Geheugen

Universele draadloze internettoegang nu! Dju!

Op een gemiddelde dag zijn er meestal okkasies te over om de zinsnede “Could be worse” boven te halen. Meestal is daarbij onderverstaan “…could be raining”—cfr. Young Frankenstein, de scène op het kerkhof.

Soms ontaardt dat wel eens in iets als “you think that’s bad? wait till I show you my suppurating elbow / the state of our kitchen / this maggot in my eyelid” of zoiets. Maar vandaag, om de één of andere reden, zei ik op weg naar beneden op mijn werk tegen iemand, naar aanleiding van net zo’n “het kon altijd erger”-moment, “still… beats being a Swiss guard on a Paris bridge”.

Het moet zijn met te spreken over Frans spreken thuis of zo, want dat komt van een liedje (uit de jaren 30? 40? 50?) van Ray Ventura et ses Collégiens, dat nu al heel de tijd in mijn hoofd rondspookt.

En verdorie dat er hier geen internettoegang is op de trein! De derde regel van het refrein ontglipt mij!

Çaaaaa vaut mieux que d’attraper la scarlatine
ça vaut mieux que d’avaler d’la mort aux rats
ça vaut mieux que te-de-dum te-de-de-dine
ça vaut mieux que d’faire le zouave au Pont d’l’Alma

Zot wordt een mens ervan. Zót!

update: thuisgekomen: àààààààhhhhh… sucer de la naphtaline! Gnaaaaah.

5 reacties op “Geheugen”

  1. Toch toch toch: al die treinsporen en draden en zo, geleidt dat niet? En kunnen ze daar dan geen internet doorsturen?

    En eigenlijk, heeft de NMBS niet een eigen privé-netwerk dat het hele land omvat, en waar ze bandbreedte op overschot hebben?

    En eigenlijk eigenlijk, was er niet ooit eens zo’n studie besteld over netwerk op de trein, waar ze besloten hebben dat het mogelijk was maar te duur, en dat ze het dus enkel op Thalys en gelijkaardige zouden doen?

Reacties zijn gesloten.