Zu Hause

Zelie vraagt of ze naar Thuis mag blijven kijken na het nieuws, want bij Mamie mag ze dat ook altijd.

Ik krijg dan ook meteen ene running commentary bij de aflevering:

Dat is Sabine. Weet jij wie Sabine is? Haar mama is opgesloten.Omdat ze iemand vermoord had, maar dat was een hele stoute meneer. Dat was Pierre.

Sabine was nog een kindje. Dat is toch goed dat die stoute dood is? Als iedereen dat weet dat die stout is, dan moeten ze haar mama toch niet opsluiten?!

En Jenny, dat is een oude mevrouw die altijd ruzie maakt.

Brrr.

4 Comments

 • en helemaal aan het einde van dat spectrum zitten pulpware als ciao bella en klassedames. Zou KNT , hmm nee, zou eigelijk gewoon voor iedereen verboden moeten worden :)

  Ik ben zo benieuwd he hoe de next next generation (binnen 15 jaar) gaan doen

  btw, unpack me I’m new

 • Wat toont dit aan?

  – vanzelfsprekend dat kinderen met heel andere ogen de realiteit bekijken.
  – dat Thuis zo goed als minstens mede cultuurbepalend is. Iedereen bekijkt het met genoegen.

  Doe eens de oefening : je neemt een stel blanco A4’s, en je schrijft , letter na letter, zin na zin, uitspraak na uitspraak, het scenario van ” Thuis ” van de volgende dag, bijv. op 16 nov. voor 17 nov. Niet zó simpel als je denkt.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.