9 reacties op “‘t Is een schande”

  1. ZOuden ze niks geleerd hebben na Katrina? Dat je beter de elementaire dingen van een land de nodige investeringen gunt, vooraleer je in luxe geld verkwist?

    Hebben we nog niet genoeg culturele instellingen, die niet voor een ruim publiek open staan, maar enkel voor een ‘select’ publiek die kunst wil/kan begrijpen?

  2. Wel, ik weet het niet. Maar ik rijd alle dagen voorbij het concertgebouw in Brugge, en dan denk ik meestal (a) wat een afgrijselijk gebouw en (b) stond het maar in Gent.

    Liefst een iets mooier gebouw in Gent natuurlijk, maar toch.

  3. Je zal dat misschien raar vinden van me beste El Mystica, maar cultuur hoeft zich niet altijd tot het laagste niveau te nivelleren vind ik. OK, het is tegenwoordig een graag gehoorde zin : cultuur moet democratisch en voor iedereen toegankelijk zijn. Natuurlijk moet dat, maar als het eventjes anders uitdraait en er inderdaad enkel een ‘select’ publiek in geïnteresseerd lijkt te zijn, dan is dat niet de schuld van die cultuur, maar misschien komt het door de ongeïnteresseerdheid (luiheid ?) van dat publiek dat, dat niet ‘select’ is ?

  4. Groot nieuws, Tanguy Veys, die zichzelf uitriep tot Gents Belang, laat eigen volk eerst varen en supportert nu voor de Antwerpenaren.
    Jajajaja, dat u het maar weet, het is dus niet langer Vlaams Belang, en zeker niet Gents Belang maar doodgewoon het Echt Antwaaarps Belang.
    ‘t Is maar dat u het weet!

  5. Kleine zalen kunnen elitair zijn, moeten als laboratoria blijven zoeken. Grote zalen hebben een andere dynamiek. Zij zitten scherper op de snee tussen elitair en populair. Maar kunnen even goed vol lopen voor niet evidente kunst. En natuurlijk wil een Forum zeggen dat het beleid één van de lijsttheaters laat vallen. Of dat je de KNS aan de amateurgezelschappen geeft. One can’t have it all. Het is uiteindelijk infrastructuur, moet een eeuw mee. Niet enkel dienen voor de kunstenaars en organisaties die vandaag zo’n zaal verlangen.

    Een Forum zou de hond in het kegelspel geworden zijn: de motor van verandering. En inderdaad moeilijker te managen dan de kleinere huizen. En dan?
    Dus ja, ‘t is een schande.

  6. En o ja, ‘t is niet omdat een blokker het lelijk vindt, maar ik vind het Concertgebouw langs de buitenkant en in de zaal mooi, het toegangsgedeelte heeft iets van Breendonk : teveel ruwe beton…

Reacties zijn gesloten.