Technisch werkloos

In het kader van “er is voor alles een eerste keer”: ik zit thuis en ik geraak niet op het werk wegens treinstaking.

En de kindertuin staakt ook, dus we zitten met Jan thuis ook. Daarnet via VPN wel gewerkt en zo, maar het is toch niet hetzelfde. We gaan vandaag dus maar productief aanwenden: een gerechtsbrief gaan afhalen, advokaten raadplegen, zoeken naar vloerbekleding voor de kinderkamers, dat soort dingen.

Zucht. Domme staking. En ik heb nog altijd niet begrepen waar het precies over gaat. Al wat ik begrijp, is dat het een preventieve staking is, nog vóór de onderhandelingen goed en wel van start zijn gegaan.

En dat het openbaar vervoer heel het land stil legt—eat this, Madam VLD Naam Vergeten Die Tegen Het Openbaar Vervoer Was—vind ik redelijk Van Teghenteeckghem. Wat is er verdorie mis met een dag geen controleurs, gratis rijden voor iedereen? Maar nee, iedereen kloten. Verdomme.

4 reacties op “Technisch werkloos”

  1. Idd, ik denk da ze meer geld uitsparen door iedereen af en toe gratis te laten rijden, die controles zullen wel een pak geld kosten. Ge gaat de mensen ook aansporen om gratis te rijden wanneer het _niet_ mag, waardoor ge bij controles dan weer meer geld binnenrijft 🙂

    Soms ben ik ne fervente kapitalist 🙂

  2. Ja zeg, ik fietste daarstraks (een van de 20 % nog actieve 55 plussers in België zijnde) tijdens de middagpauze naar Delhaize, omdat ik niets meer in huis had om te eten en voilà daar zaten en stonden felrood gekleurde mensenkinderen op de parking : staking ! Ik heb niks durven zeggen want ze leken nogal strijdvaardig, maar bij het wegrijden heb ik toch stilletjes bij mezelf gezegd : en jullie zullen dan zeker verwonderd zijn dat hier Polen jullie werk komen inpikken ?

  3. Het heeft mij vrijdag 50 min. gekost om van het schoolgebouw van Zelie naar dat van Louis te rijden, een rit die normaal gezien (I kid you not) 3 min. duurt!! rotstakers! Ik ben een grote voorstander van stakingen als het om iets specifiecs is, als ze tenminste weten waarom ze staken, maar preventief staken. Verd…

Reacties zijn gesloten.