Foto’s van beesten

Kij, da’s die harige kever:

kever

Ik vermoed dat het de één of andere weekschildkever is of zo? En als om te bewijzen dat ugly bastards vaak goed zijn voor fijne foto’s:

soldaatje

…een soldaatje. En ook wel:

vlieg

..een vlieg!

En om nog eens ten overvloede het dilemma tussen flash en geen flash te illustreren: hetzelfde beestje, twee keer vanop dezelfde plaats gelichtmaald, respectievelijk met en zonder.

kever met flash

kever zonder flash

Ik ga er echt moeten werk van maken, en ik weet dat ik het al maanden zeg, maar het moet toch eens gebeuren: ofwel een constructie in elkaar knutselen zodat ik met mijn SB-800 beter kan belichten tot vóór de 70–180, ofwel iets maliganceren met de ringflits en papier en/of filters of zo.

Want die bovenste foto is gewoon te harsh, te veel in focus, te veel contrast ook en te nadrukkelijk “macro”, en de onderste is te soft en te weinig in focus.

Afijn.

Geschreven al luisterend naar: Serge GainsbourgCharleston Des Déménageurs De Piano

11 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.