Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Asbakken verboden

Asbakken wekken de indruk dat er nog mag gerookt worden, en dus mogen ze vanaf volgend jaar niet meer in publieke ruimtes.

Leuk.

De maatregel gaat in tesamen met het rookverbod in de horeca.

Hoera!

14 reacties

 1. En daar ben ik dus niet even extatisch over. Dat ik in mijn horeca zaak (gesteld dat ik er eentje zou uitbaten) niet meer mag toelaten wat ik wil, is toch wel mijn eigen probleem, me dunkt. Een afgezaagd argument, maar ik vind ze als ex-roker nog altijd even valabel.

  Moesten alle nietanti-rokers nu eens gewoon de horeca zonder rookverbod negeren, zou dat wel een markt creëren. Maar blijkbaar is dat te veel gevraagd aan een lobby die zich liever wentelt in regelneverij (of regelnichterij, ik wil de gay-anti-rokers-lobby uiteraard niet achteruit stellen)…

  Asbakken wekken inderdaad de indruk dat er mag gerookt worden, uiteraard. Waar dienen die dingen anders voor?

 2. Ik ben zwaar pro compleet verbod + verwijdering van asbakken. Het zou een heel pak mensen die proberen te stoppen en het nog groter pak zogenaamde “party-smokers” de verleiding ontnemen om een sigaret op te steken op café.

  Toch roken? Buiten plaats zat. Of op privé-terrein, maar een café reken ik daar niet bij.

 3. Rokers lijken heel erg op honden, me dunkt.

 4. maar ze hebben al lang iets nieuws gevonden… zonnebaden 😛

 5. Michel,

  enige verduidelijking is wel op z’n plaats… Labrador, poedel, king charles cavalier,…? En waarom?

 6. @Mike: ze zijn dom. En ze stinken.

 7. Hoezo verduiidelijking? Honden stinken, de link is vlug gelegd… 🙂

 8. Allemaal tesaam: honden zijn dom en ze stinken. De toekomst is aan de katten!

 9. OK… dat ze wel eens kunnen stinken is waar. Nu stinken rokers enkel als ze gerookt hebben, bij honden is dat toch hun lichaamsgeur.
  i. Maar laat de toekomst niet aan de Siamese katten, die staan qua domheid op hetzelfde bedroevend lage niveau als de dalmatiërs!

 10. …maar wél veel gemener. Smerige beesten dat dat zijn! Siamese katten zijn, denk ik, de honden onder de katten. 😀

 11. maar honden kunnen zooo lief zijn,
  mits de juiste africhting natuurlijk
  en dat is men nu ook aant doen met de rokers…

 12. Is het dan beter dat rokers hun sigarettenpeuken voor je deur achterlaten.

 13. Smoker’s Outpost, wahargh.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑