Websites

Dreamhost: het verschil tussen communicatie en geen communicatie.

Als ze nu nog iets zouden doen aan hun helpdesk… alhoewel: you get what you pay for, en ik betaal er praktisch niets. Dus ik mag niet klagen, vermoed ik.

Ik ga denk ik in de volgende weken toch nog eens een poging in de richting doen van Dreamhost: een website maken met Drupal.

WordPress is hoegenaamd niet verkeerd om een weblog mee te maken, maar als er voor een gegeven pagina meer dan honderd queries moeten over en weer gesleurd worden naar de database, dan is er toch wel iets ernstig mis met hoe het allemaal werkt.

Doe het dan zelf beter?

Nah: mijn dagen van het-wiel-opnieuw-uitvinden zijn nu echt wel definitief voorbij. Ja, een website als Gentblogt is niet moeilijk opnieuw te maken in PHP of iets dotnet-achtigs of java-achtigs (niet mis met ColdFusion trouwens). En ja, het zou allemaal veel performanter zijn en watnog. Maar ik heb er niet de minste zin in.

Bouw betere plugins voor WordPress?

Tja. WordPress en plugins, ‘t is wat. Als je je houdt aan de regels van een platform als WordPress, en het allemaal proper volgens de regels doet, dan werk je noodgedwongen op een afstandje van de database zelf.

Logisch natuurlijk, zonder abstractie kun je zo goed een aparte php-pagina op de server zetten om je ding te doen, en to hell with portability.

In de praktijk komt het er bij een min of meer complexe WordPress-site, zoals Gentblogt er één is, uiteindelijk toch op neer dat je verbastaardiseringen gaat doen, en links en rechts een query bijschrijft, links en rechts in de core files van WordPress zelf gaat zitten moosen.

Wat dan uiteraard probleempjes geeft bij upgrades, zoals nu naar van 2.0.3 naar 2.0.4.

Zoek dan een ander platform?

Wel, ja dus. Ik ga eens proberen wat Drupal geeft. Op Dreamhost dus. Met een andere site van mij.

Het is alweer een tijd geleden dat ik nog eens een Drupal in gang gestoken had, en toendertijd nooit echt voorbij de basics gegaan, maar nu ga ik het eens echt en volledig doen. Om te zien. Eerst met een eigen site, misschien Tuinsafari die toch dringend eens een update moet krijgen, en dan eens zien hoe eenvoudig of moeilijk ik er alles wat Gentblogt nu doet, in krijg.

Ik had een trouwens tijdje geleden Daisy proberen in gang stampen, maar da’s vastgelopen op de één of andere syntaxfout ergens. Ik zal er Steven eens mee lastig vallen als hij terug is uit Frankrijk. :)

Geschreven al luisterend naar: Boudewijn De Groot – Het eiland in de verte – De vondeling van Ameland

Elders over misschien hetzelfde

16.02.2008: Een nieuwe website, en dergelijke | 28.12.2007: WordPress naar Drupal | 24.09.2012: For fuck’s sake, Drupal! | 19.08.2012: Variabelen en scoping en dink | 18.08.2012: Er is een eerste keer voor vanalles | 05.12.2011: Links van 12 november 2011 tot 5 december 2011 | 23.09.2011: Een sliderken | 31.08.2011: Van gold plating | 28.08.2011: Hoepels | 22.08.2011: Spannend hoor

9 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.