Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Rechtvaardig

Een week comedy smaakt naar meer.

Toevallig na een documentaire over gifgas (gazze!)blijven hangen op Canvas.

De Rechtvaardige Rechters.

Euh, en dan klagen mensen over het niveau van De Kampioenen of zo? Was dit een bijzonder slechte aflevering, of ben ik te veel gewoon?

Ik lach om zeer veel, maar dit liet me siberisch.

Het concept: drie mannen achter een tafel (ik herken een broer Grootaers en pdw) zitten belegen toogpraat af te lezen van een papiertje. Een hele zaal vol mensen lacht occasioneel een vettige lach, en als er iets “gewaagd” gezegd word (voorbeeld: “ja, sinds Margriet lesbisch is, begint ze zich te forceren hé”) doet dat publiek allemaal in koor oooooooóóóhh.

Tiens, nu stelt een dame uit het publiek zogezegd “spontaan” een vraag, en die drie typen beginnen “spontaan” een variatie op “café zonder bier” te zingen. Zowat hetzelfde als indertijd het slechtste stuk uit Alles Kan Beter.

En nu lezen en zingen ze uit De Druivelaar, lijkt het wel. De Druivelaar is grappiger. Het helpt ook dat we daar doorgaans maar één grol per dag van moeten aanhoren.

Voorstel van reddingsplan voor vlaamse humorprogramma’s op televisie: opnames gedurende anderhalf uur. Goeie tekstschrijvers. Een stal goeie tekstschrijvers. En dan: goeie acteurs die kunnen doen alsof ze spontaan zijn (zie ook: Paul Merton, Ian Hislop, Phil Jupitus, Bill Bailey). En dan: anderhalf uur terugbrengen tot 25 minuten goeie televisie.

televisiecanvasrechtvaardige rechters

5 reacties

  1. De rechtvaardige rechters, dat is geen comedy. Maar het helpt wel om uw zalen gevuld te krijgen.

  2. Dat met die ‘gazze’ was wél beklijvend (was net aan het eten – gloeps, ff moeten opzij kijken.) Het contrast met de rechters was zo erg dat ik weggezapt ben.

  3. Ik kan der ook niet naar blijven kijken. 5 minuten is het record. Dan gefrustreerd weggezapt.

  4. Ze doen mij mettertijd meer en meer denken aan Ochtendkuren met Somers & Verschueren. NOOIT vergeef ik mijn ouders hun voorliefde voor radio 2? Bwoarkl… 🙂

  5. Idd afschuwelijk slecht, al van helemaal in het begin. Ik heb een paar keer een soort poging gedaan om ernaar te kijken en het elke keer na een minuut of 5 opgegeven. Ik wist niet dat ze het nog op tv toonden …

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑