Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: november 2005 (pagina 1 van 10)

links for 2005-11-30

Fnergh

Een roedel psychotische dwergen met pneumatische pikhouwelen hebben hun intrek genomen in mijn hoofd.

Mijn neus en mijn ogen lekken als een kraan.

Ik ben zo moe dat ik op de trein al in slaap gevallen was vóór hij het station verlaten had.

En wat er precies met het laatste deel van mijn spijsverteringsstelsel aan de hand is, bespaar ik u graag.

De electrische thermometer weet me te vertellen dat ik koorts heb, en wel ten belope van 39.7° C.

Stomme kinderen! Ik ben er zéker van dat zij mij geïnfecteerd hebben, met hun vieze ziektes. Stomme school ook, dat ze geen dokters aan de schoolpoort laten postvatten om defecte kinderen en hun besmettelijke aandoeningen tegen te houden!

Bah!ziek

Doch dit geheel terzijde

Ik ben eigenlijk, realiseer ik me net, ziek. Hoofdpijn, gewrichten, koorts.

Ze hebben me ingespoten tegen griep, dus dat kan het niet zijn. Maar vervelend is het wel, zitten rillen van de kou in een meer dan goed verwarmd bureau, en de ogen haast niet gefocuseerd krijgen op het scherm.

Ik denk ik zet nog een aantal foto’s op de website van het werk en dan ga ik rustig naar huis afdruipen.

ziek

Jomasport

Kijk, dat vind ik nu eens goeie spam.

Mijnheer, Mevrouw,

Zoals u wellicht weet komt binnenkort De Sint langs. Wij hebben voor u enkele geschenktips uitgekozen, deze zijn slechts een klein deel van wat we u allemaal kunnen bieden. Alsook beschikken we over een uitgebreide collectie kinderfietsen. Kom dus gerust eens een kijkje nemen.

Vriendelijke groeten,
Het Jomasport Team.

De Sint komt ook langs bij Jomasport

Klik hier om onze geschenktips te zien of klik hier om meer over onze kinderfietsen te weten te komen.

Ik heb mijn fiets bij de mensen van Jomasport gekocht, en ik zal er waarschijnlijk ergens mijn emailadres ingevuld hebben. En nu krijg ik dus een to the point mailtje, op tijd voor Sinterklaas, met relevante links naar fijne geschenktips voor niet veel geld enerzijds, en relevante links naar kinderfietsen voor iets meer geld.

Fijne website ook. Niet goed of zo, maar wel degelijk. En ik ben altijd gecharmeerd als er ergens een Wie Zijn Wij-pagina staat met foto’s.

Sympathieke mensen ook. Familie belangrijk. Persoonlijke touch.

Ik scheld ze trouwens met graagte het zadel-met-verende-zadelpen kwijt dat ze me nog moeten. 🙂

Leve de middenstand!

Huh?

Wat krijgen we nu? Een oude poging tot parodie?

De Kerk, en homo’s

Ik hoor op het nieuws dat de verse paus instructies geeft om homo’s niet toe te laten tot het priesterambt.

Specieus.

Het kan zijn dat ik dat helemaal verkeerd zie, maar is abstinentie van heterosexuele sex niet zo ongeveer hetzelfde als abstinentie van homosexuele sex? Is dat niet zoiets als zeggen dat er vanaf nu alleen nog maar imams mogen komen die geen whisky drinken, maar dat imams die geen vodka drinken, moeten geweerd worden?

En ook: is een priester die zich vergrijpt aan meisjes van acht echt béter dan een priester die zich vergrijpt aan jongens van acht? Het kan zijn dat ik me vergis natuurlijk, maar ik dacht niet dat het onomstotelijk bewezen was dat de Griekse Beginselen noodzakelijk leiden tot pedofilie.

Ik zal het wel allemaal verkeerd zien, vermoed ik. Maar ik vraag me toch af wat kardinaal Danneels daar allemaal over gaat zeggen. godsdienst homo’s

links for 2005-11-29

Enquête digitale televisie

Och here die dutsen!

Beste Michel,

Ik zit met een beetje een vrij grote en niet eenvoudige taak. Ik ben mede verantwoordelijk om voor de enquête op EnqueteDigitaleTV.be abonnees van interactieve digitale televisie aan te brengen die deze bevraging (vanuit het departement ontwerpwetenschappen, afdeling productontwikkeling) wensen in te vullen. Maar dit is net het probleem. Over heel België bevinden zich hooguit 60 000 abonnees waardoor deze amper te bereiken zijn, en dan nog voor 9 dec. Hiervoor zoek ik blogs en sites di deze link mee wensen te verspreiden via berichtje of zo in de hoop enkele 100den respondenten aan te spreken. Alle hulp is welkom.

Mvg
Nick De Mey
1e Ma Productontwikkeling

Allen daarheen! En wel naar www.enquetedigitaletv.be.

Ik ken alvast vier mensen met digitale tv (mij ouders, mijn broer, Huug), maar er zijn er ongetwijfeld meer te vinden.

En dan nu: terug aan het werk. Ik was bijna vergeten hoe graag ik jobinterviews doen: vanmorgen twee, vannamiddag nog twee één.

televisieenquête

links for 2005-11-28

Pijnstillers

Ha, ik ben aan een enquête over pijnstillers bezig voor InSites. Met fijne vragen als de volgende:

Welke beschrijving past het best bij u?

  • Ik houd mij steeds aan dezelfde pijnstiller maar pas zelf de dosering aan naargelang mijn pijn evolueert
  • Ik houd mij steeds aan de voorgeschreven dosering en het voorgeschreven product
  • Ik verander zowel de pijnstiller als de dosering afhankelijk van mijn pijn
  • Ik houd mij wel aan de voorgeschreven dosering maar pas het type/merk van pijnstiller aan naargelang de pijn die ik voel
  • Het gebeurt wel eens dat ik naargelang de pijn zelf een tweede pijnstiller van een ander merk toevoeg

Er stond helaas geen optie bij voor “Als ik echt serieus pijn heb, dan pak ik de maximum toegelaten hoeveelheid Nurofen. En de maximum toegelaten hoeveelheid Optalidon. En de maximum toegelaten hoeveelheid Voltaren. En de maximum toegelaten hoeveelheid van al de rest die ik nog in huis heb.”

pijn vragen

Aaargh

Blinde vlekken! Hatelijk!

Ik ben (nog altijd!) aan het broeden op de events calendar voor de website van het werk: het is al allemaal klaar, zoals ik vroeger wel eens zei op mijn vorig werk, het moet alleen nog geïmplementeerd worden. In dit geval: ik heb alles al draaiende op de beta-site, ik moet het alleen nog grondig testen, polijsten, en op de echte site smijten.

…maar dan gebeurt dit: “kan ik een lijst krijgen van alle conferenties die we georganiseerd hebben sinds September?”

Gnii!

“Neen,” is het korte antwoord. Het lange antwoord: alles wat aangekondigd is op de nieuwspagina en de tag “conference” of “seminar” meekreeg zou in aanmerking kunnen komen, want die twee omhelzen ook dingen als een conferentie over de combinatie werk/privéleven, die eigenlijk alleen voor studenten en staff was, of conferenties waar we enkel naartoe gegaan zijn of die hier plaatsgevonden hebben.

En dingen als het 6th Bruges Colloquium on International Humanitarian Law dat we met het Rode Kruis gedaan hebben, staan daar niet in: dat is gewoonweg blijkbaar niet aangekondigd geraakt.

Dedju!

Ik ga er tegen eind deze week werk van maken dat dat wél op onze site te vinden is, en wel door een categorisatiesysteem in die kalender te steken. En dat het deze week er zonder pardon op moet komen. Zonder énige pardon.

Getver.

Geschreven al luisterend naar: Sinéad O’Connor – Am I Not Your Girl? – Scarlet Ribbons

werk

Morgen op het werk

Een fijne dag in het vooruitschiet morgen.

Eerste versie van studieprogramma voor de nieuwe studierichting on line zetten—EU International Relations and Diplomacy, en dat het màchtig interessant zal worden, reken maar.

Allerlei kleine en grote dingen doen.

Misschien meer horen over planningen voor volgend jaar.

En in de loop van de dag om de zoveel tijd eens gaan kijken naar auditorium G om foto’s te pakken van de conferentie over Oekraïne (en dat ik eigenlijk graag zou blijven om te luisteren, maar helaas: geen tijd).

Ik kijk er eigenlijk wel naar uit, eigenlijk.

werk

Poging zoveel

Ik heb persoonlijk blijkbaar afgedaan voor AdSense.

Ik krijg geen ads meer op blog.zog.org, omdat ik blijkbaar “regels” zou overtreden hebben. Men zegt me niet welke regels, en communicatie met Google draait in een cirkel van vier standaard-e-mails die elkaar blijven opvolgen.

Laatste wapenfeit:

Thank you for your interest in Google AdSense. After reviewing your application, our specialists have found that it does not meet our programme criteria. Therefore, we are unable to accept you into our programme.

Ik krijg geen ads op safari.zog.org, al zou ik me kunnen inbeelden dat daar dingen voor insecticiden en dergelijke zouden kunnen op terechtkomen. De reden die opgegeven wordt?

We have certain policies in place that we believe will help ensure the effectiveness of Google ads for our publishers as well as for our advertisers. We review all publishers, and we reserve the right to decline any application. As we grow, we may find that we are able to expand our programme to more web publishers with a wider variety of web content.

Da’s redelijk duidelijk dus: “certain policies”. En uiteraard:

Please note that we may not be able to respond to inquiries regarding the specific reasons for our decision. Thank you for your understanding.

Thank you for your understanding? Wel, eigenlijk niet, nee. Google heeft hier een virtueel monopolie, en ze gedragen zich—vind ik—ronduit schandalig. Die hele approval is ronduit arbitrair en totaal ontransparant.

Maar bon, ik geef niet op. Het is me hoegenaamd niet om het geld te doen—zelfs toen ik hier nog van die Googledinges had, bracht het niet echt het grote geld op—maar ik blijf koppig verder doen tot ik ergens goedgekeurd ben.

En dus heb ik het eens geprobeerd met een andere naam en een andere website. Engelstalig, geen verwijzingen meer naar mij, relevante inhoud, we zullen wel zien. Sheer pigheadedness, I know.

google koppig

Find some, lose some

Teruggevonden: de draad van mijn scheermachine. Ook teruggevonden: de draad van mijn camera—nu mag ik mijn vers gekochte batterijoplader op het werk laten liggen.

Ik denk dat ik morgen eens ga verder dingen aan de kant leggen, wie weet wat ga ik niet nog allemaal terugvinden. Want ik heb ondertussen de draad van mijn DVD-speler mislegd, én de DV-naar-firewiredraad.

Niet dat ik hem meteen nodig heb voor thuis, maar wel op het werk: ik zou wat meer willen doen met video. En daar is ook zo’n Sony MiniDV-camera, en die had blijkbaar geen zo’n kabeltje out of the box, dus ‘t zal te bestellen zijn.

verloren brol

links for 2005-11-27

Oudere berichten

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑