Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Slechte reclame

Ik zou denken dat ze het bij de mannen van Jobs ondertussen al weten, hoe reclame werkt, toch? 

Allez, waar zijn hun christelijke gedachten? Een o-zo-verdómd-hip tiepken haalt een Braziliaans-Duitse troela boven, terwijl immer en overal sympathieke John Hodgman toont een gevoel voor humor te hebben?

Nu, ’t kan zijn dat het in Amerika of zo wél werkt natuurlijk, maar voor mij: die hele I’m a Mac-campagne vind ik zó hard op niets trekken… wij rooten toch voor de sympathieke underdog, hier in Vlaanderen, niet voor de arrogante klojo?

14 reacties

 1. Bwa, ik vind de meeste Mac/PC-filmpjes best grappig. Maar ik ga akkoord: underdogtypes wekken ook bij mij meer sympathie op. Dat Mac-mannetje is een etter 🙂 Deze campagne zou mij nooit overhalen om definitief te switchen. Geen enkele campagne eigenlijk. Als ik zou switchen, zou die keuze puur op ratio zijn gebaseerd 🙂

 2. Ik ben voor het ettertje, maar dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ik een Mac gebruiker ben.

  De reclame is zeker niet slecht, eerder goedkoop maar wel leuk gevonden – dat maakt een reclame toch niet slecht?

 3. Ik ben ook Mac gebruiker, maar vindt het toch maar een dwaas filmpken.

  En grappen maken met crossdressers is goedkoop, iedereen kan dat.

 4. Het ettertje is inderdaad een ettertje. En mij kan het niet eens schelen wat voor merk ik gebruik.

 5. Inderdaad, weinig originele reclame.

  Maar toch deftig uitgewerkt…
  En de onderwerpen zijn een waarheid als een koe!

 6. “de onderwerpen zijn een waarheid als een koe” — oja? Op welke manier? Behalve dat ze leugenachtige nonsens zijn dan, bedoel je? 🙂

 7. That’s because you’re PC, i guess…

 8. Hardly. I’d buy one o’them Mac doohickies as a second computer in a heartbeat–if I had the cash to spend.

  It’s just that I have a very low tolerance for smug bastards.

 9. “if I had the cash to spend”

  Vanaf 629,00 euro

 10. Jaja, meneer heeft geen vier kinderen zeker? 😀

  Nee, ’t is dat als ik ervoor ga, dat ik dan liever voor een toestel ga waar ik ook nog echt iets mee kan doen. Op een degelijke manier Windows op draaien, bijvoorbeeld.

 11. “Jaja, meneer heeft geen vier kinderen zeker?”

  En hebben die allemaal al een computer?

  “degelijke manier Windows op draaien”

  Komt ge soms niet toe met 512 Megs om Windows te draaien?

 12. Nee, ze hebben niet allemaal een computer, maar met vier kinderen komt het einde van de maand echt wel sneller dan een mens zou denken, en is het niet zo enorm vaak dat er nog een paar duizend euro overblijft om een luxeprobleem mee op te lossen: ik heb al een computer (desktop weliswaar), en die mac zou er alleen maar voor de aardigheid zijn.

  Op een degelijke manier Windows draaien, dan bedoel ik niet notepad-in-Windows. Wel Photoshop en Illustrator en een Virtual PC of VMWare en Outlook en een paar firefoxen en een paar IE’s open, allemaal samen. En een resem assorted crap genre Google talk en MSN en Windows Media Player en dergelijke.

  Op een comfortabele manier.

  Dan moet ik welhaast één van die MacBook Pro’s kopen, dacht ik zo. En ik weiger te pieren naar een 15 inch-scherm, dus wordt het een 17 inch, en dat is al meteen zo’n drieduizend euri.

 13. Wat voor draaikonterij is me dat nu Vuijlsteke, eerst was het “as a second computer”, en nu opeens moet het uw andere computer kunnen vervangen.

  Doe eens een kwartaal zonder nieuwe telelenzen en koopt uw klein mannen ne mac mini.

  Beziet het als een investering om nog meer dingen te hebben om over te sakkeren!

 14. En om het comfortabel te doen zou ik toch nog ff wachten op Leopard anyway… De beta van Bootcamp laat soms toch hier en daar wat te wensen over (qua drivers dan)…

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑