Geen ontwerper

Allez ju, nog eens met mijn klak naar een nieuwe lay-out gesmeten.

Het ambetante van de zaak is dat ik qua websiteontwerpen ben zoals een kunstcriticus, vermoed ik: ik kan het niet zelf, maar ik weet wel verdomd duidelijk wat ik goed vind. En wat ik niet goed vind.

Ik ben actief jaloers op mensen die wel een goeie layout uit hun hoofd kunnen toveren. Ik houd me recht met de gedachte dat die mensen dan, eum, een slecht sexleven hebben of zo. Of een klompvoet. Of steatopygie.

Voor alle duidelijkheid: ik vind dit niet goed. Niet slΓ¨cht of zo, ik kan er voorlopig wel mee leven, maar zeker niet goed. Oh well. ‘t Is de inhoud die telt hΓ©.

Hoe? Wat? U zei? “In that case we’re fucked?”

Heh

Geschreven al luisterend naar: Charles Mingus – Mingus Dynasty – Mood Indigo

update: mbeh, alsnog het groen en het vuilroze weggehaald. Tot ik nog eens van gedacht verander, natuurlijk.

Geschreven al luisterend naar: Modern Jazz Quartet – The Artistry Of The Modern Jazz Quartet – Almost Like Being In Love

22 reacties op “Geen ontwerper”

  1. Ik pleeg mezelf – in het juiste gezelschap – wel eens ontwerper te noemen, en ik vind dit goed. Sobere, licht gedesatureerde kleuren en een propere, no-nonsense layout.

    (Ik heb overigens geen last van een klompvoet, maar heb soms al wel eens hoofdpijn, als dat een geruststelling kan zijn.)

  2. Zat ik me nu al heel de tijd af te vragen wat er in godsnaam veranderd was aan de layout…De Refresh-button bracht verheldering.
    Mssch de kleuren van je links nog aanpassen? ‘t Is niet dezelfde schakering blauw als je omkadering, een beetje petrolkleur zou niet misstaan…

    Ik zeg dat maar omdat het paars van de bezochte links dan wel weer overeen komt met het roze van je navigatie…Of is dat toeval?

    Of moei ik mij teveel?

    Verder geen klachten, dankuwel!

  3. En als je de witte achtergrond nu eens in een subtiele grijstint zet en het groen en het roze omwisselt?

    Ik kreeg hier zopas een visioen over binnen en het zag er zeer in orde uit. Ik zweer het u…

  4. Dan verander je dat roze toch gewoon door okergeel? Past dan weer perfect bij die subtielgele achtergrond…:)

    …en stop met dat petrolblauw all over the place te spuien, en zeker terwijl ik net aan het posten ben…that was scary πŸ™‚

  5. Nee, dit vind ik ook niet zo heel goed eigenlijk. Effe enkele dingen die me opvielen:

    – de kleuren, en zeker het blauw, komt op je af en het is geen kleurenoase van rust meer. 1 hoofdkleur en een minder vertegenwoordigde 2de kleur om voor contrast te zorgen is ideaal.

    – Ik vind het ook niet zo overzichtelijk. De titel is redelijk klein, bijna even groot als de tekst, de datum en comments en zo zijn dezelfde font en grootte als de tekst. Dit maakt het allemaal een beetje onoverzichtelijk. Ook mede door het feit denk ik dat je tekst over heel de pagina staat en ik heb, en waarschijnlijk niet alleen, 1280 pixels in de breedte.

  6. @tx: smaken en kleuren, ‘t zijn dingen πŸ˜€

    Ik zou gewoon een variatie kunnen genomen hebben van pakweg Kubrick of zo, maar ik wou iets doen dat ik zelf helemaal van begin tot einde had gemaakt.

    De entries zijn dermate onevenwichtig qua lengte en breedte en beelden en kleuren, dat ik het slordig vond als de breedte van de tekstkolom niet op de één of andere manier werd aangegeven.

    Ik had eerst zoals bij jou twee tinten grijs voor tekst en sidebar, maar dat werd veel te zwaar bij mij. Dus alleen maar de hoofdingen zelf in een balk gehouden.

    Als ik alles het in ‘t grijs zet, dan steekt het me tegen. Als ik maar één of twee kleuren gebruik, dan overheersen die kleuren en steekt dat me ook tegen. Dus dan maar blauw, rood Γ©n groen gebruikt.

    Qua overzichtelijkheid is het er denk ik alleen maar op vooruitgegaan, maar ‘t is ook maar persoonlijke smaak. Ik dacht dat titel en datum/comments genoeg afgezonderd waren van de tekst doordat ze in een gekleurd belkje stonden.

    En wat de breedte van het venster en de grootte van het font betreft: alles behalve de breedte van de sidebar staan in em. Als ik de breedte vastzet, en mensen vergroten hun font, dan is het venster niet breed genoeg meer. Ik weet wel dat het met allerlei elastische en scaling en accordeon of hoe-ze-ook-heten css-kung-fu ook goed te krijgen is, maar daar had ik al helemaal geen zin in.

    Ik ga er echt niet veel meer aan sleuren. Misschien wat achtergrondbeeldjes hier en daar of zo, da’s alles.

    Ha!

  7. Voor die overzichtelijkheid heb ik het over de titel en het bovenste gekleurd vakje. Ik vind dat teveel lijken op elkaar. Maar op deze pc (laptop) is alles heel licht, ook dat gekleurd vakje. Als ik dit nu op een ander en donkerder scherm sleep, dan is alles wel duidelijker omdat de kleuren donkerder zijn (en het gekleurd blokje niet bijna wit is).

    Dus ik weet niet welk scherm verkeerd is, is dit scherm te licht of het ander te donker. Op het donker komt alles wel duidelijker tot uitting.

  8. vele beter πŸ˜‰
    nu nog wat gifjes erin smijten en een mooie achtergrond gif over het blauw en ge zijt er πŸ™‚
    -dat zijn de details die het voor mij doen: eenvoud en mooie graphics in de css ingebouwd.-

  9. Of course, by gif, she means png! πŸ˜‰

    Persoonlijk sprak de vorige lay-out mij meer aan. Die was lekker strak. Deze zou ik eerder onder “gewoontjes” klasseren.

    Maar negeer mijn mening verder hoor, want dit is de man die gewoon de standaard kubrick theme van WordPress in combinatie met de eerste de beste foto uit zijn beeldbank als header, gebruikt.

Reacties zijn gesloten.