Strict

…en, bijna als een nagedacht, dacht ik er plots aan: zou ik niet best eens de welgevormdheid van al mijn pagina’s onder de loupe leggen?

Firefox opgestart (ik gebruik meer en meer AvantBrowser op het werk en IE7 thuis, maar de Web Developer Toolbar is toch wel verrekte handig), naar de beta-site gesurft, ctrl-shift-A—oooh nooo! Boo! Hiss!

Not valid!

…maar uiteindelijk viel het wel mee, want dat bleek eigenlijk de allerenigste (suck on that word, hollanders ) fout te zijn op deze, toch niet meteen honderd procent triviaal te noemen pagina:

Home

Niet natuurlijk dat ik er meteen helemaal van wakker lig—fijn is het wel, maar alle bragging rights ten spijt is het uiteindelijk toch de inhoud die goed moet zijn. Maar het ware wel mooi als dat zo’n beetje overal zou kunnen volgehouden worden in die site.

Ik vrees dat ik er weinig illusies toe koester: short of alles zelf met de hand nakijken, kàn het gewoon niet. Mensen kunnen namelijk hun eigen pagina’s editeren, en daar wordt dan pakweg Frontpage voor gebruikt, en daar komen dan soms old skool dingen uit als

<p>Welcome to my page.<br>
This is my cat: <img src=cat.gif align=left hspace=10 vspace=10>
<p>I want to thank:
<ul><li>my <b>mom
  <li>my <i>dad</b>
  <li></i>my goldfish
</ul>
<p>Byeee!!

Brr. Om eigenlijk nog niet te spreken van die één of twee onverlaten die soms nog durven een rechtstreekse copy-paste uit Word te presteren…

Daar zit ik eigenlijk nog het allermeeste mee: hoe kunnen we in een nabije toekomst dat pagina’s-editeren zo eenvoudig mogelijk maken, en toch bruikbare code produceren? Ik vrees dat er heel wat uitleg aan te pas zal komen, en dat het niet eenvoudig zal zijn om mensen ervan te overtuigen dat

<ul>
  <li><em>een</em></li>
  <li>twee</li>
  <li>drie</li>
</ul>

echt wel beter is dan

&nbsp;&nbsp;&nbsp;<img src=circle.gif><font face=impact color=red>een</font><br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;<img src=circle.gif>twee<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;<img src=circle.gif>drie<br>

—vooral als geen één mens ooit de html-code van zijn/haar pagina’s bekijkt.

Zucht.

3 reacties op “Strict”

  1. De enige fout, domme Belg! Je kinderen zijn allerenigst, maar als je maar 1 fout vind is het de enige fout (en automatische ook de enigste fout, als fouten enigst kunnen zijn…)

    Dat is bijna net zo irritant als one of the only.

Reacties zijn gesloten.