Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Inkopen

De techniek laat ons in de steek.

Built-in obsolescence, daar draait de wereld rond.

De DVD-speler, twee jaar oud, had het al opgegeven. De computer is geen drie jaar oud en de ventilator doet zijn werk niet meer honderd procent.

Wij hebben in de keuken een klassieke koelkast met zo’n klein vriesvak erboven, een staande half-koelkast-half-diepvries, en dan nog één klein diepvriezertje.

Koelkast één is voor yoghurt en melk en beleg en boter, en eigenlijk alles behalve wat in koelkast twee zit: drank en cola en kaas. De drie diepvriezers allemaal samen zitten chronisch vol, zonder enig systeem.

En nu heeft één van onze diepvriezers, toegegeven de oudste die al twintig jaar meegaat, de geest gegeven. ‘t Is ze zeggen; het rubber afsluitdinges, eum, sluit niet meer af. Het is verstorven. En dus staan er nu boodschappen vóór de deur om ze toe te houden.

Nu, ik vermoed dat we die deur, of beter dat rubbertje, wel zouden kunnen repareren, maar uiteindelijk is het misschien wel eens tijd om gewoon een goeie diepvries te kopen.

…en dus zijn we vandaag naar de winkels gaan kijken. Media Markt, om te beginnen, want we hadden toch een DVD-speler nodig, en daarna Vanden Borre.

Eigenlijk maar één diepvries gezien die mij aanstond: een Bosch GSP34490. Bijna twee meter hoog, 61 cm breed en 60 diep, met een inhoud van 249 liter.

Sandra met diepvries Diepvries

Niet echt om naar huis te schrijven qua esthetiek, maar ook niet onnoemelijk lelijk. Kostprijs 907 euro. Hm. Bij Vanden Borre hebben we een witte versie gezien, maar die zag er echt wel goedkope kwaliteit uit—stukken die er afvielen en zo. De schuiven zagen er ook eigenlijk maar rammelig uit, dus eigenlijk: geen idee.

We zochten trouwens ook naar gewone koelkasten, zonder diepvriesvak en zonder aanpalende diepvries, maar daar hebben we helemaal geen succes gehad: niets te vinden.

Eens naar een winkel voor professionele keukens zoeken of zo? Zo van die aluminiumenen inoxenen toestellen, van professioneel en zo.

De DVD-speler is uiteindelijk trouwens een LG RH7900 geworden, zo’n DVD– en harddiskrecorder. Stijf gemakkelijk: neem stapels programma’s op op de ingebouwde harddisk, knip er desgewenst met de ingebouwde editor valste starten, uitlopers en eventuele reclameblokken uit, en al wat eventuele te behouden is, kan op DVD geschreven worden.

Proper gerief.

11 reacties

 1. Deftig, dat DVD ding. Heb je nu een diepvries gekocht, ja of nee? 😛

 2. Nah. Niets naar onze goesting gevonden.

 3. Ha! Grappig om te zien hoe die drie pagadders van jullie die VDB winkel ‘omtoverden’ tot speeltuin!

 4. Heb propere koelkasten gevonden, eentje 270l en een andere 350l, en een paar goede diepvriezers. Zal referenties meebrengen…

 5. En ja, goedkoper. Inox gevallen: zijn niet magnetisch. Sandra heeft liever deuren waar je magneetjes kan op kleven: plezant voor je vader die graag magneetjes koopt!

 6. A+ maar, kan beter 😉 Net een A++ diepvries gekocht, 172 kWh verbruik per jaar voor 250l is toch niet slecht? Je moet maar eens bij Liebherr kijken. Ook inoxen, ook professionele, …

  http://be.liebherrinfo.nl/

  Ps Ik heb er geen aandelen bij 😉

 7. Al eens bij Huis Mortier geweest? Vriendelijk zijn ze er niet, maar ze hebben er wel veel deftige vriezers.
  En hoeveel kost dat dvd-ding? Lijkt vree interessant!

 8. Um, die dvd-dinges was denk ik 300 euro of zoiets. Wel een enooorm gemak!

 9. Al onze grote toestellen komen van bij Mortier (Ham, Gent) en wij hebben nog niet ondervonden dat ze niet vriendelijk zijn. Trouwens, wij hebben daar enkele jaren geleden een grote koelkast gekocht zonder diepvriesvak (wat meer plaats binnenin oplevert, hoewel ze soms nog te klein is …) van Bauknecht. Nog veel succes.

 10. Ik ben vorige week toevalligerwijs in de mediamarkt in Antwerpen beland (in die gallerij aan ’t station en de zoo en al), en ook eens gaan verdwalen tussen de diepvriesers en frigo’s. In Brussel hebben ze grote mediamarkten, maar die in Antwerpen is gigantisch.

 11. Verleden week met de madame een wasmachine voor haar en een blender voor ons gekocht.

  Even de moeder bellen om de Test-Aankoop te citeren en daarna de madame laten kiezen.

  Den tijd van ’t jaar hé.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑