Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: juni 2006 (page 1 of 10)

Kindjes

Zelie, bijna zeven jaar geleden, bijna drie maand oud:

Zelie, drie maand oud

Anna, vandaag, net drie maand oud:

Anna in haar bed

*smelt* (nee?)

links for 2006-06-30

Vakantie!

Hoera hoera hoera, ‘t is vakantie!

Euh, wel, nu ja: ik heb een dagje vakantie genomen om de logistieke problemen rond de laatste schooldag wat op te vangen waar nodig.

En maandag weer werk, dat wel. Maar toch: een mini-verlengd weekend.

De laatste dagen dat Zelie thuis is ook, want maandag vertrekt ze op kamp. Ze zal bijna twee weken weg zijn: eerst met de scouts, en dan meteen erna in De Panne. Ze belooft een papieren dagboek bij te houden, maar ik ben er niet echt gerust in. Bijna twee weken weg, van maandag tot de volgende zaterdag, da’s bijna een eeuwigheid.

Volgende week zitten we met drie kindjes in plaats van vier, en de week daarna zou het kunnen dat we met nog eentje minder zitten: volgende zaterdag en zondag gaat Louis ook naar De Panne, op Try-out. Als hij er geen al te grote problemen van maakt, blijft hij samen met Zelie, maar in een andere groep, ook tot de 15de in De Panne.

Mensen dat gaat aardig doen.

Flock

In mijn mail zonet:

Greetings!

Early pioneers, you are receiving this note because you signed up for notification of Flock updates way back when. Since then we haven’t notified you of any updates. After many months of hard work, here we are, letting you know that…the Flock Beta is finally here!

So, we imagine you might have one of the following reactions below:

A) Ohmigod! This is great news! Where can I get it???
B) Flock, they’re still around? Lemmie see what they are up to.
C) Stop bothering me.

Flock, the company, launched to a lot of press coverage (some might even say hype) last October, at a time when our product was in developer preview and not quite ready for everyday use. Since then, we have spent a lot of time listening to people and figuring out how to make a better browser.

Here is Bart’s summary on the release from his recent blog post: “For this release, and for at least the next year or so, we are primarily focused on supporting the social dimension of the web, and on bringing information closer to the user. Right now this includes a heavy emphasis on the photo experience (from upload through discovery to notification), RSS support, dramatic improvements to the search box (including a new take on favorites), and blogging.”

While there is a lot of work ahead of us, we are really proud of what the team has done and are eager to get your feedback. Please let us know what you think – try Flock by downloading it at http://www.flock.com/download

Kind regards,

The Flock Team

P.S. Make sure to check out the Flock Blog to stay current on the latest happenings at Flock.

Ik zat in categorie B.

En ik kan de eerlijkheid van de mail wel smaken, al zou ik “lemme” geschreven hebben en niet “lemmie”, zou ik er een proper geformatteerde mail gemaakt hebben, én zou ik hem persoonlijker gemaakt hebben.

Maar goed, Flock dan maar gedownload, ook al omdat er uit de blogosfeer geluiden komen (sorry, geen links gevonden op 1–2–3) dat het (deze keer écht) de moeite waard is.

>brzt<

Misschien dat het zeer goed is, maar

A) het is trager dan om het even welke andere browser die ik staan heb

B) ik slaag er niet in om een verbinding te leggen met Flickr

C) had ik al gezegd dat het enorm traag is?

Grmbl.

De toekomst

Zelie is vandaag met haar rapport thuisgekomen. Monsterscores, 97.2% en zo.

Maar daar wou ze niet over schrijven, vandaag. Wel over wat ik meen te herkennen als de laatste aflevering van Walking With Dinosaurs. Stikkende dinosaurussen, niet meteen wat ik in het eerste leerjar zou spelen voor de kinderen.

Maar alla.

Gevraagd wat Zelie zou willen doen, en ik bedoelde eigenlijk “deze vakantie, die morgen begint”. Het antwoord:

Ik wil later twee dingen worden en twee dingen doen. Ik wil juffrouw en mama worden, en tennissen en viool spelen.

Al denk ik dat ik liever een blaasinstrument of piano zou hebben dan viool, en al zou dat tennis ook iets anders mogen zijn: ik kan ze geen ongelijk geven voor “juffrouw” en “mama”.

Failliet

Gisteren al zo’n link gevonden, en vandaag, via Kottke, nog één.

Magnifiek: neem een kunstwerk, post het op een forum—Belgium Digital, Flickr, whatever—en laat het beoordelen door de zogenaamde experten.

La-chen!

Maar naast het humoristische aspect: toch wel stof voor nadenken, nee?

Del.icio.us op 29 juni 2006

Oei ai

Nic Balthazar.

Met familie en vrienden wellicht een fan-tas-tische mens. In het echt zonder enige twijfel ein ganz toller Typ. Tussen pot en pint… enfin, u snapt wat ik wil zeggen.

Maar op televisie… aaaargh wat een ongelooflijk akelige kerel!

Eénkijkend Vlaanderen wordt nu al dàgen aan een stuk onderworpen aan zijn aankondigingsfilmpje voor Fata Morgana. Iets over Schotland en zo.

Het moet zijn dat er een wriemelend beestje in zijn schoen zit, of een klein hondje dat zich onder die kilt in zijn Delen vastgebeten heeft, want niet één, niet twee, maar drie keer op rij laat Nic ons weten dat hij pijn heeft.

“…in het gezelschap van twee échte Schotse clanleiders. Ai. En dan wil ik graag 5000 rosse mensen het Schotse volkslied horen aanheffen. Aai. Ik zie dus van die Haailand Geems met minstens acht van die hééérlijk van de pot gerukte disciplines. En tenslotte natuurlijk een echte taptoe met laat ons zeggen minstens 200 doedelzakspelers.  Siejoe in Skotlant. Aaaaaai.

Ik mag hopen dat het tegen zaterdag alsnog goed komt.

Late Night

Dringend tijd dat we zowel Conan O’Brien als Stephen Colbert hier in België kunnen ontvangen. YouTube zijn maar kleine stukjes, en de Slechte Websites, dat begint aan te tikken qua bandbreedte.

Een oudje maar een goedje:

Geschreven al luisterend naar: Kris Kristofferson – A Moment Of Forever – Johnny Lobo

…and pigs fly

Waar gaan we het schrijven: Olvis volgt Marcel op. The inmates are running the asylum!

Geschreven al luisterend naar: Carl Philipp Emanuel Bach – 6 concerti per il cembalo concertato accompagnato da due violini; violetta e basso; con due corni e due flauti per rinforza – Concerto, Wq 43, 3 in Mi bemolle maggiore 2

Compatibel

In de vroege jaren ‘80 hadden wij thuis een Apricot F1.

Prachtige computer, design, draadloze keyboard en trackball, GEM als windowing environment—we spreken hier nog vóór Windows.

Er was maar één dingetje dat een beetje tegenstak: het was niet echt een IBM Compatible, zoals dat toen heette. “95% compatibel” was de term die wij ervoor gebruikten, geen idee of dat ook in de marketing zo gezegd werd.

Gevolg was dat alles wel werkte, maar alleen min of meer. WordPerfect, toen nog van SSI, deed het wel maar de functietoetsen waren anders. DOS werkte wel, ongeveer, maar Flight Simulator niet, en andere toepassingen maar half. Dat soort dingen.

Een tijd later had ik mijn eerste echte eigen IBM Compatible-toestel: een Tandy 1000 EX. Wel helemaal compatibel, maar slechts met 256 K geheugen en één 5.25 inch floppy. Geen harddisk, nee meneer.

Die Apricot en die Tandy hebben me een afkeer van niet-standaard gegeven, soms bijna tot op het irrationele af. Ik heb geen zin om op een licht of zwaar afwijkende configuratie te zitten zoeken naar waarom het in de soep loopt: jàren aan een stuk heb ik daarom Intel gekocht en geen AMD, zelfs toen er al lang geen problemen meer waren met niet-Intel-processoren.

En nu recent komen we hetzelfde tegen, vermoed ik, als wat er met Lotus 1–2–3 gebeurde op de Apricot: een bepaalde WordPress-installatie werkt perfect op één server met Apache, maar geeft 500 – Internal Server Error op lighttpd. Waarom? Geen mens die het weet.

Misschien een bug in lighttpd ergens: de error logs zeggen in ieder geval vreemde zaken.
Voor hetzelfde geld: een slecht geprogrammeerde plugin, die in combinatie met een andere plugin een combinatie van fouten genereert, waarbij Apache net iets meer vergevingsgezind is.

Maar wat er ook van weze: aargh! Niet-standaard-dingen!

Enfin, dat van mijn gemoed geschreven zijnde: naar bed. Dat ik morgen (straks) niet opnieuw in Oostende wakker word.

Gezelle

‘t Is nu niet omdat ik twee keer per dag langs zijn standbeeld in Brugge kom, maar vandaag waren er twéé kwisvragen-of-sorts op televisie die met Guido Gezelle te maken hadden, en ik wist ze alletwee!

In 1000 zonnen & garnalen was de vraag “vervolledig o krinklende winklende waterding…”

Ah tiens, “met ‘t zwarte kabotseken aan / wat zie ik toch geren uw kopken flink / al schrijven op ‘t waterke gaan”, natuurlijk!

En daarvoor, in Blokken, was de vraag wat een abeel was—een vis of een boom. Abeel! Van Bonte Abeelen! “Wit als watte, en teenegader groen / is ’t bonte abeelgeblader”!

In mijn geheugen gegrift, meneer. Voor altijd. Samen met  “Een Schalkaard had een bie gevaân / en hield ze bij heur vleeren” (dat ook mijn grootvader, 70 jaar nadat hij het geleerd had, nog vanbuiten kende), en met het bijna free jazzende “Puit kruipt uit” dat zo men wil eindeloos kan uitgesponnen worden (“Ge zoudt mij pekken / ‘k Een doe / G’een doet / …” tot uiteindelijk het verlossende “Pekke zei de kraaie / K’hen ‘t gepeisd, zei de puit”).

Zouden ze op school nog Zuid en Noord hebben? En zouden ze nog Guido Gezelle van buiten moeten leren?

Somehow I doubt it.

Angstpsychose

Komaan mensen, il faut vraiment pas pousser bobonne dans les orties hé.

Op Canvas zitten een dame van Childfocus en een dokter kinderpsychiater te vertellen dat het gevaar er altijd zal zijn, en dat de kinderen er voor gewaarschuwd moeten worden maar dat we nooit meer kunnen doen dan de risico’s iets minder groot te maken, en…

Hey, ik heb een uitstekende tip voor ouders die niet graag hun kinderen ontvoerd zien worden.

Tip #1: zorg ervoor dat u niet om twee uur ‘s nachts stiepelzat op café zit terwijl uw kinderen van 10 en 7 op straat aan het spelen zijn.

Zeveraars.

links for 2006-06-28

True story

Een belangrijke groep in het Brusselse heeft al een hele tijd een website.

Het is een groep met verschillende doelpublieken in binnen– en buitenland. Met verschillende boodschappen en dignen te zeggen en te verkopen.

Ik weet niet of ze er helemaal uit zijn wat hun doelpubliek precies is, en welke boodschappen ze precies willen overbrengen bij hun doelpubliek. Ik weet zeker dat ze er geen flauw idee van hebben hoeveel mensen er naar welke pagina’s van hun bestaande website gaan kijken. Ik weet nog zekerder dat ze geen idee hebben wat mensen van hun website vinden, en of hun boodschappen, wat die ook zijn, overkomen.

Nu moet de website aangepakt worden. Wat doe je in zo’n geval? Wat is in zo’n geval het allereerste probleem dat je aanpakt?

Een evaluatie van wat er nu is? Een strategie opstellen? Een project definiëren? Een meeting met alle stakeholders, en met mensen die van websites afweten erbij?

Nee hoor: een stagiair aannemen om de website te vernieuwen. En wat is haar eerste vraag aan de mensen die van websites afweten? “In welk formaat moet de inhoud aangeleverd worden?”

Inderdaad. Zucht.

We zijn in België door de band nog heel erg ver van professioneel websites maken.

Geschreven al luisterend naar: Tori Amos – Strange Little Girls – Time

« Oudere berichten

© 2019 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑