Terug!

Kerygma is terug, sinds vannacht ergens. Dàgen uit de ether geweest.

Het is akelig hoe machteloos een mens is als het om dergelijke zaken gaat: ergens staat een computer met het resultaat van weken, maanden, jàren leven op het internet, en dat kan zomaar weg zijn. Reddeloos verloren.

Want wie heeft dat allemaal gebackupt staan? Ik in ieder geval niet, of toch zeker niet alles. Apple kwam gisteren aanzetten met Time Machine. Ik zie ze graag een oplossing vinden voor het probleem van de virtuele aanwezigheid van mensen: pak mijn dingen.

Inhoud staat verspreid over vier of zo hostingbedrijven en wie weet hoeveel servers, in databases links en rechts, op een aantal zelfgemaakte sites in ColdFusion, dan nog in een paar wiki’s, een stuk op Flickr, een stukje op YouTube, dan nog wat TypePad, wat WordPress.com, wat LiveJournal, wat dingen op Gentblogt…

Zucht.

Niet te backuppen.

Niets aan te doen, vermoed ik?

Onthechting zeker?

Elders over misschien hetzelfde

04.07.2012: ’t Is geen leugen of racistische praat als ik “naar verluidt” en “blijkbaar” zeg en als het een vraag is hé meneer de juge? | 01.04.2012: Verloren voorwerpen: goed bezig | 28.03.2012: Siegfried Bracke noemt Daniël Termont “pathologische leugenaar” | 25.02.2012: Hypster | 05.12.2011: Links voor 5 december 2011 | 19.07.2011: Signing off | 20.09.2008: Oh, de dataclassinformatie stond niet op de syncdiensten. Zeg dat dan! | 17.08.2008: Pretpark | 02.04.2008: Blackberry (0.75) – zucht | 31.03.2008: Moe

5 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.