Schaamtelijk

De Zevende Dag. Over doping en wielrenners, met Jean-Marie Dedecker. Men denke ervan wat men wilt, maar in sommige zaken weet hij waarover hij het heeft.

Patrick Lefèvere, voorzitter van de associatie van ProTour-ploegen, zat erbij als een soort vos in het nauw, in de hoek gedrumd en daarom wild om zich heen slaand.

– Meneer Lefèvere, is er veel hypocrisie?

– Wij zijn maar een spiegel van de maatschappij hé.

Als Dedecker zegt dat hij tegenwoordig alle getuigenissen die hij krijgt laat ondertekenen en/of filmt, bijt Lefèvere hem tot twee keer toe “filmen, dat kunt ge goed hé, gelijk bij Dutroux”.

Als Dedecker spreekt van mensen die al sinds 1976 tot op dit ogenblik bezig zijn met laakbare praktijken, dan roept Lefèvere dat er van de jaren 70 en 80 gesproken wordt! en waarom er niet meteen ook Briek Schotte bijhalen?!

Als Dedecker zegt dat zelfs topmensen van de WADA hem namen doorspelen omdat zij er niets tegen kunnen doen, krijst Lefèvere “ge zijt nu al onderzoeksrechter! ge zijt nu al onderzoeksrechter!”

Een duivel in een wijwatervat.

Schaam-te-lijk. Ik vraag me af of Paul Van Den Bosch er iets over zal schrijven.

Elders over misschien hetzelfde

28.01.2007: Ontluisterend | 27.07.2006: Landis

10 Comments

 • ook niet gezien, maar vanavond krijg ik een herkansing, ben immers wel geïnteresseerd…

  geen idee dus of dedecker zijn aanpak al wat ernstiger is?
  vlak voor de verkiezingen wat gerichten over toprenners rondstrooien vind ik niet ernstig, een dossier hebben en het nog altijd niet aan het bondsparket willen overhandigen al evenmin (tenzij hij terecht voor een doofpotoperatie vreest?)

  ach… ik zal vanavond dus in elk geval eens kijken!

 • Pingback: AnW » Blog Archive » Amsterdam, cross en De zevende dag enzo

 • Heb het niet gezien, maar heb wel al heel lang mijn mening klaar over Lefèvre: een vreselijk hypocriet ventje dat peist dat de wielerwereld niet zonder hem kan. Ik heb het niet onaangename voorgevoel dat we binnenkort wel zullen zien of dat werkelijk het geval is. I think not. Adieu Patrick.

 • Ik ben altijd “fan” geweest van Dedecker, maar volgens mij is hij nu toch verkeerd bezig. Zeker toen ik gisteren op het nieuws hoorde dat hij eindelijk namen zou doorgespeeld hebben naar het gerecht.
  Een tijdje geleden was hij aan het roepen dat er renners op het wk bij waren die doping zouden nemen en de twee namen die hij doorgeeft aan het gerecht zijn namen van twee ex-renners. Misschien zit Eddy Merckx erbij, die heeft ook doping genomen.

  Ik vond het voornamelijk gratuite reclame vlak voor de verkiezing.

  Neemt niet weg natuurlijk dat ik ook vind dat de dopingzondaars moeten gestraft worden.

 • De wielersport zou – net als alle andere sporten – clean moeten zijn. Welk beeld geven we anders aan de jeugd? Zonder doping, geen (top)resultaten?
  Gelukkig zijn er moedige mensen als JM Dedecker die af en toe nog eens aan de bel durven trekken.

 • Pingback: Frank VDB :: Bekijk onderwerp - Nieuwtjes van het winterseizoen

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.