Slechte reclame

Ik zou denken dat ze het bij de mannen van Jobs ondertussen al weten, hoe reclame werkt, toch? 

Allez, waar zijn hun christelijke gedachten? Een o-zo-verdómd-hip tiepken haalt een Braziliaans-Duitse troela boven, terwijl immer en overal sympathieke John Hodgman toont een gevoel voor humor te hebben?

Nu, ’t kan zijn dat het in Amerika of zo wél werkt natuurlijk, maar voor mij: die hele I’m a Mac-campagne vind ik zó hard op niets trekken… wij rooten toch voor de sympathieke underdog, hier in Vlaanderen, niet voor de arrogante klojo?

Elders over misschien hetzelfde

31.12.2014: Links van 27 december 2014 tot 30 december 2014 | 06.06.2014: Links van 3 juni 2014 tot 6 juni 2014 | 01.12.2013: Links van 30 november 2013 tot 1 december 2013 | 23.11.2013: Links van 19 november 2013 tot 23 november 2013 | 05.11.2013: Links voor 4 november 2013 | 07.10.2012: Waar ik dit weekend ambetant van liep | 14.08.2012: Links van 11 augustus 2012 tot 14 augustus 2012 | 13.07.2012: Taxon Web | 24.06.2012: Neen, ik ben niet geïnteresseerd in Vlaamse en Hollandse boeken. Echt niet. | 20.06.2012: I love the sound of jimmies rustling in the morning

14 Comments

 • Bwa, ik vind de meeste Mac/PC-filmpjes best grappig. Maar ik ga akkoord: underdogtypes wekken ook bij mij meer sympathie op. Dat Mac-mannetje is een etter :) Deze campagne zou mij nooit overhalen om definitief te switchen. Geen enkele campagne eigenlijk. Als ik zou switchen, zou die keuze puur op ratio zijn gebaseerd :)

 • Ik ben voor het ettertje, maar dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ik een Mac gebruiker ben.

  De reclame is zeker niet slecht, eerder goedkoop maar wel leuk gevonden – dat maakt een reclame toch niet slecht?

 • “Jaja, meneer heeft geen vier kinderen zeker?”

  En hebben die allemaal al een computer?

  “degelijke manier Windows op draaien”

  Komt ge soms niet toe met 512 Megs om Windows te draaien?

 • Nee, ze hebben niet allemaal een computer, maar met vier kinderen komt het einde van de maand echt wel sneller dan een mens zou denken, en is het niet zo enorm vaak dat er nog een paar duizend euro overblijft om een luxeprobleem mee op te lossen: ik heb al een computer (desktop weliswaar), en die mac zou er alleen maar voor de aardigheid zijn.

  Op een degelijke manier Windows draaien, dan bedoel ik niet notepad-in-Windows. Wel Photoshop en Illustrator en een Virtual PC of VMWare en Outlook en een paar firefoxen en een paar IE’s open, allemaal samen. En een resem assorted crap genre Google talk en MSN en Windows Media Player en dergelijke.

  Op een comfortabele manier.

  Dan moet ik welhaast één van die MacBook Pro’s kopen, dacht ik zo. En ik weiger te pieren naar een 15 inch-scherm, dus wordt het een 17 inch, en dat is al meteen zo’n drieduizend euri.

 • Wat voor draaikonterij is me dat nu Vuijlsteke, eerst was het “as a second computer”, en nu opeens moet het uw andere computer kunnen vervangen.

  Doe eens een kwartaal zonder nieuwe telelenzen en koopt uw klein mannen ne mac mini.

  Beziet het als een investering om nog meer dingen te hebben om over te sakkeren!

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.