Eurosong, halve finale 1

Trala. ‘t Is zondag en dus is ‘t Eurosong.

Johnny Logan denkt dat hij het liedje voor Holland aan het kiezen is, het kan niet meer stuk.

De kanditaten worden voor deze keer bijgestaan door een panel experten in kleding, choreografie, stijl en alles. Een maat voor niets, vrees ik.

Jeason, die vond ik al niet goed in de voorronde. Dame Amor, Dame Vida. Gnn. Hij heeft deze keer gelijk minder Ricky Martin en meer Julio Iglesias, of is dat mijn gedacht? In alle geval: het is platter dan ik me herinner. Vlakker. En de muziek klinkt modderiger.

Eve Kempbell (die woordspeling begod!) blijft een schoon meisken natuurlijk, maar nu ik Not Right voor de tweede keer hoor, vind ik niet goed. Meh. En qua attitude is het ook minder dan vorige keer.

Els De Schepper maakt er een toneelstukje van met Bart Peeters, en ik vind dat een beetje vies: lijkt me veels en veels te veel afgepsroken spel. Maar ik denk dat het is omdat ze zeker niet gaat winnen wegens vlaamstalig, en ook wel een beetje een sympathieke dame en zo. Ze is wel machtig veel schoner gekleed dan vorige keer: een baljurk in plaats van zo’n achterlijke Macy Gray-achtige afro. Liedje nog altijd goed, beter dan vorige week vond ik, en nog altijd goed gezongen. En nog altijd méér reclame voor haar theatertournee denk ik dan een ernstige gooi naar Eurosong. Als het in het Engels zou zijn daarentegen…

Het hele gedoe begint met Els De Schepper een beetje een sympathiek familie-onderonsje krijgen, ik denk dat dat wel fijn is, maar, eum, mja.

Afi moet voor de experten vriendelijker zijn. Afi ziet er deze week dan ook veel lieflijker uit dan vorige keer, in een wit kleedseken en zo. En het nummertje is gelijk ook wat meer zemerig. Beter denk ik. Beter gezongen ook. De kledij vorige week liet minder aan de verbeelding over, geen mens die er een man in zag, maar nu ze er mijn aandacht op gevestigd hebben—eikes!—zie ik in dit ook een travestiet. Viezeriken!

Katerine mag aan paaldansen doen. Dat is geen slecht idee, maar wel een beetje zwak dat ze een wielerbroekje aan had en geen rok. En een trien dat dat is! Ze staat daar zo een beetje schaapachtig te doen met haar prachtige ogen. ‘t Is niet eerlijk: Barbara Dex zou in dat lichaam moeten zitten. Want voor de rest zingt ze nog altijd even iel, danst ze nog even houterig en machinaal, en is het nog altijd even weinig mijn goesting van liedje. Mocht er nu nog een wardrobe malfunction komen of zo? Maar nee.

Kaye Styles next. Nog altijd dezelfde sympathieke kerel, nog altijd een liedje dat niet mijn smaak is, maar ‘t is wel goed. Eum, denk ik.

Tsss. Het begint allemaal een beetje heel erg déjà vu te worden: de allereerste keer dat ik het allemaal hoorde was het wel allemaal nieuw, maar het steekt toch wat tegen de tweede keer.

Allez ju, Kate Ryan nog eens. Ze ziet er uit gelijk een ontplofte Britney Spears. Het is nu ik het opnieuw hoor toch wel een goed nummer. Sandra vindt het refrein goed en de strofes niet. Ik vind ze allebei goed, met zelfs een lichte voorkeur voor de strofes. Maar mevrouw Ryan ziet er echt wel ouder uit dan iemand die geboren is in 1980. Ik zou ze liever in jodhpurs zien met een bustier, en met een minder blinkende make-up. En een peeling op voorhand ook.

Afijn. Voor mij mag Katrien Verbeek winnen.

Voor de vakjury mag Kaye Styles winnen.

De resultaten!

Humor! Dà ne stek maat! Bart Peeters schoffeert Ilse van Dag Allemaal. Histories met poedels en roddels en alles, ha!

En Ilse Van Hoecke is zwanger, ik ben weer de laatste om daar van op de hoogte gesteld te worden.

En ‘t is inderdaad, hoera, mijne favori Kate Ryan die wint:

jury radio2 donna dag A één totaal
Jeason121149
Eve Kempbell5332821
Els De Schepper45441027
Afi2455218
Katerine3123615
Kaye Styles97771444
Kate Ryan79991852

televisieééneurosong

Elders over misschien hetzelfde

29.01.2006: Eurosong alweer, tsjoelala | 22.01.2006: De resultaten | 22.01.2006: Eurosong III | 07.09.2008: Fans | 06.03.2008: Interludium | 10.02.2008: Eurosong 2008 (iii) | 27.01.2008: Eurosong 2008 (i) | 29.12.2006: Willy’s en Marjetten: doek | 29.10.2006: Willy’s en Marjetten: make or break | 30.08.2006: Arty

7 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.