Gisteren was de laatste dag van Comedy Zone, en ik moet eerlijk toegeven dat ik er niet veel van verwachtte.

Het concept—mensen brengen covers van andere komieken—is fantastisch, dat wel, maar ik dacht dat het een onderonsje onder artiesten zou worden, en dat de meeste mensen er zich rap van af zouden maken en hun nummers vol in-jokes zouden steken.

Hola beer: was dat even verkeerd gedacht.

Mijn persoonlijke favoriet was Gunter Lamoot die op griezelig ongelooflijke wijze Eddie Izzard deed. (pdw), die in de jury zat, vond het ook enorm goed, en zei dat hij zich alleen maar kon inbeelden hoeveel honderden keren Gunter dat optreden moet bekeken en herbekeken hebben.
Ahem. Hoegenaamd niet zo vaak, bleek achteraf.

En ook Hertenkamp, die een meesterlijke “Creatief met kurk” neerzetten, en daarmee trouwens verdiend gewonnen hebben.

En ook Wannes Cappelle van het Zesde Metaal, die een zó goeie en grappige Willem Vermandere neerzette dat het kiekenvlees gaf.

En ook de meneer (naam vergeten!) die een bijna betere Etienne met het Open Verhemelte deed dan Piet Depraiteren zelf.

En Piet Depraitere hemzelve, die met ware doodsverachting een van de bekendste sketches (blijkbaar) van de (mij onbekende) Hans Teeuwen deed.

En uiteraard Han Coucke, met een hilarische Freddy De Vadder.

Over Freddy De Vadder trouwens: nu heb ik eigenlijk pas door wat voor een smerige toer ze met de meneer die hem in ‘t echt speelt, en die ook in de jury zat, en die ook zélf hilarisch was, uitgehald hebben, die keer op Allemaal SAM.

Freddy De Vadder is oprecht en welgemeend groots, maar wie het ooit zijn hoofd heeft gekregen om die in zo’n steriele één-opnamestudie te zetten waar hij geen seconde anarchistisch en disruptief kan zijn: zót!

Eum. En o ja: foto’s volgen.