Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Refter

Wij hebben op ons werk een refter. Allez ja, ’t is te zeggen, wij hebben een bibliotheek, en als er ’s middags niet op resto gegeten wordt, dan eet alleman zijn boterhammen / slaatjes / broodjes samen rond de grote tafel op.

Gezellig. 🙂

’t Was de bedoeling om ’s morgens mijn boterhammen te smeren, en die dan in een brooddoos mee te nemen, maar ’t is al de hele week mislukt. Het kan zijn dat ik dinsdag en woensdag door elkaar haal, maar het was iets in deze zin:

 • maandag was ik nog wat te ziek van buikgriep
 • dinsdag was ik het vergeten
 • woensdag was ik veel te laat op en had ik geen tijd meer
 • en vandaag was ik gezond, was ik het niet vergeten en was ik er op tijd bij, maar was er geen brood meer: ik heb dan maar uit armoe wat schelletjes kaas meegegrist uit de koelkast, en een pak krakotten in de rugzak gestoken

Morgen beter. Maar ge gaat het zien: er zal geen beleg meer zijn of zo. Of mijn brooddoos zal uitgelopen zijn.

update vrijdag: overslapen, ’t zullen de rest van de krakotten van gisteren worden

10 reacties

 1. Haha. Zo negatief denken zeg. Als eerste opstaan en als eerste uw boterhammen maken kan helpen! 😉

 2. Je moet die ’s avonds smeren. Of gewoon uw potteke kip curry (of andere, naar eigen keuze) integraal meepakken met een paar sneden brood. Dat vraagt geen tijd. Eigenlijk zoals je het vandaag hebt gedaan 🙂

 3. Hola, ik ga voor gezond beleg: op voorhand gedaan is dat direkt zompig.

  En negatief? Ik? ’t Is van dat: allemaal op!

 4. a nee, dan is de smaak zo schoon in het brood getrokken. en je moet ze vertikaal in de koelkast leggen, zoals in de ‘etenmakers’ aan de korenmarkt

 5. Boterhammen smeren, een paar blaadjes sla ertussen en heerlijk fris de volgende dag/dezelfde middag!

 6. Een kruidenier of Delhaize in de buurt? Doe dan zoals ik! Koop ’s ochtends een brood en ’s middags uw toespijs. Dan hebt ge ze maar te smeren als ge pas aan tafel zit.

  Ofwel steek ik mijn brood in mijn – overigens lekker ruim – ladenblok. Ofwel neem ik dat gewoon terug mee naar huis.

 7. Juist altijd het slechtste verwachten.
  Als het dan meevalt : paroxysmen van geluk.

 8. Refter/bib…vraagje…Werk jij toevallig in de Grensstraat/Rue de la Limite ?

 9. …kom ik wel eens dag zeggen op één van de events…als ik er nog eens geraak én kan blijven voor het uitstekende eten 😉

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑