Windows Media Player Plugins

Een tijd geleden moet moet de computer hier op het werk eens stilgevallen zijn in een stroompanne of iets dergelijks—crashen doet het ding niet—en toen moet Windows Media Player aan het spelen geweest zijn, waardoor het bij de volgende keer dat het opstartte alle plugins uitgezet heeft.

Ik heb ze bij deze allemaal (drie!) weer aangezet. Een overzichtje.

SRS Circle Surround II

Circle Surround II

It ain’t much to look at, maar het doet zijn werk.

Ik heb thuis zo’n 7.1–veel-luidsprekers-ding staan met een eigen versterker die zelf “valse” surround maakt van wat ik er naartoe stuur, maar op het werk heb ik een andere (goedkopere) zak luidsprekers staan (een Creative Inspire 6.1 6700), en die doet alleen maar surround als het ook effectief surround is dat er naartoe gestuurd wordt, bijvoorbeeld bij DVD’s.

Gevolg: als ik naar gewone muziek luister, hoor ik het maar uit twee luidsprekers. Dat is nog niet zo erg, maar wat me wel tegenstak: de center-speaker gaf zo’n heel klein beetje ruis.

Dus gezocht naar oplossingen om alsnog surround uit het systeem te persen, en bij deze plugin gebleven. Er zijn gratis dingen ook, maar deze gaf het beste geluid.

Windows Media Player 9 Blogging Plugin

Blogging plugin

Eeuwen oud, maar doet zijn werk nog altijd: een plugin die bevraagd kan worden door bijvoorbeeld BlogJet, waarmee ik dit schrijf. En waarmee er bij het posten automatisch iets dergelijks onderaan de entry gezet kan worden:

Geschreven al luisterend naar: Beck – Stereopathetic Soul Manure – Satan Gave Me A Taco

Niet echt om een andere reden dan dat ik binnen x jaar zou kunnen zeggen “ah, dààr luisterde ik toen naar”. Er komen ook automatisch links naar de iTunes muziekwinkel op auteur en track, maar dat is een aardigheidje dat niets met de plugin zelf te maken heeft.

Audioscrobbler plugin

Audioscrobbler

Om zo’n beetje dezelfde reden als de blogging plugin: een plugin die wat ik afspeel doorstuurt naar last.fm, alwaar ik er lange-termijntrends mee kan bekijken, en (vooral) nieuwe muziek mee leren kennen.

En ook, dat het fijn is dat er van tijd tot tijd, in de woorden van Leonard Nimoy op Mr. Spock’s Music from Outer Space, iemand You Are Not Alone tegen me zegt. Dat ik niet de enige ben die naar Zappa’s Another Whole Melodic Section geluisterd heeft, en dat nog minstens zes andere mensen Dolly Parton’s Rosewood Casket hebben doen afspelen.

Of ze dat na elkaar en dezelfde ochtend gedaan hebben op hun nuchtere maag, daar spreekt last.fm zich dan wel niet over uit.

Geschreven al luisterend naar: Ella Fitzgerald – Fitzgerald and Pass…Again – ‘Tis Autumn

softwarewindowspluginswmp

Elders over misschien hetzelfde

07.08.2015: Links van 29 juli 2015 tot 7 augustus 2015 | 23.04.2014: Links van 21 april 2014 tot 23 april 2014 | 10.04.2014: Links van 7 april 2014 tot 10 april 2014 | 06.04.2014: Links van 30 maart 2014 tot 6 april 2014 | 01.12.2013: Links van 30 november 2013 tot 1 december 2013 | 01.11.2013: Links van 24 mei 2013 tot 1 november 2013 | 20.03.2012: Een nieuwe iPad (en geen nieuwe Windows-pc, helaas) | 28.02.2012: Links van 25 februari 2012 tot 28 februari 2012 | 05.12.2011: Links van 12 november 2011 tot 5 december 2011 | 18.08.2011: Parallel

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.