Afgeblazen

Grr. Ik heb een uur aan het kookvuur gestaan, om dan met een beginnersfout al mijn werk naar de kloten te helpen.

Ik ben kwaad op mezelf.

Het meesterplan: zoethout in stukken breken, laten koken, laten infuseren, laten koken, laten infuseren, suiker bij doen, uitkoken, karameliseren, koken, laten indikken, tot ik uiteindelijk een mooie dikke dikke stroop had.

En dan kreeg ik steken in mijn rug en dacht ik het allemaal wat sneller te laten afkoelen. Waardoor het goedje kristalliseerde.

Jaja, dat is allemaal te redden: wat vocht toevoegen en herbeginnen. Maar ik was het beu, en ik had pijn, en dus heb ik de hele pot maar in de pompbak in een grote kom water laten weken.

Eigenlijk best wel spijtig, want de smaak was veelbelovend, van mijn zelfgemaakte drop.

Elders over misschien hetzelfde

25.05.2013: Snel en gemakkelijk: gepocheerd ei | 18.03.2013: Armemensensousvide | 17.03.2013: Gelatine en goed materiaal | 12.01.2013: Zomaar | 25.11.2012: Eenvoudige garnaalkroketten | 21.10.2012: Improvisatielam | 03.03.2012: Improviseren: geen goed idee | 26.02.2012: Fouten bij het koken | 06.12.2008: Pâte de coings / dulce de membrillo | 06.12.2008: Gelée de coing / kweepeergelei

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.