Geen TV

‘t Is godverdomme proper. Ik kom thuis en de televisie werkt niet meer.

Een mens legt al snel het verband tussen de werken in de straat en de sneeuw op de beeldbuis, maar nee. Twintig minuten wachtmuziek bij de klantendienst van Telenet later: ergens moet er om onbestemde redenen iets mis gegaan zijn met een domiciliëring die dan plots een manuele overschrijving bleek geworden te zijn.

Waardoor de televisie sinds deze late namiddag afgesloten werd.

Meteen, nog aan de telefoon, betaald via Netbanking: van zodra ze weten dat de betaling plaatsgevonden heeft (morgen dus, vermoed ik), zullen ze proberen binnen de tien dagen de televisie weer aan te sluiten, afhankelijk van wanneer er een technieker in de buurt is.

Pfff. Ik ga denk ik de harddiskrecorder bij mijn ouders dumpen en daar de paar programma’s op laten nemen die ik echt wil zien. Alhoewel ik me nu zo meteen niet echt iets voor de geest kan halen, eigenlijk.

Elders over misschien hetzelfde

22.01.2008: Ruthlessly efficient TV viewing | 15.07.2013: Elementary | 01.10.2012: Crimi Clowns | 22.09.2012: History repeating | 19.09.2012: Verbouwingen: de kasten en de televisie | 26.07.2012: Telenet lanceert (2): een dooie mus | 26.07.2012: Telenet lanceert | 20.07.2012: De top 11 tv-intro-songs aller tijden | 13.07.2012: Taxon Web | 30.06.2012: Draadboel (vervolg)

9 Comments

  • IPTV!

    Maar dan moet je natuurlijk ook je Telenet aansluiting betaald krijgen. Gelukkig is het aan- en afsluiten van die maar een administratieve formaliteit die centraal uitgevoerd wordt en bijgevolg slechts afhankelijk is van de sympathieke maar niet altijd even snelle bureaucratische administratieve backoffice die de boodschap overbrengt aan de immer vriendelijke maar daarom niet veel snellere technische backoffice om 1 schamel vinkje te verzetten op hun gigantisch ERP platform die dan de boel – batch gewijs veronderstel ik – doorstuurt naar ergens iets wat een regioswitch moet zijn om een poort/macaddress opnieuw uit de blacklist te halen.
    Edoch best wat minder rompslomp langs de userkant.

    Niet te ver laten komen anders wordt je – ervaringsdeskundige als ik ben – uit het technisch platform gebonjourd en kan het inderdaad iets langer duren (tenzij je commercieel iets meer betekent dan een residentiële klant).

  • Pingback: San’s Weblog » Blog Archive » TV

  • ik zou het niet speciaal missen, maar dat is dus wel ALWEER een goed voorbeeld van de superservice bij Telenet… kan er ook al boeken van volpennen eerlijk gezegd… ben zo al eens afgesloten geweest van inet, tv en telefoon omdat ze de buren kwamen afsluiten en de technieker had per ongeluk tegen mijn kabel gestoten waardoor die los zat… na half uur met die domme helpdesk die me wou wijsmaken dat er werken waren in de straat (niet dus) en ook nog eens voorstelde dat ik een paar buren ging aflopen om te vragen of daar problemen waren (terwijl ZIJ een straatping kunnen doen en zo direct zien of er bij de buren nog problemen zijn)… anyway, akkoord gegaan met een technieker die ik betalen moest indien het probleem toch bij mij lag… had geluk en paar uur later toch een technieker gezien (heel vriendelijke mens trouwens) en na een kabeltje terug inpluggen was alles ok… lang leve Telenet dus 😉

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.