Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Terug!

Kerygma is terug, sinds vannacht ergens. Dàgen uit de ether geweest.

Het is akelig hoe machteloos een mens is als het om dergelijke zaken gaat: ergens staat een computer met het resultaat van weken, maanden, jàren leven op het internet, en dat kan zomaar weg zijn. Reddeloos verloren.

Want wie heeft dat allemaal gebackupt staan? Ik in ieder geval niet, of toch zeker niet alles. Apple kwam gisteren aanzetten met Time Machine. Ik zie ze graag een oplossing vinden voor het probleem van de virtuele aanwezigheid van mensen: pak mijn dingen.

Inhoud staat verspreid over vier of zo hostingbedrijven en wie weet hoeveel servers, in databases links en rechts, op een aantal zelfgemaakte sites in ColdFusion, dan nog in een paar wiki’s, een stuk op Flickr, een stukje op YouTube, dan nog wat TypePad, wat WordPress.com, wat LiveJournal, wat dingen op Gentblogt…

Zucht.

Niet te backuppen.

Niets aan te doen, vermoed ik?

Onthechting zeker?

5 reacties

  1. ik zou graag willen weten wat hoop geloof en liefde is in chinese tekens ik hoop dat u kunt helpen alvast bedankt…..

  2. Ben blij dat ze terug is, want deze meneer van de Muide leest niet alleen deze weblog. 😉

  3. het leukste is dat ik niet eens *wist* dat ik terug was.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑