Tralala

Hihi, als ‘t goed werkt, is het toch een plezier, die computers.

Zonet een website die al anderhalf jaar bestaat en relatief druk bezocht wordt, van URL veranderd. En, tenzij ik me ergens vergist heb (en ik denk het niet), zou dat honderd procent pijnloos moeten gegaan zijn.

De website in kwestie stond op http://gclc.coleurop.be/ en is nu te vinden vanop http://www.coleurop.be/template.asp?pagename=gclc. De URL is een pak minder catchy, ‘k weet het, maar ‘t is ook maar voorlopig: het wordt uiteindelijk iets als http://www.coleurop.be/gclc/.

En alles zou moeten transparant gebeuren: typ een oude URL in of volg een oude link, bijvoorbeeld na een zoekopdracht op Google, en de gebruiker zou niets mogen merken. Bijvoorbeeld http://gclc.coleurop.be/lunchtalk20050218.htm wordt automatisch en ongemerkt http://www.coleurop.be/template.asp?pagename=gclclunchtalk&sub=20050218. En http://gclc.coleurop.be/documents/GCLC%20WP%2002-05.pdf dat vroeger in de browser opende wordt nu vanzelf http://www.coleurop.be/file/gclc/documents/GCLC%20WP%2002-05.pdf dat proper een “open or download”-schermpje geeft.

Chuffed, if I say so myself.

[full disclosure: op twee uitzonderingen na: wie een gecachede versie opvraagt, krijgt de oude inhoud met de style sheet van de nieuwe site; en er zijn twee PDF’s die een fout geven—ze worden toch niet meer gebruikt omdat het verlopen uitnodigingen zijn, maar toch]

Geschreven al luisterend naar: Bob Dylan – The Bootleg Series, disc 1 – Hard Times In New York Town