Oude koeien

Grappig. Ik heb een ding morgen, en ik had daar een aantal oude Powerpoints voor nodig.

Nu, ik ben ervan overtuigd dat in presentaties geen ding onvoorbereid mag zijn, maar dat het er wel moet uitzien alsof het vanzelfsprekend is.

Dat er zo’n soort flow in zit, en dat het van de ene slide naar de andere vloeit alsof het allemaal spontaan is.

Dat op het einde van het verhaal van de ene slide al begonnen wordt aan de eerste zin van het verhaal van de volgende slide.

Dat de slides het verhaal ondersteunen en bijstaan, één element in het vanzelfsprekende samenspel tussen betoog en animaties en beelden en publiek en vragen en antwoorden.

Arhem.

Allemaal goed en wel, maar een half jaar na datum wil dat zeggen dat ik er geen flauw idee meer van heb waarom wat op welke slide stond. 😀

Elders over misschien hetzelfde

14.04.2008: Professionele communicatie anno 2008 | 29.02.2008: PPT | 16.02.2007: Slides ii | 19.11.2006: PowerPoint is fantastisch

3 Comments

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.