Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Bedrieger!

Dit beest, zo ongeveer even groot als een vingertop, zat op een afsluiting in hartje Brussel.

Ik had geen macro-lens bij, alleen mijn el cheapo 50mm, ‘t wil dus wel wat zeggen voor de grootte van het beest dat ik deze foto kon nemen:

Mug

Ziet er vervaarlijk uit, vele keren groter dan een normale wesp, zo’n angel-achtig ding achteraan, brr!

Wel: nee dus. 🙂

‘t Is een bedrieger, en van dichtbij zie je het meteen: haltertjes in plaats van een tweede paar vleugels zoals een wesp zou hebben. Een lid van de diptera en niet van de hymenoptera.

Een langpootmug begod! Meer specifiek: een gele kamlangpootmug, Ctenophora ornata. Niet meteen heel erg veel voorkomend in Vlaanderen, en dan nog vooral in vochtige bossen, waar de larven in rottend hout zit.

Die goed doet, goed ontmoet. En dat ik verdju niet meer op stap mag zonder macrolens en ringflits. 🙂

4 reacties

  1. Da’s met de 50mm getrokken? Raar, want ik heb ongeveer dezelfde lens denk ik (AF Nikkor 50mm f/1.4D), maar daar kan ik volgens mij nooit zo’n klein grut mee trekken, zeker niet op die resolutie. Het bereik is gewoon te klein (0.45m is het dichtste volgens de lens)…

    Of mis ik een trukje?

  2. Tiens. Ik kan mij niet inbeelden dat ik iets speciaals doe nochtans…

  3. Nee, waarschijnlijk niet, het zal wel aan mijn onkunde liggen. *ween*

  4. Ik zie op safari.zog.org dat je een 6T hebt, misschien komt het daardoor?

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑