Version 4.0

Kijk, daar ga ik van kwijlen: de nieuwe Fontbook is uit [via Blogule].

CV6UMP75

Ik ben redelijk zot van typografie in het algemeen en van fonts in het specifiek. Uren kan ik er naar kijken. En samples uitprinten. En letters in ‘t groot. En woorden zetten en vergelijken. En spelen met kerning en leading.

Met OTF en InDesign is het alleen maar erger geworden: ligaturen! echte small caps! varianten! swash!

Ik heb de vorige versie van fontbook (alhoewel, het zou ook wel eens de vorige vorige versie kunnen geweest zijn) jàren in de badkamer liggen gehad op de vensterbank: bladeren, kijken, van dichterbij kijken, pieren naar de vormen… mmm.

PHDPC1Y5

Mmm. Ik ben er een beetje dinges van, alleen maar van naar de kleine fotootjes bij Fontshop te kijken. Ik denk dat ik maar eens nummer vier bestel.

Volgende maand. Als er weer geld is.

7 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.