Eurosong, finale

Ik vraag me af wat er nog te schrijven zal zijn over liedjes die we eigenlijk al allemaal drie keer gezien hebben.

Yves bloederige Leterme en allerlei bekende mensen in de zaal, maar bon. Björn van ABBA zegt dat de finalisten niet moeten klinken als ABBA, en er komt een Eurosongjury en tralala. Allemaal dingen en gerief, maar goed. Dat het wat vooruitgaat.

Barbara Dex. Ik ben aan country en ons Barbara kan goed zingen en alles, maar ze gaat niet winnen. Tussen Shania Twain en Dolly Parton, geen idee of ze daar op het Eurovisiesongestival iets mee aankunnen. De performance die mij in het begin zo echt leek en die het ook wel maakte, is nu al week na week tot op de letter dezelfde, en dat maakt dat ze ook voor mij niet meer op de eerste plaats staat. Fake fake doen mag, maar fake écht doen, niet. Bleh.

Brahim doet nog altijd een liedje dat ik niet slecht vind. Enfin, ik denk toch dat ik het niet slecht vond—consistente opinies zijn niet altijd mijne fort. Brahim heeft wel nog altijd een belachelijke baardversiering, en met zo’n hoedje van KFC ziet hij er ook maar dom uit. En de performance was een eind meer messy dan vorige keer, meen ik te merken. En hij heeft gelijk zijn hoofd bezeerd, want hij heeft allemaal windsels onder zijn hoed. Eum, nee, hij gaat ook niet winnen.

Belle Perez is nog altijd even pretentieus als vorige keer, en ik krijg er nog altijd rillingen van als ze ons aanspreekt als “jan met de pet”. En ze heeft weer wat minder textiel aan. Eikes en ze krijgt een klein introconcertje aangeboden ook, foei! En ze kan er niet mee lachen dat Bart Peeters zegt dat er een hart op haar gat staat, de trien. Ha. Ze gaat ook niet winnen. Ze staat daar zo stijf als een hark te schuifelen, en die vieze “COME ON!!” en die vieze zogezegd passionele grommen die ze regelmatig uitblaft, zijn afgrijselijk. Bekijk dat publiek ook: geen mens die beweegt.

[o ja: ik vind Brahim wel een enorm sympatieke kerel, zeker afstekend tegen die vieze Perez: bla, vieze trien] [en ook wel: Ella en Dorien mogen ze dikwijlserder in close-up tonen] [en geef die meisjes een show waar ze gewoon kunnen gibberen]

Els De Schepper is ook een sympathieke madam. Nu, naast Perez is iederen sympathiek natuurlijk, maar De Schepper lijkt me zo wel een madam van het type ferme madam en fijne vriendin. En het is een mooi liedje. Ze zou het ook in tengels kunnen doen, maar dat doet ze nu dus nog niet. Haar kleedseken trekt op niets. En ze zal niet winnen. Misschien met een beter kleed en in ‘t Engels, maar jammer maar helaas dus.

La Chacra Sacra Sakhra. Jaja, goed nummerken en zo. Dat vonden de originele choreograaf en de originele schrijven jaren geleden ook waarschijnlijk. Petra: ik vind dat ze zich echt wel naar haar leeftijd zou mogen beginnen gedragen. En dat ze bijzonder enorm hard in de Vlaamse Klei vastgezogen zit. Tiens, en moesten die achtergrondzangeressen eigenlijk ook niet live meezingen?

[Vraag van de week: Ella en Dorien aan Petra: Verdenk jij Kate Ryan van RyanAir van een boycot?]

Kaye Styles. Ik ben hoegenaamd niet aan dat zweverige kleffe moderne R&B-gedoe, maar meneer Styles doet dat in zijn genre wellicht niet slecht. Hij gaat niet winnen, natuurlijk: een nummer van dertien in een dozijn, en ik hààt het dat hij profile zingt in plaats van profile. O, en van klef gesproken: ondertussen heb ik er een carameljenever bijgepakt en een lat witte chocola met hazelnoten.

[Johnny Logan yee ha: Ella saw a sign earlier—Wet Floor—so she did.]

Kate Ryan heeft een veel mooier kapsel dan vorige keer, en ze ziet er meteen tien jaar jonger uit. En ze gaat het allemaal live doen deze week, ze mag zelfs een soundchecksken doen. Oei! ze heeft een homo meegenomen! Stond die daar al te dansen vorige keer? Hm. En die achtergrondzangeressen live hadden misschien toch beter wat meer gerepeteerd. Het klinkt allemaal een beetje anhopig. En de choreografie is gelijk kapot? Aardig. Ik heb de indruk dat het vorige keren beter was.
Um. Ze mag winnen van mij, kijk zie.

 

12 reacties op “Eurosong, finale”

  1. Als La Schakosj nog veel blijft lachen met die Paradondsmile van haar dan zit het er dik in dat haar plamuur nog afvalt. Wat we dan gaan te zien krijgen? Ik hou mijn hart vast. Zo een ‘sminckduuze’, boarks!

  2. La Sakhra moet gewoon winnen, ik bedoel: kate ryan is weer veel te mainstream, en die fout van aleen maar het echte “herkenbare” te preffereren voor nieuwe onverwachte dingen die maken we al lang.

    Dat nummer van brahim kan dan wel de boodschap van “power to peace” overbrengen maar zoals Kay style’s nummer is het op zich helemaal niet slecht maar valt tussen de andere “kleppers” toch een beetje door de mand, ook zoals dat van Els de schepper…

    La Sakhra…. als we het niet uitproberen weten we het nooit maar voor mij is het gewoon een kwestie van eens even berekend buiten de lijntjes te kleuren, en het nummer draagt dat risico naar mijn smaak zéér goed…

Reacties zijn gesloten.