Verward Blok

Tiens.

(Belga) Guido Tastenhoye, kamerlid voor Vlaams Belang, heeft gelobbyd bij de burgemeester van Schoten om een gezin uit Kazachstan te laten regulariseren. Tastenhoye maakt gebruik van artikel 9 van de asielwet die regularisatie op basis van humanitaire gronden toelaat. De burgemeester van de gemeente waar de betrokkenen wonen, moet dat dossier inleiden.

Naar De Standaard donderdag bericht, heeft Tastenhoye de feiten bevestigd. Het gezin -de ouders spreken Nederlands en het kind loopt school- is de VB-politicus op zijn dienstbetoon komen vinden. “Ze verblijven al zes jaar in België. Het gaat niet om illegalen, hun procedure loopt nog steeds”, citeert De Standaard Tastenhoye. Guido Tastenhoye is voor Vlaams Belang de woordvoerder inzake illegalen en asielzoekers. Nauwelijks een week geleden haalde hij hard uit naar de betogers die in Antwerpen voor een meer humane asielprocedure ijverden. Filip Dewinter spreekt van een “inschattingsfout”. Volgens de Antwerpse kopman heeft zijn stadsgenoot zich laten leiden door “zijn hart en zijn emotie. (…) Ik ga dit Tastenhoye niet aanrekenen. Maar het is niet voor herhaling vatbaar”. (svr)

Hart en emotie: niet voor herhaling vatbaar.

Chinks in the armour, zeg ik daartegen. Of, bij nader inzien: op een vreemde manier wel weer consistent. Want het is niet zomaar dat het gebeurd is, uit de goedheid van zijn hart. Nee, het was naar aanleiding van dienstbetoon. Huhu. Moeilijk om nee te zeggen als het om echte mensen gaat hé.

Tastenhoye

En trouwens: nice comb-over there, meneer Tastenhoye (foto: VUM). Zo zouder er méér in de politiek moeten zitten!

3 reacties op “Verward Blok”

  1. “Filip Dewinter spreekt van een “inschattingsfout”. Volgens de Antwerpse kopman heeft zijn stadsgenoot zich laten leiden door “zijn hart en zijn emotie. (…) Ik ga dit Tastenhoye niet aanrekenen. Maar het is niet voor herhaling vatbaar””
    Hij heeft trouwens net zoiets gezegd toen hij tegenover Jean-Marie De Decker zat in één of ander VRT discussie programma: dat wat De Decker doet in de VLD (= andere standpunten dan de partij innnemen) niet zou kunnen in het VB.
    Zie, daar is hij ook weer consistent 🙂

Reacties zijn gesloten.