Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Arnacque

Ik moest nog wat paaseieren kopen voor nu zondag voor de kinderen, wist mijn madam mij te instantmessengen vrijdagmiddag.

Ik werk in Brugge, en op weg naar het station van op de Dijver waar ik mijn dagen slijt, passeer ik zo ongeveer zesentachtig winkels die chocolade verkopen—ik zweer het, als wij nu in de middeleeuwen waren, waren de machtigste gilden niet de wevers of de blekers maar de chocolatiers en de kantslijters—dus zó moeilijk zou het niet zijn om iets goeds te vinden, dacht ik.

Ahem.

Kijk, uit principe trek ik mij niet aan hoeveel eten mij kost als ik het koop: als we daaraan zouden beginnen, is het einde niet in zicht en kunnen we zo goed een maandbudget gaan opstellen of zo. Nee, eten is eten, en mensen die zich afvragen hoeveel dat kost, zijn verkeerd bezig.

Maar!

Zo ongeveer de goedkoopste winkel die ik vond, vroeg nog 8,50 euro voor een minuskuul plastieken zakje met een mini-paaseitje of zes erin. Dàt was me toch wat des Guten zuviel.

Nee, vandaag gewoon bij de bakker om de hoek voor 12 euro een zak paaseieren en drie grote chocoladene paashazen (twee wit, één melk) gaan halen.

Dat ze in Brugge niet beschaamd zijn… en dat ik mij daarbij afvraag hoe gewone mensen dat daar doen: gaan die dan buiten de stad boodschappen doen? Want in de stad zelf lijkt het alsof alles, van paaseieren tot een steak of zelfs een zak frieten, stapels duurder is dan in Gent. Waar toch ook toeristen rondlopen.

7 reacties

 1. En ik mot nog een taart zien te versieren voor maandag! Hoe? Want ze vandaag kopen en in de koelkast bewaren zal moeilijk gaan… (ze zal op zijn tegen maandag, en morgen kom ik voor 13 uur mijn nest niet uit)

 2. Wij gaan hier nooit shoppen in die chocolaterie winkels in het centrum. Zoals elke slimme mens: in de Colruyt of bij de bakker om de hoek.

 3. Ha!

  Wat beter dan een schoonbroer annex chocolatier te hebben (en in de winkel daarnaast een zus met een bierschop) in het overtoeristische Brugge…

 4. Bardzo fajna stronka, chętnie ją odwiedzam, tak trzymać i naprzód!

 5. Tja, moest Gent nu ook het centrum van de wereld zijn gelijk Meer (en al de rest is parking), de mensen zouden er ook alles duur aankopen.
  Maar Gent en Brugge, het is een verschil! En naar welke kant de balans buigt, je ne sais quoi, maar dat ‘em buigt: how baas!

 6. Volgens mij denken ze daar in Brugge dat alles een specialiteit van hunne kant is! 😀

 7. Wij gaan ook gewoon bij de bakker om de hoek?

  En Brugge is toeristisch uitgebuit, ja. T’is niet dat je het niet verwachtte he Michel 🙂

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑