My test tracked 3 variables How you compared to other people your age and gender:

free online dating free online dating
You scored higher than 83% on dark
free online dating free online dating
You scored higher than 0% on spontaneous
free online dating free online dating
You scored higher than 16% on vulgar

Link: The 3 Variable Funny Test written by jason_bateman on OkCupid Free Online Dating

Enjoying a light snack

Good things come to them as wait: eindelijk een foto van zo’n spin die een slachtoffer aan het opvreten is.

spin

Helaas, verdorie, zit de vleugel van de vlieg hier in de weg. Anders zou ik het wel een fijne foto gevonden hebben:

vlieg, spin

Bekijk vooral eens het detail op de kop van die vlieg!

links for 2005-07-29

Velo

Sandra’s fiets is gestolen geraakt twee weken geleden: ik kwam thuis van het werk en de halve fietsenparkeerplaats aan de Dampoort lag vol met opengesneden fietssloten.

Geen erg grote troost, dat ik niet de enige was die prijs had. Diefstal aangegeven bij de politie en zo, maar bon, een nieuwe fiets drong zich op.

Mijn eigen fiets kan ik niet meer gebruiken wegens alsdat het stuur te laag staat en het geheel veel te veel schokt. En dus vandaag naar de fietsenwinkel gegaan.

Het is deze geworden:

Velo

Met een verende voorvork en een verend extra-groot met gel gevuld zadel.

Voor de rest: een degelijke all-round fiets. Redelijk zwaar (bijna 21 kilo!), maar ik ben niet van plan er bergen mee te gaan doen, dus ik zit er niet zo mee. Geen snufjes of zo, behalve misschien dat de lichten automatisch aanfloepen als het donker wordt.

Er zit al een slot in en een ketting, maar ik heb er een extra supderduperslot bijgekocht.

En maandag mag ik er om gaan. Hoezee!

Vogels

Naar de zoo geweest vandaag , en deze hebben me nog het meest van al geïntrigeerd:

eeyargh

Those are some seriously ugly-ass chicks. Seriously.

links for 2005-07-28

IE7

Internet Explorer 7: ‘t ziet er goed uit.

Ja, de menu’s zitten in de tabs in plaats van erboven, wat een beetje verwarrend is in’t begin, maar de user experience is degelijk.

Geen klachten, ik.

Persmuskieten

‘t Is toch wat. Als ze bloed ruiken, zijn ze er plots allemaal als de kippen bij, om maar eens metaforen te mixen.

Vandaag te lezen in De Standaard: Voormalige boekhouder van Vandamme bevestigt malafide praktijken  en ook wel: “Vandamme wilde zijn bedrijf redden” en nog: Melkkoeien van Vandamme.

Terwijl de overgrote meerderheid van die dingen toch al redelijk lang door zowat iedereen geweten zijn toch?

Firefly

Ik heb al meer dan een jaar alle Firefly-episodes op DVD.

Ik heb er al zeker vijf keer de eerste helft van de pilot van gezien, en één keer het begin van de tweede aflevering.

En telkens opgegeven. Om geen aantoonbare reden eigenlijk. Misschien omdat het telkens rap-rap moest gaan, tussen soep en patatten, of omdat ik moe was of zo.

Hoedanook: vanavond vroeg in bed gekropen, en in alle rust naar de pilot beginnen kijken. Fast forward door de eerste twintig minuten, en dan voor ‘t serieus gekeken.

Damn, that’s some mighty fine tee-vee!

Ik heb gisteren twee en een halve aflevering gezien, en aan dit tempo ben ik op een paar dagen door de veertien bestaande afleveringen.

Is er nog een petitie ergens om meer afleveringen te maken? Ik kijk al met de dood in het hart uit naar de allerlaatste aflevering.

Zó goed!

Gelukkig komt er ‘t schijnt een film van.

« Oudere berichten

© 2019 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑