Kontent sowie ein Kätzchen

Ik zit draadloos op het interweb!

…maar eigenlijk en tegelijkertijd ook: call me Doctor Stoopid.

Wat is er gebeurd?

Ik heb dus sinds gisteren zo’n proper vers bakbeest van een draagbare (versleurbare, more like) computer, ik kom daarmee thuis, maar dat ding wil niet op mijn draadloos netwerk geraken.

Gedimme, denk ik, drivers. Want er zit wel degelijk zo’n netwerkdinges-zonder-draad in, enfin dat verzekert de website van Dell mij toch. En mijn lijst van devices zegt me dat er welgeteld één niet-herkend ding in de computer zit, en dat dat een network adapter is.

Ik dus naar Dell gesurft, de driversectie bezocht voor mijn specifiek Service Tag, gedownload, proberen installeren: nada.

Grr!

Nijdig, naar de FNAC getrokken, een draadloos pcmcia-kaartje gekocht, in de computer gesmurft, gemerkt dat het niet meteen herkend wordt zonder drivers (serves me right voor de meest El Cheapo Bastardo van alle mogelijke El Cheapo Bastardo-kaarten te kopen). Naar de website gegaan; drivers gedownload, explorer opengedaan om te zoeken naar de ge-ontzipte files… hé.

Tiens.

Wat ziet mijn lodderig oog daar?

Draadloos

O kijk. Een hele lijst drivers, onder meer ook voor de ingebouwde wireless-dinges. Ahem.

Een dubbelklik en niet eens een reboot later, en ik ben on-line.

Enfin ja. Kan ik iemand een plezier doen met een weliswaar goedkope maar daarom niet minder werkende en nog nooit gebruikte Wireless-kaart?

computernetwerkdraadloosstom

Elders over misschien hetzelfde

18.03.2010: Netwerk! | 27.11.2014: Links van 21 november 2014 tot 26 november 2014 | 13.12.2013: Links van 9 december 2013 tot 13 december 2013 | 11.02.2013: Schermen | 23.12.2012: Plus ça reste la même chose, plus ça reste la même chose | 16.12.2012: Netwerken! | 01.09.2012: On the Fritz | 28.07.2012: COMPUTER… ON! LIGHTS… ON! | 30.06.2012: Draadboel (vervolg) | 21.06.2012: These are the days of miracle and wonder

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.