Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Milde giften

‘k Zie tegenwoordig overal, en ook al op van weblogs, jongens schuppen op nen bal van die banners van make poverty history.

Al die mensen die in deze dagen van festive good cheer reklam maken voor het eindigen van het onrecht in de wereld, allemaal goed en wel, maar kwijtschelding van schulden aan allemaal landen die schulden hebben opgedaan omdat hun diktators van leiders decennia lang liever F-16’s en mega-kathedralen en stuwdammen in de woestijn bouwden, da’s mij ein bißchen te ver van huis.

Ik ben persoonlijk nogal gewonnen voor “steun het noodlijdende gezin Vuijlsteke-Pattyn—milde giften van computermateriaal en trekzetels voor hun vierde kindje zijn welkom”, maar als er nóg waardiger alternatieven zouden zijn die nóg meer van toepassing zijn voor een nóg groter deel van Gent of pakweg Vlaanderen of België, zou ik daar ook eventueel een mogelijkheid in zien natuurlijk.

Als de mannen van Penny Arcade via hun Child’s Play bijna een half miljoen dollar kunnen verzamelen, dan zou het toch mogelijk moeten zijn om met een paar mensen bij mekaar ook iets nuttigs te doen?

Nú is het misschien wel al een beetje te laat, kan ik me inbeelden, en het is in Vlaanderland niet zo gemakkelijk als in de VS om internetgewijs geld te verzamelen, maar zouden er er zo geen waardige doelen zijn die aandacht nodig hebben?

Niet the usual suspects genre Amnesty International, maar dingen zoals pakweg het Meisjeshuis? Of zoiets?

Allez, ‘t is maar een gedacht natuurlijk.

Kan die incestueuziteit van de ons-kent-ons-osfeer nog iets ten goede opbrengen?

goed doel

6 reacties

 1. In sé zijn organisaties zoals het meisjeshuis natuurlijk gesubsidieerd, dus vaste krachten en huisvesting is meestal geen probleem. Maar toch is er vaak veel tekort, waar een mens gefrustreerd van zou worden.
  Ik spreek nu enkel over het meisjeshuis bijvoorbeeld:als er deftige PCs zouden zijn, dan zou dat qua huiswerk maken al veel schelen. Of als er iemand twee keer per jaar de bestaande pcs eens een paar dagen in huis zou willen nemen om er alle vuiligheid die er opstaat en alle spy-ware enzo er af te halen, zou het ook al een begin zijn. (het zijn pubers, die klikken op eender wat op het internet…)
  En dan heb ik het nog niet eens over individuele situaties zoals die jongedame met een (zo bleek uit de workshop) duidelijke aanleg voor basket en veel enthousiasme voor de sport, maar wiens ouders niet de 150 euro verzekering en inschrijving, plus de 150 euro voor een uitrusting kunnen betalen.

  Kleine verdrietjes, zo lijkt het altijd, maar je voelt je redelijk machteloos dat je er niets aan kunt doen.

 2. Wel, dat lijkt me al meteen een fijn initiatief: oudere pc’s afstaan en pc’s die daar staan ontluizen.

  Ik heb mijn oude pc’s al beloofd aan de school van Zelie, maar ik ben helemaal bereid om om het even hoeveel pc’s om het over hoeveel keer te (komen) opkuisen.

 3. Schoon initiatief: http://www.mijnhummer.nl/
  Schrale Hollander, denk ik dan…

 4. vraagje Michel: denk jij dat de mensen in die landen gevraagd hebben om dictators die kathedralen en stuwdammen bouwen en F16’s willen aanschaffen? Dacht het ook niet… Mijn punt is: we hebben het hier belange zo slecht nog niet, dus wat milde bijdragen zullen ons heus geen boterham minder doen eten. En dan maakt het niet echt uit of het ver of dichtbij ons is

 5. @Marc: uiteraard helemaal akkoord mee.

  Ik denk niet dat het opgaat om de twee te vergelijken. Maar ik ga voor de instant gratification.

  Net zoals ik liever nu meteen iets koop dan later eens en liever in ’t echt om nu mee te nemen dan op het internet dat het dàn eens zal geleverd worden.

 6. bedankt voor de opheldering Michel. Prettig weekend nog.

Zeg uw gedacht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑