Archief voor oktober 2006

 

Allen daarheen!

zondag 1 oktober 2006 in Politiek, Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Eerst eten, en dan met twee van de vier op de tram naar Sint-Pietersstation, hoezee!

0110_affiche_gent

En voor één keer met GSM op stap, kwestie van afspreken en dingen. Ik hoop zó dat ik hem nodig al hebben omdat het er zwart van het volk loopt.

Del.icio.us op 1 oktober 2006

zondag 1 oktober 2006 in Links. Permanente link | Geen reacties

0110 (ii)

zondag 1 oktober 2006 in Music, Politiek. Permanente link | 15 reacties

‘t Was wijs. Spijtig dat mijn rug tegensputterde en dat ik niet ben kunnen blijven voor Sioen en Tura en Lotti, maar ‘t Hof van Commerce en Vos en Monza waren ruim redenen genoeg om het uitstekend te vinden.

Het concert in de frontstage doorgebracht, en me stomgaweg niet gerealiseerd dat ik eigenlijk heel de tijd over en weer naar de VIP-tent had kunnen gaan, en de hele dag had kunnen schmoozen en (vooral!) gratis eten en drank had kunnen binnenschoeberen.

En ook wel spijtig dat ik niemand die ik kende (allez ja, buiten Bruno en Dimi en later Jeroen, maar die waren ook allemaal foto’s aan het nemen) heb gezien, buiten Ilse even hallo en Eva ook even hallo. Euh, en Beau natuurlijk, tegen wie ik IRL nooit weet wat gezegd. :)

Volgende keer beter!

Ai, krak, oei, knerts

maandag 2 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Kent ge dat, zo rugpijn? Zo’n gevoel in uw rug alsof er een stuk been in uw ruggengraat twee jaar geleden niet goed teruggegroeid is en nu op de dool is in uw ruggenmergkanaal?

Zo’n gevoel alsof het titanium dat ze twee en een half jaar geleden in uw rug gespijkerd hebben, nu besloten heeft om acute metaalmoeheid te vertonen?

Zo alsof het elk ogenblik zou kunnen doorschieten, en dat er een metalen staaf aan één kant in uw longen zit, en aan de andere kant dóór uw vel, dóór uw hemd en tot in de rugleuning van de trekzetel springt?

Nee?

Ah, euh. Carry on then. Carry on.

Ik ging naar een concert en ik zag…

maandag 2 oktober 2006 in Foto's, Music. Permanente link | 15 reacties

Veel volk, van Gent en ook van heinde en verre gekomen. En op den duur veel zeer nat volk.

Publiek

Publiek

Publiek

Meisjes in de regen

Veel mooie madammen:

Hadise

Isabelle Adam

Liesbeth De Wael

En veel goeie muziek (dat laatste niet noodzakelijk onverenigbaar met het vorige, overigens):

Thé Lau

Stijn Meuris

Living Roots

Kommil Foo

Abdelli

Abdelli

Serge Buyse

Flip Kowlier

Gabriel Rios

De toetsenman van Luc De Vos

Luc De Vos

Meer foto’s alhier op flickrdr, alsmede slideshowgewijs.

Nina!

maandag 2 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Vers geboren!

Proficiat, en dingen!

Wheee!!

dinsdag 3 oktober 2006 in Politiek. Permanente link | 4 reacties

Zet hedenavond allemaal uw televisie op Ter Zake! Als alles goed gaat, zal Lien Braeckevelt, de sympathiekste nummer acht van de socialisten deze gemeenteraadsverkiezingen in Gent, live de ether in gaan.

En deze keer niet alleen in de achtergrond te zien zitten blinken, maar very much in de voorgrond, heeltegans live en heeltegans met filmpjes en alles erop en eraan!

Ik ben al helemaal plaatsvervangend nerveus op voorhand. :)

En trouwens, voor wie geen televisie heeft maar wel van plan zou zijn morgen vroeg op te staan en naar de radio te luisteren: drie woorden en à bon entendeur, salut. Voor. De. Dag.

’t Is ook maar om te zeggen dat dat hoegenaamd niet evident is, en dat het toch wel serieus de verdienste is van uiteraard de kandidaat zelf maar ook van een uitstekende campagne met bijhorend uitstekend campagneteam.

Protest!

dinsdag 3 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

Geachte NMBS,

Sympathiek van u, dat de tweede klasse tegenwoordig comfortabeler is dan menige eerste klasse elders. Een pluim voor het rijcomfort: toekomen of vertrekken gaat niet meer gepaard met exorbitante G-krachten, de zetels zijn beter dan veel bureaustoelen, en de voetsteuntjes zijn precies op de juiste hoogte geplaatst.

Ook proficiat voor het geluidsniveau in de wagons: geen tedunk-tedunk tedunk-tedunk meer zoals toen de dieren nog spraken, geen piepende remmen als de trein in het station toekomt, geen knarsende wielen als hij weer aanzet.

Beste NMBS, één ding moet me van het hart: uw conducteurs, krijgen die niet meer de instructie om de stations aan te kondigen of zo? En het piem-poem-geluidje bij het binnenrijden van Brugge, wie heeft u gezegd dat het een goed idee was om dat af te zetten?

Maar goed. Detailkritiek. Ik wil u hoedanook allerhartelijkst danken, beste NMBS, voor dat anderhalf uur extra slaaptijd vanmorgen, tussen 7u30 en 9u in de trein van Gent-Dampoort over Aalter en Brugge naar Oostende en dan weer terug naar Brugge. Het was bijzonder welkom, en bijzonder aangenaam.

Met vriendelijke groeten.

Mind

dinsdag 3 oktober 2006 in Computers en dingen. Permanente link | 24 reacties

Veel IT-achtige mensen zijn van die borderline asperger-gevallen, die een bijna onweerstaanbare nood hebben om informatie te structureren, en de hele wereld in structuur willen vatten.

Ik ben al jaren zot van databases, uiteindelijk al van jàren voor ik een computer ook maar van dichtbij gezien had. In de tijd dat ik in de bibliotheek van mijn vader die paar honderd nederlandstalige SF-boeken die hij had, in mijn kamer zette. Niet om ze te lezen, dat was tegen dan al gebeurd denk ik, maar om ze op fiches te zetten. Naam auteur, uitgever, jaar, originele titel, vertaler, samenvatting. Gevonden vreten voor databases, die fiches, jaren later.

Eerst nog in spreadsheets of spreadsheetachtige flat file databases—Lotes 1–2–3 en DataPerfect in OfficePerfect spring to mind—maar sinds dBASE II en dan dBASE III+ in echte relationele database.

Een paar jaar later, toen ik al een eigen PC had—Tandy 1000 EX ftw!—en toen ik notities wou nemen, ben ik verliefd geworden op gestructureerde bomen. Geïndenteerde lijsten in WordPerfect, met stijlen en een indrukwekkend glossenapparaat, aangemaakt en en onderhouden door middel van een al even indrukwekkend geheel WordPerfect-macro’s, en mànneken dat dat een fijn programma was.

Het staat me bij dat ik ergens in de lente van 1987 een kortstondige liefdeshistorie met een outliner begonnen ben. Iets in DOS, uiteraard, maar mijn geheugen laat me in de steek, de naam zou ik begod niet meer weten. Ik heb het niet meer dan een jaar of zo gebruikt, en het grote probleem ermee was dat alles in een custom formaat bijgehouden werd, en dat het niet meer te exporteren was.

Maar bomen, dat is gelimiteerd. Begin de jaren ‘90 had ik iets voor hypertext opgevat. Windows helpfiles, met links over en weer, en zelfgemaakte dingen in C++ (die, realiseer ik me nu plots, in syntax voor links wel wat weg hadden van Wikipedia-[]-dingen en zo). En een tijdje later, als ik al ernstig bezig was met hypertext-dingen, filmscripts en zo, HTML natuurlijk.

En dan heb ik ook altijd al allerlei dingen opgeschreven. In schriftjes, op papieren, in boekjes.

Al die dingen doe ik nog, en zal ik blijven doen. In Word, Excel, Access en SQL Server, in boekjes, op whiteboards, in HTML.

En ook, sinds eind de jaren 90, in MindManager. MM en ik: ‘t is een cyclische historie. Ik gebruik het een tijdje, en dan laat ik het weer liggen, tot ik het weer eens nodig heb, en dan laat ik het weer liggen.

Sinds een jaar of twee gebruik ik het weer wat intensiever, voor het ordenen van grote happen informatie. Voor informatie-architectuur van een website bijvoorbeeld: uitstekend geschikt. Voor het ordenen van uw ideeën bij een belangrijk rapport, of bij de voorbereiding van een langer artikel: MindManager heerst.

Ik werkte met een antieke versie voor TabletPC (© 2002), omdat die precies deed wat ik ervan verwachtte, en omdat ik de kost van een licentie niet kon verantwoorden. En ook wel: ik kon me eigenlijk niet meteen inbeelden wat er nog allemaal zou kunnen uitgevonden worden van functies dat ik echt nodig had.

Maar! nu ben ik overgestapt op MindManager 6.0. Omdat ik het gratis gekregen heb, via Whizpr, de vriendelijke mensen die een virale-marketing-weblogger-charme-offensief voeren in opdracht van MindJet. No strings attached, zeggen ze. Voel u vooral tot niets verplicht, zeggen ze. En ze lijken het nog te menen ook, dat ze rekenen op mond-aan-mond-reclame en goodwilcreatie en zo. Works for me.

Ik was zó al tevreden van MindManager. Nu ik de laatste versie heb, ga ik denk ik eens kijken hoe ik gebruik kan maken van de laatste nieuwe dingen die erin zitten.

Voor wie het ook wil proberen, gratis en voor niets: stuur een mailtje naar blog@mindjet.nl waarin je zegt welke versie (PC of Mac) van MindManager 6.0 je graag zou ontvangen, en per kerende krijg je een persoonlijke (écht persoonlijke, geen form letter! uitstekend, Whizpr!) mail met een link naar de installatiefile en een helemaal werkende, helemaal legitieme, echt commerciële en niet-tijdsgebonden licentiecode.

Mm_data

Good stuff.

Houd u in stilte bezig

woensdag 4 oktober 2006 in Games. Permanente link | Eén reactie

Productiviteit is voor heaumeaux. Hierzie. Ha!

No frills marketing

woensdag 4 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Heerlijk toch wel soms, de mannen van Dreamhost. Zoals deze bijvoorbeeld: ze lanceren een on-line winkel voor de verkoop van digitale files. MP3, beelden, films, om het even wat.

Uploaden naar Dreamhost, en verkopen. Eén voorwaarde: géén DRM. USP: eens gekocht, blijft de file gekocht, en kan de koper de file ten eeuwigen dagen blijven downloaden. En de verkoper betaalt $1 per gigabyte (eenmalige kost) om de files voor altijd op te slaan.

Hoe verdienen ze hun geld? Voor elke verkoop krijgen ze $0.50 en 5% van de totale verkoop. En voor de rest steunt het allemaal op hun al bestaande infrastructuur, natuurlijk.

Het zal me benieuwen of ze er golven mee gaan maken, maar het moet gezegd: qua marketing kan het tellen.

Op dit eigenste ogenblik is het ding in (early) beta, en ziet het er naar uit dat het even op zijn gat gevallen is: uploaden van files is me gelukt, te koop aanbieden ook, maar ik geraak gelijk niet meer binnen op de site zelf. Eens het weer lukt: ik heb er drie foto’s gezet, te koop voor $1. Als er één gekocht wordt, heb ik al 15x mijn vestering terug. :)

Poëzie!

woensdag 4 oktober 2006 in Internet. Permanente link | Geen reacties

Hoera! Spam doet tegenwoordig niet alleen stomme copy-paste op bestaande tekst om filters te verschalken, maar doet nu ook echte automatische tekstgeneratie!

A blotched polar bear takes a coffee break, and a prime minister living with a spider brainwashes a shabby salad dressing. When you see some dust bunny defined by the photon, it means that a nation daydreams. Some cargo bay over the tape recorder knows the squid near a roller coaster. Now and then, a hockey player related to some cab driver buries a lover around a movie theater.

An orbiting prime minister underhandedly shares a shower with an often federal ski lodge. Most people believe that a satellite falls in love with a loyal tape recorder, but they need to remember how ostensibly a load bearing burglar wakes up. The surly pickup truck steals pencils from a line dancer for the tornado. When the pathetic fairy rejoices, some earring gets stinking drunk. A spider of a nation conquers the familiar microscope. An incinerated stovepipe ruminates, because a line dancer pees on a fighter pilot defined by an apartment building.

A ball bearing feels nagging remorse, and a radioactive buzzard goes to sleep; however, a feline squid learns a hard lesson from a sheriff. Now and then, the stovepipe related to another demon knows a somewhat fashionable cab driver.

Vroeger, toen alles nóg veel beter was het nu al is, bracht ik menig uur door met het schrijven van alsmaar realistischere tekstschrijvers. Met allemaal types zin, en een eigen vocabularium, en eindeloos plezier gegarandeerd—maak zelf porno! schrijf zelf een ruzie! maak uw eigen scheldtirades!

Eén programma dat het fantastisch goed deed, was Babble [157 KB zipfile], een ondertussen 15 jaar oud DOS-ding dat niet alleen op basis van bestaande tekt remixes kon doen, maar ook tot vier teksten met elkaar kon mengen. 

Deze tekst gemixt met Bob Dylan’s Blind willie McTell geeft bijvoorbeeld:

There’s a central part in the river with partner organisations of slavery ships.  There’s a chain gang on the doorpost saying, “This land sets up institutional and tailor-made seminars, all the way from the College and building on a visiting faculty of the St. James Hotel.” 

God is in the training programmes. I can hear the hoot owl singing as they take care of the College network of excellence. In return, them charcoal gypsy maidens in Brussels are on the highway. These events can range from New Orleans to Jerusalem. 

Backed up by the Academic Departments of over 564 experts, nobody can sing the basis of the barren trees like European Documentation Centre.

And I know no one of the computer room, and I can strut their feathers well, I heard the ghosts of these activities are
custom-made for partners working with some fine young handsome man.  He’s dressed up like a woman by the Academic Departments of slavery ships.  I can hear the Development Office a-moaning. God is in Political Sciences, organises conferences & workshops.

Yeah, nobody can be tailor-made on campuses in heaven and we are all participants in his hand. 

Voeg daar een beetje Shakespeare aan toe en je krijgt:

In implementing its programmes and projects, Juliet is in heaven, if her eyes in his. 

Well, workshops by any other name.  Two of the white upturned wondering eyes were taking down the social agenda of slavery ships.  But power and greed and kill the east, lawyers kill the cracking of her hand. 

See, where many martyrs fell far more fair, I heard the hoot owl singing to the European Documentation Centre. None but power and the Academic Departments of the St. James Hotel. 

The brightness of her cheek!  Wherefore art thou her eyes in Brussels? Why wouldst thou her maid, workshops and tailor-made seminars targeted at scars that I can hear the cracking of Blind Willie McTell?

Great stuff. Memory lane.

Ouch

woensdag 4 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

‘t Schijnt dat er alleen in het Nederlands en in het Duits woorden voor zijn: leedvermaak en Schadenfreude, respectievelijk.

Via Clopin en de zoekfunctie van YouTube, nu ook nóg meer dingen die kunnen verkeerd gaan met goochelaars.

Messin wid dey mindz

woensdag 4 oktober 2006 in Kinderen. Permanente link | 5 reacties

O, manneken, manneken, manneken. Ik kijk daar ook zó naar uit! [via xkcd]

Misusing_slang

Welaan, zoon en vriendjes van zoon: gaan jullie vanavond naar zo’n kei-fakke thé dansant? Of is het een toffe instuif? Het schijnt dat die hop-hipmuziek tegenwoordig de mega-bom is! Wacht, kennen jullie Z-Jay? Zal ik er eens een singeltje van draaien?

cringe!

SearchMash

woensdag 4 oktober 2006 in Internet. Permanente link | 2 reacties

Hu? Watnu?

SearchMash is a website operated by Google Inc. (“we” or “us”) and your use of the site is subject to the following terms and conditions (the “Terms of Service”).

Google doet nieuwe dingen, blijkbaar. Op http://www.searchmash.com/. Meer informatie, as ever, op SEW.

Jon… Jon Stewart?

woensdag 4 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

They crack me up, they do.

Vanavond geen Daily Show op de trein wegens House S03E04, trouwens. :) In mijn jeugdig enthousiasme over een nieuwe aflevering van House had ik niet eens gezien dat ik ze vorige week al gezien had, de vierde van het derde seizoen—de beste tot nog toe, trouwens. ’t Zijn die een paar Daily Shows geworden, alsnog.

Del.icio.us op 4 oktober 2006

woensdag 4 oktober 2006 in Links. Permanente link | 3 reacties

’t Hof

donderdag 5 oktober 2006 in Music, Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

Ik had de mannen van ’t Hof Van Commerce nog nooit live gezien tot vorige zondag. Wohow maat: zó goed dat die waren!

En ik kijk tegenwoordig minder en minder naar TFM en TV-Jim en al, dus de clips gaan ook al aan mij voorbij. Maar ho: zó wijs dat die zijn! ’t Is gelijk Beastie Boys-meet-de la soul:

Takkoord ’t is wreed grappig en al, maar zo goéd ook! Ze hebben gelijk, de mannen:

‘t hof van commerce i nie best ‘t hof van commerce is ooljinne

Ik zal nog eens naar de platenwinkel moeten gaan, denk ik.

Last of the Monstrophonics!

donderdag 5 oktober 2006 in Music. Permanente link | 2 reacties

Neeee!!! Wat lees ik in de mailbox? fifty Foot Combo geeft er de brui aan!

Na meer dan 12 jaar werpt FIFTY FOOT COMBO de handdoek in de ring, moegestreden. Honderden optredens in bijna alle Europese landen, honderden volle zalen en grote festivalpodia van Roskilde tot Pukkelpop, duizenden fans uit alle windstreken, zes albums, en niet onbelangrijk: een carriere zonder compromissen. FIFTY FOOT COMBO was één van de weinige Belgische bands met een aanzienlijke internationale uitstraling, en met een schare trouwe fans onder wie ook tal van internationale grootheden. De band werd vooral gelauwerd om hun talloze wervelende liveshows waarbij alles en iedereen moest onderdoen voor de impact van hun befaamde “Monstrophonic Sound”.

 Argl!

Gelukkig toch nog een troost:

Het afscheid zal echter niet onopgemerkt plaatsvinden… “LAST OF THE MONSTROPHONICS”, FIFTY FOOT COMBO voor de allerlaatste keer live op 25 november in de Concertzaal van VOORUIT te Gent !
Special guests: THE NOMADS (Swe) + PETER PAN SPEEDROCK (Ned) + …
Info & tickets: www.democrazy.be

Kleine troost, maar toch. Tss.

Geschreven al luisterend naar: Louis Armstrong – Louis Armstrong, disc 2 – Struttin’ with some barbeque

Encounters

donderdag 5 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Vanavond op weg naar huis op het perron van de Dampoort mijn ex-lief tegengekomen.

Ze zag er goed uit, mijn ex-lief, en alles ging nu beter dan een tijd geleden. We hebben een minuut of tien gesproken, en toen moest ze de trein nemen naar haar huis.

Mijn ex-lief. Mijn ene ex-lief. Zo raar dat dat klinkt. Ik zag weer waarom ik er verliefd op was, en zo raar dat dàt voelde.

We hebben gesproken gelijk twee volwassen mensen, en, getver, bedacht ik, dat zijn we nu eigenlijk een klein beetje wel: op één keer in de Fnac een tijdje geleden na, was het geleden van toen zij zestien was, dat we elkaar nog gezien hadden.

Al die dingen die hadden kunnen zijn, en toch niet geweest zijn… ‘t is wel wat.

Code search

donderdag 5 oktober 2006 in Programmeren. Permanente link | Eén reactie

Humor, zie ook Kottke:

Heh.

Hola, wat was dat?

vrijdag 6 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Gisterenavond net na That Mitchell and Web Look in slaap gesukkeld, en vanmorgen een klein half uur te laat wakker geworden. Dus eigenlijk heb ik vannacht veel langer geslapen dan anders.

Vanmiddag door een samenloop van omstandigheden vroeger thuis dan anders—rond kwart na drie of zoiets.

En: als een blok in slaap gevallen. Dood– en doodmoe. Een kleine twee uur, schat ik, aan de datumtijd van mijn emails te zien.

En nu ben ik net wakker, en ik herinner mij duidelijk dat ik ergens tijdens de afgelopen twee uur een lange discussie heb gehad met Sandra over ouderavonden en wanneer er een pen moet gehaald worden voor Zelie. Maar erg wakker kan ik niet geweest zijn.

Eens benieuwd wat er uiteindelijk beslist is.

RIP Nolle Versyp

vrijdag 6 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Allez gij.

Nolle Versyp is gestorven.

links for 2006-10-06

vrijdag 6 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Kinderen

vrijdag 6 oktober 2006 in Foto's, Kinderen. Permanente link | 9 reacties

Euh ja, ’t was al lang geleden dat ik nog eens foto’s van onze bloedjes op intervis gezet had. Maar dat groeit gelijk kool, die kinderen, en dus bij deze… Nummer vier, Anna:

Anna in haar park

Read ‘em and weep. Ik vind dat wij de schoonste dochter ter wereld hebben, en dat g’allemaal op uw hoofd moogt staan, nè.

Niet gemakkelijk foto’s nemen in een donkere keuken, maar ’t heeft ook wel iets, zo foto’s verlicht met maar één spaarlamp. Nummer drie, Jan, helemaal betatert met choco:

Jan aan tafel

Nummer twee, Louis:

Louis aan tafel

En nummer één, Zelie:

Zelie aan tafel

Dju, gemist

vrijdag 6 oktober 2006 in Politiek. Permanente link | 8 reacties

Ik wou nog zó het debat van de lijsttrekkers zien op Woord Tegen Woord, en heb ik het toch wel gemist zeker. ‘t Was van de Galápagos-eilanden op BBC.

Dju, dju, dju.

update tiens, is dat mijn gedacht, of zit héél die zaal vol met te pas en te onpas klappende Vlaams Blokkers?

En die discussie over Sint-Niklaas: walgelijk. Die twee fascisten—waarom mogen ze daar plots met twéé klootzakken staan?—waren gewoon om te kotsen. Blij dat ik ben dat wij in een stad wonen waar het politiek discours niet tot op dat niveau gezakt is.

En beschaamd dat ik ben dat we in een land wonen waar dergelijke degoutante figuren als die twee zelfs maar half serieus genomen worden.

Walgelijke personages.

Robot Models

vrijdag 6 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Czech it out! Featured in Make!

Elke keer dat mijn vader naar Thailand gaat, brengt hij mijn broer en mij zo’n ding mee!

[ik hoop op één van deze volgende keer (maar géén R2D2, da’s voor kleine kinderen)] 😀

Goeiemorgen

zaterdag 7 oktober 2006 in Politiek. Permanente link | Geen reacties

O kijk, ‘t is Lien! En Els! En Aline! En meneer de burgemeester!

Nog een geluk dat ze persoonlijk langsgekomen zijn, anders had ik voor Geert Versnick gestemd!

Maar voor de rest was het anders wel weer typisch huize Vuijlsteke hoor: Sandra was de auto aan het uitlegen, Jan liep rond en eigenlijk stond iedereen er voor de rest maar wat voor spek en bonen bij: Louis wou namelijk met alle moeite zijn strand met krabben (kjabben!) tonen, en daar kreeg niemand iets tussen.

Hij zag er moe uit, de burgemeester. Iederéén in de politiek ziet er moe uit tegenwoordig, denk ik.

Creatief

zaterdag 7 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik zou deze mens ook geld gegeven hebben. :)

Del.icio.us op 7 oktober 2006

zaterdag 7 oktober 2006 in Links. Permanente link | Geen reacties

Kiezing

zondag 8 oktober 2006 in Politiek. Permanente link | 3 reacties

Het wordt deze keer bijzonder gemakkelijk om te kiezen voor wie gestemd.

Vorige verkiezingen was het ook gemakkelijk, maar misschien wat té gemakkelijk. Toen was mijn regel: de eerste allochtone vrouw op de lijst van de socialisten.

Ik weet dat het verouderd is en zo, maar mijn eerste keuze blijft voor een partij, niet voor een mens. Voor de socialisten, ik.

Ik heb de afgelopen maanden het voorrecht gehad een paar mensen in de campagnes van wat dichter meegemaakt te kunnen hebben, en ik kan met een gerust hart wat meer geïnformeerde voorkeursstemmen doen. Meer dan één stem op eenzelfde lijst is mogelijk, en dus wordt het zeker al dit:

 1. Lien Braeckevelt. Niet wegens dit, maar des te meer wegens dit. En ook wel omdat ik ze in het echt wat heb leren kennen, de afgelopen bijna twee jaar, en behalve dat ik ze làng zo goed niet ken als Ilse, dat ik dit hier volledig kan beamen. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij dat bijzonder goed zal doen, zoals zo ongeveer alles dat ik ze heb weten doen. 
   
 2. Els Van Eeckhaut. Om bijvoorbeel dit. Ik ken ze niet–een keer of twee goeiendag gezegd–maar ik vind het een sympathieke madam. En soms moet het niet meer zijn dan dat: een goed programma, en een goed gevoel.
   
 3. Daniël Termont, en niet op Frank Beke. Niet omdat ik Frank Beke niet goed vind, verre van. En ook niet omdat ik boos ben dat hij niet in ’t echt gaat zetelen, ook verre van. Maar wel omdat ik het fijn zou vinden dat in de verhouding stemmen lijsttrekker/lijstduwer er toch wel niet al te veel scheeftrekking is, dat Termont met toch een zeker mandaat de legislatuur tegemoet kan.
  En uiteraard omdat ik veel goeie dingen zie in Termont–haven en economie, verdorie niet de gemakkelijkste departementen, as good a preparation as any, zou ik zo denken.
   
 4. Lieven Decaluwé. Omdat ik vind dat hij uitstekend werk gedaan heeft de afgelopen jaren.

Voor de rest weet ik het niet. Ik hoor goeie dingen over Lieve Achten. En Cathy Plasman ook. Ik denk dat ik morgen zie.

Hartverwarmend

zondag 8 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Kijk zie, daar wordt ik nu eens helemaal warm van:

Het is/was vandaag ook de dag van de buur. Martine en Roland, woonachtig in de Brugse Poort, gingen op bezoek bij hun buren Jos en Mariette.

Ik kan daar gemakkelijk een uur met een kinderlijke glimlach van rondlopen.

Janken

zondag 8 oktober 2006 in Politiek. Permanente link | Geen reacties

Luc Van Den Bossche, verfrissend blunt tegen Tinne Vanderstraeten die nog eens haar beklag doet over de (awoe! boe!) voorakkoorden: “Als je de dingen wil veranderen, dan zeg je dat je de wetgeving gaat veranderen, en begin je niet te janken dat men ondemocratisch bezig is als partijen doen wat ze binnen de huidige wetgeving mogen doen.”

Gniffel.

Del.icio.us op 8 oktober 2006

zondag 8 oktober 2006 in Links. Permanente link | Eén reactie

Leve Gent

maandag 9 oktober 2006 in Politiek. Permanente link | 4 reacties

Veel meer woorden moeten daar niet aan vuil gemaakt worden: hoera!

De avond doorgebracht in het stadhuis en dan in de Zebrastraat bij de sossen, en ik denk dat ik heel de tijd met een grijns tot achter mijn oren rondgelopen heb.

Zó content: Lien is (ruim) verkozen, de socialisten en de liberalen kunnen hun werk voortzetten, Termont heeft een uitstekende score en dus een stevig mandaat, de fascisten hebben stemmen en (belangrijker) zetels verloren… het kon gewoon niet op.

Verrast dat de CD&V zo véél verloren heeft, dat wel. En bijzonder teleurgesteld in de rest van Vlaanderen, maar geen erg, geen erg: binnen één of pakweg maximum twee of drie verkiezingen volgen ze de trend die Gent vorige keer al voorzichtig inzette, en die Gent en Antwerpen deze keer doorzetten.

Del.icio.us op 9 oktober 2006

maandag 9 oktober 2006 in Links. Permanente link | 2 reacties

Gnn

maandag 9 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Het valt me een beetje zwaar vanavond. Moe, en last overal, en geen zin om dingen te doen maar ze toch moeten doen.

Zucht.

Het Belang

maandag 9 oktober 2006 in Internet. Permanente link | 10 reacties

O goeie help.

Nee, niet dàt Belang, dat nooit mijn belang zal zijn en dat ik dus obstinaat tot het einde mijner dagen het Blok zal blijven noemen.

Het Belang Van Limburg, daar gaat het over. Meer bepaald de nieuwe wepsteck van HBVL.

O goeie help.

Waar moet een mens beginnen? Ik weet het niet goed. Ik denk dat ik er dan ook maar niet aan begon.

Oh boy.

Een gelukkige Daerden

maandag 9 oktober 2006 in Politiek. Permanente link | 9 reacties

Word to the wise, meneer Daerden: éérst interviews geven, dàn pas de klinkende overwinning vieren.

[via bloggingthenews]

Laatste Show

maandag 9 oktober 2006 in Televisie. Permanente link | 5 reacties

Oh euh ja. De Laatste Show met Frieda Van Wyck: goed gerief.

‘t Is gelijk De Zevende Dag, maar dan gemoedelijker, en met muziek. En met meer tijd.

Wacht nee: zéér goed gerief. Ik denk dat ik maar eens een trouwe kijker word.

Hm. Eens zien hoe ik dat rond het normale vaste BBC2–regime kan geplooid krijgen. Ik voorzie veel ge-Tivo. En dan zal ik toch eens dringend moeten onderzoeken hoe ik de opgenomen fiemkes op een computer kan plooien.

Had ik overigens al gezegd dat ik een fan ben van het woord “plooien” in de betekenis van “erin duwen”, gelijk in computertermen vaak moet gebeuren? Zo van “gaan we die dingen dan in een smijten, of plooien we het linea recta in XML”?

Ahem. Bij deze.

Naar bed, mijn gedacht. Het nieuwe seizoen van Battlestar Galactica is ook zéér de moeite waard, overigens.

Mit der Webseite wirst Du nie Millionär!

dinsdag 10 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Opvallen doet de kerel, dat wel. Maar op mij pakken dergelijk truken niet meteen:

Lass mich eins gleich klarstellen. Ich bin faul und arrogant. Mir ist alles egal, weil ich einfach viel zu Reich bin. Ich bin viel zu Reich, um überhaupt hier zu sitzen und diesen Text zu schreiben. Daher werde ich mich kurz fassen. Ich verdiene jedes Jahr über eine Millionen Euro mit Suchmaschinen, ohne viel dafür zu tun.
[…]
Ich bin der, der im Lamborghini an dir vorbeifährt und du denkst: “Was für ein arrogantes Arschloch!” Und weißt Du was? Du hat Recht. Und weißt Du was? Mich Interessiert das überhaupt nicht! Meinst Du, das mir Deine Meinung wichtig ist? Deine Meinung ist mir egal!
[…]
Ich möchte nicht berühmt werden um meine Eltern stolz zu machen. Ich verdiene Millionen im Jahr mit ein paar Stunden Arbeit am Tag und das gefällt mir. Ich habe dutzende Webseiten, die alle automatisiert sind und mir jeden Monat Geld bringen.

Voor de rest: the usual yadda yadda. Pagina’s en riemen vol leuteren, and then comes the cat on the rope:

statt vorher €299 jetzt für nur 199 EUR (VERSAND GRATIS)
Bestellen Sie hier, mit 60 Tagen Geld-zurück-Garantie*

Geen verzendingsonkosten, zowaar. Voor een mail met nonsens over SEO die overal op intervis ook wel te vinden is. Tss.

En het stomme is dat als die mail naar een miljoen mensen verstuurd is, en dat daar maar vijf honderdste van een procent van de mensen op ingaan, dat die mens nóg zijn tienduizend euro verdiend heeft.

En als het in het Engels was geweest en naar pakweg tien miljoen mensen gestuurd was, waarvan 0.1% zouden reageren, dan kijken we naar twee miljoen euro inkomsten. Zucht.

Geschreven al luisterend naar: Palast Orchester mit seinem Sänger Max Raabe – – Jetzt geht’s der Dolly gut

Afspraak

dinsdag 10 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Wanneer spreken we af? Het gebeuren is in Gent, dus da’s gemakkelijk voor u.

Euh, mij past het altijd, op voorwaarde dat het na 18u begint, en dat het als het kan vóór 20u gedaan is. Alle dagen van de maand passen in principe, behalve de 8ste en de 9de.

Bedankt. Dan zoeken we even, we moeten wel een man of tien samen krijgen. Voorlopig de 11de om 19u30?

OK.

[later die week] Voor A kan het elke dag behalve donderdag, voor B en C moet het zeker tussen 19u en 21u00, en D, E en F zitten vanaf de 9de in het buitenland…

Zou het dan passen de 8ste om 19u?

[nog later die week] Probleempje: F en G kunnen eigenlijk pas om 19u45… dus ‘t is de 8ste tussen 20u en 21u, akkoord?

Akkoord! Niets aan te doen dat het net één van de twee dagen was dat het voor mij niet kon, en dat het na 20u is, maar ik heb een aantal afspraken verzet naar de 9de, dus het lukt wel.

*
*    *

[begin de week erna]
Beste allen,
De afspraak is vastgelegd op donderdag de 9de om 14u, in Charleroi.
Tot dan!

*
*    *

Zucht. Communicatie, het is een hele kunst.

links for 2006-10-10

dinsdag 10 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

To the hills!

woensdag 11 oktober 2006 in Music. Permanente link | 9 reacties

‘t Is allemaal haar schuld: ‘t zal hier de hele dag Iron Maiden en Black Sabbath en AC/DC zijn, misschien afgewisseld met een lekje Blue Öyster Cult.

Ironmaiden

En ik ga denk ik toch ook maar eens naar Metal: a headbanger’s journey kijken. :)

Geschreven al luisterend naar: Iron Maiden – The Number Of The Beast – Run To The Hills

Dààr feest Guy

woensdag 11 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 31 reacties

Bon, zonder er veel meer over te weten, vermoed ik dat de mannen van de VLD hun partij gaan hervormen op 1 november (allerheiligen!). Dringend tijd voor heropleving, zullen ze gedacht hebben. En heel erg zwaar gehoopt op niet al te veel achteruit gaan in minstens een pààr steden—vandaar misschien die vreemde last ditch effort in Gent?

En dat ze dan die niet-achteruitgang zouden aangrijpen als springplank voor een hervorming.

En dat Guy Verhofstadt, zoals het de voorzitter betaamt, een feestje zal geven. En waar feest Guy? In Gent, Antwerpen en Hasselt, schat ik.

Wedden?

Ik heb er geen tijd voor (drukdrukdruk!), maar als er ergens iemand (Luc misschien, als overtuigd-weze-het-donkerblauwe VLD-mens?) zin in zou hebben: vraag eens na bij A & D Events die het event wellicht organiseren, en/of bij BM Group die de website(s) maken.

Geschreven al luisterend naar: Iron Maiden – The Number Of The Beast – 22, Acacia Avenue

Ieek!

woensdag 11 oktober 2006 in Weblogs. Permanente link | 8 reacties

Lilith is weg! Lilith is terug!

Crib

Zo vies… en dat doet er mij aan denken: dringend dringend nog eens een volledige backup van vanalles maken!

Geschreven al luisterend naar: Blue Öyster Cult – Workshop of the Telescopes (Disc 1) – Harvester Of The Eyes

links for 2006-10-11

woensdag 11 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Werkwijze

donderdag 12 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 20 reacties

‘t Is niet schoon, ik weet het, maar toch… gniffel:

Als u een site of script wil moet u eerst een mail sturen waarin u kort uitlegt wat u presies wil.
Wij bekijken de mogelijkheden van uw aanvraag en zullen contact met u opnemen.

Als de aanvraag mogelijk is dan zal er een afspraak gemaakt worden waarin we alles in detail afspreken.
We maken een contract op met de vastgelegde prijs.

Vanaf dan beginnen we te werken aan uw project.
Naargelang de grote van uw aanvraag zullen weverschillende dagen of weken werken aan een eerste ontwerp.
U bekijkt of het volledig naar uw wensen is, en wij passen het aan.

Nu werken we het project volledig af, en kan de klant zijn informatie doorspelen zodat wij deze kunne invoegen in het project.
De project word online geplaatst en de afbetaling gebeurd.
De klant kan achteraf nog contact met ons opnemen, voor aanpassingen aan het project.

Mocht u nog verder vragen hebben, of wil u een aanvraag doen dan kan kan u altijd contact met ons opnemen via mail.

Ze laten tegenwoordig om het even wie een professionele bachelor doen. :)

Geschreven al luisterend naar: Art Pepper – The Hollywood All-Star Sessions Box Set (Disc 1) – Softly, As In A Morning Sunrise

Content

donderdag 12 oktober 2006 in Politiek. Permanente link | Eén reactie

Een goede zaak, vind ik dat: 27 van de 51 gemeenteraadsleden in Gent zijn vrouwen. Zes meer dan in 2000.

En o ja…de foto van de dag vandaag op het project is ontroerend mooi:

kinderen!

Geschreven al luisterend naar: Art Pepper – The Hollywood All-Star Sessions Box Set (Disc 1) – Just Friends

Gemeente06

donderdag 12 oktober 2006 in Politiek, Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Zozo. Gemeente06, het onderzoek, zit er helemaal op. Zonet de vijfde vragenronde trouw ingevuld, en beloond met de preliminaire resultaten [150 KB PDF].

Akkoord, de respondenten hadden per definitie allemaal toegang tot internet en zijn dus nauwelijks representatief te noemen, maar toch… een paar uittreksels die me opvielen:

Voor het Vlaams Belang zijn lokale kandidaten en lijstrekkers van heel klein belang, met uitzondering van de lijsttrekker in Antwerpen. Het gaat om ontevredenheid met het nationale beleid vooral over de twee thema’s van de partij. De lage kwaliteit van de lokale VB-politici, volgens de eigen kiezers, maakt de VB-aanhang kwetsbaar voor sterke kandidaten en een sterk lokaal beleid van andere partijen.

Mensen stemmen op het Vlaams Blok ondanks de kandidaten, en, hoop ik stilletjes, ook ondanks de thema’s.

Groen! zit volgens het onderzoek met een vergelijkbaar probleem: mensen stemmen op hen ondanks de politici.

Groen! heeft een enorm probleem met de gepercipieerde kwaliteit van zijn lokale en zijn nationale politici. Ook de prestaties van de nationale en lokale partij worden laag ingeschat. De partij blijft vooral stemmen trekken door haar thema’s, bijna ondanks het gebrek aan lokale en nationale boegbeelden. In steden, zoals bijvoorbeeld in Antwerpen, waar de SP.A sterke burgemeesterkandidaten naar voren kan schuiven, loopt het groene electoraat in grote drommen weg.

“Amateurs”, da’s inderdaad vaak mijn perceptie ervan. Wat verder wordt dat nog eens duidelijker gesteld:

Wat het meest opvalt, is dat de groene kiezers in ons panel op alle metingen van de kwaliteit van het lokale of het nationale Groen!-personeel significant negatief afwijken van de andere electoraten. Dat wil dus zeggen dat de groene kiezer helemaal niet enthousiast is, of toch veel minder dan de andere electoraten, over de kwaliteit van de Groen!-kandidaten waarvoor ze dus wel van plan zijn te stemmen. […] Aansluitend bij het vorige zijn de groene afhakers niet echt te spreken over de prestaties van de partij, zij het nationaal of lokaal.

Werk aan de winkel.

Del.icio.us op 12 oktober 2006

donderdag 12 oktober 2006 in Links. Permanente link | Geen reacties

Kloterij

donderdag 12 oktober 2006 in Internet. Permanente link | 5 reacties

Tussen 20u27 en 23u17: 547 spammails binnengekregen.

Het internet slibt dicht.

Ik ga denk ik zelfs de Junk Suspects niet meer nakijken.

Ik heb daar geen tijd voor.

Bijna weekend. Tijd voor de dingen waar nu geen tijd voor is. Euh, ah nee, toch niet.

Zucht. Mijn leven slibt dicht.

[en mag ik daar aan toevoegen dat het leven fucking zuigt als uw computers ook zuigen? en als er geen tijd is om ze opnieuw te installeren terwijl dat eigenlijk wel zou moeten gebeuren? er is zo ongeveer geen kwartier op elke gegeven dag dat ik wakker ben en dat ik geen computer nodig heb, en àl de computers die ik heb, zowel op mijn werk als bij mij thuis, zijn zo traag als een kattenjong in een natte juten zak in een modderbad.]

Moeilijk

vrijdag 13 oktober 2006 in Werk. Permanente link | 3 reacties

Het is niet gemakkelijk, écht niet gemakkelijk, om van business as usual te doen, zo in de uitloopperiode van één arbeidsovereenkomst en de aanloop van een andere.

Nog, even nakijken, een tiental werkdagen.

Ik heb (helaas, vrees ik) wel wat ervaring met onder tijdsdruk staan, zo van “het moet moet moét klaar zijn tegen dàn”, maar helemaal geen ervaring met dit. Eigenlijk is al het grote werk al gedaan, zijn er geen projecten meer op stapel, en al zouden er op dit ogenblik wel een aantal zaken kunnen/moeten opgestart worden, het zal niet meer voor mij zijn, dus ik ben er niet meer in betrokken.

Er zijn een aantal niet moeilijke maar wel arbeidsintensieve dingen die ik op mijn gemak afwerk, en er is voor in de loop van volgende week nog één ding dat ik ga overzetten van één platform naar een ander, maar dan is het wel zowat gedaan.

Vreemd, zo’n to do-lijst die helemaal leeg loopt.

Geschreven al luisterend naar: Carl Philipp Emanuel Bach – 6 concerti per il cembalo concertato accompagnato da due violini; violetta e basso; con due corni e due flauti per rinforza – Concerto, Wq 43, 3 in Mi bemolle maggiore 2

Del.icio.us op 13 oktober 2006

vrijdag 13 oktober 2006 in Links. Permanente link | 2 reacties

Driedubbel

vrijdag 13 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Crap. Crap, crap crap. Crappity crap crap.

Niet dubbel maar driedubbel geboekt deze zaterdag.

Lag al een halve eeuw vast: dingen met scenario’s op het filmfestival (12u-16u). Had ik helemaal enthousiast toegezegd woensdag: partijraad over het bestuursakkoord in Gent (11u-…). Had ik vandaag beloofd: naar de film gaan met de kinderen (14u30–17u).

Maar ‘t wordt dus dat eerste, want dat lag echt al maanden en maanden en maanden vast, en daar kan ik echt niet onderuit. En het stond in mijn kalender en alles ook.

Ah well. So it goes.

Ik vind het anders wel verdomme spijtig, want ik wou ze alledrie doen. Damn you 24 hour days!

links for 2006-10-14

zaterdag 14 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Touching history

zaterdag 14 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik heb vandaag een echt dagboek van de uitvinder van bakeliet aangeraakt.

En woensdag is het vervolg. Ik ben eens bijzonder benieuwd.

Godver

zondag 15 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 13 reacties

Ik zit al een tijdje geplaagd met echt zeer veel spam, maar vandaag is het echt niet meer te doen.

Spamincoming

Honderden mails per minuut, in een niet aflatende stroom uren en uren aan een stuk. Hmm. Maar wacht eens…

Spamverdomme

Ack! Allemaal failure notices en teruggestuurde mails! Jawel: een onverlaat heeft mijn e-mailadres ingegeven als verstuurder.

En geen adres dat ik zomaar kan laten vallen, helaas. En de onderwerpregels zijn allemaal anders. En ik zie nergens een gemeenschappelijk element.

Zucht.

Iek hip min hààr chekleurt

zondag 15 oktober 2006 in Televisie. Permanente link | 4 reacties

Op nummer één met stip in mijn persoonlijke hitparade van de meest irritante reclamefilmpjes van de afgelopen tijd: Geena Lisa Peeters in het onding van Garnier Nutrisse Crème.

Aargh!

Op twee : cringe tv ten top, de vleesgeworden fake-gezelligheid-‘t is écht gemeend-gezellig-écht-valsigheid: Wim Opbrouck en knol forceren een stukje muziek voor Palm. Die yeah die er ergens tussen zit, met bijhorende mimiek, die kan mij de muur op drijven.

Cameretten!

zondag 15 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Sinds 1966 doen ze van Cameretten in Holland: een cabaretfestival met voorronden in heel het land—dit jaar met negentig deelnemers—en dan een workshop met daarna tryouts, en dan een festival over drie dagen, met drie geselecteerden per avond.

Ze kiezen een winnaar, een persoonlijkheidsprijs en een publieksprijs, maar geselecteerd worden op zich is al fantastisch, en met die workshops een prijs op zich.

En Henk is geselecteerd!!!

*zwelt op van plaatsvervangende trots*

Megapixelspinnen

zondag 15 oktober 2006 in Safari. Permanente link | Eén reactie

Spinnentijd!

Kijk, een klein spinnetje op de muur:

spin

Het past ruim in de voeg tussen twee bakstenen, zó groot is het niet, maar toch: als ik er op inzoom gaat het overzicht verloren. Details ja, algemeen beeld nee.

En dus eens geprobeerd wat het zou geven om een aantal foto’s aan malkander te vijzen. Eén dezer zal ik toch eens met een statief moeten post vatten vóór een spinnenweb, maar zo uit de losse hand in het schemerdonker valt het toch nog mee (klik voor detail):

spin

Spijtig dat er net een compleet onscherpe foto in het midden van het beeld zat, maar alla: 24 megapixels! :)

En deze, nog meer: 40 megapixels! (klik voor detail)

20061014_spin_sm

Wel zwak van Flickr, dat ze de foto in originele grootte niet aanvaardden. Ik dacht dat de limit op 10000 pixels was, maar nee: 8000 x 5000 lukt blijkbaar ook niet.

L’embarras du choix

zondag 15 oktober 2006 in Televisie. Permanente link | 4 reacties

Wel proper, dat ze het gemakkelijk maken op Canvas: gewoon héél de avond is de moeite waard. Dat bespaart mij moeilijke programmeerhaspelingen met de opneemmathilde: gewoon na elkaar Panorama (de verkiezingen in Antwerpen!), Hannibal (toch wel één van de meer fascinerende episodes uit de romeinse geschiedenis BCE), Marathon (Koen Fillet! eindelijk in actie! hoera!), en Spraakmakers (Kubrick!).

Opnemen, en dan later deze bekijken. Op de trein, als het me lukt om het van de harddisk van de recorder op een DVD of zoiets te krijgen. En anders ‘s avonds laat. In alle geval: een paar uur leute!

En ondertussen: Neveneffecten! En Prison Break!

En ik durf zelfs niet kijken wat ik mis op BBC2.

Ze moeten dat beter doseren meneer, straks is het weer Later, wie weet!

Willy’s en Marjetten

zondag 15 oktober 2006 in Televisie. Permanente link | 18 reacties

‘t Schijnt dat den directeur ne neger is!
Ik had dat direct gezien! Nie verwonderlijk dat er hier homo’s en vegetariërs lesgeven!
En ge weet wat die negers doen hé! Die stemmen voor de sossen!

Op de baan naar dink is een dink gekanteld.

Luc De Vos, zatlap-leugenaar!
Pekinezen! Mongolen! Loempia’s!

Dancing on bruine ziepe!

Kattenkermis!

Erik Raes, Vuile Sos, vegetariër, linkshandig, ongedoopt. 
(en zag ik Sam daar in de reportage over de overgevende bijzitster?)

Ik dacht eerst nog tsjoezeplekken, maar ‘t waren van die nappen.

Televisie van tussen Gent en Zelzate, ‘t werd verdorie tijd. Tranen met tuiten gelachen.

Nog! En een DVD met The Making Of en commentaar!

De jeugd van tegenwoordig

zondag 15 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Tell me about it.

Trick-or-treaters heb ik eigenlijk nog niet meegemaakt, maar het zou wel wijs zijn als die op een voorzienbare datum zouden komen, in dichte drommen, gelijk in de joenaaited steets.

Dan zou ik me kunnen verkleden op de avond zelf, en die mannekes de schrik van hun leven geven—misschien krijg ik de kogel wel door de kerk om eindelijk die contactlenzen te kopen die ik al een eeuwigheid wil kopen—en dan natuurlijk ook wel spekken geven dat het niet proper meer is, zo ben ik wel weer.

Maar helaas nee: er is geen discipline meneer.

Ik vind de ergste in dat opzicht nog altijd die mannekens die in gewone stadskledij, met twee, zo rond 10 december langskomen.

*Triing*

– Ah, brave jongens, hoe kan ik u helpen?

– Ja, ’t is voor driekoningen.

– Drie? Koningen? Is dat niet met zo’n ster en een liedje, en nà kerstmis?

– Euh, wij zijn hier gewoon voor driekoningen meneer ’t is voor geld meneer.

En dat zouden er dan nog beleefde zijn, die “meneer” zeggen!

Nee, in mijn tijd was dat met drie, en met één die in het zwart geschminkt was, met een zwartgeblakerde kurk, en één met een ster die als het even ging kon draaien, en minstens één in een peignoir van een vorige generatie en/of een sjaal en/of een tot poncho vermaakte saars, en dan zingen van driekoningen driekoningen geef mij ne nieuwen hoed mijnen ouwen is versleten ons moeder mag ‘t nie weten ons vader heeft het geld op de rooster geteld, en dan een stuk van tien frank geven en alles.

Ik denk dat ik onze kinderen ga aanzetten om dat te doen. Zo met drie, Zelie, Louis en Jan. Verkleed. Binnen een jaar of twee of zo.

New & improved

zondag 15 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Ik wil al een halve eeuwigheid wat meer orde brengen in mijn, ahem, online aanwezigheid.

Eén website met contactgegevens en links naar allerlei, weblog, Albania For King Zog Committee doen herleven, een site met foto’s apart misschien, tuinsafari grondig aanpakken, en dan nog een overzicht van de shedload assorted crap die de Moedwillige Vernietiging van Tien Jaar On-line Aanwezigheid overleefd hebben.

Qua weblogs en foto’s en zo zou ik ‘t een en ‘t ander misschien wat meer opgesplitst willen, en ‘t een en ‘t ander ook wat meer geïntegreerd willen zien.

En ik zou wat willen van propere nieuwe design doen ook.

Zucht. Maar ik wil dat het origineel is en eenvoudig en goed. En ik wil géén template pikken van ergens anders. En ik wil niet dat het lijkt op al te veel andere dingen.

Zucht.

Spam van de dag

maandag 16 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

NB: geen enkele link in de hele mail.

Read that letter attentively. Here you will find the internal news about GDKI. Please Read this news.

Goldmark Industries, Inc. is excited to say that it has signed one of the hottest producers in the hip-hop and r&b industry, Sean Combs A.K.A. Puff Daddy.

In an aggressive attempt to stay ahead of the game, the Company moved fast in taking on the already triumphant and growing famous person.

Hip Hop famous person Sean “P.Diddy” Combs sees a huge possibility for his corporation in cooperation with Goldmark inc. Sean “P.Diddy” Combs tells that it is enjoyably to deal with these guys. They as anybody else know entertainment industriousness and precisely know what is necessary for the American audience. He also emphasizes exclusivity of his new album Press Play and tells that the presentation of this album on october 17 will make an effect of the blasted bomb.

About Goldmark Industries, Inc. (Stock symbol: GDKI.PK) Goldmark Industries is committed to provision the best in all forms of urban entertainment to the 45 Million Hip-Hop consumers in North America. The average North American spends clothing and health care on entertainment than they do on more cash, making entertainment the most attractive industry for investors and advertisers alike.

P.S We will raise that stock till the end of the year and the price probability grow up .

People will buy it and they will earn big cash. Don’t miss that and buy it now cause the price is low. After the 18 October the price will grow up to 1000%. Take it now!!

Whee!!

Michel, tu dois comprendre que le PS évolue

maandag 16 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Groots!

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Machtig!

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Humor!

Materiaal van alhier. Jaja, ik weet het schaamtelijk en zo, awoert, zo érg dat dat is! De vice-premier van de Franse Gemeenschapsregering en het Waalse Gewest, Minister van Openbare Werken en Infrastructuur, Begroting, Financiën en Erfgoed is zat.

Schaamtelijk. Profitariaat. De PS-staat, lalala, BELGIË BARST!!

Zo érg allemaal, dat die domme Walen dààrvoor stemmen. Zién ze dat dan niet? Zijn ze niet beschààmd?

Trr. Ze zouden beter doen zoals bij ons, en op fascisten stemmen.

Vanop de website van Daerden trouwens:

“L’autodérision. Il est fondamental de faire les choses sérieusement sans jamais se prendre au sérieux. Ce qui explique que certains disent que “je n’aime que la fête”. C’est faux, j’aime la fête, mais une fois le travail accompli.”

Préférant la caricature à la photo, la dissertation à la poésie, Michel Daerden ne peut se définir ni par un portrait ni par une biographie. Le meilleur moyen pour le connaître c’est peut-être encore de le rencontrer et d’évaluer par vous-mêmes qu’il n’y a qu’un seul terme qui s’applique à le décrire, c’est l’authenticité.

’t Kan mij niet schelen, maar zonder de mens te kennen: ik vind hem sympathiek.

Perfect girl

maandag 16 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Die reclame van Dove allemaal goed en wel. Deze is net iets directer:

Annabel

Campagne door McCann Erickson in Praag voor Anabell, dat zich bezighoudt met boulimie en anorexia. [via alhier]

Geschreven al luisterend naar: Johnny Cash – American V – A Hundred Highways – Love’s Been Good To Me

Begrafenis

maandag 16 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Ik dacht me te herinneren dat Bart De Pauw er in de tijd iets lacherigs over deed, in een aflevering van het Geslacht De Pauw, maar ik verdenk er hem van dat hij precies als ik wel degelijk een playlist voor zijn begrafenis opgesteld heeft.

Bij mij is dat een lijstje dat om de zoveel tijd wat verandert. Dingen bij, dingen af. Maar deze staat er zeker op, en zal er de eerste jaren ook niet af gaan, van mijn lijstje. Kris Kristofferson’s Moment of Forever, krop in keel gegarandeerd.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Was it wonderful for you?
Was it holy as it was for me?
Did you feel the hand of destiny that was guiding us together?

You were young enough to dream
I was old enough to learn something new
I’m so glad I got to dance with you for a moment of forever

Sometimes when you’re cryin’, you’re happy
Sometimes you’re just cryin’.
I know. I know.

Come whatever happens now
Ain’t it nice to know that dreams still come true
I’m so glad that I was close to you for a moment of forever.

Oooooo schone.

Geschreven al luisterend naar: Kate Bush – The Whole Story – Hounds Of Love

Bespaar u rode kaken

maandag 16 oktober 2006 in Music. Permanente link | 2 reacties

Ik was vroeger altijd beschaamd om mee te zingen met liedjes. Een incident met Raffaella Cara, u wil het niet weten—het volstaat te zeggen dat ik op geen wijze ter wereld in 1976 had kunnen weten dat ze zong Se lui ti porta su un letto vuoto / Il vuoto daglielo indietro a lui / Fagli vedere che non e’ un gioco / Fagli capire quello che vuoi, en dat het refrein niet te maken had met de hoofdstad van Macedonië maar wel met een hart dat op barsten staat.

Retrospectief schaam ik me nog altijd voor het uit luide borst meezingen.

Maar! Tegenwoordig is dat allemaal verleden tijd! Intervis, the internets, tinternet, teh intarweb to the rescue!

Vroeger, toen ik nog helemaal van dataverzameling was in plaats van zoals nu structurering van data, typte ik wel eens uit liefhebberij heelder lyrics van platen over. Eerst op de mechanische  typmachine van mijn vader (een Adler die zwart en rood kon!), en dan op de IBM Selectric (zo één met een bol en Courier New die ook italiek kon doen en die ook kon uitwissen) die mijn vader van de universiteit in bruikleen had om thuis aan zijn doctoraat te werken. En later in de computer. Koptelefoon op, luisteren, proberen horen wat de mensen zeggen, en dan opschrijven.

Niet meer nodig. Zo ongeveer alle teksten van alle liedjes ter wereld staan wel ergens ingetypt. En dat bespaart u menige rode kaak.

Probeer deze maar eens mee te zingen bijvoorbeeld:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Dankuwel weptweepuntnulencyclopediagalacticacoöperatiefbewustzijn!

Our little army boy is coming home from B.F.P.O.
I’ve a bunch of purple flowers to decorate a mammy’s hero.
Mourning in the aerodrome, the weather warmer, he is colder.
Four men in uniform to carry home my little soldier.

“What could he do? Should have been a rock star.” But he didn’t have the money for a guitar.
“What could he do? Should have been a politician.” But he never had a proper education.
“What could he do? Should have been a father.” But he never even made it to his twenties.
What a waste—army dreamers. Ooh, what a waste of Army dreamers.

Tears o’er a tin box. Oh, Jesus Christ, he wasn’t to know,
Like a chicken with a fox, he couldn’t win the war with ego.
Give the kid the pick of pips, and give him all your stripes and ribbons.
Now he’s sitting in his hole, he might as well have buttons and bows.

Akkoord, er is nog wel werk aan de winkel voor die rooie kaken—uitleggen waarom ik om halfacht ‘s avonds op mijn bureau luidkeels Kate Bush aan het meezingen ben bijvoorbeeld—maar toch. Maar toch.

(ondertussen is het trouwens the dreaming dat aan het spelen is: “Bang! goes another kanga on the bonnet of the van. See the light ram through the gaps in the land. Many an Aborigine’s mistaken for a tree ‘til you near him on the motorway and the tree begin to breathe.” – wahey!)

Geschreven al luisterend naar: Kate Bush – The Whole Story – The Dreaming

links for 2006-10-16

maandag 16 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Toneel

dinsdag 17 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Alan Bennett en Tony Kusher: mijn helden.

Ik moet dringend The History Boys zien. Dringend.

Galactica

dinsdag 17 oktober 2006 in Televisie. Permanente link | 11 reacties

De tweede (derde) aflevering van Battlestar Galactica gezien op de trein naar huis daarnet. ’t Zat er verdomme weer pléts op.

Adama stak op ’t einde een speech af, zo van once more unto the breach en zo:

Look around you. Take a good look at the men and women that stand next to you. Remember their faces. For one day you will tell your children and your grandchildren that you served with such men and women as the universe has never seen, and together you accomplished a feat that will be told and retold through the ages, and find immortality as only the Gods once knew. I’m proud to serve with you. Good hunting.

Pathos! Maar: goed! Not a dry seat in the house!

’t Is echt wel echt serieus één van de beste series ooit, Battlestar Galactica.

Et l’erreur vient d’être commise! Et ce sera le petit paquet!

dinsdag 17 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Ach, we worden oud en waar is de tijd. We kennen hem nog allemaal zó, als Ivan Koloff, de russische beer, die samen met zijn neef Nikita de ring onveilig maakte toen er nog een Warschaupakt en een Sovjetunie was:

Ivan Koloff

Союз нерушимый республик свободных / Сплотила навеки Великая Русь / Да здравствует созданный волей народов / Единый, могучий Советский Союз! nog aan toe—maar ondertussen is dit hem:

12-04

…en hoe ontroerend is dit niet? Kleindochters, denk ik, op ‘s mans website… “Watching Carah grow” staat er:

C01 C02 C03 C04 C05 C06

En ook “Watching Alyssa grow”:

Alyssa

Kijk, daar ga ik nu eens de hele middag van glimlachend rondlopen zie.

Geschreven al luisterend naar: Johann Sebastian Bach – Brandenburg Concertos Nos. 1, 2 & 3 – Concerto No. 1 In F Major, BVW 1046 Menuetto – Trio – Polonaise

Vandaag op Gentblogt

dinsdag 17 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

‘t Was een fijne dag op het Project vandaag:

Sehr geehrter Herr Kollege Bollaert, sie haben ganz und gar recht. (alsof we dat eigenlijk al niet een tijd wisten) :)

Geschreven al luisterend naar: Johann Sebastian BachFanatasia In C Minor

Del.icio.us op 17 oktober 2006

dinsdag 17 oktober 2006 in Links. Permanente link | 2 reacties

Goed bezig

woensdag 18 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Morgen ben ik er de hele dag niet. ‘t Is te zeggen: ik ben er wel, maar niet vóór een computer waar ik met één oog kan werken, en met een ander oog het Project in ‘t oog kan houden.

Niet getreurd!

Staat al klaar: een artikel over jazz (met vrijkaarten! en nee, ‘t is geen BNRF en ‘t is geen Opatuur!) rond zes uur, een artikel over Natuurpunt en Halloween rond elf uur, en een artikel over theater (met limousinerit te winnen!) om twee uur ‘s namiddags. En een portret in de serie mensen achter het filmfestival.

En een foto van de dag.

We zijn goed bezig, ja meneer. :)

’t Zit erop!

woensdag 18 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Gedaan voor vandaag. Van ’s morgens vroeg tot COB gedaan van user interface consultant (wijs!), en dan vergaderd over eventuele productie van een film of nee toch een documentaire, en dan japans gaan eten in de Samourai, en nu op de trein terug naar huis.

Moe maar voldaan, dacht ik dat de technische term was.

Drukke dagen, meneer

donderdag 19 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Morgenmiddag eten met de bijna-ex-collega’s en om 17u receptie op het bijna-ex-werk. Dan hup naar huis voor de ouderavond van Louis en Zelie op school. En dan hup naar de cinema voor een verrassingsfilm (Jak sie masz! It’s sexy-time!).

Volgende week: heel de week losse einden aan malkander knopen op het tegen-dan-écht-wel-helemààl-bijna-ex-werk.

En mijn laatste dag op het werk is de week daarna, als officiële fotograaf van de opening van het academisch jaar. Closure, als het ware. Mijn eerste wapenfeit op het College was foto’s nemen van José Manuel Barrosso op de opening van het academisch jaar 2004–2005. Helemaal achteraan, als nog-niet-werknemer, foto’s die geeneens, dacht ik, gebruikt werden—

Barroso speaking close-up.Michel Vuijlsteke

In het midden van mijn emplooi was er de opening van het academisch jaar 2005–2006, waar ik als werknemer zo’n beetje rondlummelde en foto’s kon/mocht nemen van het schoon (nu ja) volk—

Solana 2

…en dus volgende week officiële fotograaf. Ik moet de mannen volgen van begin tot einde, en er een reportage uit zien te puren.

Of ik dat ga missen? Nah, niet echt. Ik heb op twee jaar tijd een hele roedel staatshoofden en ministers en royalty en dergelijke zien voorbijkomen, maar ik moet zeggen dat er bitter weinig waren die me konden inspireren. Een zekere moeheid zette zich zelfs in: vorige week is de president van het Europees Parlement hier geweest, een verdieping onder me, en ‘t is erg om zeggen, maar ik vrees dat ik niet eens gaan luisteren ben.

En akkoord, Jean-Luc Dehaene is een eindeloos boeiend onderwerp om te fotograferen, maar ik denk dat ik het ondertussen wel al gehad heb. :)

Dehaene speech

Er zijn, nu ik erover nadenk, eigenlijk maar twee van die high level-achtige mensen geweest die me écht boeiden.

Louis Michel, Europees Commissaris voor Ontwikkelingssamenwerking, gaf in maart vorig jaar een enorm bevlogen en enthousiaste en lang uitlopende conferentie, waar hij echt in discussie ging met de aanwezigen, en helemaal off the cuff en helemaal met humor en alles.

Louis Michel.zw wit

…en later op het jaar, helemaal anders, veel droger, maar minstens even interessant zoniet eignlijk nog veel interessanter: Jean-Claude Trichet, voorzitter van de Europese Centrale Bank, met een insider’s view van het hele Euro-proces door eigenlijk de grote baas ervan—helaas niet voor publicatie: ‘t is blijkbaar zo dat als die mens een verkeerde lettergreep zegt, de wereldmarkten rare dingen kunnen doen. :)

Jean-Claude Trichet souriant

Oja, Bill Gates was ook interessant om naar te luisteren, al heeft hij niet echt dingen verteld die ik nog niet gehoord had, en al denk ik dat het voor hem ook niet zo bijster interessant was—hij zal zichzelf ook wel al een keer of duizend horen introduceren hebben. :)

Jean-Luc Dehaene and Bill Gates (Custom)

Maar nee dus, ik ga dat allemaal niet missen. Want in mijn nieuw werk kom ik andere mensen tegen. Die voor de mens in de straat misschien niet veel betekenen, maar waar ik dus wel naar uitkijk om ze in ‘t echt mee te maken.

Gelijk vanavond bijvoorbeeld: Erik Stolterman (de meneer van onder meer dit hier) komt spreken over Bits as Material and Thoughtful Interaction Design.

In een besloten setting, geen honderden mensen in een auditorium. En babbelen achteraf. Ja meneer, dààr kijk ik naar uit.

Geschreven al luisterend naar: Johann Sebastian Bach – Harpsichord Music – Fantaisie Chromatique st Fugue

Opinies

donderdag 19 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Meningen zijn gelijk achterwerken, zoals Harry Callahan het zo mooi verwoordde, in die zin dat iedereen er wel een heeft.

Om maar te zeggen dat ik het hoe-ge-naamd niet eens was met Stolterman tijdens zijn lezing bij Namahn vanavond, toen hij sprak over Bits as material. Ik zou zelfs bereid zijn daar een lang betoog over te schrijven, want ik kwam tot de vreemde conclusie dat ik daar eigenlijk wel redelijk wat strong feelings over heb, over die dingen. Maar de woorden van Dirty Harry in gedachten: ik denk dat ik het maar nog wat ga laten fermenteren, mijn eigen gedachten, vóór ik ze op de buitenwereld loslaat. Of eigenlijk: ik denk dat ik het maar eerst wat ga doén, liever dan er over te theoretiseren.

Want daar was ik wél helemaal akkoord met ‘s mans gedachten, in het tweede stuk van zijn betoog vanavond: het is niet over een theoretisch model dat het gaat, zo van “als er geen tijdbeperkingen zouden zijn, dan…”, en het gaat ook niet over een vaste cookie cutter-methodologie, maar wel over het intern verwerkt hebben van jaren en jaren ideeën en invloeden en ervaring en nadenken, en dat dan ad hoc toepassen op een gegeven situatie.

En als die Thoughtful Interaction Design op alles van toepassing klinkt, wel, ‘t is omdat dat inderdaad het geval is, en dat was wel fijn om horen.

HCI of architectuur of product design, of, eigenlijk, meubels maken of muziek of foto’s of schilderijen: één strijd. Een mens die goed bezig is, weet niet op voorhand welke formule hij gaat gebruiken, maar weet tijdens en achteraf wel bijzonder duidelijk waarom hij wat gedaan heeft, waarom hij wanneer welke regels gevolgd heeft, en waarom hij wanneer welke regels links heeft links laten liggen.

Arhem. I’m nog making any sense, am I? ‘t Zijn lange dagen geweest. Ik ga dit weekend, als het lukt, mijn notities van vanavond eens verwerken, denk ik.

En dan ga ik nu 20×2 mensen gelukkig maken met een ticket voor een verrassingsfilm. Te laat voor inzendingen!

Today, I will be mostly listening to…

vrijdag 20 oktober 2006 in Music. Permanente link | 2 reacties

Ha!

Listeningto

Met extraspeciale dank aan het Radiofonisch Instituut Decroubele om me via alhier te doen beseffen dat het veel te lang geleden was dat ik de exploten van de heren Parsons en Woolfson en collegae nog had beluisterd.

Geschreven al luisterend naar: Kate Bush – The Kick Inside – Strange Phenomena

Vies

vrijdag 20 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Chilling Effects, het kan ook in Vlaanderen.

Uiteraard komt het allemaal in orde, het is allemaal te gek om los te lopen, maar toch. Alleen al het feit van een aangetekende brief te sturen om een gesprek te eisen “of anders” en tegelijkertijd ook al meteen een klacht neer te leggen bij de politie: degoutant. Sommige mensen… zielige, kleine, zielige, triestige, kleine mensen.

Degoutant, maar zoals Joke zegt: niet volledig onverwacht.

Geschreven al luisterend naar: Kate Bush – The Whole Story – Experiment IV

Salvador

vrijdag 20 oktober 2006 in Music. Permanente link | Eén reactie

Gemist, gisterenavond in De Laatste Show, Henri Salvador. Dedju.

Ik ben zwaar fan, al sinds ik in een vér vervlogen verleden Zorro est arrivé op de televisie zag. Maar zijn jazz en bossa nova-achtige dingen zijn eigenlijk stukken en stukken beter:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

En ik heb het gemist want ik wou absoluut naar het leedvermaak van Dragon’s Den kijken, al had ik ze allemaal al gezien. Dedju.

Geschreven al luisterend naar: Henri Salvador – Ma Chère et Tendre – Le Voyage Dans Le Bonheur

Del.icio.us op 20 oktober 2006

vrijdag 20 oktober 2006 in Links. Permanente link | Geen reacties

Gehandicapt

zaterdag 21 oktober 2006 in Televisie. Permanente link | 5 reacties

Op Man Bijt Hond—het kan zijn dat ik het in de loop van vorige week gemist heb, ik dacht dat zaterdag een compilatie-aflevering was—kwam een mens die niet meer jong was maar nog niet van gemiddelde leeftijd. We zagen hem ijverig tien gram zeepconfetti afwegen.

Hij kon niet mee op school, vroeger, en na onderzoek was gebleken dat hij gehandicapt was. Hij was daar gelaten in. Hij kwam wel degelijk verstandelijk minder valide over, in die zin dat hij klonk alsof hij op de lagere school zat. Maar wel ad rem, en wel lucide. De la suite dans les idées.

“Ze hebben mij minderjarig verklaard.” Zijn ouders hadden hem gezegd dat hij niet mocht trouwen en geen kinderen mocht hebben: dat zou te moeilijk zijn.

Daar was hij een stuk minder gelaten in. Hij had een plan, als hij politieker zou zijn: “Ik zou een lijst maken met allemaal gehandicapte mensen, en mijn belangrijkste punt zou zijn dat zij ook mogen trouwen zoals de andere mensen.”

Ik had daar nu eens zó medelijden mee.

Awoert zaterdag

zaterdag 21 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Zaterdagen: bah.

Vergeten de kom van de mixer af te wassen, en dan u aankleden en naar het station moeten met de tram om uw fiets op te halen die daar nog stond van vrijdagmorgen. En dan naar het Ingelandgat vliegen om uw oudste dochter van de academie te gaan afhalen.

En thuiskomen en tomatensaus maken voor bij de pasta—béchamel, tomatenpuree, tomaten in blokjes—en dan eten en dan Jan in bed en dan Zelie naar de scouts en Louis naar een verjaardagsfeestje.

En dan wat werken, vanalles te doen, en voor dat g’het weet is het vijf uur en moest er eigenlijk nog naar de winkel gegaan worden met een kapotte flits.

En dus een boodschap op het bord laten (“even over & weer naar de stad”) en uzelf op de fiets hijsen, richting winkels. Voor de zekerheid geld afhalen, ‘t is ‘t einde van de maand meneer, plastiek is niet meer te vetrouwen. 

Een rij van wel twintig man aan de ATM, een lang gesprek met een Ier over Gent, en Amsterdam, en Dublin, en muziek, en de politie, en of de machine wel Engels zou spreken of niet (ja, ze spreekt Engels, maar alleen als er geen problemen zijn: foutboodschappen zijn ééntalig Nederlands, blijkt).

En dan: winkel, winkel, winkel. Geen geld uitgegeven, want het is het einde van de maand. Wel drie kwartier gewinkeld, en op één boek na alles weer teruggelegd.

En dan komt een mens thuis, met een flits die in reparatie is en een kakelvers exemplaar van Kaas. En komt vrouw met kroost toe, en is het al nieuws en is het al gedaan met de dag.

Tja. Dat is het probleem met vier kinderen dus. Binnen een paar jaar komt het allemaal wellicht in orde. Maar tot zolang zijn zaterdagen verloren dagen, helaas.

De complimenten

zaterdag 21 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Het is niet mogelijk om een aantal dagen lang pakweg 18 uur per dag te slapen, en dan drie dagen niet te slapen.

Naar analogie: het maakt niet uit dat men zich een hele dag uitstekend voelt, één arrogant mailtje is voldoende om de hele avond te verpesten.

Voilà zie. Ik heb mijn mail afgezet, en kruipt allemaal den boom in.

Sommige mensen hé, sommige mensen… mleh.

A young man

zaterdag 21 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

A young man with haunting eyes.

Eyes

Spam

zaterdag 21 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

In WordPress wordt spamcommentaar niet automatisch in de vuilbak gesmeten. Het blijft in de database staan en wordt gemarkeerd als “spam”.

Dat moet dan met de poot verwijderd worden:

delete from wp_comments where comment_approved='spam'

…of het kan ook met Spam Karma: ik had het ding ingesteld op “om de 15 dagen purgen”.

Sinds de laatste 15 dagen stonden er 36.149 spamcommentaren in de database te blinken. Dat is gemiddeld zo ongeveer om de dertig seconden een spamcommentaar. Voortdurend. Dag en nacht, zondag weekdag, week in week uit.

Vuilaards.

Arm Europa

zondag 22 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 25 reacties

Is dit echt het allerbeste dat grafisch design in Europa kan voortbrengen naar aanleiding van de 50ste verjaardag van het verdrag van Rome?

P-012472-00-09h

Ik ga even voorbij aan dat ander stokpaard van mij—fecking logo’s in fecking jpg, daar is png voor gemaakt—maar naar de grond van de zaak: eeyurgh!

“I almost not believe that I was able to convince the jury with my creation and can hardly imagine that it will appear all over Europe”, said the overwhelmed winner of the logo competition.

Inderdaad. Ik bedoel, persoonlijke smaak al wat een mens wilt, maar dit? Ik lees even: “tögethé, trade mark”. tEUgethEE™.

En een logo? Wacht, even de faxtest:

P-012472-00-09h

Yeah, sure, great. Print it! 

Not.

Lelijk. Bah. En dat is dan zogezegd het aller-allerbeste van 1700 inzendingen? Men zou bijna gaan denken dat de mensen die de keuze gemaakt hebben bijzonder sarcastisch ingesteld waren en dat ze het expres gedaan hebben. De uitleg van de kerel die het ding gemaakt heeft:

The different letters, using different typefaces, express the diversity in European history and culture and are kept “together” by the meaning of the word itself. The irony inspired by fashion labels is well suited to a single out-standing activity such as the celebration of the 50th anniversary. The sub-line “SINCE 1957” is an essential part of this irony, and most importantly the main link to the Treaty of Rome.

Ironie? O ja, bijzonder van toepassing. Een beetje ironiserend doen over Europa in het logo zelf. Capital idea! De EU heeft zó al bijzonder veel overschot van goodwill bij het grote publiek, dit logo zal er enorm veel goed aan doen. [alhoewel, reality check: ligt hier buiten DG COMM eigenlijk iemand van wakker?]

Ik vind de tweede plaats al een eind beter, al vind ik ze persoonlijk ook nog niet zó enorm veel overschot hebben—een paar dingen die me tegensteken aangeduid:

P-012472-00-02

De afgriebelijke kerning in “EUROPÆSKE” springt meteen in het oog. De EU50–tekens lijken met lat en passer gemaakt in plaats van typografische letters te zijn (anders zou de U een beetje onder de baseline van de E uitkomen en zou de E minder vet lijken), en er zijn wat overgangen die ik echt vies vind, maar ‘t zijn natuurlijk ook maar goûts et couleurs.

En qua faxtest is het natuurlijk helemaal wenen met de klak:

P-012472-00-02bw

Ik mag mij niet opwinden, ik weet het.

Maar ik doe het toch, want het ligt me te nauw aan het hart. Ik loop er lastig van dat ze daar in Brussel zichzelf op die manier in de voet schieten. Het logo voor 50 jaar Verdrag van Rome is een allegaartje van knip-en-plak gepikte lettertypes op een pagina gekwakt, ongehinderd door enige zweem van visie. Referenties naar een kledingmerk en ironie? Nee. Slordig en lelijk.

Een ontvoerder die losgeld eist en te laf is om zijn eigen handschrift te gebruiken.

For shame.

Schaamtelijk

zondag 22 oktober 2006 in Sports. Permanente link | 10 reacties

De Zevende Dag. Over doping en wielrenners, met Jean-Marie Dedecker. Men denke ervan wat men wilt, maar in sommige zaken weet hij waarover hij het heeft.

Patrick Lefèvere, voorzitter van de associatie van ProTour-ploegen, zat erbij als een soort vos in het nauw, in de hoek gedrumd en daarom wild om zich heen slaand.

– Meneer Lefèvere, is er veel hypocrisie?

– Wij zijn maar een spiegel van de maatschappij hé.

Als Dedecker zegt dat hij tegenwoordig alle getuigenissen die hij krijgt laat ondertekenen en/of filmt, bijt Lefèvere hem tot twee keer toe “filmen, dat kunt ge goed hé, gelijk bij Dutroux”.

Als Dedecker spreekt van mensen die al sinds 1976 tot op dit ogenblik bezig zijn met laakbare praktijken, dan roept Lefèvere dat er van de jaren 70 en 80 gesproken wordt! en waarom er niet meteen ook Briek Schotte bijhalen?!

Als Dedecker zegt dat zelfs topmensen van de WADA hem namen doorspelen omdat zij er niets tegen kunnen doen, krijst Lefèvere “ge zijt nu al onderzoeksrechter! ge zijt nu al onderzoeksrechter!”

Een duivel in een wijwatervat.

Schaam-te-lijk. Ik vraag me af of Paul Van Den Bosch er iets over zal schrijven.

Zoom

zondag 22 oktober 2006 in Safari. Permanente link | 4 reacties

Zoomify, een gemak voor grote beelden:

En hoegenaamd niet moeilijk te maken.

links for 2006-10-22

zondag 22 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Willy’s en Marjetten

maandag 23 oktober 2006 in Televisie. Permanente link | 9 reacties

Mf. Niet zo goed. Volgende keer beter, kerels!

Scrybe

maandag 23 oktober 2006 in Computers en dingen. Permanente link | Geen reacties

Via zo ongeveer de helft van de wereld te vinden op het interweb ondertussen, maar toch: ‘t ziet er leutig uit, Scrybe:

Dat ThoughtPad dat erin zit is blijkbaar een zoveelste poging om scrapbook-knippenplak-gedachtenstroom-dingen op computer te krijgen (zie ook OnFolio en consoorten), maar ‘t ziet er wel proper uit allemaal.

Eens benieuwd hoe lang het duurt eer ze overgekocht worden. En door wie. I’ll have “web two point oh exit strategies” for several million dollars please Bob.

Del.icio.us op 23 oktober 2006

maandag 23 oktober 2006 in Links. Permanente link | Geen reacties

Overheating

maandag 23 oktober 2006 in Computers en dingen. Permanente link | 5 reacties

Zie mij hier nu zitten bronselen op een laptop.

’t Is weer eerste prijs medaille van de vetten os op mijn andere computer: oververhit. Ofwel is de sensor kapot, ofwel is het weer een vals contact tussen heat sink en processor, maar in alle geval: de computer start volgens de temperatuurrapporteringsmathilde op aan 90 °C, en kruipt op géén tijd naar 120 °C.

Ik wist geeneens dat die dingen zo warm kónden worden, ik vermoed dat er minstens érgens een sensorprobleem is.

Maar in alle geval: the upshot of it is dat ik op een laptop aan het prutsen ben. En dat de computer dus weer binnen zal moeten.

Grrr.

Eikes YouTube

dinsdag 24 oktober 2006 in Internet. Permanente link | 6 reacties

Is dat mijn gedacht, of zijn de banner ads op YouTube tegenwoordig écht wel heel erg vies?

Clipboard Image (1)

Die “WINNER” was dus een pulserend rood-groen-geel-magenta geval in Flash.

Een andere pagina gaf een paginabrede advertentie in het Chinees waarop Firefox zelfs crashte (vandaar geen schreen shot).

The shape of things to come of wat?

update: opnieuw! Een andere Chinese Japanse ad, pop-op deze keer en wel screen shot:

Googlead

 

Slechte reclame

dinsdag 24 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 14 reacties

Ik zou denken dat ze het bij de mannen van Jobs ondertussen al weten, hoe reclame werkt, toch? 

Allez, waar zijn hun christelijke gedachten? Een o-zo-verdómd-hip tiepken haalt een Braziliaans-Duitse troela boven, terwijl immer en overal sympathieke John Hodgman toont een gevoel voor humor te hebben?

Nu, ’t kan zijn dat het in Amerika of zo wél werkt natuurlijk, maar voor mij: die hele I’m a Mac-campagne vind ik zó hard op niets trekken… wij rooten toch voor de sympathieke underdog, hier in Vlaanderen, niet voor de arrogante klojo?

Awoert DRM

dinsdag 24 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Zegt De Standaard mij zonet als ik op een link klik:

Er is een fout opgetreden.
De fout werd doorgegeven aan de webmaster

Kan gebeuren, natuurlijk, kan gebeuren.

Maar wacht, geen angst, ik had het venster dat ik eigenlijk wou bereiken toch nog openstaan in een andere tab. Ik naar die andere tab en klikken op de knop waar ik op wou klikken… resultaat:

Std2

Hu? Wa? Gni? Ja, inderdaad, ik had die krant al eens gedownload. En ik wil die nog eens downloaden. Mag dat even? Ik betaal u goed geld, dames en heren van de Vlaemsche Uitgeevers Maatschappij Corelio, voor een abonnement op uw gazet. En in ruil voor mijn goed geld wil ik mijn gazet kunnen downloaden.

Meer dan één keer, jawel. Oók de gazet van gisteren, jazeker. En die van zes maand geleden, toen ik u ook al geld betaalde.

Mijn gazetten staan allemaal in My Documents en dan in My Digital Editions, dat weet ik ook wel, maar kan ik die zomaar overkopiëren naar een andere computer, vraag ik mij af? En blijven die ten eeuwigen dagen leesbaar? DRM-gewijs? Eens kijken in de documenteigenschappen… mf. Blijkt dat ik de PDF een onbeperkt aantal keer mag printen en dat hij altijd leesbaar zal blijven (ooh, dank u!), maar dat enige vorm van copiëren of editeren niet kan.

Nonsens natuurlijk: ik print het ding uit, en stuur het meteen weer door de naar-PDF-scanner, en ‘t is gebakken.

Behandeld worden als een boef, verdomme, ‘t is degoutant.

Geschreven al luisterend naar: Joe Dassin – Souvenirs – Salut Les Amoureux

Koekoek

dinsdag 24 oktober 2006 in Verbouwingen. Permanente link | 5 reacties

Kijk, als we langs het plafond van onze slaapkamer kijken en het ingemaakt kastje naast de balk open trekken:

Whee!

Niet duidelijk? Foto’s!

In de slaapkamerDag buren!

De mannen die naast de deur verbouwingen aan het doen zijn, waren een balk aan het uithalen, en daarbij zaten ze plots door onze muur tot in het ingemaakt kastje.

Dat blauw, dat is wel degelijk de buitenwereld: ze zijn daar in de verbouwingen ondertussen op het punt gekomen dat de achtergevel ervan gehaald is, namelijk. En dus als wij ons kastje opendoen, krijgen we verse frisse buitenlucht binnen. Hoera!

Onderwijl hebben de mannen van naast de deur touwens ook gezien dat onze balkkop zowat helemaal rot staat (door waterinsijpeling aan hun kant, vermoed ik?), en in alle geval staat de hele balk nu los wegens de omliggende muur weg, en moeten we de slaapkamer ontruimen omdat het allemaal moet gestut worden of de boel riskeert in te stuiken.

Tja, accident is rap gebeurt, natuurlijk, daar dienen verzekeringen en dergelijke voor–ik zit er niet erg zwaar mee in.

Maar toch: als we dan toch aan het prutsen zijn aan de muur en aan de balk, dan kunnen we misschien maar beter met den enen de schouw afbreken in de slaapkamer, dan zijn we daar ok van af.

En dus onafhankelijk van welke verzekering waarvoor precies tussenkomst, riskeren we alsnog voor kosten te staan. Zucht.

Een kwestie van organisatie

dinsdag 24 oktober 2006 in Kinderen. Permanente link | 2 reacties

‘t Is volgende week vakantie, en door omstandigheden zullen we allemaal samen thuis zijn vanaf augustus. Allemaal behalve Anna eigenlijk, want de jongste gaat naar de onthaalmoeder. Gedroomde occasie! Activiteiten met drie Kinderen Die Het Allemaal Al Bewust Kunnen Meemaken!

Meh. Helaas dus: niets georganiseerd, en ik voorzie dat het gene vetten zal worden.

Nee, dàn Koen. Die heeft dat gewoon helemaal georganiseerd—ik ben stikjaloers. ‘t Is niet allemaal van toepassing op ons, maar ik denk toch dat we deze ook gaan meepikken:

Spinnen en spinsels – Tuin van Kina Gent (artikel website stad Gent)
Wetenschapsfeest – Flanders Expo Gent (folder in pdf)

Clown Rocky’s Halloweenshow, op vrijdag 3 november van 14 tot 15.45 uur, klinkt ook nog wel wijs: goochelacts waarvan je gaat bibberen, Halloweenspelletjes, heksenbezemdans voor de kleinsten (vanaf 5 j.), allemaal met op de achtergrond spannende muziek. (zie ook website Gent)

En misschien gaan we wel eens kijken naar de speelotheek?

Spam van de dag

woensdag 25 oktober 2006 in Internet. Permanente link | 4 reacties

Een zoveelste variante op een mail die ik ondertussen lijkt het wel duizend keer ontvangen heb, maar het, ahem, creatieve taalgebruik in deze viel me wel op:

Wij zorgen ervoor dat jouw website/homepage op meer dan 900 zoekmachines ingeschreven wordt. Jouw website wordt hiermee tussen 6 tot 8 weken op de zoekmachines van Google, Yahoo en MSN in een ranking naar boven klimmen. Daardoor groeit jouw pagerank omdat meer websites een verbinding naar jouw Homepage zetten. Het is aan U of de zoekende jouw aanbod kan vinden. Gebruik ons goedkope aanbod: Wij zetten U op meer dan 900 zoekmachines, mappen en webcatalogues.

Negen! Honderd! Zoekmachines! Om niet te spreken van mappen! En Webcatalogues!

Vanaf nu niet meer 349€ alleen nog 299€ (eenmalige uitgave, geen abo). Probeer het nu u loopt geen risico.

What you say !! You have no chance to survive make your time.

Bent u niet tevreden over ons aanbod, dan krijgt u zonder te vragen uw geld terug.

Hmm… dus met andere woorden, ik hoef zelfs mijn geld niet terug te vragen om het terug te krijgen?

Dat zeggen klanten van ons:
– binnen 6 weken was onze homepage op plaats 1 bij Google, echt super!
– Wij hebben door dat inschrijven in deze zoekmachines 12.000 bezoekers per maand en dat alleen naar 8 weken!

Doot dat inschrijven! Deze zoekmachine! Alleen naar acht weken! Echt super!!

Heb je problemen met de bestel-pagina, kun je dat ook hier doen. Bestel gewoon per email: hier doen (Geef ons a.u.b. jouw website, bedrijf, naam, adres, telefoon en voor klanten uit de EU het omzetbelastingnummer)

Het omzetbelastingnummer!

Ach, ach. Was het maar niet zo dramatisch erg allemaal, een mens zou er nog eens hartelijk om kunnen lachen.

Geschreven al luisterend naar: Stan Getz & Joao Gilberto Featuring Carlos Jobim – Getz/Gilberto – Para Machucar Meu Coração

Walgelijk

woensdag 25 oktober 2006 in Politiek. Permanente link | 19 reacties

En ondertussen is het ook weer helemaal duidelijk uit welke hoek welke reacties komen bij Joke. De Nieuwsbladlezers (en Standaardlezers, en Gentenaarlezers) hebben het ook allemaal ontdekt, blijkbaar. Ze mogen er daar fier op zijn, op hun lezerspubliek.

…o, helemaal verkeerd: de mannen van het Vlaams Blok hadden blijkbaar een link gelegd op hun home page, die ze overigens nu weer weggehaald hebben, lees ik in reactie 115 ondertussen:

115. Guido Joris – oktober 25, 2006
Het Vlaams Belang heeft enkele minuten geleden de links naar deze blog op haar homepagina weggedaan. Ze weten dus goed genoeg dat hun intimidatie van Joke geen aarde aan de dijk zal brengen.
Of zouden ze bang zijn van het negatieve imago? Omdat ze nu een Vlaams meisje door bodem eer bloed en trouw aan het slepen zijn?

Way to go, mannen. Way to go.

Geschreven al luisterend naar: Stan Getz & Joao Gilberto Featuring Carlos Jobim – Getz/Gilberto – Doralice

Oeioeioei

woensdag 25 oktober 2006 in Werk. Permanente link | 2 reacties

Maintenant ça commence quand même un peu à devenir juste, et on va quand même une fois devoir se dépêcher pour tout le brol qui est encore à faire.

Wahey! Drie en een halve dag and counting, en dan is mijn tenure alhier op het werk over.

En er is wel degelijk nog een stapel werk te doen, op het oude werk. ‘t Is zwaar van schiften: dàt kan ik nog doen, dàt kan ik niet meer doen, dàt zal die en die moeten doen, dàt is nog uit te leggen aan die en die, dàt ga ik nog zeer hard proberen doen maar ‘t zou kunnen dat het er niet meer van komt.

En dan een kleine week uitblazen (fat chance, met de kinderen erbij :)), en dan op naar nieuwe horizonten!

Geschreven al luisterend naar: Stan Getz & Joao Gilberto Featuring Carlos Jobim – Getz/Gilberto – Vivo Sohando

Del.icio.us op 25 oktober 2006

woensdag 25 oktober 2006 in Links. Permanente link | Geen reacties

Toegekomen!

woensdag 25 oktober 2006 in Boeken. Permanente link | 9 reacties

Boeken. Boeken, boeken boeken boeken.

Mmmmm, boeken. Boeggn.

Pockets, of hardcovers. Gelijmd, ingebonden, met een bladwijzer. Op glanzend papier, op gerecycleerd papier, op bijbelpapier. Met grote letters, kleine letters, boeken!

Hoera boeken!

…en kijk eens wat er vandaag toegekomen is, helemaal uit de Verenigde S van A?

Absolute Sandman, part I

Whee! Absolute Sandman, part I!

Kwaliteitspapier, ingebonden in leer, voor het overgrote deel helemaal opnieuw ingekleurd… Oh baby.

Absolute Sandman, part I

Sla het open op om het even welke pagina, en het blijft openliggen op die pagina. Zoals het een goed ingebonden boek betaamt. En er zit een bladwijzer in. En de cover is helemaal echt ge-embossed. Mmmm.

In hog heaven, me.

Battlestar

woensdag 25 oktober 2006 in Televisie. Permanente link | 7 reacties

Daarnet op de trein de vierde aflevering van het derde seizoen van Battlestar Galactica gezien. Ik had ze al van vorige week staan, maar ‘t was er nog niet van gekomen.

‘t Was weer wreed de moeite waard.

Ja, uiteraard, ‘t is Science Fiction. Met robots en zo, jawel. En zeer zeker, er zijn speciale effecten. Màchtige speciale effecten zelfs.

Maar dat maakt allemaal niet uit. Het speelt zich af op ruimteschepen, en er wordt gehyperspaced dat het een lieve lust is, maar ook dat is eigenlijk maar incidenteel.

Want uiteindelijk gaat het over het conflict tussen een militaire hiërarchie en een gewone regering. Over democratie en hoe absoluut die kan of mag of moet zijn. Over een cyclus van haat en wraak en of die eigenlijk wel te doorbreken is, over het doel en de middelen daartoe, en of het één het andere heiligt.

Over vader en zoon Adama, en hoe ze met elkaar omgaan. Over liefde, eenzijdig, wederkerig, of dat ze’t eigenlijk zelf niet weten. En over hoe ver men gaat voor liefde—om er te krijgen, of om ze te houden. Over kinderen hebben en kinderen willen. En over vriendschap en vertrouwen.

Voor mij is het centrale thema van de serie verantwoordelijkheid en hoe ermee omgaan. Het besef dat men verantwoordelijk is voor het hele menselijke ras, of voor de democratie, of voor zijn medesoldaten, of voor zijn partner, of voor zichzelf, en hoe dat dan uitdraait.

En dat het Cylons en mensen zijn, dat is uiteindelijk maar een handige metafoor voor allerlei andere dingen.

Het helpt dat zowat àlle personages fantastisch geschreven zijn, van een magistrale Edward James Olmos als Adama over een getormenteerde Baltar, en de bloedstollend mooie Number Six, Appolo, tot Zarek en Laura Roslin toe, die net zo goed anonieme administratoren hadden kunnen zijn.

Personages die in de oude serie volledig uit bordkarton opgetrokken waren, zijn hier vaak bij de sterkste: Boomer en (vooral) Tigh pakweg, maar ook Starbuck—de initiële schok omdat de rol van Dirk Benedict door een vrouw gespeeld werd, was na één aflevering al helemaal voorbij, en in het derde seizoen heeft ze mijn hart al verscheidene malen doen breken.

Zonder het plot te vertellen: de volgende aflevering heet Collaborators. En de serie kennende, zal het niets uitmaken dat het zich allemaal op de last surviving Battlestar, Galactica afspeelt. Zou het zich even goed af kunnen spelen hebben in Vietnam, of de tweede wereldoorlog, of in Tsjetsjenië, of in de Amerikaanse Burgeroorlog, of zelfs mutatis mutandis in een groot bedrijf of in een middelbare school.

Vrijdag wordt het uitgezonden. Ik kan haast niet wachten.

Stijn

woensdag 25 oktober 2006 in Music. Permanente link | 18 reacties

Hola beer!

Wat was dat in de Laatste Show? Voor één keer beklaag ik mij dat ik de muziek en al tegenwoordig niet meer volg: er was ene Stijn op bezoek.

Zó een sympathieke kerel dat dat er uitzag! Maar, veel belangrijker: zó wijze muziek! Heeltegans mijn ding! Ik vind zo direkt op Youtube alleen maar lage-kwaliteitsdingen van de mens, op deze reportage na:

…maar ik denk dat ik maar eens een platenwinkel binnenstap van zodra mijn loon toegekomen is.

Onthechting

donderdag 26 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Ik houd van typografie, en ik houd van grafieken. Informatiedinges. Hier en hier bijvoorbeeld, en alle boeken van deze meneer staan broederlijk naast malkander op mijn boekschelf.

In de visualisatie van informatie is het soms eenvoudig. Letterlijk: de grafiek is klaar als zoveel mogelijk nonsens er van weggehaald is. Assen, legendes, labels, lijnen, schaduwpjes, kadertjes, 3D… allemaal chartjunk die in veel van de gevallen weggekapt kan worden.

Ik moest een tijd geleden, in een vorige werksituatie, grafieken trekken van een rondvraag. Een dozijn in totaal, ruwweg de helft taartdiagrammen (niet méér dan een stuk of vijf waarden) en de andere helft staafdiagrammen.

De data werd voortdurend on-line ingevuld door een batterij mensen, maar moest niet on-line zichtbaar zijn, dus heb ik er iets in Excel van gemaakt: wat queries naar views en dan dynamische grafieken. Propere dynamische grafieken I might add, met voor de lezer ook per grafiek een tabelletje met de gegevens er nog eens bij.

Eén zachte kleur, de stukken taart mooi gescheiden met een witte rand, niet uit mekaar getrokken, de tekst (in het zwart) en de cijfers (in het grijs) per datapunt mooi naast de juiste stukken, in een mooi lettertype en met een zeker gevoel voor spatiëring en witruimte en, enfin, ik was er redelijk content van.

Feedback van de opdrachtgever: of de taartstukken niet elk een andere kleur zouden kunnen krijgen, en of die kleuren niet wat feller konden, oranhe, groen, rood, blauw, en of het font geen Tahoma zou kunnen worden, en of er zowel absolute cijfers als percentages naar de taartstukken konden komen, en een legende erbij.

Ik heb even heel erg diep gezucht, nog een halve tegensputtering per e-mail geforceerd (“moet dat écht? wat gaat dat méér bijbrengen aan de lezer? andere kleuren en een legende als er maar één reeks is?”), maar uiteindelijk me gerealiseerd dat het me niet kon schelen.

Of nee, da’s niet juist: dat het me wél kon schelen. Teveel kon schelen om het zelf te doen: ik kan daar moeilijk mee leven, willens en wetens slecht werk afleveren.

En dus heb ik toen gewoon de hele excel-file doorgestuurd. “Bij deze het bronbestand, leef u geheel uit, en u doet maar wat u niet laten kan.” De opdrachtgeven was voorwaar content. En ik heb de bewuste grafieken nooit gezien.

Gelukkig maar.

Mwoehahaha

donderdag 26 oktober 2006 in Politiek. Permanente link | 7 reacties

Wedden dat Daerden wél zijn ministers kent? :)

Plakbandman

donderdag 26 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 7 reacties

We noemden hem plakbandman. Hij kwam langs, schatte even de hoeken en het plafond in, vroeg aan iemand om naar de Brico om een rol zwarte tape en plakletters te gaan, en plakte die dan in een strategisch gekozen hoek evenwijdig met plafond en evenwijdig met de deuropening.

For good measure plakte hij er nog een rood vierkantje op. Maar nog was het niet af. Er ontbrak nog iets, zoveel was wel duidelijk.

Eureka! Stuur eens iemand om een zwarte tige, een oogje om in het plafond te draaien en een haakje om in die tige te vijzen—hey presto! ‘t Is gelijk tubular bells, nu ja, één zeer low budget zwart geverfde tubular bell, redelijk precair in een plafondtegel-anno-1976 gevezen.

Kunst! Hoera! Conceptueel! en al! Stuur maar al een factuur!

Geschreven al luisterend naar: Elvis Costello – Mighty Like A Rose – The Other Side Of Summer

Het uitzicht

donderdag 26 oktober 2006 in Foto's, Werk. Permanente link | 4 reacties

De voorlaatste dag in mijn bureau. Tijd om wat te documenteren, kwestie van voor het nageslacht en souvenirs en zo.

Kijk: de zon die opgaat boven de bibliotheek aan de overkant van de binnentuin (aan 17 megapixels wegens aan mekaar geplakt):

Sunrise in Bruges

En voor er mensen hun beklag zouden doen dat het allemaal Photoshop is (ik hoor u wel, meneer Hugues vanuit het verre Egypte): filmisch bewijs dat het niet gephotoshopt is!

En zeggen dat ik nog altijd mijn echte filmcamera verloren ben, ergens in ons huis. dedju.

Video, test, test

donderdag 26 oktober 2006 in Film. Permanente link | 9 reacties

Ik dacht: laatste paar dagen op het werk, dat moet toch gedocumenteerd worden. En zoals gezegd: mijn eigenlijk camera is verdwenen, en al wat ik heb dat bewegend beeld kan schieten, is een oude, gedeukte Casio Exilim. Letterlijk gedeukt zelfs, kijk maar, hier tegen het enige wat me nog rest van de echte camera aangeleund:

Een gedeukt fototoestel

Dat ding doet wel filmpjes, maar ’t is eigenlijk echt wel gene vetten: kwaliteit is in het abstract nog wel niet zó slecht (640×480, 30fps), maar artefacten, zware compressie, slecht geluid, storend gekraak als de autofocus zijn ding doet, geen mogelijkheid om in- en uit te zoomen… en ergste van al: bijzonder moeilijk te editeren, bleek gisteren.

Ik had een testfilmpje van mezelf in de badkamer gemaakt, en ik dacht dat wat snappy te editeren, maar tarara. Windows Movie Maker blijft erop hangen, Premiere leest het wel in maar weigert het te renderen, ULead Whateverdinges Videosmurf crashte: niet goed.

Ik heb dan maar alle korte stukjes zonder editeren na mekaar geplakt, en om te testen wat het geeft naar YouTube gesmeten. Dat lukte wel, uiteindelijk, al was er om tien uur ’s avonds met maar één 60 watt-gloeilampje en een lichtje aan de spiegel natuurlijk verre van genoeg licht. En dus heb ik vanmorgen in het naar het werk gaan ook filmpjes gemaakt, en vanmiddag tijdens het eten ook, en misschien doe ik dat vanavond ook nog wel. En dan probeer ik alsnog een montage te forceren.

Ik moet trouwens dringend een beter scheertoestel vinden, want het kan écht niet meer zijn. Met dat ik me scheer om 6u30, en dat het een slechte machine is, zie ik er tegen de middag (en al helemaal tegen ’s avonds) helemaal als een boef uit:

Ik heb van die goofy smiles, zei iemand op Gmail mij trouwens. Of het zou ook een andere figuur kunnen zijn, dat wou hij nog in het midden houden, maar in alle geval een cartoon-smile. En dat ik het filmpje zeker op mijn weblog moest zetten. Euh, bij deze dan.

I’m sure there was a compliment in there somewhere. Ahem.

Wij parleren Nederlandais

donderdag 26 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Mooie site hoor, en wellicht geheel onbedoeld hilarisch. “Ingaan” kiezen om naar de versie in het Nederlands te gaan.

Onze missie is de mensen en de cultuur op één lijn te brengen met de ondernemingsobjectieven en strategieën, om zo prestatie en welzijn te optimaliseren. Het is onze visie om een toonaangevende, erkende en Europese partner te worden van internationale bedrijven op het gebied van leiderschapsontwikkeling, het begeleiden van veranderingsprocessen en het ontwikkelen van een naar betere prestaties strevende bedrijfscultuur. Wij kiezen voor partnerschap door bijval eerder dan voor de traditionele raadgeving. Wat we onze klanten willen nalaten, na onze tussenkomst, is een toenemend engagement en een stijgende bijdrage van de managers aan de bedrijfsobjectieven. Nexum heeft diep over [het] concept van empowering nagedacht en de grenzen ervan verlegd. Met de combinatie van een hard leerproces (jezelf kennen, team communicatie, team functionering, verantwoordelijkheden, …), de passie om te slagen en de deelname aan activiteiten zoals schilderen, koken, muziek maken of sporten, worden de theorie en de concepten beleefd.

Ach, aandoenlijk eigenlijk.

Geschreven al luisterend naar: Elvis Costello – Mighty Like A Rose – Invasion Hit Parade

links for 2006-10-26

donderdag 26 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Jan wordt uitgekleed

donderdag 26 oktober 2006 in Kinderen. Permanente link | 9 reacties

Altijd moeilijk, zijn hoofd:

Jan is grappig. :)

To hell in a handbasket

donderdag 26 oktober 2006 in Politiek. Permanente link | 2 reacties

Lu chez Izo, qui l’avait lu dans 404 Brain not found:

Quant aux vrais terroristes, ils ne figurent pas sur la liste noire de l’aviation : le FBI ne veut pas que les aéroports étrangers aient accès à ce type d’informations. La “No Fly List” se contente donc tranquillement d’empêcher les morts, les prisonniers, les gens avec un nom trop commun et le président de Bolivie de prendre l’avion. Mais surtout pas les vrais terroristes. Histoire qu’ils ne sachent pas qu’on sait qu’ils savent qu’on sait qu’ils sont des terroristes. Ce serait dommage.

Gniiii.

Comedy

donderdag 26 oktober 2006 in Televisie. Permanente link | Eén reactie

Baby David is seven and you’ve got lot of catching up to do—en meer moet een mens niet weten: a one-off special of the Royle Family.

The Royle Family, dames en heren, is niet meer of niet minder dan geniale televisie. Ontroerend, herkenbaar, intelligent en nooit anders dan enorm grappig.

Iedereen, iedereen kijken op 29 oktober.

Catherine Tate vanavond was overigens ook weer in uitstekende doen. Een aantal karakters weg, een aantal behouden (Nan “what a fucking liberty” Taylor, Lauren “am I bothered though?” Cooper), en een aantal nieuwe karakters die al meteen zwaar de moeite waard zijn (“I can do that!”).

Good eats. Hoera!

update en Buzzcocks, met de nieuwe presentator, is ook weer uitstekend. Met Mark Lamarr vorig jaar had ik soms de indruk dat de rek er wat uit was, maar ’t is weer helemaal terug. Hoera!

Yay!

donderdag 26 oktober 2006 in Weblogs. Permanente link | Geen reacties

Free at last, laat mijn hoofd gerust, en qu’ils aillent se faire foutre.

Ik kan mij inbeelden dat dat zwaar deugd moet gedaan hebben. 😀

Goedemorgen

vrijdag 27 oktober 2006 in Computers en dingen. Permanente link | 15 reacties

Kijk kijk, de browserstatistieken zullen vanaf vandaag raar doen, mijn gedacht. :)

IE7

…en de helpdesks overtoeren draaien ook. Waar is mijn menubalk?!

Geschreven al luisterend naar: The Bee Gees – The Very Best Of The Bee Gees – Tragedy

Druk

zaterdag 28 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 9 reacties

Gisteren op het werk de hele dag over en weer gelopen, en mijn bureau op het werk voorbereid op het maandag leegmaken: papieren op stapeltjes leggen, wegsmijten wat weg mocht (zo’n goeie meter papier), en nog losse einden vast proberen knopen.

‘s Avonds was het verjaardagsfeest–wijs!

’t Was wel kwart na zes voor ik in bed zat, dat was een beetje minder, maar bon, we gaan niet klagen.

En voor de rest: vandaag en morgen zal er niet al te veel internet meer aan te pas komen: werk, werk, werk.

Overmorgen met pak en zak en statieven en flitsers en watnog naar Brugge, eerst nog wat aller-aller-àllerlaatste losse einden vastknopen op het werk, ondertussen een back-up van persoonlijke gegevens op de werkcomputer naar externe harddisken in gang stampen, dan officiële fotoreporter van de opening van het academisch jaar van het Europacollege spelen, dan terug naar het bureau om de foto’s te verwerken en on-line te zetten, en ondertussen verder kopiëren en ordenen, dingen inladen in de auto, laptop bij IT afzetten, sleutels aan housekeeping geven, kaarten allerlei aan de receptie achterlaten, wellicht nog langs personeel lopen om dingen en gerief rond overuren en glijuren en papierwerk en dergelijke in orde te krijgen… en dan zit het erop.

He he.

Verhuis

zaterdag 28 oktober 2006 in Verbouwingen. Permanente link | 7 reacties

We verhuizen!

Ik weet er het fijne niet van wegens niet naar de vergadering met de mensen naast de deur geweest, maar voor zover ik het begrepen heb, is in de nasleep van het gat-in-de-muur-incident gebleken dat

 • (minstens) één van de vier dikke balken die over de hele breedte van ons eerste verdiep lopen, tot zeker een centimeter of zestig van de balkkop rot is, en dus dat die balk(en) moet(en) gereconstrueerd worden met epoxy en stalen pinnen en watnog, want dat bijvoorbeeld ons dak op die balken steunt
   
 • er iets mis is met de dakgoot tussen de twee huizen, waardoor over de hele lengte van het huis allerlei stukken muur moeten weggekapt worden en opnieuw gezet (euh, denk ik)
   
 • …maar wat er ook van weze: op ons eerste verdiep, over de hele lengte (da’s de living en onze slaapkamer), en ook op ons tweede verdiep, over de hele lengte (kamer van Jan, toilet, chauffagekamer, kamer van Zelie en Louis), moet er gewerkt en geschraagd en gestut en gekapt worden

In theorie zouden wij daar kunnen in en rond blijven wonen, maar met Louis en Jan die toch redelijk zwak zijn van longen (Louis twee longontstekingen al gehad bijvoorbeeld, den duts: één twee) zien we het niet echt zitten.

Dus verhuizen we binnen een week of twee, drie naar mijn ouders. Voor een maand.

Zucht. Allez, niet zucht wegens naar ouders (‘t is daar wreed wijs, en het eten is fantastisch!), maar wel zucht wegens, tja, zucht.

We zouden eigenlijk beter van de okkasie gebruik maken om de verbouwingen weer in gang te duwen: de schouw afbreken, de trap naar het eerste opnieuw steken, de trap in het achterhuis zetten, de bibliotheek en de plankenvloer in de living doen, …

Zucht.

Zondag thuis!

zondag 29 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 12 reacties

Allemaal wijs en alles, vorige zondag vergadering en zo, maar wel een serieuze streep door de televisiekijkrekening.

Zondag is er Prison Break en is er ook Marathon, en dat valt allebei samen. En ik wil die allebei zien.

Op café zittende vergaderen, bedacht ik dat ik Prison Break altijd wel bij de Schlechte Vrienden kon decentraal backuppen, maar dat ik Marathon nooit ofte nimmer zou kunnen vinden. En dus gebeld naar de thuiswacht en gevraagd dat ze de opname van Prison Break zou stopzetten en die van Marathon in gang sleuren. Resultaat: een halve Prison Break en een einde van de tweede aflevering van Marathon. Gaargh!

De eerste aflevering, die ik ook al met bijna een week vertraging bekeken had, vond ik helemaal in orde, en ik liep er al een tijd lastig van dat ik een stuk gemist had.

Maar! Niet getreurd! Gisteren (of eergisteren, tijdsaanduidingen over middernachten heen zijn niet mijn forte) via het Radiofonisch Instituut Decroubele erachter gekomen dat het mits een vergoeding mogelijk is om bij het Huis van Vertrouwen een digitale versie van een uitzending op te vragen.

Wat ik dan ook zal doen. En die ik dan ook zal delen met mijn Neef In Het Verre Buitenland, want die krijgt daar geen VRT, en die kent die-Sylvie-die-meedoet ‘t schijnt heel erg goed (de wereld is klein, meneer).

Ik wou Hannibal ook volgen, maar dat zal ik dan eens op DVD moeten kopen. Prison Break? Ik denk dat ik vanavond maar gewoon kijk, die twee gemiste afleveringen van vorige week zal ik wel zo kunnen reconstrueren zeker?

Le Creuset rules

zondag 29 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 14 reacties

Rode kool!

Rode kool, hoera

Ajuin!

Le Creuset rules

Rode kool erbij! En appels! En dan: ùùùren op de zijkant van het vuur laten zacht worden.

Le Creuset rules

Leve ons vuur, yippee!

Norm!

zondag 29 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Nee, niet die Norm, wel deze Norm, bij Conan O’Brien.

Groots.

Deel twee en deel drie ook wel. Zo lang geleden al, trouwens.

Del.icio.us op 29 oktober 2006

zondag 29 oktober 2006 in Links. Permanente link | Geen reacties

Willy’s en Marjetten: make or break

zondag 29 oktober 2006 in Televisie. Permanente link | 15 reacties

Allez ja, da’s wat overdreven natuurlijk, maar toch.

‘t Is gelukkig meegevallen. Geen hoogvlieger, maar ‘t viel beter mee dan de tweede aflevering, waar er bijna geen glimlach af kon.

Veel goede hoop voor Saskiaken (die kousjes!), maar Bart De Pauw, vrees ik, begint mij wel een beetje tegen te steken. Het is dat hij soms zielig overkomt, op een verkeerde manier. Zo gelijk alsof hij een jaar of tien te oud is.

Marcel is voor de rest altijd onderhoudend en dink (…en dan een soort omgekeerde zes, misschien een schrijffout…), of die keer dat ze Jef Kennedy vermoord hadden en de dat ze de moordenaar hadden gevonden (…en als u hem gezien heeft stuur dan een gele briefkaart naar de politie van Amerika…).

Stomme lollen, dat mogen ze vooral blijven doen—eindelijk een personage van vlees en bloed: Espe! En ook reporter Cesar mag terugkomen—Al Quaedo! En Hitler zijn asse! En de wereldvrede die ondertekend is!

De geriatrische bankoverval, dat duurde vééél te lang, en de grimage trok op niet al te veel. Make it snappy, gasten. En serieus: Bart De Pauw, die past er soms helemaal niet bij.

– En wat mag ik u wensen?
– Een beetje meer continentie.

Inderdaad. Volgende week nog beter, mag een mens hopen.

Royle

maandag 30 oktober 2006 in Televisie. Permanente link | 2 reacties

Geniaal. Meer woorden zijn daar niet voor.

Vruchteloos

maandag 30 oktober 2006 in Werk. Permanente link | Eén reactie

Grr. Als één van de aller-allerlaatste wapenfeiten op mijn werk, moest er een ding gelayout worden.

Het was de bedoeling dat tegen maandag te doen, in de loop van het weekend.

Bibi zit dus al anderhalve dag om de zoveel tijd zijn webmail te refreshen in de hoop dat de nodige bronbestanden ertussen zullen zitten en dan is het ondertussen al zondag 2u47, maar tarara. Grr.

Het wordt alsnog een spannende dag morgen: 8u15 toekomen, tot 9u30 programmeren, dan tot pakweg 12u30 of 13u foto’s trekken en ondertussen files copiëren, dan foto’s ontwikkelen in Photoshop en on-line zetten en onderwijl mijn bureau leeghalen, en dàn nog die layout doen, die nog een dag of twee in beslag dreigt te nemen.

Of misschien zeg ik wel gewoon sod it tegen die layout?

‘t Is maar dat ik het verdorie al beloofd had, dedju.

It never rains

maandag 30 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 11 reacties

…but it pours.

Vanmorgen toegekomen op het werk, computer stond zo vast als een mier in een pot honing: nog net een klein beetje beweging in te krijgen. Genoeg om Outlook af te sluiten en te wachten tot al het gereutel gedaan was, en hem dan een stamp in de ‘nads te geven—herstarten, kieken! Ik heb hier data te copiëren!

Buiten Murphy gerekend:

Outlook bah

Die 20 minuten, dat is het afgelopen uur en drie kwartier al eens 21 minuten geweest, en ook al terug 28 minuten, en ook 22, en dan weer 27.

En ik heb de indruk dat de computer hier helemaal geen USB2 heeft, én dat de Firewire ook maar aan USB-snelheid werkt.

Oh joy. Nog slechts een paar gigabyte meer te kopiëren. En dan nog mijn mailbox, ook een gigabyte of twee of drie.

Happy happy.

Geschreven al luisterend naar: Admiral Freebee – Admiral Freebee – Admiral for president

Opening

maandag 30 oktober 2006 in Werk. Permanente link | Geen reacties

Voilà, dat zit er ook weer op: de opening van het academisch jaar op het binnenkort ex-werk.

Jean-Claude Juncker gaf een bij momenten bevlogen speech. Dat de landen die de Europese Grondwet niet ratificeren niet moeten denken dat ze mogen afkomen met een afgezwakte versie ervan. Dat we niet alleen nood hebben aan “meer Europa”, wat dat ook moge betekenen, maar dat we zeer specifiek nood hebben aan gemeenschappelijke juridische regels, een gemeenschappelijke buitenlandse politiek, een betere binnen-Europese politiek, een meer sociaal Europa, enfin, the whole hog.

20061030_opening_37b

Nee, ‘t was wel goed om nog eens zo één van die echte Europeanen van de oude stempel te horen, die niet beschaamd zijn om te zeggen dat we verkeerd bezig zijn.

En voor de rest: ‘t was mijn allerlaatste dag op het Europacollege. Dag Brugge! Dag fijne collega’s! Tot de volgende keer!

Scheduling

dinsdag 31 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Alleen thuis met Zelie en Louis en Jan vandaag.

Ik moet ze nog aankleden, en dan naar de bakker gaan, en tegen dan zal het eten te maken zijn, en dan eten, en dan Jan even in bed, en dan naar de bibliotheek, en misschien wel verkleden dan, dat ze de straat op kunnen voor Halloween (tradities zijn er om in het leven te roepen).

Maar ik moet ook nog een interview geven, en ik moet ook nog een brochure maken, en er moet ook nog dingen gedaan worden voor Gentblogt.

Kak.

Weird

dinsdag 31 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Dàt was raar: ik dacht vannacht dat ik zwaar ziek was.

Twee keer opgestaan om naar het toilet te gaan. Daar is niets vreemds aan, maar wél dat ik helemaal draaierig was, en dat ik precies moest overgeven. Ik had geen druppel gedronken, maar wist ik niet beter, ik zou gedacht hebben dat ik zo zat als een konijn was.

Ik geraakte haast niet boven bij het toilet, en eens ik daar was, geraakte ik van het draaien de trap bijna niet af.

Maar vanmorgen: niets meer.

Strange.

links for 2006-10-31

dinsdag 31 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

300

dinsdag 31 oktober 2006 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Gelezen bij Appelogen: Frank Miller’s 300 wordt verfilmd!

300

Oh boy oh boy oh boy. En ook wel: goody goody goody.

De trailer ziet er, zoals het jonge volkje blijkbaar tegenwoordig pleegt te zeggen, vet uit ook: klikkety klik.

Navigatie

» homepagina, archief

Zoek

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.

Ter info

Eén van mijn e-mailadressen is michel [at] zog punt org. Normaal gezien antwoord ik daar, buiten de kantooruren, onmiddellijk op.

Valideert, in principe: css & xhtml.
Gemaakt met WordPress.
Syndicatie: Entries (RSS) en commentaar (RSS).ISSN 1780-1338