Archief voor november 2005

 

Dommerik van dienst

dinsdag 1 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Pffff… ik zal het wel allemaal helemaal verkeerd doen, en dat is wat er gebeurt als een mens begint te prutsen in een programma dat hij niet kent, in een omgeving die hij niet gewoon is, met een taal die hij al geen vijf jaar meer boven gehaald heeft en zonder te weten wat of hoe.

De situatie: ik krijg een URL van de vorm “website/dir1/file1.html”. Ik heb een tabelletje in een database waar die URL eventueel verbonden wordt met een URL van de vorm “website/dir2/file2.html”. WordPress stuurt standaard zijn 404s naar een 404.php in de templatedirectory.

Ik dus naar die 404.php, en daar zet ik het volgende in:

<?php
 $fromURL=$_SERVER[‘REQUEST_URI’];
 global $wpdb;
 $redirs = $wpdb->get_results("select toURL from tblRedirects where fromURL = ‘$fromURL’");
 if (count($redirs)==1) {
  Header("location: ".$redirs[0]->toURL);
  exit;
 }
?> <?php get_header(); ?>
<h2>Error 404 – Not Found</h2>
<?php get_footer(); ?>

Allemaal proper en simpel, en dat werkt precies zoals het zou moeten, behalve dat het niet werkt. Dus de header wordt wel gezet, maar toch doet het niets. Als ik navigeer naar http://website/2005/10/apple_wast_witt.html, en ik bekijk de response headers, dan staat daar proper tussen

Location: http://website/2005/10/apple-wast-witter.html

…maar hij doet helemaal niets. Dedju, een gewone Response.Redirect is toch een heel eind gemakkelijker. :)

Zet ik in de plaats van de header stomweg

echo("<meta http-equiv = refresh content=0;url=".$redirs[0]->toURL.">");

dan werkt het voor de menselijke bezoeker wél zoals het zou moeten, maar niet voor Google natuurlijk. En niet voor Internet Explorer, die stomweg blijft staan op een 404. Bah. Verder zoeken.

Oh man…

dinsdag 1 november 2005 in Weblog. Permanente link | 11 reacties

Kon niemand me tegenhouden?

Jongens toch, ik voel me nu écht wel het kalf van dienst. Wat zat ik allemaal met redirects en brol bezig? WordPress heeft verdorie slugs per post!!

Dus niets te .htaccess, niets te custom 404, nee, gewoon een paar duizend keer

update wp_posts set post_name=’typepadwordpres_2′ where post_name=’typepadwordpress’;
update wp_posts set post_name=’plugin_1′ where post_name=’plugin’;
update wp_posts set post_name=’de_mysteries_va’ where post_name=’de-mysteries-van-google’;
update wp_posts set post_name=’toch_nog_php’ where post_name=’toch-nog-php’;
update wp_posts set post_name=’links_for_20051_25′ where post_name=’links-for-2005-10-30′;

…’t is te zeggen, de slug van de post die standaard op de gesanitizede titel staat gewoon vervangen door de permalink van de entry zoals die in TypePad zat.

Zucht. Enfin. Dus. Op de links naar commentaar na, werkt alles nu dus perfect transparant.

En dan moet ik nog eens zoeken naar de beelden en zo. Allerlei kunst– en vliegwerk, want die staan verspreid over blog.zog.org/images/ en blog.zog.org/images/ en blog.zog.org/ en blog.zog.org/ en blog.zog.org/images—dank u TypePad om over de jaren heen om de zoveel tijd van gedacht te veranderen hoe beeldne ge-upload worden. Tijd om daar met een paar welgekozen search-and-replaces in de exportfile wat eenheid in te brengen.

En dan kan ik met den enen ook eens kijken naar alle andere niet meer bestaande beelden en files—dank u, Amercom, nog eens, voor het “toevallig” en “per ongeluk” verwijderen van al mijn websites in de loop van vorig jaar.

Lief

dinsdag 1 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Huhu.

De vraag is alleen: zijn het vooral mensen die op zoek zijn naar een nieuw lief die bij Henk uit gaan komen, of zijn het mensen die een grappigaard zoeken, maar dan wel één die lief is?

In ieder geval: hier zou toch eens een journalist moeten op springen! Google vernietigt street cred van hardwerkende vlaamse showbizzmens!

Programma

dinsdag 1 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Ghêêêê… Vakantie. Even overlopen:

Heel de week thuis, tot volgende maandag. Morgen alleen met de drie kinderen, donderdag en vrijdag alleen met de twee oudste.

Sinds gisteren weet ik dat ik met mijn één oog een fractie minder cylinders heb, maar met mijn ander oog een hoop méér cylinders. En dus dat ik een nieuwe bril mag gaan halen. Ik had er al één laten opzij leggen bij Els (van Optimo, de beste optiek in Destelbergen en omstreken) (en dat ik haar zelfs geen gratis website kan aansmeren, boee!!), dus ‘t is een kwestie van morgen het voorschrift door te bellen en dan te wachten tot het glas toekomt en geslepen is.

Vanmorgen: opgeruimd en opgekuist, deel één. Sandra heeft de keuken gedweild, de kinderen hebben hun speegoed opgeruimd, en ik heb van mijn hart een steen gemaakt en in de living een aantal lege dozen en tijdschriften bij het oud papier gezet. En stapels gemaakt van wat ik absoluut moet houden.

Vannamiddag: wafels gaan eten! Gebakken op het wafelijzer dat al sinds de uitvinding van de electriciteit in de familie is!

Morgen: opkuis en opruiming, deel twee. De living moet er aan geloven, en alle boeken die er ondertussen bijgekomen zijn sinds de vorige keer dat er boeken naar het achterhuis verhuisd zijn, moeten, eum, naar het achterhuis verhuizen. En ook: passeren langs het ziekenfonds om te achterhalen precies hoeveel ik vorig jaar gekregen heb toen ik een jaar thuis zat, zodat ik kan berekenen precies hoeveel loonverlies ik geleden heb.

Overmorgen: met Louis en Zelie naar de bibliotheek. Te hopen dat ik me kan inschrijven, of toch minstens Zelie kan inschrijven. En in de namiddag naar het poppentheater met de kinderen.

Vrijdag: ‘s avonds met Ron naar de cinema gaan, en wie weet ook iets gaan eten. Misschien dat het ons deze keer wél lukt om naar de mexicaan te gaan deze keer, want zaterdag zat het daar zo vol of een ei.

Ergens morgen, overmorgen of vrijdag: bespreken met de aannemer wat we precies gaan doen met de living.

En volgende week komt Marnix de kinderkamers schilderen!

Schot, zoals men zegt, in de zaak.

The Gravy Train

dinsdag 1 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Zegt Bernard:

 ‘k Vind gewoon dat Michel de jongste tijd teveel ruimte voorziet voor pure ICT techniek, maar misschien vinden andere bloggers dat soort techneutengedrag pas interessant.

Ha! ‘t Is niet dat ik geen politieke opinies meer heb, maar dat ik nu echt werk heb (as opposed to mijn eigen baas zijn), en dus dat ik mijn opinies niet meer mag bekend maken. En aangezien ik in de Europese sector zit, mag ik dus ook geen kritiek meer leveren op de Europese Unie En Haar Bestierders.

En aangezien mensen van mijn werk dit zouden kunnen lezen, moet ik dus elk woord vijftien keer in mijn toetsenbord ronddraaien vóór ik op de verzendknop duw.

Want wie weet wie leest dit allemaal, en als ze erachter komen dat ik

 • mij hoegenaamd geen zorgen meer maak rond het Vlaams Blok, ze hebben hun tijd gehad en het kan alleen maar bergaf gaan
 • nerveus word van Agalev en hun vaak beschamend geklungel
 • het een onnoemlijk grote gemiste kans vind dat we de Unie niet eerst verdiept hebben in plaats van ze te verbreden
 • mij eigenlijk nog altijd vragen stel bij de democratie en me actief afvraag of we niet beter af zijn met een illuminatie-achtig geheim sturend genootschap
 • tegen Turkije in de Europese Unie ben, maar dan wel niet om de redenen dat men zou kunnen denken
 • mijn weblog hoegenaamd niet voor andere mensen schrijf en voor geen ander doel dan mijn eigen vermaak
 • mij daar eigenlijk wel vragen wij stel, in de zin van “als g’er iets aan wilt doen, waarom doet g’er dan niets aan?”
 • mij eigenlijk niet ànders dan sociaaldemocraat kan inbeelden
 • ernstig de kriebels krijg van Caroline Gennez en Bert Anciaux
 • er nog altijd niet uit ben of ik foncièrement pessimistisch dan wel fundamenteel optimistisch ben
 • eigenlijk besef dat ik veel te weinig afweet van politiek en actualiteit
 • in feite denk dat ik zoals iedereen racistisch en xenofoob ben, zelfs al zeggen alle testen die ik zou afnemen en mijn hersenen mij dat dat niet het geval is
 • project management eigenlijk maar zever vind
 • soms zelf niet meer weet wanneer ik sarcastisch doe en wanneer ik het echt meen

…wie weet wat gaan ze dàn wel niet zeggen? Wie weet in wat voor een problemen kom ik dàn?

Allez ju. Ik ga me eens rss-feedreader-gewijs inschrijven op een aantal politieke weblogs en zo. En ik zal er als ik er de behoefte toe voel over uitspreken. Zo goed?

Pff, publiekshoer dat ik ben.

Geschreven al luisterend naar: Johnny Cash – Wanted Man – The Night Hank Williams Came To Town

links for 2005-11-01

dinsdag 1 november 2005 in Links. Permanente link | 3 reacties

Volzet!

dinsdag 1 november 2005 in Computers en dingen. Permanente link | 5 reacties

Ah nondedju. Ik heb een nieuwe computerkast, en daar zitten twee USB-sleuven minder in dan op mijn vorige kast: vier in plaats van zes vroeger.

Op de computer op het werk zijn het er dacht ik acht op de kast vanachter, twee vanvoor, en bovendien USB-hubs in de twee monitors, en een USB-hub in het keyboard, al heeft die laatste wel niet genoeg stroom om zware dingen aan te hangen. Op het werk hangt er een keyboard, een muis, een geluidskaart, een scanner en een internettelefoon in, en heb ik dus stàpels ruimte over.

Thuis zitten mijn schamele vier poorten vol. Een muis, een scanner, een externe harddisk, en een fototoestelkabeltje. En dat is het.

Ik ga straks de computer een herbooten. Dan steek ik de harddisk op de firewire, en heb ik een poortje vrij om mijn tweede fototoestelkabeltje in te duwen. Maar ‘t is nog maar nipt.

Zucht: misschien eens een USB-hub kopen?

Zelfde verhaal bij de laptop trouwens: daar zou ik normaal gezien een muis en een DVD-speler en een lampje willen aan hangen, maar ik kan er maar twee van de drie in steken.

Zucht. Misschien eens investeren in bloetoef?

Geschreven al luisterend naar: Trance Induction – Electrickery – New Age Heartcore

Diversen

dinsdag 1 november 2005 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

Vannamiddag op de Simpsons viel Homer door een mangat voorbij een aantal niveaus in de ondergrond. Hij kwam tot aan Molepeople helemaal onderaan, maar op weg naar daar kwam hij eerst voorbij morlocks en dan… chuds!

Ooooh that takes me back! Cannibalistic humanoid underground dwellers. Of eigenlijk—contaminated hazardous urban disposal! Waar is de tijd!

En on a related note: in de Verenigde S van A krijgen democraten gelijk gonaden tegenwoordig?

Geschreven al luisterend naar: The Dave Brubeck Quartet – Distinctive Rhythm Instrumentals – You Stepped Out Of A Dream

Bimbam de vlaggen!

woensdag 2 november 2005 in Computers en dingen. Permanente link | 4 reacties

Hijs de klokken!

Haal de Gouden Garve! Haal de Gouden Garve!

Mijn TabletPC is uit reparatie terug! Hij is, eum, een maand of vijf in reparatie geweest, maar nu is hij terug!

Voor de goede orde: dat hij kapot was, heeft niets te maken met de stevigheid of de degelijkheid van de PC zelf (er is ongelukkigerwijs een zekere hoeveelheid vloeistof, in de vorm van koffie, in het keyboard geraakt), en dat hij zo lang weg was, heeft niets met de service van Toshiba te maken maar meer met verwarringen tussen verzekeringen en leasingmaatschappijen.

Er is praktisch geen dag voorbijgegaan op het werk en daarbuiten dat ik die tablet niet gemist heb: om e-Books op te lezen op de trein en op de bus, om notities mee te nemen tijdens vergaderingen allerhande, om OneNote te gebruiken zoals het hoort, om mee te tekenen, en op de desktop om zijn fijne resolutie—1400×1050 is verdorie dubbel zoveel pixels als 1024×768 en da’s echt wel duidelijk merkbaar.

Just my luck dat ik niet op het werk zit, maar ik stuur er mijn madam om. En dan kan ik vanavond beginnen met het weer in orde krijgen van alles. In de verondertelling dat ze de harddisk zullen gewist hebben natuurlijk.

Geschreven al luisterend naar: Frank Sinatra – Some Nice Things I Missed – What Are You Doing The Rest Of Your Life

links for 2005-11-02

woensdag 2 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

Borked

donderdag 3 november 2005 in Computers en dingen, Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Goeie help. Wat hebben ze met mijn TabletPC gedaan die vijf maand in dat warenhuis?

Het is alsof hij een processor-downgrade gekregen heeft, hij reutelt de hele tijd zelfs al is er nog ettelijke tientallen gigabyte harddiskruimte vrij, de batterij staat op 100% maar van zodra ik de stroomkabel uit de comptuter haal, valt hij in hybernatie, als ik iets wil schrijven met de pen blokkeert hij eerst een seconde of tien—ack!

Ik denk dat ik volgende maandag eerste ding de recovery disks bovenhaal, of wat het equivalent daarvan voor Toshiba ook is, en dat ik er Windows gewoon opnieuw op installeer.

Ik vermoed dat dat de zaken op zal lossen. Hoop ik.

Met de kinderen op schok

donderdag 3 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Maar wat een plezier is het om met twee grote kinderen van zes en vier en een half thuis te zijn. Stùkken beter dan met twee grote kinderen en een kleuter van anderhalf jaar, in ieder geval.

Vanochtend kunnen uitslapen tot ruim halfnegen (“kindjes, kijken jullie maar wat TV als jullie willen”), dan in de rapte ontbeten, iedereen en mezelf aangekleed, en in de richting van de bibliotheek geflaneerd.

We hebben er een uur of zo over gedaan, over de Vrijdagsmarkt om geld, en dan de Sint-Jacobsnieuwstraat af, over Sint-Anna en zo naar de Bibliotheek. Enorm veel gespeeld, vogels achtervolgd, herfstbladeren verzameld, helicoptertjes doen rondvliegen, de winkels bekeken, en uiteindelijk tot in de bibiliotheek geraakt.

Pup_kit175x261

Daar een uur of zo rondgehangen, boekjes gelezen, boekjes gekozen (een Waar is Wally voor het zoeken, en pup en kit dat ik wel eens zou willen kopen zo goed lijkt het, en een ei op de mat dat er ook wel grappig uit ziet).

De bibliotheek heeft tegenwoordig trouwens zelfuitleenmachines: kaartje op de barcodelezer, boeken in de machine, kaartje weer afhalen, en je krijgt een tiketje met de inleverdatum en alle boeken die je nog moet afgeven—een groot gemak.

Daarna naar het shoppingcenter wat gaan rondlummelen en kijken naar de nieuwe Diddl-artikelen Trouwnes, een muis met elefantiasis aan de poten, geen idee waarom meisjes ertoe aangetrokken zijn—en hoe krijgt dat beest bijvoorbeeld zijn onderbroek aan, om maar iets te vragen? Tegen dan was het halftwaalf, en zijn we in een restaurant aan de hoek van de Vlaanderenstraat gaan eten (spaghetti voor de kinderen, steak met roquefort voor mij, en dat we daar nog gaan gaan, want het was wel heel erg lekker).

Op weg terug naar huis binnegesprongen in de Sonywinkel om een oplaadmathilde voro de batterijen van mijn videocamera, dat ik die ook weer eens kan gebruiken. Zwaar bedriegtenboel trouwens, die Sony: een nieuw kabeltje voor mijn specifieke camera zou me 120 euro kosten en moet afzonderlijk besteld worden. Een oplader van Sony voor dat specifiek type batterijen kost 85 euro. En een generische oplader die naast die specifieke batterijen ook een negendertigtal andere types batterijen kan heropladen, heeft me 60 euro gekost. Nog veel geld, maar toch…

Daar in de winkel een plasmascherm gezien met een HDTV-demo erop trouwens. Bij de achtduizend euro, maar toch: mighty impressive. Voor als ik de lotto nog eens win.

Voorbij de Sint-Baafskathedraal komend bedacht ik dat ik daar nog nooit met de kinderen was binnen geweest, en dus: hopla naar binnen. De glasramen, de schilderijen, de privé-altaren, de portretten van bisschoppen, de gebeeldhouwde skeletten, het Lam Gods: blitzbezoek. Ik denk dat ze het meest van al de trappen geapprecieerd hebben: die zijn ze wel twintig keer op en af gelopen.

Even langs huis gepasseerd, maar eigenlijk moesten we al direct weer door naar de Centrale, voor een poppentheatervoorstelling. Ik ben er niet wild van. De kinderen vonden het grappigste moment toen die mevrouw zei dat haar vis dood zou kunnen gaan terwijl hij niet dood kón gaan want het was een plastieken vis. Ik vond het spannendste moment toen de pop van de schilderes de fik in ging.

Daarna naar het park gaan spelen—Judith van de turnles was er, maar zij had een verjaardagsfeestje, en er was nog een meisje van de Franse les ook maar die was vervelend aan het doen, enfin, veel over en weer gewip en gespring en geklim en gedoe later: thuis.

Bijna zeven uur op schok geweest. Voor elke stap die ik gezet heb, hebben de kinderen er vijftien gezeten: vooruit, achteruit, ronddraaien, lopen, terugkeren, treuzelen, klimmen, binnenlopen, weer buitenlopen… Ik ben gebroken. De kinderen, mag ik hopen, ook.

Al betwijfel ik het, helaas.

Geschreven al luisterend naar: Dimitri Shostakovich – Symphony no.7 in c major, op. 60 "leningrad" – II. moderato (poco allegretto)

Suiker

donderdag 3 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Op mijn vorig werk had Safiye vroeger altijd van die Turkse dingen mee voor het suikerfeest. Bijna niet etelijk zo mierenzoet dat ze waren, maar toch: overheerlijk.

Ik heb voor de okkasie een avondmaal van Grany-koeken gegeten.

Iedereen een zalig en gelukkig Eid al-Fitr!

links for 2005-11-03

donderdag 3 november 2005 in Links. Permanente link | Eén reactie

’t Is kunst hé meneer

donderdag 3 november 2005 in Foto's, Kinderen. Permanente link | Geen reacties

Blijkbaar is er een wilde reflectieoppervlaktekunstenaar aan het werk in Gent:

reflectie

Zie ook alhier.

Foto’s

vrijdag 4 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 10 reacties

Hm. Fotoshop: nieuw, voor foto’s, en omzeggens om de hoek van waar ik woon.

Ik denk ik ga ze morgen eens uitchecken. En een paar foto’s laten uitprinten. Zien wat dat geeft.

En dat ik ze ook eens ga zeggen dat ze verdorie hun website geeltegans anders moeten aanpakken. ‘t Gaat begod over foto’s! Gebruik dan foto’s!

En haal die frames weg! En zet uw tekst in tekst en niet in beelden! En zet die beelden met tekst, als het toch beelden moeten zijn, in GIF of PNG en niet in JPEG!

Dedju! We zijn verdorie toch geen 1997 meer?!

Maar daar geheel naast: als Steven zegt dat ze goed zijn, zou het me zwaar verbazen mocht het mij tegenvallen.

links for 2005-11-04

vrijdag 4 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

Storage

vrijdag 4 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Ik heb duzende kabels en draden en transfo’s en aanpassingsstukken en vanalles in huis.

Ik denk dat ik bij de volgende ronde verbouwingen toch maar eens een muur vol storage ga zetten. Allemaal dozen met gelabeld gerief in. En, of, en/of alle kabeltjes een etiketje geven. Want het is begod altijd hetzelfde, ik geraak hier alles kwijt.

Nooit vind ik terug wat ik moet hebben. De eerste om te sneuvelen—’t is te zeggen, om reddeloos verloren te geraken—zijn die one of a kind-items. Transfo’s met aardige pluggen, zoals die van de Sony Digitale Videocamera Die Al In Geen Twee Jaar Meer Gebruikt Is. Of eigenlijk, transfo’s in het algemeen. Nu eens vind ik er terug en weet ik de toestellen niet meer zijn, dan weer vind ik de toestellen maar vind ik alleen maar transfo’s met andere voltages.

Maar naast die storage, moet ik eigenlijk dringend eens de helft van wat er hier in huis ligt, buiten kieperen. Er ligt hier zodanig veel, dat het zelfs in een huis zo klein als het onze, met zó weinig opslagruimte, het nóg mogelijk is om vijf jaar aan een stuk twee postzegelalbums te misleggen.  Dat ik weet dat ik een pen in het bureau beneden liggen heb, maar dat ik begod niet weet wààr ergens. Let wel: het is niet eens dat die pen “ergens in de kamer” ligt, maar wel dat ze hetzij op, hetzij in, hetzij in een doos naast een bureau ligt—en nog niet vinden.

Het is ook zo erg dat ik praktisch een hele kamer vol computer staan heb, met gecombineerd misschien 200 GB hardiskruimte, maar dan wel verdeeld over vijftien harddisks. Die ik in geen drie maand meer gebruikt heb. Van die computers ga ik er denk ik minstens twee of drie aan de school geven. Allemaal Pentium 3’s, allemaal werkende afdankers, allemaal met een monitor eraan. En dan houd ik nog twee kleine Dells over (waarvan nu één bij Huug staat), één oude Pentium 4 en één nieuwe Pentium 4.

Och. Ach. Zucht. Al dat werk. Al die dingen te doen.

Dozen, denk ik. En veel weggooien. En klasseren. En vooral: storage solutions, dus. En veel durven weggooien. En dozen.

Als het klinkt alsof ik mezelf moet overtuigen: inderdaad.

Geschreven al luisterend naar: Cake – Motorcade of Generosity – Jesus Wrote A Blank Check

Ajax schmajax

zaterdag 5 november 2005 in Computers en dingen. Permanente link | 7 reacties

Ik zie wel wat plaats voor refreshloze dingen op ons nieuw intranet—vooral voor dingen in widgets in sidebars. Maandkalenders vooruit en achteruit laten gaan bijvoorbeeld, of menu’s van het cafetaria, of snelle zoekopdrachten in lijsten en zo.

Na enig rondkijken op tinternet: is that all there is to it? ‘t Is dat ik er nog nooit nood aan gehad heb, want die zo geroemde xmlhttp-nonsens is eigenlijk echt wel poepsimpel.

Ter illustratie een voorbeeld: maak een formulier dat een opzoeking doet in een telefoonboek, en toon het resultaat op dezelfde pagina zonder de pagina te laten over en weer gaa naar de server. [allemaal zonder enige error checking en vies geprogrammeerd, maar ‘t is het principe dat telt natuurlijk]

Om te beginnen moet er een XMLHTTP-object aangemaakt worden. Dat gebeurt in IE anders dan in andere browsers, dus het javascript ziet er bijvoorbeeld zo uit:

var req;
if (navigator.appName=="Microsoft Internet Explorer") {
    req=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
} else {
    req=new XMLHttpRequest();
}

Dan definieer ik twee functies: één om de data te versturen, en één om de terug ontvangen data op de pagina te plaatsen:

function doGet(param) {
    req.open('get', 'handler.php?param='+param);
    req.onreadystatechange=doResult;
    req.send(null);
}

function doResult() {
    if (req.readyState == 4) 
        document.getElementById('srchRes').innerHTML=req.responseText;
}

doGet heeft één parameter, en die word naar handler.php verstuurd, als een parameter van een gewone GET. Dan wordt er gezegd dat bij een verandering van readyState doResult opgeroepen moet worden, en dan wordt de hele zooi opgestuurd.

doResult kijkt na of de readyState wel “Object is completely initialized” is, en in dat geval smijt het (in dit voorbeeldje) de inhoud van het teruggekregen document in zijn volledigheid in het element met ID “srchRes”.

Het formpje ziet er bijvoorbeeld zo uit, met net eronder een lege paragraaf:

<form>
    <input type="text" id="srchTxt" />
    <input type="button" value=" go " 
      onclick="javascript:doGet(document.getElementById('srchTxt').value);" />
</form>
<p id="srchRes"></p>

[jaja, er zou om goed te zijn ook een action en een method bij het form moeten staan, en een name bij het tekstinputveld, en de button zou zo goed een submit kunnen zijn, en dan zou het allemaal óók voor mensen zonder javascript werken, maar bon, ‘t is maar een voorbeeld]

In handler.php wordt de opzoeking gedaan en precies zo getoond als ze op de resultaatpagina moet komen te staan. Voor het voorbeeld heb ik geen opzoeking gedaan maar gewoon dit:

<?php
echo "Resultaat voor <strong>".$_REQUEST['param']."</strong> was, enz.";
?>

…en dat is het. Twee bestandjes. Twee functietjes.

De dingen wat fancier maken is hoegenaamd niet moeilijk: data die te versturen en te ontvangen is, wrappen in XML bijvoorbeeld, en waar nodig serialiseren/deserialiseren. Of css-en-javascriptgewijs dingen laten oplichten als ze verschijnen. Maar dit is de basis: een XmlHttpRequest maken, data naar een andere pagina smijten, wachten tot die pagina een resultaat teruggeeft, en dan het resultaat verwerken.

Enjoy!

Geschreven al luisterend naar: Miranda Sex Garden – Suspiria – Willie Biddle And His Waltzing Maggot

links for 2005-11-05

zaterdag 5 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

Buzzcocks!

zondag 6 november 2005 in Televisie. Permanente link | Geen reacties

Môh!

Zuiver toeval dat ik voor de televisie zat, ik had ze bijna uitgezet om naar één van stapel DVD’s te kijken die ik liggen heb maar nog niet bekeken—en is het toch niet de eerste aflevering van Buzzcocks zeker? Tch.

Zó lang zal het wel niet meer zijn dat die digitale tv er is toch? En/of zo’n tivo-achtig systeem, eventueel in compinatie met downloaden naar laptop?

Dat we de tv-programa’s die we zeker niet wilden missen ook de dag erna op de trein kunnen bekijken?

WordPress vs. MovableType

zondag 6 november 2005 in Weblog. Permanente link | 5 reacties

Ervaringsdeskundigegewijs, over wat Bruno niet zint aan WordPress, ‘t is te zeggen: de manier waarop

…het ding omgaat met categories. Je kan niet iets hebben als http://blog.volume12.net/verhaaltjes/, maar er moet nog iets tussen, als was het maar 1 letter, bvb de ‘c’ van ‘categorie’: http://blog.volume12.net/c/verhaaltjes/. Vermoedelijk bestaat er wel een of andere plugin of hack voor, maar het blijft bizar dat zoiets er niet default in zit.

Inderdaad. Ik heb er niet meteen een probleem mee, eigenlijk, maar ik kan met wel inbeelden da het vervelend is. Er zijn inderdaad een aantal hacks, maar je moet er wel mee opletten: the rub heeft te maken met de naam van categorieën en subcategorieën en post slugs in WordPress. Als je ervoor zorgt dat een post slug nooit dezelfde naam zal hebben als een (sub)categorie, kun je die category base gerust weglaten. En kan het allemaal redelijk veilig gebeuren. Als je bereid bent nooit subcategorieën te gebruiken, kun je het nog simpeler doen.

…het van een <blockquote></blockquote> dit maakt: <blockquote><p></p></blockquote>

Niet noodzakelijk. Ik post meestal met BlogJet, en dan kan in WordPress autoformat af staan. Zelfs als dat niet het geval is, kun je eventueel per post autoformat afzetten.

…er (niet) wordt gewerkt met post listings. Toon mij de meest recente comments, de meest recente posts, de posts van de laatste x dagen?

Allemaal te doen via (voor categorieën en zoekopdrachten en posts) Custom Query String en (voor comments) Get Recent Comments.

En dan de link rot, die waarschijnlijk mijn (en uw) deel zou zijn na een mogelijke overschakeling.

Mja. Ik denk dat het nog min of meer meevalt bij mij voor het ogenblik. Enfin, denk ik toch. Behalve voor mensen die hotlinken naar beelden en dergelijke, want die zijn voor het grootste deel van plaats veranderd—dat was overigens grotendeels een search & replace in Word. :)

Als ik me niet vergis, enfin, hoop ik toch, zou ik mijn feeds moeten doorverwezen hebben naar nieuwe feeds. En zouden alle individuele entries en de maandarchieven moeten blijven kloppen. Categoriepagina’s zijn van adrers veranderd, maar ik denk niet dat daar ooit iemand in verzeild geraakte, dus no big loss.

Geïnstalleerd

zondag 6 november 2005 in Weblog. Permanente link | 9 reacties

Eén-knop-installatie van WordPress 1.5.2 bij Dreamhost: op een paar minuten beklonken.

Template van MovableType omzetten naar WordPress. Niet zo ingewikkeld, maar ook niet zo meteen voor de hand liggend. Heeft me toch een paar uur gekost, alles meegerekend.

DNS: zog.org staat in Maleisië op een IIS-machine, mijn Dreamhost-account staat in de VS van A op een Linuxmobiel. Dus: host headersachtige dinges bij Dreamhost, shenanigans met zog.org parkeren, dan blog.Zog.org aanmaken en wachten tot ze me het IP doorsturen.

Overzetten van bijna 9000 entries van Typepad naar WordPress:

 1. Met een welgemikte wget zoveel mogelijk files en beelden van zog.typepad.com/valdemar en zog.typepad.com/photos/uncategorized en zog.typepad.com/files en zo gehaald—over de jaren heen heeft Typepad echt wel serieus de zot gespeeld met die uploads.
 2. Alle entries gedownload naar een tekstfile, openen in Word, search en replace alle zog.typepad.coms die eruit mochten eruit, saven naar nieuw bestand.
 3. Uploaden naar Dreamhost, een rake split effectueren want WordPress struikelde een beetje over een file met bijna een half miljoenen lijnen.
 4. import-mt-gewijs de twee bestandjes binnentrekken.
 5. Op Typepad een template maken waarmee ik de permalinks (slugs, post_names) van de automatisch gegenereerde WordPress-defaults naar de bestaande Typepad-permalinks omzet:
  • Dit in Typepad
   <MTEntries lastn="8900">
       update wp-posts set post-name='<$MTEntryPermalink$>’
       where post-name='<?php echo sanitize_title("<$MTEntryTitle$>"); ?>’
   </MTEntries>
  • geeft dit
   update wpposts set post-name=’t_is_kunst_h_me’ where
       post-name='<?php echo sanitize_title("’t Is kunst hé meneer"); ?>’
   update wpposts set post-name=’links_for_20051_2′ where
       post-name='<?php echo sanitize_title("links-for-2005-11-03"); ?>’
  • dat dan naar WordPress moet gezwierd worden, en dat daar dan dit geeft
   update wpposts set post-name=’t_is_kunst_h_me’ where
       post-name=’-t-is-kunst-h-meneer’
   update wpposts set post-name=’links_for_20051_2′ where
       post-name=’links for 2005-11-03′
 6. Met die file kan ik dan naar phpMyAdmin gaan, waarna die permalinks dus gepiept zijn.

Van zodra ik het IP van de WordPress-installatie gekregen heb: bij zog.org van de CNAME die naar zog.typepad.com verwees een A record naar het IP bij Dreamhost maken.

En dan kijken wat er in de soep loopt. Wat eigenlijk niet zo veel was. Om zo te zeggen, eum, niets eigenlijk. Which was nice. :)

Enfin, dan heb ik er maar een paar plugins bij geïnstalleerd:

 • Custom Query String: om op bijzonder eenvoudige wijze x posts of x dagen of wat dan ook te laten zien op archievenpagina’s allerhande
 • Get Recent Comments: om de laatste x commentaren te tonen
 • LiveCalendar: voor een kalender met ajaxy goodness
 • WP Unformatted: om op per post-basis autoformattering af te kunnen zetten
 • FAlbum: geïnstalleerd maar voorlopig niet meer in gebruik. Doet alles wat Flickr doet, maar dan in eigen lay-out. Als ik ooit eens een fancy-schmancy gallery of zo zou willen forceren, zonder op te willen draaien voor de hostingkost van de beelden.

En zodus. Iedereen welkom op mijn tigste publicatieplatform:

 • een aantal jaar een fidonet-BBS
 • een jaar of zes, zeven een regelmatig met de hand aangepaste homepage op www.zog.org en andere (dààrvoor www.rug.ac.be/eduserv/~mvuijlst en dààrvoor op een universiteit waar je gratis een pagina kon krijgen als student, zelfs van een andere universiteit, in de tijd dat het nog mogelijk was om alle pagina’s op het www gelezen te krijgen)
 • sinds eind 2001 heb ik een aantal weblogs bij Blogger (nee, geen URLs) :)
 • ook sinds jaar en dag heb ik een persoonlijk weblog op LiveJournal (persoonlijk, sorry)
 • iets meer dan een jaar bij Radio Userland gezeten
 • twee en een half jaar bij TypePad, alwaar ik de eer heb gehad één van het eerste dozijn of zo betatesters geweest te zijn
 • een paar maand bij WordPress.com, sporadisch bijgehouden
 • en dus nu op mijn eigen domein met WordPress.

X-Factor

zondag 6 november 2005 in Televisie. Permanente link | 3 reacties

Goeien appel, die Udo kan echt wel fantàstisch goed zingen. Give that man a cee-gar.

En Koen Wauters heeft het gelijk toch niet echt voor Alexander, hij die anders zelfs bij toondove poedels een goed woord klaar heeft, stond Alexander zowaar een beetje af te kappen. Nu, met recht en rede, want het is ondertussen toch wel iedereen een raadsel wat die jongen er nu nog bij zit te doen. “Te warm” was zijn excuus deze keer waarom hij zelfs bij een naar vergelijking poepsimpel nummer de mist in ging. Wauters wees er hem terecht op dat het overal warm is, en dat er op een echt podium nog véél meer lampen hangen. Nee maar.

Paco Garcia maakt een village people-versie van Hold Me Now. Eum. No sir, that’s hardly appropriate. Het liedje gat, zoals mijn madam correct opmerkt, over de laatste nacht samen van een koppel dat elkaar enorm graag ziet maar elkaar moet veraten, en hij makt er een beetje een disco-gay-compleet met knipoog-versie van? Tacky. Vies. Bah. Kijk, Wauters Kris vindt dat dus ook, hoezee. Als een tang op een varken, zegt hij, zeer juist. Blaute Jean vindt het belegen tavernedisco, en ook dat kan ik alleen maar bijtreden.

Met de Cappaerts Sisters is het alweer kiekevlees geblazen. Niets op aan te merken dus. Zeer goed gewerkt, en tot de volgende keer, als er enige rechtvaardigheid is. En dan te bedenken dat die Alexander daar ook nog tussensteekt. Minsch minsch minsch.

Helena doet Billie Holiday. Haar engels kon beter, de zang is misschien wel zonder verrasingen maar desalniettemin uitstekend.

Suck on that, Alexander. Ik hoop op Garcia en Sacha voor afvallers. En dat Garcia alsnog mag blijven van de jury.

—ah shit, ik dacht dat het al gedaan was, we hebben dus Ivann gemist, en er pas weer ingevallen met Patrick en Carina—It Takes Two, zeer fijn gedaan. Niet meteen kunst of zo, maar gewoon fijne ambiancemuziek. Allez ju, Liliane gaat eens proberen negatief uit de hoek komen. Zoals gewoonlijk als ze probeert gemeen te zijn, zwak.

Eens kijken naar de herhalingen om te zien wat die Ivann ervan gebrouwen heeft. Niet slèkt, zo op het eerste horen.

Duimen dat Alexander er uit ligt.

Artiest

zondag 6 november 2005 in Kinderen. Permanente link | Eén reactie

Ik zal het heel zeker al meer dan eens gezegd hebben, maar onze tweede, Louis, vier jaar en een half, is echt wel een kunstenaar. Pak nu zijn stierenkop:

Poes en muis en stier

Die lijnvastheid, die stilering, ‘t is begod welhaast Picasso:

Stier

En wat er ook zo fantastisch aan is: hij doet niet alleen dingen in vooraanzicht of schematisch of zo. Hij heeft wel een aantal dingen die hij vaker tekent, maar als hij een klein konijntje tekent, kan daar dus ook zoiets uitkomen:

Kernijn

Ik vind dat echt zeer goed.

Wat moeten we daar mee doen? Naar een tekenschool of zo? Of gewoon laten doen? Of toch techniek aanleren als hij wil?

X-Factor, vervolg

zondag 6 november 2005 in Televisie. Permanente link | Eén reactie

Recht is geschied. Alexander mag naar huis. ‘t Werd tijd.

Zou er ergens nog een archief van de rioolpers zijn? Ze zeggen nu al weken na mekaar dat Patrick en Carina iets hebben meegemaakt in de pers, en ik weet weer van niets!

update: got it.

Sign of the times

maandag 7 november 2005 in Werk. Permanente link | Eén reactie

Terug op het bureau. 1 New Missed Call, zegt mijn telefoon me.

En mijn Outlook, zelfs al heb ik er tijdens de week vakantie de belangrijkste dingen van gelezen?

Te lezen boodschappen

Tja.

Hoeveel ik waard ben

maandag 7 november 2005 in Weblog. Permanente link | 6 reacties

Ha! Ik ben volgens deze mens nog altijd maar $0 waard, maar de “formule” achter het ding staat alhier. En volgens dàt ben ik waard… 253 links x $ 564.64 = $ 142.853.92

Ha!

En Blogsharesgewijs is dit weblog blijkbaar B$34,683.17 waard, wat me in deze lijst op de 8ste plaats in België zou plaatsen 13de plaats zet.

Nonsens allemaal, inderdaad.

links for 2005-11-07

maandag 7 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

Radio nostalgie

maandag 7 november 2005 in Foto's. Permanente link | 4 reacties

Als Huug dat mag doen, mag ik dat ook doen:

Juli 1992

In juli 1992, in Straatsburg. Met Alexis Coscoros, mijne maat uit Griekenland. Toen we allebei vice-president waren van het European Youth Parliament.

En deze, uit waarschijnlijk ergens 1991 denk ik. In de Overpoort (dat huis met die rode raamkozijnen is dacht ik het huis waar mijn vader trouwens zijn jeugd doorgebracht heeft):

Dromerig

Ik heb trouwens een hele zak vol bezarend materiaal teruggevonden. Foto’s van mijn doop in de rechtsfaculteit bijvoorbeeld, met onder meer ook ene Tanguy V. erop. Honderd jaar geleden, toen de wereld jong was, de toekomst vóór ons lag en alles zó duidelijk was.

Kraftplay / Coldwerk

dinsdag 8 november 2005 in Music. Permanente link | 6 reacties

Zegt Steven:

Wie wordt er nog zo week bij die "tadida dada dadadam" in intro en chorus van Talk door Coldplay?

Ikke!

Niet omdat het Coldplay is, maar omdat het van pikkendief is uit één van mijn favoriete platen.

Maar ‘t moet gezegd: een cover die hetzelfde is als ‘t origineel is ‘t beluisteren niet waard, en de mannen van Coldplay hebben dat goed gedaan.

Geschreven al luisterend naar: Luz Casal – The L Word – Enhanced Soundtrack Season 1 – Un Ano De Amor

Frènk raak LAA

dinsdag 8 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Ja, met kaka kunnen ze zich wel mee bezighouden op de VRT. [via]

Maar wanneer gaan ze de mannen van het nieuws (zowal op radio als op tv, overigens) eens duidelijk maken dat de nadruk in vlaamse plaatsnamen niét automatisch op de laatste lettergreep valt?

Dus niet Frankrijklei maar Frankrijklei. En niet Conscienceplein maar Conscienceplein.

Gedomme.

links for 2005-11-08

dinsdag 8 november 2005 in Links. Permanente link | 8 reacties

Vox pop

dinsdag 8 november 2005 in Televisie. Permanente link | Geen reacties

Daarnet gehoord tijdens een reclame voor Colruyt, een dame:

Moest ik op een ander gaan, mijne man zou kwaad zijn.

Tja. Can’t say as I blame the guy.

Vandelanotte

dinsdag 8 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Uren aan een stuk in de les zitten. Schrijven tot mijn hand blauw zag. Een eeltknobbel ter grootte van een duivenei op het eerste kootje van mijn middenvinger. De zesentwintiguren-dag.

Het Rekenhof

…en de bij nader inzien interessante dingen die ik daar geleerd heb! Dat een ad hoc commissie in de kamer uiteindelijk kan zetelen als rechtbank na een verbreking door het Hof van Cassatie van een veroordeling van een rekenplichtige door het Rekenhof, dat op dat ogenblik ook een rechtbank is bijvoorbeeld.

Echt serieus, boeiend.

links for 2005-11-09

woensdag 9 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

Smoothing

woensdag 9 november 2005 in Computers en dingen. Permanente link | 7 reacties

In de rapte: ik zag deze hello kitty staan en ik dacht, die zou ik wel graag in het groot afgeprint hebben.

Probleem: het beeldje is van erbarmelijk slechte kwaliteit. Dat is redelijk duidelijk te zien als je het een beetje vergroot:

Kitty

Als ik het beeldje op 300 dpi afdruk, dan zijn er eigenlijk maar genoeg pixels om een postzegeltje van ongeveer drie op vier centimeter te krijgen.

Vergroten in Photoshop helpt niet veel: je krijgt dan wel genoeg pixels om op 300 dpi een A4 te printen (het beeld gaat van 371×502 naar 2362×3196 pixels), maar de kwaliteit blijft even slecht. Photoshop kan er uiteraard niet echt informatie bij gaan maken, al doet het wel ferm zijn best met interpolatie.

En naast het gebrek aan pixels, is er ook nog dat het beeld eigenlijk maar slecht van kwaliteit is: de foto is een beetje blauwig, de JPEG-compressie maakt het allemaal nóg wat modderachtiger, en het mooie van zo’n Nijntje/Musti/Hello Kitty is net dat zowel lijnen als kleuren helder zijn.

Photoshop to the rescue! Geheim wapen nummer één om alles veel strakker en minder flou te krijgen: Gaussian Blur. Geheim wapen nummer twee: Levels.

Als volgt. Vergroot het kleine beeldje naar het juiste formaat. Ga naar Image > Size en geef de gewenste grootte in centimers in; zorg ervoor dat de resolutie ook hoog genoeg is (ik heb 300 dpi genomen). Zorg er voor dat Resample Image ààn staat en niet op “Nearest Neighbour”:

Resize

[1] Résultat des courses—gene vetten:

Kitty

Het is nog minder scherp dan gewoon inzoomen met het vergrootglaasje gedorie! Ha. Stap twee: omzetten naar zwart-wit. Ja, je zou kunnen Desaturate doen (ctrl-U voor de habitués), maar dat maakt ons in dit geval het leven moeilijker. Ga in de plaats daarvan naar het Channels-palet en zoek een kanaal uit waar het zwart het beste uitkomt—hier was dat het roodkanaal:

Channels

[2] Selecteer de inhoud, copieer die, en plak die in een nieuwe laag:

Kitty

[3] Open het levels-dinges (ctrl-L), en zet het zwart– en het witpunt (die driehokejs onderaan het historgram) dicht bij elkaar, ergens rond het midden:

Levels

‘t Is een beetje prutsen en spelen, maar het eindresultaat zou iets dergelijks moeten zijn:

Kitty

[4] Wis het overgebleven grijs in het midden van witte vlakken weg, en dan is het nu tijd om het écht scherp te krijgen: haal boven die Gaussian Blur:

Blur

‘t Is weer wat zoeken en duwen en trekken—absolute instructies in de zin van “het moet 5.7 of 7.3 zijn”, zijn er niet te geven, maar het resultaat zou een beeld moeten zijn dat er met uw hoofd een beetje scheef en uw ogen een beetje toe, er redelijk smooth uitziet. Iets dergelijks bijvoorbeeld:

Kitty

[5] En dan nu: de grote verdwijntruuk. Ga weer naar Levels, en doe hetzelfde als daarnet, wit en zwart dichter bij mekaar zetten. Wat dat doet, is als het ware de grijswaarden “tegen mekaar duwen”: waar er een groot verloop van puur zwart naar puur wit was, worden een hoop van die lichtgrijzen wit, en een hoop van die donkergrijzen zwart.

‘t Is gemakkelijker gedaan dan uitgelegd, en ‘t is alweer een kwestie van zoeken en zo, maar uiteindelijk is het resultaat iets als dit:

Kitty

[6] Maak een nieuwe laag aan, zet die op Multiply, en kleur de nodige vlakjes in met propere heldere kleuren… tada:

Kitty

Hoe? Waar komen die blauwe tuutjes vandaan?! Wel: zelfde methode als om het zwart te krijgen, maar dan moet je in stap 3 de driehoekjes alledrie een eindje meer naar rechts zetten, om op die manier het lichter grijs te “isoleren”.

Neem het beeldje van stap 2 (je hebt dat toch bewaard ergens in een afzonderlijke laag hé?), copieer het naar een nieuwe laag, en doe het Levels-ding:

Kitty

Je krijgt dan wel wat te dikke zwarte lijnen, maar die moet je dan maar weg wissen:

Kitty

Dan houd je alles over dat blauw moet worden, maar het staat wel in het zwart. Selecteer alles, cut, ga naar quickmask (duw op Q), paste, verlaat Quickmask (nog eens Q), resultaat:

Kitty

een wit blad met alleen dààr waar het blauw moet worden, een selectie. Zet de huidige laag op Multiply, kies een blauwe kleur, en doe alt-Backspace om de selectie te vullen… hey presto, werk gedaan.

Rol met uw muis over het beeld voor een illustratie vóór en na, en klik voor het finale beeld op A4-formaat:

 

En ja, ik weet dat het beter kan en dat het niet perfect is, en dat er veel methodes zijn om het properder te krijgen (in dit geval: gewoon overtrekken in Illustrator, ‘t is simpel genoeg), maar het is zo’n techniek die al jàààren meegaat, en die zó gemakkelijk en nuttig is…

Geschreven al luisterend naar: The Bee Gees – The Very Best Of The Bee Gees – First Of May

photoshop tutorial

’t Is zover

donderdag 10 november 2005 in Computers en dingen. Permanente link | Eén reactie

Dedju. Verdomme. Miljaar.

Ik ben er (bijna) aan voor de moeite: mijn computer begint weer te haperen op het werk. Programma’s die random fouten beginnen te geven, soms gewoon niet meer willen opstarten (Dreamweaver, Photoshop), soms gewoon verdwijnen (Newsgator).

Een veeg teken, en vooral omdat mijn tweede harddisk van de RAID al ad patres is, geen goed nieuws. Verdomme. Ik zal moeten een backup nemen en een nieuwe computer herinstalleren. Wéér een dag of twee verloren, djutoch.

werk computer

Het warm water

donderdag 10 november 2005 in Boeken. Permanente link | Geen reacties

Als ik lang genoeg wacht om mijn eigen persoonlijke softwareprojecten te updaten / aan te passen, haalt het internet me wel in.

En dan hoef ik het warm water niet opnieuw uit te vinden.

Case in point: tsuk.org, mijn eigen kleine Yahoo!, toen Yahoo! nog de enige bookmark-engine was die er bestond. Mijn tsuk deed alles wat Yahoo! toen deed met zijn directory, ‘t is te zeggen een taxonomie met een onbeperkt diepe boom, met hyperlinks ertussen en zo. En elke bookmark had een titel, een url, eventueel keywords, een datum en tijd van aanmaak en laatste bezoek, en het ding kon importeren en exporteren van en naar Netscape (bookmarks.htm) en Internet Explorer (een arbitraire directory met allemaal .url-bestandjes in). En dan werden de categorieën en alles aangemaakt en zo. En elke dag werden alle URLs afgelopen en nagekeken op gezondheid (inhoud gewijzigd—met een naieve checksum op de tekstinhoud van de pagina, 404, moved, etc.).

Hàd ik in de tijd daaraan voortgewerkt, ‘t zou gelijk del.icio.us geweest zijn.

Andere case in point: mijn fotoblog. Goeie moed en zo, en geprogrammeerd (in ColdFusion!), maar uiteindelijk toch maar Flickr. Of nog: weblog in het algemeen. Geprogrammeerd in ColdFusion, dan in C#, maar uiteindelijk toch maar TypePad en WordPress. Of ook: een wiki. In ColdFusion gemaakt op twee of drie avonden terwijl ik op wacht zat in het hospitaal toen Louis bijna dood was, maar uteindelijk toch maar MediaWiki.

Meest flagrante misschien: mijn boekendatabase, waar ik on again off again jààààren aan gewerkt heb, zowel aan de back-end (dBASE III+, Symantec Q&A [remember? anyone?], dBASE IV, Access 2, Access 97, …) als aan de front-end (dBASE, Access, ColdFusion, C#). En die ik net voor het eerst in misschien meer dan een jaar opnieuw bezoek op het internet—en die blijkt gewoon niet meer te werken. Ik zou, ik ging, ik wou, ik zou écht daar één van deze dagen, weken, maanden, jaren eens een serieus vervolg aan breien. Van zodra er nog eens tijd was.

Klinkt bekend?

Tja. Zonder noodzakelijk voor andere mensen te spreken: soms zijn we allemaal wat in hetzelfde bedje ziek—shades of dat ding met die advokaten, vermoed ik. Ik begin altijd met enorm veel enthousiasme aan het idee, dat ik dan helemaal kan uitwerken, en waar ik dan in grote lijnen en wireframe/prototypegewijs op géén tijd iets min of meer werkend aan de praat voor heb. Maar als het op het saaie detailwerk aankomt, de laatste loodjes, als het plezante eraf is, dan houdt het vaak op.

En de laatste tijd houdt het in mijn persoonlijke projecten altijd maar vaker sneller op. Ik begin zelfs niet meer aan het programmeren: het blijft bij architectuur en interface. En dan zet ik me in mijn trekzetel, en wacht ik tot ze op het internet (teh interwebs weetjewel) iets maken dat gratis of quasi gratis is, en dat het allemaal goed genoeg doet. Niet honderd procent naar mijn zin, maar voldoende in de buurt.

Del.icio.us. Flickr. WordPress. Mediawiki.

Ik denk dat ik er nog zo één gevonden heb: LibraryThing. Een groot gemak, allemaal sociaal en tagging en reviews en covers en dergelijke. En het haalt zijn gegevens van rond het hele interweb. En nee, het heeft niet alle velden en alle mogelijkheden van mijn boekendatabase, maar uiteindelijk: was dat wel allemaal nodig?

Ik denk dat die mens, Tim Spalding, nog veel schone zaken gaat doen in de toekomst. Mocht ik één van de grote spelers zijn, ik zou hem een lek geld geven om het allemaal proper uit te (laten) werken. En dan zou die mens wel een The Next Flickr™ kunnen worden.

Versta me niet verkeerd: de applicatie is nu nog voor heel erg veel verbetering vatbaar. Er zijn nog een aantal knopen die serieus moeten doorgehakt worden, en het is niet meteen duidelijk wat de scalability van het geheel is. Er zijn zware issues met dubbele imports en batch editing. Ik verwacht dat ik tags zou moeten kunnen overnemen van andere mensen. Ik zou willen een eigen query kunnen doen. Meertaligheid wordt nergens van gerept (vertaler? originele titel?), even weinig als van andere mogelijke verschillende versies van één boek (Stardust Graphic Novel/Stardust Novel of don’t Make Me Think eerste editie/tweede editie, …).

Maar zijn hart zit op de juiste plaats, witness zijn weblog.

Geschreven al luisterend naar: Elvis Costello – Mighty Like A Rose – Sweet Pear

programmeren internet

Boeken, alsnog

donderdag 10 november 2005 in Boeken. Permanente link | Geen reacties

Ik was er nu zó het hart van in dat die boekendatabasewebsite niet meer werkte, dat ik hem in de rapte alsnog rechtgeduwd heb.

De backend verhuist van computer naar computer, maar ik vrees dat ik er ook al jàren geen boeken meer in gestoken heb. Ik steek voorlopig sporadisch en aan de hand van een barcodelezer van tijd tot tijd eens wat boeken in Book Collector, maar ook dat gebeurt maar met een half hart.

Ik blijf mezelf voorhouden dat van zodra mijn boeken weer in een bibliotheek staan, ik ze allemaal ga klasseren.

Maar ondertussen… miljaar wat voor tijd heb ik over de jaren niet gestoken in die database! Feest uw ogen op de back-end in Access:

Backend

Al mijn boeken (indertijd), met alle gegevens die ik erover kon vinden, met ingescande covers toen Amazon nog niet bestond, met voor anthologieën elk individueel verhaal (auteur, pagina van-tot, omschrijving), met kruisverwijzingen van overal naar overal… ‘t was wel wat.

En de interface in Access was helemaal naar mijn hand gezet, met ook onder meer een webbrowser in Access, en alles.

En ook een website natuurlijk. Met informatie over auteurs, en over boeken, en over series en alles. Zucht.

Al die tijd, en zeggen dat ik er nu geen meer heb.

Geschreven al luisterend naar: Elvis Costello & The Brodsky Quartet – The Juliet Letters – Damnation’s Celler

database boeken

links for 2005-11-10

donderdag 10 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

Googlefox

vrijdag 11 november 2005 in Computers en dingen. Permanente link | 4 reacties

Wat leest mijn lodderig oog bij Ben Goodger, ex-chef van Firefox en nu bij Google?

Here at Google, we did some usability studies on the tabbed browsing feature. Our usability analyst designed a study to see how well people responded to tabs and how easily they were able to switch between them and close them.

“Ooo,” hoor ik de Firefox-sletten en Google-fanbois al roepen, “kijk eens hoe fantastisch Larry en Sergey wel zijn!” En ook wel “al dt altruïsme! Toch ongelooflijk dat ze zó uit de goedheid van hun hart een gratis softwareproject helpen!”

Getver.

En ook wel: verdien geld als je mensen Firefox laat installeren. “Maar is dat niet ongelooflijk? Hoe wijs dat Google zomaar reclame maakt voor Firefox!”

Getver.

Om te beginnen: die referal fee voor een geïnstalleerde Firefox krijg je alleen als het een Firefox met Google Toolbar is. Dus met andere woorden: een Firefox waarvan Google tot in de details weet wélke pagina’s je wanneer gaat bekijken, hoe lang je er blijft, op welke links je klikt, etc. etc.

En waarom Firefox met Toolbar en niet gewoon Toolbar, dus zowel voor Internet Explorer als voor Firefox? Mijn frank is gevallen toen ik Goodger’s post las over usability studies voor tabbed browsing.

Misschien ben ik overdreven gevoelig voor die dingen, maar volgens mij verdient Google geld met elke pagina die opengedaan wordt. En hoe meer mensen tabs gebruiken, hoe meer pagina’s ze opendoen. Ik, als ik op het internet lees tegenwoordig (met IE7 of met AvantBrowser of met Firefox), ik klik met mijn middelste muisknop op alle links die me interessant lijken, die gaan allemaal in tabs open, en dan ga ik de tabs later één voor één af.

Power browsing, als het ware.

Maar ook: elke pagina die open gaat waar AdSense dingen op staan, stuurt geld naar de koffers van Google.

Hoe meer pagina’s er opengedaan worden (gelezen of niet is niet belangrijk), hoe meer geld Google verdient. Stel een pagina tien links en een gebruiker die op zoek is naar informatie. Stel dat die informatie achter de derde link zit. Nu doet de gemiddelde mens de links één voor één open, zoekt in de open pagina, doet dan “back”, en volgt de volgende link tot hij vindt wat hij zoekt.

Wat Google wil, is dat elke gebruiker die tien links allemaal opendoet in een afzonderlijke tab, en dan de tabs afgaat om de informatie te zoeken. Want dan zijn àlle tien pagina’s opgeladen, en verdient Google élf keer (index + tien tabs) in plaats van vier keer (index + drie pagina’s) in het gemiddelde huidige scenario.

Sluwe vossen.

google firefox boos

Blogroll

vrijdag 11 november 2005 in Weblogs. Permanente link | Eén reactie

Ik lees zó veel weblogs, en ik lees ze allemaal in Outlook, dat het redelijk nutteloos zou zijn om een blogroll (zo’n lijst van “wat ik lees”) op mijn weblog te zetten.

Maar ik zou eigenlijk graag wat meer niet-weblog-inhoud op het internet zetten: zo’n weblog, da’s eigenlijk een resem chronologische nonsens met maar héél erg soms iets interessants ertussen. Enfin ja, in mijn geval toch.

Veel mensen slagen erin om consistent nonsens te produceren (niet zo moeilijk), en heel erg soms zijn er weblogs waar het consistent écht interessant is.

Mijn favoriete weblog op dat vlak voor het moment is Jensen Harris’ Office User Interface Blog. Elke weekdag consistent dingen die ik nergens anders kan lezen en die ik verrekt interessant vind. In hetzelfde team is Dave Gainer ook goed bezig trouwens, maar ik ben niet zo’n excel-slet, dus ik vind het dan ook iets minder boeiend :)

En voor de rest: ik ga, dàn eens, werk maken van iets gestructureerdere webpagina’s. Dan. Eens. Als er tijd over is.

blogs

links for 2005-11-11

vrijdag 11 november 2005 in Links. Permanente link | 2 reacties

Onze vader

vrijdag 11 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Oei, een aardig moment daarjuist.

Zelie: "Moet ik eens een gebedje zeggen?"

Ik: "Eum, ja, doe maar."

Waarna zij op haar knieën in de zetel gaat zitten, de handjes vouwt, en een onzevader doet. Afsluitende met een kruisteken. En ze zit nu al een minuut of vijf haar onzevader te frazelen in de zetel.

Vreemd. Vreemd. Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Enfin ja, ik wist natuurlijk wel dat het zou gebeuren, dat is nu eenmaal het gevolg van uw kinderen op een jezuietencollege te steken, maar toch.

De eerste communie is gelukkig niet voor het eerste leerjaar op haar school–het is al druk genoeg dat zo’n hele organisatie er nog eens tussen pas écht veel werk zou zijn–maar volgend jaar gaan we daar dus ook wel wat knopen moeten doorhakken.

kinderen zelie godsdienst

Koppen

vrijdag 11 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Zó wijs (en ook wel: zó vies eigenlijk) die nieuwe reclame op BBC. Allemaal vliegende hoofden in een landschap, en de hoofden zelfs zijn gemaakt van kleine vliegende hoofdjes.

Zo’n beetje het effect van de visjes-die-een-grote-vis-maken in Finding Nemo, voor wie niet weet waar het over gaat.

Creepy maar wijs.  

televisie bbc reclame

Citaat

vrijdag 11 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

The Second Coming

Turning and turning
Within the widening gyre
The falcon cannot hear the falconer
Things fall apart
The center cannot hold
And a blood dimmed tide
Is loosed upon the world

Nothing is sacred
The ceremony sinks
Innocence is drowned
In anarchy
The best lack conviction
Given some time to think
And the worst are full of passion
Without mercy

Surely some revelation is at hand
Surely it’s the second coming
And wrath has finally taken form
For what is this rough beast
Its hour come at last
Slouching towards Bethlehem to be born
Slouching towards Bethlehem to be born

Hoping and hoping
As if by my weak faith
The spirit of this world
Would heal and rise
Vast are the shadows
That straddle and strafe
And struggle in the darkness
Troubling my eyes

Shaped like a lion
It has the head of a man
With a gaze as blank
And pitiless as the sun
And it’s moving its slow thighs
Across the desert sands
Through dark indignant
Reeling falcons

Surely some revelation is at hand
Surely it’s the second coming
And the wrath has finally taken form
For what is this rough beast
Its hour come at last
Slouching towards Bethlehem to be born
Slouching towards Bethlehem to be born

Raging and raging
It rises from the deep
Opening its eyes
After twenty centuries
Vexed to a nightmare
Out of a stormy sleep
By a rocking cradle
By the Sea of Galilee

Surely some revelation is at hand
Surely it’s the second coming
And the wrath has finally taken form
For what is this rough beast
Its hour come at last
Slouching towards Bethlehem to be born
Slouching towards Bethlehem to be born

W.B. Yeats

Tupelo

Looka yonder! looka yonder!
Looka yonder! a big black cloud come!
A big black cloud come!
O comes to Tupelo. Comes to Tupelo

Yonder on the horizon
Yonder on the horizon
Stopped at the mighty river
Stopped at the mighty river and
Sucked the damn thing dry
Tupelo-o-o, o Tupelo
In a valley hides a town called Tupelo

Distant thunder rumble. Distant thunder rumble
Rumble hungry like the beast
The beast it cometh, cometh down
The beast it cometh, cometh down
Wo wo wo-o-o
Tupelo bound. Tupelo-o-o. Yeah Tupelo
The beast it cometh, Tupelo bound

Why the hen won’t lay no egg
Can’t get that cock to crow
The nag is spooked and crazy
O God help Tupelo! o God help Tupelo!
O God help Tupelo! o God help Tupelo!

Ya can say these streets are rivers
Ya can call these rivers streets
Ya can tell ya self ya dreaming buddy
But no sleep runs this deep
No! No sleep runs this deep
No sleep runs this deep
Women at their windows
Rain crashing on the pane
Writing in the frost
Tupelos’ shame. Tupelo’s shame
O God help Tupelo! o God help Tupelo!

O go to sleep lil’ children
The sandman’s on his way
O go to sleep lil’ children
The sandman’s in his way
But the lil’ children know
They listen to the beating of their blood
Listen to the beating of their blood
Listen to the beating of their blood
Listen to the beating of their blood
They listen to the beating of their blood
The sandman’s mud!
The sandman’s mud!
And the black rain come down
The black rain come down
The black rain come down
Water water everywhere
Where no bird can fly no fish can swim
Where no bird can fly no fish can swim
No fish can swim
Until the king is born!
Until the king is born!
In Tupelo! Tupelo-o-o!
Til the king is born in Tupelo!

In a clap-board shack with a roof of tin
Where the rain came down and leaked within
A young mother frozen on a concrete floor
With a bottle and a box and a cradle of straw
Tupelo-o-o! o Tupelo!
With a bottle and a box and a cradle of straw

Well Saturday gives what Sunday steals
And a child is born on his brothers heels
Come Sunday morn the first-born dead
In a shoebox tied with a ribbon of red
Tupelo-o-o! Hey Tupelo!
In a shoebox buried with a ribbon of red

Oh mama rock you lil’ one slow
Oh mama rock your baby
Oh mama rock your lil’ one slow
Oh God help Tupelo! Oh God help Tupelo!
Mama rock your lil’ one slow
The lil one will walk on Tupelo
The lil one will walk on Tupelo
Black rain come down, black rain come down
Tupelo-o-o! yeah Tupelo!
And carry the burden of Tupelo
Tupelo-o-o! o Tupelo! yeah!
The king will walk on Tupelo!
Tupelo-o-o! o Tupelo!
He carried the burden outa Tupelo!
Tupelo-o-o! hey Tupelo!
You will reap just what you sow

Nick Cave

quote muziek

Fouten

zaterdag 12 november 2005 in Weblog. Permanente link | Geen reacties

Pff. Ik heb een 404-pagina en een Internal Error-pagina gemaakt.

Allemaal van die dingen waar een mens niet aan denkt, in eerste instantie.

Maar daar staat tegenover: allemaal dingen die een mens op zijn eigen server volledig in de hand heeft.

weblogserver

Jools

zaterdag 12 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Goeie help, ’t is weer niet-te-geloven op Jools Holland.

Paul Weller. Santana. Sigur Rós. Sheryl Crow. John Cale. En Bettye Lavette, die ik niet kende, maar als meneer Holland zegt dat ze goed is, geloof ik hem graag.

Update: Bettye Lavette is inderdaad zeer goed. John Cale zijn nieuwe: als hij helemaal zo goed is als Outta the Bag, ga ik hem kopen denk ik. En Paul Weller, die gast maakt gewoon geen slechte platen of zo? Sigur Rós heeft verdimme maar één liedje gezongen, maar ’t was dan wel goed, met al zijn trompetten en xylofonen en alles. En Santana, tja, is Santana hé.

televisie bbc muziek

Referrer spam

zaterdag 12 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

O goeie help.

Ik heb juist AWStats geïnstalleerd, kwestie van ook eens andere statistieken te bekijken dan die van mezelf geprogrammeerd.

De afgelopen drie uur kreeg ik zogezegd referers van, houd u vast:

8th-street-latina.org 8thstreetlatinas.name 8th-street-latinas.org about-buying-viagra-online.com adipex.dztalk.com adultfotos.com adult-movies-titles.adanalog.net adult-sex-pics.adaxxxklan.net adultsexsurf.com adult-web-hosting-x.com ahcigars.com akeforestfunds.com allaviationgear.com amateurs-index.com anal-probe.adraldan.net apap-hydrocodone-online-pharmacy.bestall.ru ari-panama.com artofarkansas.com buy-adipex.minet buy-ambien.minet buy-hydrocodone-prescription.bestall.ru buy-propecia.minet buy-viagra.kickme.to buy-viagra.minet buy–viagra.ql.st cdc-brewing.com clio.125mb.com/indexr.html crestor.buy-here.info delonghi-coffee-maker.appliances4kitchen.info donnasrentacar.com easternvalleyfire.com ejproperties.com Extenz.ql.st Extenze.ql.st flomax.vdirect.com foto-orge.com foto-porno-amatoriale.com frangipanicottage.com ge-washing-machine.appliances4kitchen.info giantsquidcenter.com gold-chain.ql.st goodcounter.net gunkan.org Hemorroids.ql.st hoover-vacuum-company.appliances4kitchen.info hq2o.com hydrocodone-apap.bestall.ru hydrocodone-online-pharmacy.bestall.ru impalalinear.com in-mikes-apartment.com in-the-vip.ws kessen.ql.st lesbiche-sesso.net live-together.ws mature-sex-free.adgrupse.info mega-cock-cravers.ws nanditaexports.com netin-france.com order-ambien.ql.st Paba.ql.st photoko.com piedi-feticismo.com qpoi.com/h.html sborra-sopra-piedi.com sborrate-in-faccia.com sesso-orale-gratis.net sesso-vero-amatoriale.com spectralkyd.com tamiflu.lookscool.com teen-blonde-video.adalttiski.net the-big-naturals.net the-boys-first-time.net the-captain-stabbin.net the-cum-fiesta.ws the-milf-hunter.ws the-street-blowjobs.net top-shelf-pussy.ws tramadol-online.minet tramadol–online.ql.st Tramadol-s.ql.st tranny-surprise.org valium.dztalk.com video-porno-anale.com where-to-buy-phentermine.bestall.ru white-gold-ring.minet xcites-0-cost-black-galleries-ebony-sex-video.com xcites-0-cost-interracial-cum-teen-sex-movie.com

Allemaal bezoek aan deze pagina, waar een javascript-referrer-dingetje staat dat een include doet van op een andere website. Als ik die linkende pagina’s ga bekijken, dan staat daar inderdaad een link naar mij op, als ware ik degene die naar hen linkt. Eek!

Ik heb meteen dat javascript van die pagina verwijderd. Nee maar.

update: én de naam van de pagina verwijderd, want die referer spam neemt sinds gisteren de allures van een mini-denial of service-attack aan // én de naam van déze pagina veranderd dat het woord er niet meer in voorkomt

referrer spam

In de tuin

zaterdag 12 november 2005 in Safari. Permanente link | Geen reacties

‘t Was al weer een tijdje geleden, maar ik ben nog eens met de macrolens de tuin ingedoken.

‘t Is een koude novemberdag, en zó enorm veel leeft en beweegt er niet meer in de tuin, maar toch een primeur:

slekken

Een aantal naakte slakken nét uit het ei gekropen, en daarnaast een aantal nog niet uitgekomen eitjes. Ik had uiteraard al eitjes gezien, en uiteraard ook naakte slakken, maar ik had er tot nog toe geen idee van hoe die beesten er uitzien als ze net uit het ei komen.

Ach, en voor de rest the usual suspects. Dwergcicades links en rechts:

dwergicades

Zoals het hele jaar door, welig tieren / de Tomeceren:

springtaart

Tomocerus vulgaris, één van de grootste en ook wel mooist iridescerende springstaarten van het land.

En uiteraard ook onze vrienden de huisspinnen:

Tegenaria

Tegenaria atrica, azzik me niet vergis: yer bog standard common house spider, maar daarom niet minder mooi.

Leg een paar pannen boven elkaar in een rustige hoek van de tuin of de koer, en ‘t is gegarandeerd prijs: heel het jaar door huisspinnen.

O, en ook een Vieze Beeste™ in een opgerold blad van de klimroos:

rups 1

rups

Volgende keer zo lang niet meer wachten: ik heb de krabspin in de klimroos al gemist, dedju.

foto tuinmacro springstaart slak rups

links for 2005-11-12

zaterdag 12 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

Emo-TV

zaterdag 12 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Was het deze maand in orde om naar Vlaamse Films te kijken? Eum, geen idee.

In ieder geval: daarnet naar Pauline en Paulette gekeken. Een fijne film. Ik was er content van. Mooie acteerprestaties. Niet gehaast in het verhaal. Mooie beelden. Een happy end.

Wat moet een mens meer hebben? Niet veel, me dunkt.

filmtelevisievlaams

Zoekopdrachten

zondag 13 november 2005 in Weblog. Permanente link | 3 reacties

Altijd goed voor vijf minuutjes amusement: de zoekopdrachten nagaan die mensen gebruiken om tot op mijn website te geraken.

De toppers zijn al sinds jaar en dag redelijk stabiel (peulengaleis, japanse tekens, nieuwjaarsbrief, spaghettisaus, harde porno, aftelrijmpjes), maar het is echt wel een heel erg lange long tail, met dingen als

 • de mama van natalia druyts
 • hoe heet de mama van natalia
 • boom roos vis vuur mus pim
 • kris demey home 
 • wat is een bierkaai

De mensen spreken tegenwoordig tegen Google alsof het een mens is:

 • acteren in soaps hoe kan je dat doen in vlaanderen
 • welk jaar is de airconditioning uitgevonden
 • wie voorspelde harry potter dat hij dood zou gaan?

Computervragen, één adres:

 • verander een draadloze muis in een draad muis
 • lange blieb bij opstarten computer  
 • draadloze monitoren dus geen monitorkabel

En het schrijnende, soms:

 • vieze smaak hersentumor epilepsie
 • denk dat ik een nierziekte heb
 • nekpijn en linkerarm ni goed kunnen bewegen
 • diarree gewrichtspijn koud
 • fientje moerman neuken

…maar de highlight van vandaag was toch wel deze, in één keer ingegeven zoekopdracht:

 • het is weer zo ver kriebel in de maag wat doe ik er mee als ik me een vraag ik zie je maar even ik draai me om ik weet wel zeker hij vint mij vast dom hoe kom ik eragter wie schakel ik in wie is nu ijgelik mijn beste vriendin ik moet het eg weten

…met een speciale vermelding voor

 • is michel vuylsteke een nicht

Het antwoord op dat laatste, overigens, is “nee, niet voor zover ik weet”.

weblogreferrers

Ongelezen onbemind

zondag 13 november 2005 in Boeken. Permanente link | 2 reacties

Zoals in de tijd met de Vergeelde Boekenlegger: de meest ongelezen boeken, deze keer in België deze keer, of tenminste, in Vlaanderen en volgens de ellebogen (ellenbogen?) van Annemie en Koen van Wilde Geruchten [via Bruno]:

 1. Het verdriet van België – Hugo Claus
  Ik ben eraan begonnen, inderdaad. Een jaar of twintig geleden, denk ik. Omdat ik zo vaag het gevoel had dat het moest. Maar ik heb het niet uitgelezen.
   
 2. De slinger van Foucault – Umberto Eco
  Gelezen. Niet zo goed als (7).
   
 3. The Satanic Verses – Salman Rushdie
  Gelezen en uitstekend bevonden.
   
 4. De bijbel – Various Artists
  Ooo, gelezen, herlezen, oud en nieuw en apocriefen, exegese, geschiedenis, kritiek, etc. etc. De Jehova’s zijn bang van mij, en ondanks dat ze hier in de buurt een centrale hadden, stond ik blijkbaar na hun eerste bezoek op de zwarte lijst: ze zijn helaas nooit meer teruggekomen.
   
 5. Ulysses – James Joyce
  Gelezen, na een valse start of twee.
   
 6. De kleine vriend – Donna Tartt
  Niet gekocht. Ik geraak zelfs niet verder in Secret History.
   
 7. De naam van de roos – Umberto Eco
  Graag gelezen.
   
 8. Lord of the Rings – J.R.R. Tolkien
  Véél beter dan zijn reputatie laat vermoeden.
   
 9. De wereld van Sofie – Jostein Gaardner
  Gekocht, maar nog niet gelezen.
   
 10. Tongkat – Peter Verhelst
  Peter wié?

Net buiten de top tien: De leeuw van Vlaanderen van Hendrik Conscience (niet gelezen), De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch (helaas wel gelezen) en De Goelag-archipel van Alexander Solzjenitsyn (niet gelezen, ik zal hem eens van mijn vader afpakken).

boekenlijst

links for 2005-11-13

zondag 13 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

SAM

zondag 13 november 2005 in Televisie. Permanente link | 11 reacties

Hellup. Lovenswaardig hoor, dat de BRT iets wil doen aan het sociaal weefsel en de samenhang en zo, maar: miljaar!

SAM

Steenratje is een sympathiek meiske—ze kan er ook niets aan doen dat ik ze in mijn hoofd niet meer los kan krijgen van die slecht acterende politieagente—maar in ‘s hemelsnaam! Zó’n akelig programma!

Die biechtscènes! Die rampzalige sketch met Lutgard Simoens!

Waarom moeten er tegenwoordig overal panels met representatieve vlamingen opgetrommeld worden? Wat was nu weer het verschil tussen dit programma en dat vorige met Bart Peeters en dat hyperactief meisje? O kijk, weer vragen. O kijk, weer een expert in de zaal.

“Dag dames, al een beetje SAM geworden?” zegt een presentatrice. Brrr—bijna net zo erg als “Word Proximus” en “Word Base”.

Harry Viaene, een ongetwijfeld sympathieke blinde of slechtziende, beweerde wijodpgensperd wild oogrollend, ongeschoren en ongekamd dat nee, mensen niet bang zijn om hem in de straat aan te spreken. Kijk, ik ben ongetwijfeld een slecht mens, maar ik zou helemaal niet meer bang zijn mocht hij zo’n zwarte bril aandoen.

Steak Tartare—leve de stereotypes: een goedgemutste neger van het bonjour micro-petit nègre-bonjour monsieur-tamtam spelen en dansen op de trein-type, in een schetsken op de trein met die man van Thuis met zijn lederen vest. Goed bedoeld wellicht, en de man kan er zelf mee lachen waarschijnlijk, maar: goeie help, te-nen-krul-lend!

De expert heeft het over “al die jongeren die voortdurend aan het oueb logguen en aan het tsjètten zijn”, ha!

O kijk, een amateurtheaterman in het publiek, die doet alsof hij een échte mens in het publiek is. Het is maar dat Sandra aan het kijken is, want anders had ik van pure ergernis weggezapt. Iemand die het in het westvlaams heeft over mann’n ip ulder mule sloan. maar er in slaagt om die fijne lijn tussen niet grappig en en bijna grappig te bewandelen. Het siert Steenratje dat er niet meer dan een verveeeld lachje van af kan.

O gatver, en die filmpjes. Raf Van Brussel en compaan schuimen het Vlaamse land af in een zijspan (ah, en én met de trein ook, zie ik—hoe zouden ze dàt doen?) (o, en daar komen ze twee meisjes tegen, fijn dat ze twee extra helmpjes zomaar bij hebben). Zo gemààkt, zo akelig!

En die interviewpjes tussendoor met de doelgroepen! Aa! Op vijftien seconden: hallo, anecdote één, anecdote twee, dààg! En godver, wéér van die biechten. Bekende Vlamingen die zogezegd hnu zonden opbiechten, boe-jend. En één van die pipo’s begint met “heer, ik heb gezondigd”—ook niet gewoon van te gaan biehten, vermoed ik.

Ooo kijk, die mens die de broer van Bart De Pauw speelde en die mens van onder meer allemaal programma’s met Bart Peeters: een grappig schetsken zowaar, over de sociaalste mens van Vlaanderen!

…en ‘t is al gedaan. Hè hè.

televisieéénSAM

X-Factor

zondag 13 november 2005 in Televisie. Permanente link | 3 reacties

Egad. Door SAM van daarnet het begin van X-Factor gemist.

Paco Garcia zingt, nootgewijs correct vermoed ik, Unchained Melody. Maar die mannelijke Mena Trott in hem steekt me zwaar tegen. En zijn Engels is barslecht. En ik gelóóf hem niet als hij zingt. Nè. “Het plaatje,” zoals men soms wel eens zegt, “klopt niét”.

En Lilian St. Pierre heeft iets afgrijselijk afgrijselijks aan.

Patrick en Carina doen Het kan niet zijn, als dat al geen machtige nummerkeuze is—ik vind de versie door Jean Blaute geproducet en door Soulsister gezongen op Turalura het allerbeste op die overigens in het geheel uitstekende CD. En, goeie help, P&C doen dat màchtig goed.

Kiekenvlees in Vlaamse Huiskamers, blokletteren de kranten morgen, als er nog gerechtigheid is in de wereld. Daar is nu eens niéts slechts op te zeggen.

Ivann gaat van Can You Feel The Love Tonight zingen. Ik heb maanden aan een stuk The Lion King gedraaid in de bioscoop, en ik kreeg er elke keer weer een krop van in de keel. Maar Ivann doet niet iets te veel Elton John na, het is me te slaafs, en het overtuigt me niet.

Udo doet het zoals alle weken weer zeer goed, àf zonder afgelekt te zijn. Relaxed en toch spannend. Effortlessly good, azzet ware. Al staken zijn “one more time guys”-kreetjes me toch een béétje tegen, zijn “don’t forget to smile ladies and gentlemen” op het einde maakte veel goed.

Het Cappaert-gezusterte doet iets in ‘t frans, maar ik ben niet meteen verkocht. Non môssieu.

I dunno.

televisiex-factor

Andy

maandag 14 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Het leven is soms niet eerlijk.

Andy

Arme Andy, net begonnen met het verkopen van zijn eigen lichaam on-line, en nu al de gram van de blogosfeer op zijn dak.

Eum, was dít het moment waarop oude leuzen als “bezint eer ge begint” boven gehaald mogen worden? Ja?

‘t Is vanavond vergadering, ik zal eens voorstellen of we zijn “niet onknap” lijf niet zouden afhuren. Ik bedoel maar, 25 euro is de minimumprijs deze keer, dat moeten we toch bijeen krijgen?

Geschreven al luisterend naar: Bob Dylan – The Bootleg Series, disc 2 – If You Gotta Go, Go Now (Or Else You Got To Stay All Night)

blootebay

Statistieken

maandag 14 november 2005 in Computers en dingen. Permanente link | 3 reacties

Nog een aantal bedrijven die hun inkomsten dag met het handje mogen zeggen: Google Analytics is uit.

Urchin, dat ze overgekocht hadden, nu ook gratis voor iedereen. En uiteraard, want daar is het ze echt wel om te doen, integrated with AdWords.

Slim. Slim.

[en ook wel grappig: een afzonderlijke English UK en English US versie van hun tekst. Wat is het verschil? Kijk hier. :) ]

update iets later op de dag—dat belooft:

Analytics

update nog iets later—tee hee:

Banner_01

Et pour les flamands la même chose :)

Geschreven al luisterend naar: Raymond Van Het Groenewoud – tot morgen – Harde Porno

googleanalytics

Gene parler

maandag 14 november 2005 in Werk. Permanente link | 3 reacties

WordPress heeft standaard boven zijn post-aanmaakscherm een lijst van alle drafts staan. Deze stond er al ongeveer twee jaar in. Uiteindelijk heeft dit grapje weken aangesleept, en het is eigenlijk nóg niet helemaal afgelopen. Zucht.

Typisch. Zó fucking typisch.

Vorige week vrijdag gesprek gehad met de grote baas, laten we hem B noemen. De conclusie van het gesprek was dat hij me in de loop van de volgende week een voorstel zou doen. En als hij me nog geen voorstel kon doen, ging hij me dàt ook in de loop van de week laten weten.

Donderdag kwam het einde van "de volgende week" al aardig in de buurt, en dus stuur ik B een mailtje om te vragen of hij al nieuws heeft.

Geen antwoord.

Vrijdagmiddag om twee uur is het einde van "de volgende week" er bijna helemaal, en dus bel ik B’s bureau. De receptioniste denkt dat hij er niet is vandaag, maar ze weet niet precies waar hij is. Ze zal me doorverbinden met iemand die zijn agenda wél kent.

De man die de telefoon opneemt, maakt me duidelijk—overigens op een aan het onbeschoft grenzende botte wijze—dat hij geen secretaresse is en niet weet waar B uithangt. Misschien zit hij in België of zo.

Een groot deel van het werk van B is contact houden met de algemene directeurs van de bedrijven van de groep (zoals ik er één ben), en de groep heeft in België geen onbegrensd groot aantal bedrijven, dus ik besluit ze desnoods allemaal af te bellen. Te beginnen bij bedrijf X waar ik de mensen het beste ken.

Nee, B is er vandaag niet, want hun baas is er vandaag ook niet, maar misschien zit B bij bedrijf Y?

Telefoon naar bedrijf Y:

– Goeienamiddag, Michel Vuijlsteke van Amercom België. Kunt u me zeggen of B vandaag bij jullie een vergadering heeft?
– En u bent…?
– Michel Vuijlsteke.
– En u bent op zoek naar…?
– B.
– Van de firma…?
– …
– En u bent van de firma…?

Argl. Ik begrijp dat de dame aan de telefoon niet weet wie B is. Dat iemand die de telefoon opneemt voor bedrijf Y niet weet wie B is, is zowat hetzelfde als zou de dame aan de balie van het kabinet van de eerste minister niet weten wie Guy Verhofstadt is.

Enfin. Snel uitgelegd naar wie ik op zoek was, maar ze wist nog van niets. Na wat aandringen bleek dat er inderdaad een vergadering was met het management, maar ze waren allemaal gaan eten. En of ik eens wou terugbellen. Binnen een uur of zo.

Zo gezegd, zo gedaan. Een uur later, zelfde dame, zelfde rigmarole (Michel Vuijlsteke. En u bent van firma…? En u zocht…? De heer B? En die is van firma…?), zelfde resultaat.

Ze waren misschien al weer binnen, maar misschien waren ze wel in vergadering, en misschien waren ze nog niet binnen, en misschien ging de vergadering wel nog verder gaan, en enfin, kon ze B vragen om terug te belen van zodra hij weer buiten kwam?

Uiteraard kon dat. Ik geef haar mijn coördinaten ("Michel Vuijlsteke zegt u? En u ben van de firma…?"), en zij verzekert me dat van zodra de heer B uit de vergadering komt, ze hem zal vragen te telefoneren.

Het was toen zo’n 15u. Ik heb gewacht tot middernacht, ik ben religieus naast onze twee telefoons blijven zitten, ik heb nergens naar gebeld, maar toch: geen telefoon van B.

Fucking typical.

Het zal wel zo niet bedoeld zijn en alles, maar verdorie, belóóf dan niet dat je iets gaat laten weten!

werkboos

Tags

maandag 14 november 2005 in Weblog. Permanente link | Eén reactie

Voor de aandachtige lezer: ik heb zo van die tag clouds staan tegenwoordig. Met Ultimate Tag Warrior gemaakt, voor wie het interesseert.

Onderaan de pagina staan mijn tags van bij del.icio.us, die staan er via een tagroll op.

En ik had er eventjes ook mijn tags van Flickr bijgezet, maar die heb ik er om mij geheel eigen redenen weer van gehaald. tags

links for 2005-11-14

maandag 14 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

Too little, too late

maandag 14 november 2005 in Weblog. Permanente link | Eén reactie

Schrijft Barak Berkowitz, Chairman & CEO van SixApart:

Dear Michel,

Two weeks ago I wrote you to explain the problems that some of our users experienced last month and what we were doing to fix them. Today I want to tell you about the work we’ve done and our plans to compensate you for the inconvenience and frustration we may have caused you.

[…]

We are not yet perfect. One incident on Tuesday November 8th between approximately 9:00 am and noon Pacific Time caused limited access to the TypePad application.

[…]

While we are not done with our work, and there is always the chance of outages on any web service, we believe that the worst performance is behind us, and it is now time to focus on how we can make these problems up to you.

[…]

By default, you will receive a credit for 15 free days of TypePad service. To get this credit you don’t have to do anything; we will just credit your account.

That said, we recognize that customers have had different experiences with the service, so we want to give you the opportunity to choose more, or even less compensation. If you click the link below, you’ll get a screen that offers you the following choices:

 • While the performance issues caused me some inconvenience I mainly found the service acceptable last month.
  Give me 15 free days of TypePad.
 • The performance issues made it very difficult for me to use the service on multiple occasions during the month.
  Give me 30 free days of TypePad.
 • The performance issues affected me greatly, making my experience unacceptable for most of the month.
  Give me 45 free days of TypePad.
 • I really wasn’t affected and feel I got the great service I paid for last month.
  Thank you for the offer, but please don’t credit my account.

Make your choice now.

Ik zag er niet meteen een optie bijstaan voor

The performance issues affected me greatly this month and many many months before, making my experience unacceptable for most of the time I’ve spent on TypePad. I’m off to WordPress. So long and thanks for all the trackbacks.

…maar bon, we gaan niet natrappen.

typepad

Clickx en de relevantie

dinsdag 15 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 14 reacties

Er was een tijd, lang geleden, toen het nog van internetjen-boem was in Vlaanderenland, dat Clickx, bij gebrek aan andere éénogen, koning was van de internetmagazines.

Niet meer.

Maar bon, ‘t is weer de site van het jaar-verkiezing, en allen daarheen dus. Ik moet het nominatie-procédé gemist hebben, want er staan een stapel sites die ik verwacht had er niet in, en een stapel sites die ik in geen honderd jaar zou verwacht hebben er wél in.

Het is me niet meteen duidelijk wat het criterium is om in de lijst opgenomen te worden, want in het lijstje is in werkelijk élke categorie in hetzelfde bedje ziek. Hallmark.be en gamespot.be in één lijst? Kommilfoo wél en al die andere muziekgroepen met uitstekende websites niet? Veertien “lifestyle/carrière” en maar àcht in totaal voor “computer/internet/games”? Enkel .be? Maar wat staat webwereld.nl daar dan te doen?

Ik vermoed dat ze gewoon gevraagd zullen hebben om URL’s door te sturen, en dat de eerste x van elke arbitrair lijstje er zal in geraakt zijn zeker?

Bij de 50 genomineerde weblogs is het nog wat meer a fortiori dan bij de andere categorieën. Wees er vóór of er tegen, maar hoe verantwoord je dat Luc Van Braekel (incontournable) er niét in staat, en yellowduck.be (ongetwijfeld sympathiek maar helaas onbereikbaar wegens niet gevonden op het internet) wél?

Afijn: ik heb om er rap van af te zijn telkens keuze 1, 2 en 3 genomen als, erm, keuze 1, 2 en 3—behalve voor weblogs, waar ik Pietel min of meer gevolgd ben:

 1. Volume12
 2. Kerygma
 3. Huugendruug

Ons kent ons, meneer. Ons kent ons.

Geschreven al luisterend naar: Randy Newman – Lonely at the Top: The Best of Randy Newman – Christmas in Cape Town

clickx

Analytics

dinsdag 15 november 2005 in Internet. Permanente link | 4 reacties

Bon, ik ben dus super-critisch. Op het onredelijke af. Een zaag. Een gegeven-paard-in-de-bek-kijker.

En al.

Sorry hoor, ‘t kan zijn dat ik me vergis, maar stond daar ergens in vette letters (of zelfs in kleine, iele lettertjes) op dat Google Analytics een beta-product was?

Nee toch?

Google, dat zijn toch die mannen die miljoenen requests per seconde opvangen hé? Kunnen die dan niet inschatten hoeveel man hun overgekochte Urchin gaan gebruiken? Gisteren was het onbruikbaar traag, vandaag zijn we meer dan 24 uur later en heb ik nog geen weet van iemand die al statistieken gezien heeft.

En is er dan echt niemand die hun feedback leest die die ene gif-file kan aanpassen?

T_anal

Waarom krijgen die mannen al dat krediet altijd? Ach ja. Positief blijven. Het komt allemaal wel goed op den duur—en ik ben tenminste geen betalende klant van Urchin, ‘t schijnt dat die tegenwoordig op dezelfde servers staan als de gratis accounts (tot zover hun 200 dollar per maand!).

Geschreven al luisterend naar: Puccini – Madama Butterfly disc 1 – Gran ventura

googleanalytics

links for 2005-11-15

dinsdag 15 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

Daar gaan we

dinsdag 15 november 2005 in Computers en dingen. Permanente link | Eén reactie

Allez ju, daar gaan we weer:

Greasemonkey

Gni.

firefox upgrade

’t Werkt

woensdag 16 november 2005 in Computers en dingen. Permanente link | 3 reacties

Allez ju, Analytics is er door gekomen:

Map

…en het moet gezegd: het ziet er redelijk zwaar indrukwekkend uit.

Geschreven al luisterend naar: The Section Quartet – Anatomy of Evil – Wasted Years

google analytics statistieken

Bezoekers

woensdag 16 november 2005 in Weblog. Permanente link | 2 reacties

Google Analytics, weer een goed excuus om over de middag de logs na te pluizen.

De voorbije 24 uur zijn er hier bezoekers geweest van een goeie 700 verschillende “Network Locations”, ‘t is te zeggen organisaties.

Telenet op nummer één, daarna ADSL-GO-PLUS, daarna Planet Technologies, College of Europe, Scarlet en Katholieke Universiteit Leuven. Maar ook fijne mensen als de Europese commissie, het Institute for Hygiene and Epidemiology (!), overheden als de Provincie Oost-Vlaanderen en het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, en bedrijven allerhande.

Ook de FBI, dacht ik even (“Versatel FBI customer”), maar dat blijkt helaas gewoon Fast Business Internet te zijn. Bah.

Geschreven al luisterend naar: Serge Gainsbourg – L’Homme à la tête de chou – L’homme a la tete de chou

statistieken

Analyse, andermaal

woensdag 16 november 2005 in Weblog. Permanente link | Geen reacties

Ik heb een aantal verschillende dingen waarmee ik statistieken kan draaien op het bezoek van mijn websites.

Het grappige is dat die allemaal verschillende resultaten geven. Het hangt er natuurlijk wat van af hoe de dingen hun data bij elkaar rapen, maar zelfs dàn…

AWStats en Analog en Webtrends en dergelijke vertrekken van de server logs, dus daar telt elk opgevraagd bestand, gif, jpeg, html, xmls, php, etc. Een groot gemak bijvoorbeeld om er achter te komen dat er een hele boerderij zombie-computers met honderden verschillende IP-adressen van over de hele wereld al een hele tijd elke dag honderden keren één welbepaalde (ondertussen niet meer bestaande) pagina probeert op te vragen, maar niet meteen handig om individuele bezoekers mee te gaan achterhalen.

Google Analytics en Mint en dergelijke zetten ergens op de pagina een dingetje dat javascriptgewijs allerlei gegevens kan binnentrekken (grootte van het scherm, aantal kleuren, versie van flash, …) en dat een cookie naar de bezoeker mikt waarmee het kinderlijk eenvoudig wordt om te weten wat één bezoeker is, en waneer die terugkomt en zo.

…maar een exacte wetenschap is het blijkbaar toch allemaal niet, want de statistieken, zelfs over dezelfde tijdsperiode, zelfs met dezelfde methode, lopen nogal wat uiteen.

Ik ben geneigd nogal wat vertrouwen te stellen in Google, dus kwestie van eens te vergelijken met Bruno, de equivalente gegevens bij mij:

 • resolutie: 54% 1024×768, 18% 1280×1024, 10% 800×600
 • java: 95% enabled, 98% hebben Flash 7 of beter
 • OS: 93% Windows (waarvan 86% XP, 8% 200, 4% 98), 5% Mac, 0.5% Linux
 • Browser: 70% Internet Explorer, 24% Firefox, 4% Safari

En kwestie van te vergelijken: de cijfers voor een iets meer mainstream site waar ik ook verantwoordelijk voor ben (ahem):

 • resolutie: 62% 1024×768, 12% 1280×1024, 12% 800×600
 • java: 96% enabled, 88% hebben Flash 7 of beter
 • OS: 97% Windows (waarvan 79% XP, 15% 200, 4% 98), 1.5% Mac, 0.2% Linux
 • Browser: 89% Internet Explorer, 8% Firefox, 1% Safari

Ook misschien wel van betekenis: op mijn weblog gebruikt 60% Internet Explorer 6 op Windows XP, gevolgd door 12% Firefox 1.0.7 op XP. Op de niet-weblog-mainstream-achtige site is dat 70% IE6 op XP, gevolgd door 12% IE op Windows 2000, 3% IE6 op Windows 98, en dan pas een kleine 3% Firefox 1.0.7 op XP.  

Connectiesnelheid: mainstream 64% kabel/(A)DSL, 9% dial-up; blog: 87% kabel/(A)DSL, 2% dial-up.

Heh.

Geschreven al luisterend naar: Suzanne Vega – 99.9 F° – As Girls Go

statistieken

links for 2005-11-16

woensdag 16 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

Ergernis

woensdag 16 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

O goeie help.

Ik ben nu al een paar dagen (maar eigenlijk een paar maand) in een spiraal van e-mail verzeild geraakt met iemand die iemand anders verangt in een bedrijf dat zegt dat ik ze geld moet terwijl dat niet het geval is.

De situatie is méér dan tenenkrullend. Mocht het lichamelijk mogelijk zijn, ik was gekruld tot aan mijn middenrif, zó erg is het.

Nu ja. Ik ben dan wel niet zó living on the edge dat ik het in het lang en het breed op het internet ga zetten vóór de situatie helemaal uitgeklaard is.

Maar tegen dat het zover is: it’ll be a doozy.

geldirritatie

Gedomme

woensdag 16 november 2005 in Weblog. Permanente link | 4 reacties

Ik kreeg vanmorgen een akelig mailtje van Dreamhost:

Unfortunately it appears that your site is using more than your fair share of system resources on your shared hosting machine mark. Our system has flagged your account because it is using a large number of CPU minutes per day on mark. We need you to trim down your resource consumption considerably. Should you ignore this or subsequent warnings your account may be moved to an evaluation server which could cause downtime.

Specifically your CPU minute usage for today is 139.22.

139 minuten CPU-tijd op een dag is inderdaad schandalig veel. Ik zag niet veel problemen, maar tegen deze namiddag en zeker tegen vanavond was het gewoon hemeltergend traag.

De mannen van Dreamhost blijven zelfs onder die omstandigheden beleefd en vriendelijk:

  • To understand exactly which of your scripts is using what resources, please examine /home/account/logs/resources/ starting tomorrow morning. This file can also be downloaded via ftp or accessed via the stats page at http://domain.com/stats/resources.
  • Every day at 8AM PDT, a new file named “account.sa.analyzed.0” will be created in the resources directory, and contains a breakdown of your usage. Older files are kept as “account.sa.analyzed.1”, “mvuijlst.sa.analyzed.2” and so on, for 7 days.

  Enfin, ik dus op zoek—niet eenvoudig, want het liep ondertussen zó de spuigaten uit dat ik geen tien seconden ingelogd kon blijven zonder dat mijn telnetsessie verbroken werd, en dat het dus allemaal hit & miss lijntjes uitcommentariëren was en zien of het beterde.

  Lang verhaal kort: toen ik alle sporen van Utimate Tag Warrior had verwijderd, ging mijn pagina-generatietijd van tussen 20 en 30 seconden terug naar rond de één seconde.

  Grr.

  Ik vond het nochtans een fijne plugin.

  Grr.

  update een halfuurtje later: van een stuk of dertig php.cgi’s naar één draaiende php.cgi en drie één zombies. Pff. ‘t Was effektief die Ultimate Tag Warrior vermoed ik.

  tags dreamhost probleem

  Rat-drawn shoes and a Stetson hat

  woensdag 16 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

  Hoera! Ik heb een nieuwe hoed!

  hoed!

  Het begon me zwaar tegen te steken, al die regen en dat koud weer en alles, en dat ik gelijk een plebejer blootshoofds rond moest lopen—en dus vanavond bij de hoedenwinkel binnengestuikt.

  Dat ik een bruine hoed wou kopen, een klassiek model. Taille moyenne, s’il vous plaît.

  Ik heb er drie gepast, en uiteindelijk bij de eerste gebleven die de sympathieke dames me gaven. een donkerbuine 100% wollen echte Stetson:

  hoed albinnen

  Ik ben er machtig content van, jawel.

  En dat zo’n hoed trouwens hoegenaamd niet duur is—nog een goeie zaak, want ik was in mijn enthousiasme helemaal vergeten te vragen wat de schade zou zijn. :)

  kledij hoed foto

  Een dosis realiteit

  donderdag 17 november 2005 in Computers en dingen. Permanente link | 8 reacties

  De studenten bij ons zijn dus very bright people indeed, met zorg geselecteerd uit een hele stapel, ze hebben allemaal minstens één diploma recht of economie of iets dergelijks al op zak, ze spreken allemaal een hele resem talen, ze moeten hier serieus moeilijke studies volgen, enfin ‘t zijn geen apen.

  Maar dat wil helaas niet noodzakelijk zeggen dat ze bijzonder computer savvy zijn.

  Een typisch geval: een student komt zeggen dat er een probleem is met een webpagina. Dat zijn wachtwoord niet aanvaard wordt in een bepaalde applicatie—een form om keuzevakken te kiezen. En ‘t is dringend, want de deadline voor de keuze is binnen twintig minuten. Ik heb die applicatie niet gemaakt, en een snelle telefoon naar een collega later wordt duidelijk dat het een niet onbekend probleem is: in plaats van “domein\usernaam” heeft ze “domein/usernaam” ingegeven.

  “Ah? zijn er twéé van die dingetjes? Da’s ‘t eerste dat ik daar van hoor!”

  Ik stel de mens voor om alsnog eens te zien of het werkt vanop mijn laptop, wie weet is het toch nog iets anders, en gezien de krappe deadline… “Capital idea!”

  En dan volg ik met stijgende verbazing de weg naar die applicatie:

  1. in de google toolbar intypen “google france”
  2. in het zoekformuliertje intype “www.coleurope.be” (da’s een “e” teveel, maar we hebben dat domein ook geregistreerd)
  3. het eerste resultaat aanklikken
  4. “college A-Z” aanklikken
  5. naar beneden scrollen naar “intranet”
  6. daar op de department-pagina klikken en op de “make your choice for seminars” link

  Dus: 

  1. het intranet is niet bekend (de url is nochtans wat je zou denken dat hij is)
  2. het is geheel niet duidelijk wat het verschil is tussen een zoekopdracht en een URL

  En daar mag gerust aan toegevoegd worden

  1. studenten kunnen niet meer lezen tegenwoordig

  …want onder de link “make your choice” stond in dikke vette blauwe letters:

  !! username should start with “coleurop” !!

  Geschreven al luisterend naar: Palast Orchester mit seinem Sänger Max Raabe – Palast Orchester / Die Hits de – Irgendwie, Irgendwo, Irgendwan

  interface website

  Zo is het

  donderdag 17 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

  The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.
  —George Bernard Shaw

  Geschreven al luisterend naar: Palast Orchester mit seinem Sänger Max Raabe – Burned Hits Vol. II – Kein Schwein ruft mich an

  quote

  links for 2005-11-17

  donderdag 17 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

  Wicked

  donderdag 17 november 2005 in Boeken. Permanente link | 2 reacties

  Normaal gezien lees ik meer dan één boek tegelijkertijd.

  Ik heb een boek naast het toilet in de badkamer, een boek in mijn laptoprugzak, een boek in mijn fotomateriaalrugzak, een boek of twee op mijn bureau op het werk, soms ook nog één op het nachtkastje.
  Daar lees ik dan gestaag aan verder. Als ik in de buurt ben.

  Er zijn boeken waar ik al maanden aan bezig ben, omdat het gewoon niet vooruitgaat. The Complete Roderick, bijvoorbeeld: halverwege. Of Donna Tartt’s Secret History: pagina 100 of zo. Die liggen naast het toilet, kwestie dat ik mezelf forceer om er toch minstens één keer per dag een paar bladzijden verder in te geraken.

  Er zijn boeken waar ik óók al maanden aan een stuk in bezig ben, om de zoveel tijd een stukje: mijn Darwin-bundel bijvoorbeeld, of Latourette’s History of Christianity, of Llewellyn’s Rome in the Dark Ages. Maar die doe ik expres lang duren, kwestie van er meer genot van te hebben.

  Er zijn boeken die op één twee drie uitgelezen zijn, omdat ze pulp of toch bijna zijn, of omdat ze zeer goed zijn maar gewoon kort: de nieuwe Pratchetts van zodra ze toekomen, de laatste Gaiman, de occasionele detective die ik van Sandra afpak.

  En dan zijn er boeken die ik overal naar meeneem, die mijn leven overnemen zolang ze niet uit zijn. Waar ik weiger andere boeken te lezen tót ze uit zijn.
  Maar die ik toch zo traag als enigszins mogelijk is probeer te lezen. Omdat ze zó goed zijn. Gaiman’s vorige was er zo één.

  En Wicked (The Life and Times of the Wicked Witch of the West), door ene Gregory Maguire, ook. Grabs you by the throat and doesn’t let off. Of ’t zou moeten zijn, tegen al mijn verwachtingen in, dat het alsnog a turn for the worse zou nemen. Maar ik denk het niet. ’t Is echt wel zeer goed.

  boeken

  Oh my

  vrijdag 18 november 2005 in Computers en dingen. Permanente link | Eén reactie

  I made a booboo, thuis.

  Ik heb iets geïnstalleerd dat ik misschien beter niet had geïnstalleerd. En ik zal vanavond opkuis hebben.

  Gedimme.

  Geschreven al luisterend naar: The Beatles – Rubber Soul – The Word

  computer

  Gelukkige verjaardag

  vrijdag 18 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

  De vlag van Europa wordt 50 jaar oud!

  Europa

  En mag ik iedereen erop wijzen dat ze ontworpen is door één van onze oprichters, Salvador de Madariaga? Ha!

  Geschreven al luisterend naar: The Beatles – The Beatles, disc 2 – Mother Nature’s Son

  europa

  Frustração

  vrijdag 18 november 2005 in Computers en dingen, Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

  Ik heb het vandaag al een redelijk groot aantal keer gezegd, en ik ga het wellicht nóg een redelijk groot aantal keer zeggen: Grrr!

  Gisteren en vanmorgen was mijn Outlook thuis naar de zak, en ik zal er nog een hoop opkuis aan hebben vanavond en vannacht.

  Vannamiddag slaagde ik er maar niet in om een tekst van een bepaalde lengte op een wiki te posten, en slaagde Bruno er niet on om (onder meer) mij toegang te verschaffen tot Google Analytics-statistieken.

  En ook vannamiddag, rond een uur of vijf, is heel Dreamhost op zijn gat gevallen. Een router–wat zeg ik? de hoofdrouter die ontploft is of zo.

  Aargh! Machteloos! Niéts is daar aan te doen. Gisteren, toen mijn website traag ging, wist ik tenminste wat gedaan, en had ik het zelf wat in handen. Nu: niets! Geen helpdesk die helpt–ah neen, want die ligt ook plat naturlijk, en bovendien, wat kunnen ze méér zeggen dan “het werkt niet, en we zijn er zwaar aan bezig want ’t is niet alleen uw domein maar nog zo’n 149.999 andere die ook plat liggen”?

  Zucht.

  Als ik nóg iets geïrriteerder ben dan anders, de wereld weet waarom.

  boos dreamhost

  Neveneffekten

  vrijdag 18 november 2005 in Televisie. Permanente link | Eén reactie

  De loopvogels in het grootwarenhuis!

  We discovered that geese are actually non-migratory—hilarisch!

  ‘t-eten-es-gereed! ‘t-eten-es-gereed!

  I’ve never known the Jenny not to work…

  It’s a male! He’s just bred! (en het gezicht van die bleitende kleine!)

  En die ontknoping! Geniaal! Het eindbeeld! Groots!

  Het afgruwelijke Australische accent neem ik er graag bij. En ook de occasionele flauwe woordspeling mag geen domper op de feestvreugde zijn—ze zijn nu al onsterfelijk.

  Ik vraag me af wat ze volgende week gaan doen om dit te evenaren.

  neveneffecten televisie humor

  Crisis bezweerd

  vrijdag 18 november 2005 in Computers en dingen. Permanente link | Geen reacties

  Allez ju, alle beta’s zijn weer verwijderd en mijn Outlook werkt weer. Dreamhost is weer rechtgetrokken, allerlei sites draaien weer zoals ze zouden moeten draaien, ik heb twee nieuwe dozen met elk honderd sondes erin en het is weer weekend.

  Tra la lee tra la la.

  En de frigo zit vol met Cola.

  Het leven is schoon.

  dreamhost outlook

  Lang leve Google

  zaterdag 19 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

  Hoera!

  Hello Michel Vuijlsteke,

  Thank you for your interest in Google AdSense. After reviewing your application, our specialists have found that it does not meet our programme criteria. Therefore, we are unable to accept you into our programme.

  We have certain policies in place that we believe will help ensure the effectiveness of Google ads for our publishers as well as for our advertisers. We review all publishers, and we reserve the right to decline any application. As we grow, we may find that we are able to expand our programme to more web publishers with a wider variety of web content.

  Please note that we may not be able to respond to inquiries regarding the specific reasons for our decision. Thank you for your understanding.

  Sincerely,

  The Google AdSense Team

  Ach, ik blijf het grappig vinden: de totale willekeur. Ik blijf het proberen, met verschillende websites, tot ze er mij weer één geven.

  Waarom? Daarom.

  google adsense

  Top 20 geek novels

  zaterdag 19 november 2005 in Boeken. Permanente link | Eén reactie

  Gelezen op The Guardian’s Technology Blog:

  1. The HitchHiker’s Guide to the Galaxy — Douglas Adams
   Mja. Bij nalezing toch wel wat overroepen bij momenten. Uitstekend begin, flitsen van briljant zijn in het midden, fin en queue de poisson.
    
  2. Nineteen Eighty-Four — George Orwell
   War is peace. Freedom is slavery. Ignorance is strength.
   True. True.
    
  3. Brave New World — Aldous Huxley
   Ik zou liegen mocht ik zeggen dat ik het graag gelezen heb. Misschien wel omdat het verplichte kost was op school—1984 had ik gelukkig al gelezen toen we het moesten lezen.
    
  4. Do Androids Dream of Electric Sheep? — Philip Dick
   Het boek waarop Blade Runner gebaseerd is. Het boek is niet de film, en de film is niet het boek. Eén van die gevallen waar beide valabel zijn en op zich kunnen overleven. Op de keper beschouwd: ik vind de film beter :)
    
  5. Neuromancer — William Gibson
   The book that launched a thousand clones. Zowat het eerste echt doorgebroken cyberpunk-boek, in de tijd, en ik was er een grote fan van. Bruce Sterling, William Gibson, Rudy Rucker, mijn helden. Ach, waar zijn ze gebleven, de jaren 80?
    
  6. Dune — Frank Herbert
   Zeer zeker. Geheel de moeite waard. De vervolgen: niet noodzakelijk allemaal even goed, om maar eens een understatement boven te halen. Maar de allereerste doorstaat met glans de test der tijd.
    
  7. I, Robot — Isaac Asimov
   Arguably de beste verhalen van Asimov—Susan Calvin en United Robotics vóór hij alles in één universum wou smanesmijten met Foundation en de nulde wet en Gaia en Galactica en watnog.
    
  8. Foundation — Isaac Asimov
   Hangt er een beetje van af wat ze bedoelen: de eerste trilogie (Foundation, Second Foundation, Foundation’s Edge) of de hele cyclus, inclusief R. Daneel Olivaw én de prequels. Indien het eerste: zeer zker. Indien het tweede: mwah, not so much.
    
  9. The Colour of Magic — Terry Pratchett
   Nee. Wel de eerste, maar làng niet de beste Pratchett. Dit leest in het begin als een parodie op Fafhrd & the Gray Mouser, en is eigenlijk lang niet zo goed als wat hij een paar boeken later zou doen, vanaf pakweg Equal Rites. Of misschien is het gewoon dat ik die Rincewind niet af kan, en veel liever van Granny Weatherwax en DEATH en the Watch lees. Nee, bij nader inzien: Colour of Magic is wellicht Pratchett’s minst goeie boek. Nè.
    
  10. Microserfs — Douglas Coupland
   Uitstekend goed, if somewhat soppy. Ik vond me heeltegans terug in een aantal van de hoofdpersonages :)
    
  11. Snow Crash — Neal Stephenson
   Niet mijn favoriete boek van Stephenson.
    
  12. Watchmen — Alan Moore & Dave Gibbons
   Uitstekend. Ik daag om het even wie uit om dit te lezen en dan nóg te zeggen dat comics (graphic novels, whatever) geen literatuur kunnen zijn.
    
  13. Cryptonomicon — Neal Stephenson
   Wellicht mijn favoriete boek van Stephenson.
    
  14. Consider Phlebas — Iain M. Banks
   As good an introduction as any to the Culture, al zou ik The Player of Games gekozen hebben. Banks is één van de weinige mensen die een parallelle carrière heeft in Science Fiction en in “gewone” fictie, en die in beide even succesvol en goed is.
    
  15. Stranger in a Strange Land —Robert Heinlein
   Oooo, brings back memories. Ik heb het niet meer herlezen sinds ik klein was, en ik wil dat ook niet doen. Het was toen al op het randje (wat zég ik :)) van té veel hippiegedoe, vooral na het uitstekende begin, dat ik geen zin heb om gedesillusioneerd te geraken.
    
  16. The Man in the High Castle —Philip K. Dick
   Dick Does Alternate History. Uitstekend.
    
  17. American Gods —Neil Gaiman
   Zeer zeer goed. Voor wie eraan twijfelde dat Gaiman alleen maar korte verhalen aankon—alsof de hele Sandman-cyclus niet eigenlijk één lang verhaal was, natuurlijk.
    
  18. The Diamond Age —Neal Stephenson
   Ook niet mijn favoriete Stephenson, al vond ik dit wel een eind beter dan Snow Crash. Ook wegens minder geëmmer, dacht ik me te herinneren. 
     
  19. The Illuminatus! Trilogy —Robert Shea & Robert Anton Wilson
   Môh! Maar op de negentiende plaats? Essential reading nochtans: uw wereld zal nooit meer dezelfde zijn. Jazeker, helemaal gedateerd enerzijds (dat feminisme!), maar anderzijds: tijdloos (All hail Discordia!).
    
  20. Trouble with Lichen —John Wyndham
   Hm. Vreemd. Als ik al iets van Wyndham verwacht had, zou het The Kraken Wakes geweest zijn, of uiteraard Day of the Triffids. Trouble with Lichen vond ik niet meteen om over naar huis te schrijven.

  Hm. Er valt heel wat op aan te merken, op de lijst. Akkoord, Stephenson is in ‘t echt ook wel een geek en zo, maar drie boeken van die mens is me wat des Guten zuviel in een top 20 aller tijden.

  Ik zou er zeker een Jules Verne in gestoken hebben, waarom niet 20.000 lieues sous les mer bijvoorbeeld. En als I, Robot erin mag, dan moet Cordwainer Smith’s The Rediscovery of Man, met zijn ongelooflijke visie, zelfs al is het cryptisch en onafgewerkt, er ook in.

  Ik begrijp ook niet, als het toch om geek-dingen gaat, waarom Ringworld en Rama en Uplift en Ender en Hyperion er niet in zitten.

  Mh.

  boeken lijst geek

  Leve Google!

  zaterdag 19 november 2005 in Boeken. Permanente link | Geen reacties

  Niet écht, natuurlijk, maar toch…

  Google Book Search is eigenlijk wel wijs. Geïnteresseerd in de vroege geschiedenis van Gent? Portalis? De evolutie van het geschreven Engels? ‘t Is maar een woord.

  Maar helaas: zeer veel copyright, je kan niet meer dan twee bladzijden van een zoekresultaat bladeren, enfin, vervelend.

  Ik weet het, ‘t is nooit goed.

  google boeken

  FeedDemon 1.6

  zaterdag 19 november 2005 in Computers en dingen. Permanente link | Eén reactie

  Maar allez!

  Helemaal onder mijn radar binnengeslopen: de release candidte van FeedDemon 1.6.

  Ik werk, leef en eet in Outlook, en NewsGator voor Outlook is voor mij dan ook gewoon de allerbeste manier om mijn feeds te lezen. Maar ik ben hoegenaamd niet te vastgeroest om nieuwe dingen uit te proberen, en van alle Windows-stand-alone newsfeedlezers heb ik FeedDemon altijd al de beste gevonden.

  Waarschijnlijk heeft het er veel mee te maken dat Nick Bradbury een verdomd goeie programmeur is—HomeSite, ring a bell?—en dat FeedDemon serieus goed is.

  Maar wat me helemaal over de streep zou kunnen trekken, is dat FeedDemon tegenwoordig eigendom is van Newsgator, en dat subscriptions en wat al dan niet gelezen is, gesynchronchroniseerd wordt tussen mijn computer op het werk en mijn computer thuis en tussen Newsgator Online en FeedDemon en Newsgator Outlook.

  Eens testen, denk ik zo.

  feed rss software

  Analytics, not ready for prime time

  zaterdag 19 november 2005 in Computers en dingen. Permanente link | 4 reacties

  …en zo is het maar net. De bezoekersstatistieken van de twee websites die ik bijhoud met Google Analytics:

  Anal-busted

  Echt proper is dat niet. Ronduit belachelijk, zelfs.

  statistieken
  google
  boos

  links for 2005-11-19

  zaterdag 19 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

  Tags, tweede poging

  zaterdag 19 november 2005 in Weblog. Permanente link | 4 reacties

  Na een tip van Herman van Wereldkeuken: Ultimate Tag Warrior vervangen door Taggerati.

  ‘t Is inderdaad verre van perfect, en ik heb er ook nogal wat prutswerk aan gehad om het aan de praat te krijgen, en eens het aan de praat was, om het er een beetje naar mijn zin te laten uitzien, maar alla.

  Ik weet eigenlijk niet of ik er wel gelukkig mee ben: de tags zitten in de post zelf, as opposed to in een afzonderlijke tabel in de database zoals bij UTW. Of eigenlijk: ze zitten in beide. Om tags toe te voegen aan een entry moet je ze in een <tag /> of een <itag /> tag zetten—respectievelijk zichtbare en niet zichtbare tags, en bij het submitten wordt dat dan in de database gesmeten en dingen.

  Probleem daarmee is dat er in elke post met tags van die nonsens-inhoud in staat, die er blijft in staan als ik die tag ooit wegsmijt. Er gemakkelijk uitgeparsed natuurlijk, maar toch. Niet-validerende, niet-semantische code. Allez ja, eigenlijk dus wél, maar toch. Bleh.

  Wél fijn daarentegen, is dat de tags-overzichtpagina relatief proper is, en dat tag-pagina’s zelf ook relatief wijs zijn.

  tagsweblog

  Aardig

  zaterdag 19 november 2005 in Computers en dingen. Permanente link | 3 reacties

  Bijzonder vreemd.

  Daarnet kreeg ik allerlei vreemde boodschappen—”Invalid payload received from xml-rpc server” en zo—maar nu is het weer in orde. Ik heb een paar pluginin WordPress af en dan weer aan gezet, da’s alles.

  Het equivalent van de computer eens booten, zeker?

  update: te vroeg victorie gekraaid :(
  Het ligt aan Taggerati. Als ik zo’n <itag>tag</itag> toevoeg, dàn krijg ik het probleem. En anders niet. bugwordpresstags

  Brief

  zondag 20 november 2005 in Kinderen. Permanente link | Eén reactie

  Eigenlijk niet te geloven: Zelie is aan een brief aan Sinterklaas bezig.

  brief

  Een opblaasbaar bed?

  zelie schrijven sinterklaas

  Science Fiction

  zondag 20 november 2005 in Boeken, Televisie. Permanente link | 22 reacties

  Stijn Meuris, for shame.

  Daarnet op de Zevende Dag, in de rubriek “boek van de bekende vlaming van de week” had hij het over Houellebecq’s La possibilité d’une île. Of nee, over Mogelijkheid van een eiland, want weldenkende B.V.’s lezen in vertaling, uiteraard.

  Ik heb nog geen boeken van Houellebecq gelezen. Als dat er van zal komen, zal het zeker niet aan Stijn Meuris liggen: een geluk dat ik mijn sletsen niet aan had, anders had ik ze naar mijn televisie gesmeten.

  Wat is die mens zijn probleem met science fiction?

  Het is eigenlijk science fiction. Nu kan ik me inbeelden dat dit veel mensen gaat afschrikken, …

  Hu? Wat? Veel Vlamingen of zo? Ah nee, de mens bekent een paar zinnen later kleur:

  Je zou hem [Houellebecq] met twee woorden kunnen afmaken: dit is gratuit. En het is science fiction, dus het eigenlijk geen literatuur.

  Allez, dat weten we alweer. Science fiction is per definitie geen literatuur.

  Alle respect voor de muzikant en songschrijver Meuris hoor, en misschien (ik herinner me niet meteen veel wapenfeiten, ‘t is al te lang geleden) ook wel respect voor de journalist Meuris, maar ‘s mans opinie over science fiction: rubbish.

  De idioot.

  Awkward

  zondag 20 november 2005 in Televisie. Permanente link | 4 reacties

  Oei, was dàt even pijnlijk, Gunter Lamoot op de Zevende Dag.

  Als twee stijlen humor elkaar ontmoeten—het badinerende, gezapig monkellachende van Frieda en Alain versus de nét iets gevaarlijker Lamoot—is het resultaat niet altijd fijn.

  “Je lacht met migranten en daklozen. Moet dat nu écht?” vroegen ze. Zegt Gunter daarop dat hij niet met migranten lacht, maar hij geeft wel toe dat hij met daklozen lacht. Geeft Frieda daarop toe dat ze niet naar de voorstelling geweest is.

  Och here, moeten we die discussie nu écht nog voeren? Ik zou ze “ik lach alleen met gehandicapte migranten” in de tanden geworpen hebben. :)

  televisie humor zevende dag één

  links for 2005-11-20

  zondag 20 november 2005 in Links. Permanente link | 2 reacties

  Boids

  zondag 20 november 2005 in Foto's. Permanente link | 6 reacties

  Ilse: michel!
  Michel: ja!
  Ilse: pak uw kodak
       en uw goeie lenzen
  Michel: ok!
      waarom!
  Ilse: en kom naar het miat
  Michel: ik kom af!
  Ilse: de meeuwen zijn aan een stadinvasie begonnen
      het zijn er duizenden
      ongelooflijk
  Michel: allez ju, ik ben daar, momentje

  Veugels

  Tee hee.

  foto vogels gent

  High praise indeed

  zondag 20 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

  Hola! Wie was daar op Hoe?Zo! op de lichtbak? Niemand anders dan lief!

  Wetenschappelijk verantwoord komiek, azzet ware. Hij moest een paar blonde deernes lollen vertellen—nog een geluk dat hij zoniet beroepsmatig dan toch serieus hobbymatig zo’n stand up comedian is, dat viel dus nog mee.

  Eén van de toegegrapte dames mocht nadien meteen een review van het optreden plegen op den teevee, en ‘t zat er niet naast:

  ik von em wel goe
  ne normale komiek vind ik nie grappig
  deze wel
  hij was beter dan jacques vermeire

  ‘t Is welhaast poëzie.

  Wil het toeval toch niet dat ik de genaamde Henk Rijckaert niet langer geleden dan deze late namiddag paparazzigewijs met mijn telelens heb kunnen strikken?

  Henk

  Komt die 400mm toch nog van pas, haha!

  televisie lief één humor

  De oogst

  maandag 21 november 2005 in Weblog. Permanente link | 4 reacties

  Haha, de oogst van vandaag:

  SELECT count( id ) , denied_reason FROM `wp_bad_behavior_log` GROUP BY denied_reason

  count(id)denied_reason
  3178Required header ‘Accept’ missing
  67User-Agent claimed to be MSIE, with invalid Windows version
  18User-Agent beginning with ‘Jakarta Commons’ prohibited
  15User-Agent containing ‘Indy Library’ prohibited
  13User-Agent containing ‘WISEnutbot’ prohibited
  12Prohibited header ‘Proxy-Connection’ present
  10User-Agent containing ‘compatible ; MSIE’ prohibited
  9Connection: TE present, not supported by MSIE
  6I know you and I don’t like you, dirty spammer.
  4User-Agent beginning with ‘libwww-perl’ prohibited
  3Header ‘TE’ present but TE not specified in ‘Connection’ header
  2User-Agent beginning with ‘Microsoft URL’ prohibited
  1User-Agent matching regex ‘/^Mozilla…0$/i’ prohibited

  Sterf, spammers! Leve Bad Behavio(u)r!

  spam wordpress

  Geschreven al luisterend naar: Carl Philipp Emanuel Bach – 6 concerti per il cembalo concertato accompagnato da due violini; violetta e basso; con due corni e due flauti per rinforza – Concerto, Wq 43, 3 in Mi bemolle maggiore 3

  links for 2005-11-21

  maandag 21 november 2005 in Links. Permanente link | Eén reactie

  Duts

  maandag 21 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

  Ik ben een duts, een duts, een duts. En ik ga weer een baard hebben, gelijk de zaken er nu voor staan.

  Ik heb het snoer van mijn scheermachine mislegd. Verkeerd geklasseerd. Verloren, quoi.

  ‘t Is zo’n oplaadbaar ding dat ik heb, van Braun. Ik denk dat ik er nog genoeg snok in zitten heb om me nog één keer te scheren. Morgenochtend dus.

  En dan ben ik eraan voor de moeite.

  Of het zou moeten zijn dat ik alsnog mijn draad terugvind, maar ik vrees ervoor: hij zit niet in mijn ene rugzak, ook niet in mijn andere rugzak. Niet terug te vinden op het werk in mijn bureau, niet terug te vinden in de gang beneden, niet in de keuken, niet in de badkamer, niet in de living.

  Dus binnen een week of zo heb ik weer een baard.

  Of het zou moeten zijn dat ik Sandra’s scheermessen pak, natuurlijk.

  Of het zou moeten zijn dat ik alsnog mijn draad terugvind. Alsnog. Alsnog.

  baard draad verloren

  They’re on to me!

  dinsdag 22 november 2005 in Internet. Permanente link | Geen reacties

  Soms zit er nog wel eens grappige tussen:

  Dear Sir/Madam,

  we have logged your IP-address on more than 30 illegal Websites.

  Important:
  Please answer our questions!
  The list of questions are attached.

  Yours faithfully,
  Steven Allison

  ++++ Central Intelligence Agency -CIA-
  ++++ Office of Public Affairs
  ++++ Washington, D.C. 20505

  ++++ phone: (703) 482-0623
  ++++ 7:00 a.m. to 5:00 p.m., US Eastern time

  ‘t Is uiteraard een poging om een Sober binnen te krijgen, en het bestaat al een hele tijd, maar toch. Got a smile on my face.

  spam virus e-mail

  Realigned

  dinsdag 22 november 2005 in Internet. Permanente link | 2 reacties

  Tiens, del.icio.us is gelijk lichtjes van layout veranderd.

  ‘t Zijn de kleine dingen die het ‘m doen: een inputveldje naast de naam bovenaan—wel spijtig dat het geen autocompletion heeft (ajax zou zelfs niet nodig zijn, gewone javascript is voldoende, alle tags staan toch al op de pagina). En voor de rest wat opgefrist.

  Nog werk aan de winkel voor het bruikbaar is voor het grote publiek, maar getting there, getting there.

   del.icio.us design

  Geschreven al luisterend naar: Crowded House – Crowded House – I Walk Away

  links for 2005-11-22

  dinsdag 22 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

  Oekraïne

  dinsdag 22 november 2005 in Werk. Permanente link | Geen reacties

  ‘t Is een jaar geleden, tsjoelala tsjoelala. En ‘t is allemaal weer kapot, tsjoe-la-la.

  Allez ja, da’s toch wat ik ervan begrepen had, het nieuws van ginderachter. Maar we gaan het allemaal weten, volgende week: conferentie! Over Oekraïne! Op het werk!

  ‘t Klinkt in ieder geval bloody interesting.

  werk oekraïne

  Ergernis

  dinsdag 22 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

  Ik zit op smalband wegens teveel afleveringen van Rome gedownload.

  In de rapte. En geen idee of de links nog gaan kloppen, want ze zijn bij De Standaard gelijk op asp.NET overgestapt en de oude partner-links lijken niet meer te kloppen.

  De VRT wordt weer gepolitiseerd?!

  Gaan we dan opnieuw naar de oude politisering, toen partijvoorzitters de aanhorige BRT-bonzen belden? Voor een deel wel, ja. Het bestuur is samengesteld door de vier grote partijen volgens hun onderlinge sterkte, en dus is ook het Vlaams Belang sterk aanwezig. Onvermijdelijk zitten er een aantal bestuurders die de VRT vijandig gezind zijn. Dat is ondenkbaar in een privé-bedrijf.

  Aaargh! Smijt het Vlaams Blok dan tenminste buiten!

  Ouders die hun pasgeboren dochter mishandelen.

  Croon gaf toe dat ze Xena op 4 december, de dag voor haar overlijden, twee keer in het gezicht had geslagen. En dat ze eerder het kind een paar keer bruut behandeld had. ,,Ik trok haar aan haar armpje door de living naar haar slaapkamer.” Ze gaf ook toe dat haar andere dochtertje haar lieveling was, en dat ze Xena eigenlijk niet gewenst had. ,,We zaten allebei zwaar aan de cocaïne, ik wist dat het fout ging aflopen. We konden geen twee kinderen aan. Ik hield afstand van Xena. Ik kon het niet opbrengen om voor haar te zorgen.”

  Maar volgens Croon maakte ook Buelens zich schuldig aan mishandeling. ,,Hij zette haar in een veel te heet bad. Stopte haar onder dekens waardoor ze het bewustzijn verloor. En hij kneep haar keel dicht en gooide haar daarna in bed. Hij sleurde haar ook mee aan haar beentje. Ik was vaak weg met mijn andere dochtertje en dan was hij met haar alleen. Ik zag de blauwe plekken wel, maar ik vroeg niets.”

  Uit de autopsie bleek dat de baby twaalf helende ribfracturen had en een heup- en een armbreuk. Buelens noch Croon konden daar een verklaring voor geven.

  Ik stel voor om marteling wettelijk toe te laten voor dergelijke mensen. Ik kan wel een aantal manieren voorstellen.

  Rapport van Professor Vermeersch, eum, we weten niet meer waar het is.

  Ook de ondervoorzitter van de commissie en verslaggever Dirk Claes (CD&V) weet niet meer waar het dossier zit. Volgens Claes moet de commissievoorzitter, PS-er André Frédéric, de agenda samenstellen. De Waalse politicus zegt – ten onrechte – dat Vermeersch niet meer in het parlement is geweest na zijn hartinfarct, en laat eerst uitschijnen nog op het herstel te wachten. Als blijkt dat hij zich in het tijdstip van de ziekte vergist, zegt hij dat hij dacht dat het rapport was afgesloten, omdat de politie al principes toepast. Hij besluit de minister van Binnenlandse Zaken toch nog eens te zullen raadplegen.

  Ik ben niet zo voor de antipolitiek, maar als ze met de voeten van mijn favoriete professor spelen, zijn het vurte smeerlappen in mijn boek.

  krant boos

  Vloek

  dinsdag 22 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 33 reacties

  Ik vind er wordt te weinig gevloekt.

  Vroeger zei ik wel twintig keer per dag homo! tegen vanalles en nog wat. Niet “homo” in de zin van “de griekse beginselen toegedaan”—eerder zo ongeveer met dezelfde betekenis als “pipo”. Maar dat het met die twee o’s erin met nóg meer force kan gezegd worden.

  In de zin van “yow! homo!” tegen een auto die te traag rijdt of links rechts inhaalt. Of “pff die homo’s van Hollanders zijn weer goed bezig in het management”. Of nog “wat onze pipeline is voor december? awel, moesten die homo’s van Foundation nu eens iets laten horen, ik zou het u kunnen zeggen”.

  Maar ik ben er van teruggekomen, want het wordt moeilijker en moeilijker om de mensen uit te leggen dat ik écht niets tegen homo’s an sich heb.

  En nu verkeer ik dus wat in limbo voor scheldtermen. Ik herinner me toen het nog niet zo politiek geladen was om mensen makkak te noemen, maar dat gaat tegenwoordig niet meer natuurlijk. Ik ben door een periode van aasgarnaal, van spast en van mongoolgegaan, en in 1989 heb ik maanden aan een stuk, samen met mijn bankgenoot Dirk Gillis, iedereen voor degbo uitgemaakt.

  In mezelf loop ik vaak buttmunch of asswipe of fucker of connard te frazelen, maar de klassiekers doen het eigenlijk nog het beste: klootzak eerst en vooral. Smeerlap. En, zeer vreemd, ik haal redelijk wat voldoening uit een binnensmonds gemompeld koe of teef als ik me nijdig maak over vrouwspersonen op straat, of zwijn tegen mannen. En qualifiers natuurlijk, qualifiers. Smerige koe. Vurte klootzak.

  Maar ik ben eigenlijk op zoek naar beter. Ander en beter. Iemand?

  update: helemaal vergeten tot ik Pietel’s commentaar las! Ik heb làng deugd gehad van “spast”, en wel op de volgende wijze: van zodra er ook maar enige discussie is, zelfs al is die redelijk en rustig, plots uitvliegen, en met overslaande stem, vlak voor het gezicht van mijn gesprekspartner(s), krijsen: wàdde manneke?! mij spàst noemen?!!

  Aahhh… De gezichten van de mensen! :)

  boos taal

  Eeuwige roem!

  woensdag 23 november 2005 in Internet. Permanente link | Eén reactie

  Hoezee! Op google.co.uk image search ben ik resultaat nummer één voor wie naar grote jpeg-afbeeldingen van pizza’s zoekt!

  Pizza!

  En welke pizza mag dat wel zijn? Haha, ‘t is none other dan mijn scampi-rendier-zalm-kiri-kaas-pizza!

  Geschreven al luisterend naar: Christina Aguilera – Stripped – Walk Away

  pizza foto

  1 Tim 2:9-12

  woensdag 23 november 2005 in Religion. Permanente link | 4 reacties

  Ha!

  Geschreven al luisterend naar: The Alan Parsons Project – The Works 1 – Time

  godsdienst

  links for 2005-11-23

  woensdag 23 november 2005 in Links. Permanente link | Eén reactie

  Ach ach

  woensdag 23 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

  It were one o’ them things again.

  Op het perron van Sint-Pietersstation stond er iemand die me bekend voorkwam. Van vroeger op school? Van in de rechten?

  Het staat me bij dat ik hem ook al op de televisie gezien had, op het joernaal als ik me niet vergis—dus veel kans dat het iemand uit de rechten was. Misschien wel uit de rechten én van op school?

  Een andere mens zou er dus gewoon naartoe geweest zijn, de hand uitgestoken hebben, en iets gezegd hebben in de zin van “Hallo—sorry, maar kan het zijn dat ik u ergens van ken?”

  Maar neen dus, want godweet kende ik die mens eigenlijk wel? Sam, denk ik dat zijn naam is. Maar was het niet iemand die ik alleen maar uit de verte kende dat mensen hem kenden die ik kende van kennen mensen kennende via-via?  Of was het misschien (niet zeer onwaarschijnlijk) wel iemand waarmee ik hoegenaamd niet overeen kwam?

  Afijn. We hebben tussen de perrons van Sint-Pieters en Dampoort een keer of vier oogcontact gehad. Maar tot zover dus. De volgende keer misschien.

  beschaamd memories

  Airco stories

  woensdag 23 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

  Air conitioning: altijd leute. Tegenwoordig heb ik er geen nood aan: mijn bureau is koel genoeg, en als het niet koel is, kan ik een venster openzetten.

  Op mijn vorig werk hadden we er overal, en het was serieus nodig. Content dat ik daarvan was! Twee locaties voor de laatste locatie waar we zaten, zat ik onder een eternit plat dak, en het werd in de zomer stikkend heet.

  Ik denk dat het uit reactie tegen de hitte van de Burggravenlaan was dat ik de airco in de Dendermondsesteenweg in mijn eigen bureau bijna altijd op ijzig koud zette.

  Maar in serverkoten is het niet altijd evident. Ik heb het nog meegemaakt, op locatie nummer 2, in de Ham, dat er een klein plasje water aan de deur van ons serverkot lag.

  Tiens, dacht ik, een plasje water. Wat zou dat zijn, vroeg ik me af.

  Een plasje water tegen de deur van het serverkot, ‘t is te hopen dat het niet binnenloopt in het serverkot zelf.

  Misschien eens een dweil gaan halen en tegen de binnenkant van de deur leggen?

  Ah. Euh. Deur open: heel de vloer van het serverkot nat.

  Damned, denkt een mens dan. Water op de vloer! ‘t Is te hopen dat het niet in de draden zit!

  Eum. Ah. Blik naar links: het rack is nat. Blik naar boven: héél het rack is nat, en alle servers in het rack staan te druppen.

  Wat bleek? De airconditioning was dichtgevroren. Niet genoeg kracht, en oververkoeld. Een groot blok ijs, en dat was dan beginnen smelten, enfin: alles zat onder.

  ‘t Is alsnog goed gekomen, die servers konden blijkbaar tegen wat vocht. Maar ‘t was wel even schrikken.

  memories server

  Boeggen

  donderdag 24 november 2005 in Boeken. Permanente link | 3 reacties

  Ooo ‘t was alweer lang geleden, van doorgeefstokken. Via i. Over boeken.

  Hoeveel boeken heb je in je boekenkast staan ?

  Eum. Ik denk zo’n 2500?

  Welk boek lees je nu?

  Ik lees een aantal boeken door elkaar, maar het allerlaatste dat ik aan het lezen geweest ben, vanmiddag op de bus: Shadow, deel 1 van de Scavenger-trilogie van ene K.J. Parker.

  Licht verteerbaar.

  Wat is het laatste boek dat je hebt gekocht?

  Coalescent, van Stephen Baxter. Ik lees graag van harde SF, en Baxter is behoorlijk hard.

  Wat zijn de laatste 5 boeken die je gelezen hebt?

  De laatste vijf die ik effektief uitgelezen heb, dus waar ik niet meer aan bezig ben:

  Welke boeken hebben een speciale betekenis voor je?

  Och, zoveel boeken. Een paar paradigm shifters, dan maar.

  …maar eigenlijk kan ik niet kiezen, want er zijn er gewoon teveel.

  Welke boeken zou je willen gelezen hebben?

  Alle boeken ter wereld, in het algemeen.

  Iets specifieker: alle boeken die ik de laatste maanden gekocht heb.

  En helemaal specifiek: à la recherche du temps perdu. Alle zeven de boeken. Als ik ooit eens tijd heb.

  Aan wie geef je dit stokje door?

  Gn. Zo’n ding is meestal hoegenaamd niet welgekomen, maar alla.

  boeken lijst

  links for 2005-11-24

  donderdag 24 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

  Aspartaam kanker

  donderdag 24 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

  Bij ratten (ratten!) is aspartaam sterk kankerverwekkend. In Italië (Italië!) zijn ze daar blijkbaar achter gekomen.

  Maar ‘t schijnt dat het alleen maar voor vrouwelijke ratten zo zou zijn.

  Ik ben geen vrouwelijke rat, en ik geraak dacht ik niet aan 40 mg per kilo lichaamsgewicht, dus ik maak me tot nader order geen zorgen.

  voedsel

  Eten

  vrijdag 25 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

  Ik denk dat ik morgenochtend naar de winkel op de hoek ga (Bayram!) en er een paar kilo appels ga kopen.

  Die ga ik dan schillen, en stoven met suiker en een paar soeplepels kaneel.

  Yep.

  Een goed plan. Een goed plan.

  En daar zouden we bijvoorbeeld kip bij kunnen eten.

  En frieten. Gemaatk van zelfs gesneden patatten, sommige dik en andere dun. Twee keer gebakken. Mmmm.

  Een uitstekend plan.

  Geschreven al luisterend naar: Sinéad O’Connor – Am I Not Your Girl? – Success Has Made A Failure Of Our Home

  voedsel

  Bunny of the Month!

  vrijdag 25 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

  Mijn laatste bunny of the month is toegekomen, en it’s a doozy!

  bunny

  De helft van het plezier zit in het uitpakken, dus volg gerust mee op Flickr.

  En dat het niet bij foto’s blijft: klik alhier voor een filmken [3.08 MB WMV, geen garanties dat het op alle computers werkt :)]

  bunnyspeelgoed

  links for 2005-11-25

  vrijdag 25 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

  Gemist!

  vrijdag 25 november 2005 in Televisie. Permanente link | 4 reacties

  Godvernondedju!

  Ik wist dat ik dingen aan het missen was op televisie gisteren—gedomme de tweede aflevering van Little Britain gemist!

  Een geluk dat er de Slechte Websites zijn, en dat ik binnenkort op mijn harde schijf mag verwelkomen Little.Britain.S03E02.WS.PDTV.XviD-RiVER.

  Hè hè.

  televisie bbc

  Eten II

  zaterdag 26 november 2005 in Food and Drink. Permanente link | 6 reacties

  Zo gezegd, zo gedaan:

  Appelkes!

  Werkwijze:

  Mmmmmmm…

  voedsel

  Junior

  zaterdag 26 november 2005 in Televisie. Permanente link | Geen reacties

  De kinderen mogen op blijven en we kijken samen naar het Junior Eurosongdinges.

  Zucht.

  Griekenland (vàls maar vàls gezongen) en Denemarken (iep op en rap en al, wellicht leuk, maar het Deens gaat me nets iets te snel om te snappen) zijn al voorbij, en ik vraag me af of het aan mij ligt, of zijn meisjes tegenwoordig sneller volwassen dan vroeger? 

  Ik bedoel, die griekse dansende vijftienjarige meisjes, en die deense dansende zeventienjarige meisjes waren voro hetzelfde geld twaalf en dertien, want het meisje van Croatië dat nu zingt ziet er vijftien uit maar is er maar tien.

  En verder, voor de rest: ‘t is al even erg als het gewone Eurosongfestival, maar eigenlijk nog slechter.

  …later…

  Goeie help, er was een jongleur in de entr’acte van het junior eurovisiesongfestivaldinges.

  And ze points of ze Ghent jury: eerste plaats slechtst in beeld gebrachte jongleeract!

  eurovisie televisie

  links for 2005-11-27

  zondag 27 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

  Find some, lose some

  zondag 27 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

  Teruggevonden: de draad van mijn scheermachine. Ook teruggevonden: de draad van mijn camera—nu mag ik mijn vers gekochte batterijoplader op het werk laten liggen.

  Ik denk dat ik morgen eens ga verder dingen aan de kant leggen, wie weet wat ga ik niet nog allemaal terugvinden. Want ik heb ondertussen de draad van mijn DVD-speler mislegd, én de DV-naar-firewiredraad.

  Niet dat ik hem meteen nodig heb voor thuis, maar wel op het werk: ik zou wat meer willen doen met video. En daar is ook zo’n Sony MiniDV-camera, en die had blijkbaar geen zo’n kabeltje out of the box, dus ‘t zal te bestellen zijn.

  verloren brol

  Poging zoveel

  zondag 27 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

  Ik heb persoonlijk blijkbaar afgedaan voor AdSense.

  Ik krijg geen ads meer op blog.zog.org, omdat ik blijkbaar “regels” zou overtreden hebben. Men zegt me niet welke regels, en communicatie met Google draait in een cirkel van vier standaard-e-mails die elkaar blijven opvolgen.

  Laatste wapenfeit:

  Thank you for your interest in Google AdSense. After reviewing your application, our specialists have found that it does not meet our programme criteria. Therefore, we are unable to accept you into our programme.

  Ik krijg geen ads op safari.zog.org, al zou ik me kunnen inbeelden dat daar dingen voor insecticiden en dergelijke zouden kunnen op terechtkomen. De reden die opgegeven wordt?

  We have certain policies in place that we believe will help ensure the effectiveness of Google ads for our publishers as well as for our advertisers. We review all publishers, and we reserve the right to decline any application. As we grow, we may find that we are able to expand our programme to more web publishers with a wider variety of web content.

  Da’s redelijk duidelijk dus: “certain policies”. En uiteraard:

  Please note that we may not be able to respond to inquiries regarding the specific reasons for our decision. Thank you for your understanding.

  Thank you for your understanding? Wel, eigenlijk niet, nee. Google heeft hier een virtueel monopolie, en ze gedragen zich—vind ik—ronduit schandalig. Die hele approval is ronduit arbitrair en totaal ontransparant.

  Maar bon, ik geef niet op. Het is me hoegenaamd niet om het geld te doen—zelfs toen ik hier nog van die Googledinges had, bracht het niet echt het grote geld op—maar ik blijf koppig verder doen tot ik ergens goedgekeurd ben.

  En dus heb ik het eens geprobeerd met een andere naam en een andere website. Engelstalig, geen verwijzingen meer naar mij, relevante inhoud, we zullen wel zien. Sheer pigheadedness, I know.

  google koppig

  Morgen op het werk

  zondag 27 november 2005 in Werk. Permanente link | Geen reacties

  Een fijne dag in het vooruitschiet morgen.

  Eerste versie van studieprogramma voor de nieuwe studierichting on line zetten—EU International Relations and Diplomacy, en dat het màchtig interessant zal worden, reken maar.

  Allerlei kleine en grote dingen doen.

  Misschien meer horen over planningen voor volgend jaar.

  En in de loop van de dag om de zoveel tijd eens gaan kijken naar auditorium G om foto’s te pakken van de conferentie over Oekraïne (en dat ik eigenlijk graag zou blijven om te luisteren, maar helaas: geen tijd).

  Ik kijk er eigenlijk wel naar uit, eigenlijk.

  werk

  Aaargh

  maandag 28 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

  Blinde vlekken! Hatelijk!

  Ik ben (nog altijd!) aan het broeden op de events calendar voor de website van het werk: het is al allemaal klaar, zoals ik vroeger wel eens zei op mijn vorig werk, het moet alleen nog geïmplementeerd worden. In dit geval: ik heb alles al draaiende op de beta-site, ik moet het alleen nog grondig testen, polijsten, en op de echte site smijten.

  …maar dan gebeurt dit: “kan ik een lijst krijgen van alle conferenties die we georganiseerd hebben sinds September?”

  Gnii!

  “Neen,” is het korte antwoord. Het lange antwoord: alles wat aangekondigd is op de nieuwspagina en de tag “conference” of “seminar” meekreeg zou in aanmerking kunnen komen, want die twee omhelzen ook dingen als een conferentie over de combinatie werk/privéleven, die eigenlijk alleen voor studenten en staff was, of conferenties waar we enkel naartoe gegaan zijn of die hier plaatsgevonden hebben.

  En dingen als het 6th Bruges Colloquium on International Humanitarian Law dat we met het Rode Kruis gedaan hebben, staan daar niet in: dat is gewoonweg blijkbaar niet aangekondigd geraakt.

  Dedju!

  Ik ga er tegen eind deze week werk van maken dat dat wél op onze site te vinden is, en wel door een categorisatiesysteem in die kalender te steken. En dat het deze week er zonder pardon op moet komen. Zonder énige pardon.

  Getver.

  Geschreven al luisterend naar: Sinéad O’Connor – Am I Not Your Girl? – Scarlet Ribbons

  werk

  Pijnstillers

  maandag 28 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

  Ha, ik ben aan een enquête over pijnstillers bezig voor InSites. Met fijne vragen als de volgende:

  Welke beschrijving past het best bij u?

  • Ik houd mij steeds aan dezelfde pijnstiller maar pas zelf de dosering aan naargelang mijn pijn evolueert
  • Ik houd mij steeds aan de voorgeschreven dosering en het voorgeschreven product
  • Ik verander zowel de pijnstiller als de dosering afhankelijk van mijn pijn
  • Ik houd mij wel aan de voorgeschreven dosering maar pas het type/merk van pijnstiller aan naargelang de pijn die ik voel
  • Het gebeurt wel eens dat ik naargelang de pijn zelf een tweede pijnstiller van een ander merk toevoeg

  Er stond helaas geen optie bij voor “Als ik echt serieus pijn heb, dan pak ik de maximum toegelaten hoeveelheid Nurofen. En de maximum toegelaten hoeveelheid Optalidon. En de maximum toegelaten hoeveelheid Voltaren. En de maximum toegelaten hoeveelheid van al de rest die ik nog in huis heb.”

  pijn vragen

  links for 2005-11-28

  maandag 28 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

  Enquête digitale televisie

  dinsdag 29 november 2005 in Televisie. Permanente link | 5 reacties

  Och here die dutsen!

  Beste Michel,

  Ik zit met een beetje een vrij grote en niet eenvoudige taak. Ik ben mede verantwoordelijk om voor de enquête op EnqueteDigitaleTV.be abonnees van interactieve digitale televisie aan te brengen die deze bevraging (vanuit het departement ontwerpwetenschappen, afdeling productontwikkeling) wensen in te vullen. Maar dit is net het probleem. Over heel België bevinden zich hooguit 60 000 abonnees waardoor deze amper te bereiken zijn, en dan nog voor 9 dec. Hiervoor zoek ik blogs en sites di deze link mee wensen te verspreiden via berichtje of zo in de hoop enkele 100den respondenten aan te spreken. Alle hulp is welkom.

  Mvg
  Nick De Mey
  1e Ma Productontwikkeling

  Allen daarheen! En wel naar www.enquetedigitaletv.be.

  Ik ken alvast vier mensen met digitale tv (mij ouders, mijn broer, Huug), maar er zijn er ongetwijfeld meer te vinden.

  En dan nu: terug aan het werk. Ik was bijna vergeten hoe graag ik jobinterviews doen: vanmorgen twee, vannamiddag nog twee één.

  televisieenquête

  links for 2005-11-29

  dinsdag 29 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

  De Kerk, en homo’s

  dinsdag 29 november 2005 in Religion. Permanente link | 9 reacties

  Ik hoor op het nieuws dat de verse paus instructies geeft om homo’s niet toe te laten tot het priesterambt.

  Specieus.

  Het kan zijn dat ik dat helemaal verkeerd zie, maar is abstinentie van heterosexuele sex niet zo ongeveer hetzelfde als abstinentie van homosexuele sex? Is dat niet zoiets als zeggen dat er vanaf nu alleen nog maar imams mogen komen die geen whisky drinken, maar dat imams die geen vodka drinken, moeten geweerd worden?

  En ook: is een priester die zich vergrijpt aan meisjes van acht echt béter dan een priester die zich vergrijpt aan jongens van acht? Het kan zijn dat ik me vergis natuurlijk, maar ik dacht niet dat het onomstotelijk bewezen was dat de Griekse Beginselen noodzakelijk leiden tot pedofilie.

  Ik zal het wel allemaal verkeerd zien, vermoed ik. Maar ik vraag me toch af wat kardinaal Danneels daar allemaal over gaat zeggen. godsdienst homo’s

  Huh?

  dinsdag 29 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

  Wat krijgen we nu? Een oude poging tot parodie?

  Jomasport

  dinsdag 29 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

  Kijk, dat vind ik nu eens goeie spam.

  Mijnheer, Mevrouw,

  Zoals u wellicht weet komt binnenkort De Sint langs. Wij hebben voor u enkele geschenktips uitgekozen, deze zijn slechts een klein deel van wat we u allemaal kunnen bieden. Alsook beschikken we over een uitgebreide collectie kinderfietsen. Kom dus gerust eens een kijkje nemen.

  Vriendelijke groeten,
  Het Jomasport Team.

  De Sint komt ook langs bij Jomasport

  Klik hier om onze geschenktips te zien of klik hier om meer over onze kinderfietsen te weten te komen.

  Ik heb mijn fiets bij de mensen van Jomasport gekocht, en ik zal er waarschijnlijk ergens mijn emailadres ingevuld hebben. En nu krijg ik dus een to the point mailtje, op tijd voor Sinterklaas, met relevante links naar fijne geschenktips voor niet veel geld enerzijds, en relevante links naar kinderfietsen voor iets meer geld.

  Fijne website ook. Niet goed of zo, maar wel degelijk. En ik ben altijd gecharmeerd als er ergens een Wie Zijn Wij-pagina staat met foto’s.

  Sympathieke mensen ook. Familie belangrijk. Persoonlijke touch.

  Ik scheld ze trouwens met graagte het zadel-met-verende-zadelpen kwijt dat ze me nog moeten. :)

  Leve de middenstand!

  Doch dit geheel terzijde

  woensdag 30 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

  Ik ben eigenlijk, realiseer ik me net, ziek. Hoofdpijn, gewrichten, koorts.

  Ze hebben me ingespoten tegen griep, dus dat kan het niet zijn. Maar vervelend is het wel, zitten rillen van de kou in een meer dan goed verwarmd bureau, en de ogen haast niet gefocuseerd krijgen op het scherm.

  Ik denk ik zet nog een aantal foto’s op de website van het werk en dan ga ik rustig naar huis afdruipen.

  ziek

  Fnergh

  woensdag 30 november 2005 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

  Een roedel psychotische dwergen met pneumatische pikhouwelen hebben hun intrek genomen in mijn hoofd.

  Mijn neus en mijn ogen lekken als een kraan.

  Ik ben zo moe dat ik op de trein al in slaap gevallen was vóór hij het station verlaten had.

  En wat er precies met het laatste deel van mijn spijsverteringsstelsel aan de hand is, bespaar ik u graag.

  De electrische thermometer weet me te vertellen dat ik koorts heb, en wel ten belope van 39.7° C.

  Stomme kinderen! Ik ben er zéker van dat zij mij geïnfecteerd hebben, met hun vieze ziektes. Stomme school ook, dat ze geen dokters aan de schoolpoort laten postvatten om defecte kinderen en hun besmettelijke aandoeningen tegen te houden!

  Bah!ziek

  links for 2005-11-30

  woensdag 30 november 2005 in Links. Permanente link | Geen reacties

  Navigatie

  » homepagina, archief

  Zoek

  <insert standard disclaimer>

  Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

  Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.

  Ter info

  Eén van mijn e-mailadressen is michel [at] zog punt org. Normaal gezien antwoord ik daar, buiten de kantooruren, onmiddellijk op.

  Valideert, in principe: css & xhtml.
  Gemaakt met WordPress.
  Syndicatie: Entries (RSS) en commentaar (RSS).  ISSN 1780-1338