Dampoort – Om de trein mee te doen vertrekken?

18u17–een bakje tegen een pilaar op het perron.

Om de trein mee te doen aanzetten

Ik vond vanmorgen mijn ringflits niet, en dus is het deze week alsnog iets anders dan macrofotografie geworden, en wel: bakskes en prisen.

Morgen geen werk, dus deze week geen vijf maar vier foto’s.

dampoortfoto

Elders over misschien hetzelfde

11.07.2006: Dampoort | 14.04.2006: Dampoort – Tweede versnelling | 13.04.2006: Dampoort – op een wagon | 12.04.2006: Dampoort – Tweede klasse | 10.04.2006: Dampoort – 1 en 2 | 22.03.2006: Dampoort – Langs hier! | 21.03.2006: Dampoort – Luidsprekers | 20.03.2006: Dampoort – Uurwerk | 14.02.2006: Dampoort – Uurwerk | 13.02.2006: Dampoort – Modder

6 Comments

 • Ik heb mij ooit laten wijsmaken dat de conducteur op die manier een sein geeft aan de controle dat de trein vertrekkensklaar is.

  Op dat moment heeft hij naar het schijnt nog 7 seconden om zelf op de trein te springen (hij laat uiteraard 1 deur open voor zichzelf) en dan uit de opening te hangen om te zie n of alles echt in orde is.

  Dan springt het sein op groen en vertrekt de trein uiteraard.

  Toch fijn, een collega die actief lid is van de vervoerdersbond :)

 • Ik wil het gerust eens vragen aan een hele goeie maat/conducteur, als je dat verhaal van Matthias bevestigd wil zien.

  Er zijn wel meer van die freaky dingen waar die mee rondloopt hoor, en ondertussen weet ik ook al perfect hoe ik een trein kan saboteren en een zwaar ongeluk veroorzaken. Gnigni. Gewoon leuk om weten, we zijn hier niet in Madrid.

 • Als hij aan één van die bakskes draait, springt de “bloemkool” op wit. Dat is inderdaad het vertreksein. Het heeft één lampje in het midden, en daarrond zes lampjes in een cirkel. De machinist mag pas vertrekken als de cirkel brandt.
  Er zit, denk ik, een dubbele controle op : de conducteur moet aan het bakske gedraaid hebben, en het spoor moet vrij zijn.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.