Schooon


Sand storm, Tozeur
Originally uploaded by kelli&michael.

Een historie van grenssteden waar ze de treinen zien voorbijrijden, en de verlaten straten van Tozeur. En iets van een moeder die iemand uit een huis in de verte ziet, en zich die mens en zijn gewoonten herinnert.

En van op een ander tempo te willen leven, en dat de treinen van Tozeur nog altijd langzaam voorbij komen.

En dat verlaten kerken tot schuilplaatsen omgebouwd worden, en dat de mannen van George Lucas er nieuwe ruimteschepen aan het maken zijn.

Een machtig, màchtig schoon liedje: I treni de Tozeur [5 MB MP3], gezongen door Alice & Battiato, gecomponeerd door Franco Battiato (La voce del Padrone, Orizzonti perduti). Eén van die liedjes die iedereen kent, maar waar niet één mens op duizend kan zeggen wat de titel of wie de auteur is.

Elders over misschien hetzelfde

30.10.2012: Hu wat? | 26.05.2012: De grote Eurovisiesongfestival 2012 in Bakoe weblogpost | 18.03.2012: La menace complètement fantôme | 06.08.2008: Robot Chicken doet Star Wars | 24.05.2008: Eurovisie 2008 | 20.05.2008: Eurovisie 2008, halve finale 1 | 16.05.2008: Niet voor gevoelige zielen | 12.03.2008: Love Boy | 03.02.2008: Eurosong 2008 (ii) | 11.05.2007: Bloem van het zuiden

One Comment

  • Ah, bringing back memories… Toen ik 18 was met een stuk lief een reisje geboekt in de buurt van Tunis (Hammamlif). Na twee dagen dikke boel mijn valies gepakt en op mijn eentje met de trein de hele kust afgereden tot in Djerba. Met tussenstops in Sousse, Sfax, Gafsa een trektocht in de sahara (waar ik een hele nacht naar de melkweg heb zitten staren en voor het eerst uit mijn lijf getreden ben – al zal de nodige ‘shisja’ ook wel zal meegeholpen hebben…) en ook o.m. Tozeur bezocht. Gewoon bij mensen gaan slapen thuis, die ik op de trein had ontmoet. Onvergetelijk! Het grootste spectakel had ik toen wel gemist: in die tijd logeerde Arafat met zijn troepen op een kilometer van het hotel waar mijn ‘ex’ zat te kniezen. Een dag of wat toen ik was vertrokken hebben de Israelies de boel daar toen platgebombardeerd. Those were the days…

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.