Koken

We zijn gisteren gaan eten, en ‘t was bijzonder zeer lekker. Els heeft een tajine-pot, en in tegenstelling tot waarschijnlijk de overgrote meerderheid van de mensen die zo’n ding hebben, maakt ze er zeer regelmatig gebruik van.

And it shows: ze had een overheerlijke lamstajine gemaakt met pepers en wortels en courgette en dingen. En couscous erbij, en meer moest dat niet zijn.

Daarna hebben we een serieuze deuk gemaakt in de kaas die ik gisteren gekocht had (en kan ik bevestigen dat die Baragnaudes echt wel de allerbeste roquefort is ter wereld—mmmmm), met zelfgebakken brood gemaakt met zelfgemalen meel van zelfgekweekt graan.

En daarna was er een citroentaart volgens Jamie Oliver-recept, met van Wim zelfgemaakt vanille-ijs en zelfgekweekte frambozen.

Frambozen uit de tuin

Ze konden ons buiten rollen gisteren.

Postscriptum: ik had Casa Moro, het vervolg op het uitstekende Moro Cookbook gekocht voor Els, een mens kan toch niet met lege handen toestuiken. Ik was niet van plan veel geld uit te geven, maar na wat moet een mens doen? Besteld bij Amazon, met wat geluk komt het volgende week toe

Geschreven al luisterend naar: Nusrat Fateh Ali Khan & Party – Devotional Songs [UK] – Yaad E Nabi Gulshan Mehka